Pentaschoinos Seafood Experience: Όταν το «πιάσιμο της ημέρας», αξιοποιείται πλήρως με τη φιλοσοφία του “zero food waste”

Pentaschoinos Seafood Experience: Όταν το «πιάσιμο της ημέρας», αξιοποιείται πλήρως με τη φιλοσοφία του “zero food waste”

Ζήστε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία με την παράδοση και την νεωτερικότητα να συνυπάρχουν αρμονικά

Το 1983 ο κύριος Κώστας και η σύζυγός του Ελένη ίδρυσαν μια μικρή ταβέρνα, ειδικευμένη στο να προσφέρουν φρέσκο, ποιοτικό ψάρι στους επισκέπτες τους. Αυτό το ταπεινό ξεκίνημα σηματοδότησε την έναρξη ενός γαστρονομικού ταξιδιού, ριζωμένου στην αυθεντικότητα και την τελειότητα.

Πλέον, τα ηνία της ταβέρνας πέρασαν στα ικανά χέρια του Κωνσταντίνου, της τρίτης γενιάς της οικογένειας. Από παππού σε εγγονό, η κληρονομιά του Πεντάσχοινου ζει, τώρα υπό την έμπειρη καθοδήγηση του Κωνσταντίνου, ο οποίος όχι μόνο υπηρετεί ως σεφ αλλά και στέκεται περήφανα ως αποδέκτης πολλών βραβείων για τη μαγειρική του ικανότητα.

πεντασχοινος

Η διαχείριση παραμένει χρόνια αφοσιωμένη στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, αφού διαθέτει συνεχώς στο “οπλοστάσιό” της τα πιο φρέσκα ψάρια, που αλιεύονται από τους ίδιους. 

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε μια αποστολή να εκσυγχρονίσει και να εξυψώσει το εστιατόριο και την ιδέα του. Αντλώντας έμπνευση από τη μεσογειακή παράδοση και τις δικές του καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες, ξεκίνησε να δημιουργεί γαστρονομικούς πειρασμούς. 

Το μενού, σχεδιασμένο σχολαστικά από τον ίδιο, αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή του στην τελειότητα και τη δέσμευσή του να προσφέρει μια γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Κάθε πιάτο είναι ένας αρμονικός συνδυασμός φρέσκου ψαριού και σύγχρονων μαγειρικών τεχνικών, σχεδιασμένο να σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεύσης και απόλαυσης. Γευτείτε αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, φρέσκο καλαμάρι, χταπόδι στη σχάρα, αλλά και tartare από mullet, tataki από bluefin tuna, ριζότο θαλασσινών και πολλά άλλα. 

Η διατήρηση της φιλοσοφίας «από τα δίκτυα στην κουζίνα»

Η ιδέα «Head to Tail» αναφέρεται σε μια καινούρια προσέγγιση που χρησιμοποιεί κάθε μέρος του ψαριού, προσφέροντας διάφορες ωμές και μαγειρεμένες εκδοχές και υφές  που δεν αφήνουν απολύτως τίποτα να πάει χαμένο. Το νέο μενού “zero food waste” σχεδιάστηκε με αγάπη και σεβασμό στα υλικά. Ξεπερνώντας τα όρια της παραδοσιακής θαλασσινής κουζίνας, η ομάδα προτείνει μια νέα γαστρονομική πρόταση βασισμένη στο «πιάσιμο της ημέρας», αξιοποιώντας πλήρως κάθε βρώσιμο μέρος του ψαριού και σερβίροντάς το σε διάφορες μορφές, υφές και γεύσεις.

Ζήστε τη μαγεία μόνοι σας και αφήστε την ομάδα του Πεντάσχοινου να επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες σας για το φαγητό με θαλασσινά.

πεντασχοινος Πηγή φωτογραφιών

 

Loader