15 νέες αφίξεις για να περάσεις καλά τον Δεκέμβριο

15 νέες αφίξεις για να περάσεις καλά τον Δεκέμβριο

Πού θα φάμε και πού θα πιούμε τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου

Καινούργιοι χώροι, νέοι γαστρονομικοί προορισμοί και μέρη που θα γίνουν τα στέκια μας έκαναν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο. Ο τελευταίος και πιο γιορτινός μήνας του χρόνου προσφέρεται όσο κανένας άλλος για να τα επισκεφτούμε. Γι’ αυτό πάρε μία ιδέα από τις 14 νέες αφίξεις που μας άρεσαν και κλείσε τραπέζι με το ταίρι ή και την παρέα σου!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 

9

Pinolo

Το εστιατόριο Pinolo, βρίσκεται επί της ανανεωμένης λεωφόρου Μακαρίου, στο κτήριο Σεβέρη. Οι χώροι του Pinolo, που σχεδίασε και δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Επαμεινώνδας Δασκαλάκης, χαρακτηρίζονται από την ιταλική φινέτσα, ενώ ο συνδυασμός του ξύλου με τις μοντέρνες πινελιές στα έπιπλα και τη διακόσμηση, «ταξιδεύει» τους παρευρισκόμενους σε παραδοσιακές τρατορίες των στενών της Ιταλίας. Τα βλέμματα μαγνητίζει η βιτρίνα της κουζίνας, προσφέροντας την ευκαιρία στους πελάτες να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία παρασκευής των φαγητών. Όσον αφορά το μενού του εστιατορίου, τη δημιουργία του οποίου ανέλαβε ο executive chef, Ηλίας Αριστοτέλους, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις αγνές πρώτες ύλες και τη ζύμη από βιολογικό αλεύρι, τα οποία σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και την υψηλή αισθητική του χώρου υπόσχονται να «ταξιδέψουν» το κοινό στον μαγευτικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας.

Δευτέρα-Κυριακή  11:30-1:00 (η κουζίνα κλείνει στις 23:00), λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Γ’9, 1065, Λευκωσία. Τηλ:. 22570750.

9

Itameshi

Το νέο εστιατόριο πήρε τη θέση του πολύ γνωστού μαγαζιού της Λευκωσίας, του Bastione. Πρόκειται για ένα χώρο κομμάτι της Πύλης Αμμοχώστου με έντονο το στοιχείο της πέτρας. Ο νέοα χώρος μας συστήνεται ως ένας τολμηρός γαστρονομικό προορισμός, μία εναλλακτική πρόταση, που συνδυάζει με τον πιο γοητευτικό και γευστικό τρόπο, τις δύο κορυφαίες κουζίνες του κόσμου, την ιταλική και ιαπωνική. Το όνομά του νέου εστιατορίου της πρωτεύουσας λέγεται Itameshi, ανήκει στον ελληνικό όμιλο εστιατορίων Nice n Easy group ενώ ένας εκ των ιδιοκτητών του είναι ο γνωστός Ελλαδίτης ηθοποιός Μάνος Γαβράς. Ο χώρος από όσα είδαμε εμπνέεται και κουβαλάει έντονα στοιχεία από δημοφιλή λονδρέζικα εστιατόρια. Συνδυάζει το ξύλο με την πέτρα και το μέταλλο σε γήινες αποχρώσεις που δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό παρμένο από τις ταινίες του  Tim Burton. Ο εξωτερικός χώρος σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις με το μπαρ και τον ρομαντικό φωτισμό του. Ένα πρωτότυπο μαγαζί για τα δεδομένα της Λευκωσίας που μας εξιτάρει ιδιαίτερα για να δοκιμάσουμε το μενού και τα πιάτα τους για να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας για το πως η ιταλική κουζίνα συναντά την ιαπωνική και αντίστροφα. Ομολογουμένως, όμως, πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα νέα άφιξη που θα επισκεφτούμε σύντομα στην εντός των τειχών παλιά πόλης της Λευκωσίας. Δευτέρα-Παρασκευή 19:00-00:00, Σάββατο-Κυριακή 12:00-02:00, Παλιά Λευκωσία. Τηλ:. 22591020.

 

9

Nemea Restaurant & Bar

Ο Χριστόφορος Τορναρίτης παραμένει στον εστιατορικό χάρτη αλλάζοντας εξολοκλήρου το γνωστό μας Moon σε ένα fine dining χώρο με εκλεπτυσμένα πιάτα, χαμηλό φωτισμό, elegant ατμόσφαιρα για βραδινή γουστόζικη έξοδο για καλό φαγητό και ποτό. Το νέο εγχείρημα του ζεύγους Τορναρίτη-Φίλιπ λέγεται Nemea Restaurant & Bar, στεγάζεται στον ίδιο χώρο του πρώη Moon στην καρδιά της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και προσφέρει όπως αναφέρει μία εμπειρία μεσογειακής κουζίνας με το μενού να φέρει την υπογραφή του γνωστού και βραβευμένου Έλληνα σεφ Άγγελου Μπακόπουλου. Το Nemea προσφέρει πέραν από ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον ιδανικό για βραδινή έξοδο και ένα μενού το οποίο περιλαμβάνει κρύα και ζεστά ορεκτικά, κρέατα κοπής, ψάρια, ζυμαρικά, ιδιαίτερα επιδόρπια ενώ το μπαρ σεερβίρει δροσερά signature cocktails. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στη λίστα των κρασιών του εστιατορίου που έγινε μία προσεγμένη επιλογή από ετικέτες που θα ικανοποιήσουν το κάθε γούστο. Το Nemea για την ώρα προσφέρει καθημερινά δείπνο ενώ τα σαββατοκύριακα σερβίρει και μεσημεριανό. 

Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-23:00, Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 9, Λευκωσία. Τηλ. 96900900.

9

Hungry Deal

Το ιδιαίτερο αυτό concept αποτελεί έμπνευση του σεφ Γιώργου Νικολάου, που μαζί με την ομάδα του έχουν επιμεληθεί το ευφάνταστο και «ψαγμένο»  μενού, που περιλαμβάνει φαγητό δρόμου με ιδιαίτερες προτάσεις… από αυτές που θα σε κάνουν να «λερωθείς» στο take away, αλλά να απολαύσεις όπως λίγες φορές θα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις! Από τις value for money επιλογές, αξίζει να δοκιμάσεις, το Pork Belly sandwich, σε ψωμί brioche τριάρα, φέτες από χοιρινή κοιλιά γρασαρισμένες από σπιτικό μπάρμπεκιου, τυρί τσένταρ, νιφάδες από παλαιωμένο χαλούμι και σος με σιρόπι σφένδαμου και μουστάρδα. Αλλά και το Hungry Dog, με κιμά από κρασάτο λουκάνικο, λουκάνικο χοτ-ντογκ, crispy κρεμμυδάκι και τη «μυστική» Hungry Deal σος! Από τα burgers αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το one-of-a-kind burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, crispy μπέικον με άρωμα καραμελωμένου κρεμμυδιού που θα λιώνει στο στόμα σου. Τρίτη-Κυριακή 18:00-23:00, Λεωφόρος Λυκαβητού 16, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία. Τηλ.: 95179947. 

9

Sono Bar Restaurant 

To Sono αποτελεί ένα γουστόζικο χώρο που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά η διακόσμηση, η αισθητική και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η διαρύθμιση του εστιατορίου ενώ ξεχωρίζει ιδιαίτερα το εντυπωσιακό μπαρ που σερβίρει κοκτέιλς και αλκοολούχα ποτά. Εδώ θα συναντήσεις ένα μενού το οποίο υπογράφει ο σεφ Ανδρέας Μεσιούρης με σαφείς επιρροές από την μεσογειακή κουζίνα και σερβίρει φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας. Από νωρίς το πρωί το Sono θα σου σερβίρει εκλεκτό, μυρωδάτο καφέ, διάφορες επιλογές από brunch, μεσημεριανό αργότερα, after work drinks αργά το απόγευμα ενώ το βράδυ θα σε περιποιηθεί με χαμηλό φωτισμό για ένα ξεχωριστό δείπνο. Το νέο bar-restaurant της πρωτεύουσας σίγουρα θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα αφού η περίοδος των γιορτών μας κάνει να αναζητάμε ατμοσφαιρικά, cazy στέκια που θα μας προσφέρουν γεύσεις που αγαπάμε από κουζίνες όπως η ιταλική, η γαλλική ακόμα και η ελληνική και κυπριακή. Ιδανικό στέκι για ποτό στο κέντρο που θα μας βρει τα επόμενα βράδια της χρονιάς εκεί. Δευτέρα-Κυριακή 10.00-01.00, Θεμιστοκλή Δέρβη 6, Λευκωσία. Τηλ:. 22256644.

 

9

By The Bridge

Ένας πράσινος παράδεισος διαφυγής για όσους ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα, τώρα το πάρκο με το νέο All Day Venue - By The Bridge, θα σε κάνει να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά. Με το πράσινο να κυριαρχεί στο τοπίο, το By The Bridge είναι ένα μαγαζί που έχει ανανεωθεί εντελώς, ιδανικό για όλους και για όλες τις ώρες! Είναι ο ιδανικός χώρος για business παρουσιάσεις και private events καθώς και parties - κάθως υπάρχει στεγασμένος παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους και γιγαντοόθονες για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου! Σε προέκταση επίσης του εστιατορίου υπάρχει παγωταρία/περίπτερο Παπαφιλίππου - για να κάνει την επίσκεψη στο πάρκο ακόμα πιο συναρπαστική! Από την πρωινή σου έξοδο για brunch, specialty καφέ, μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ al fresco, γλυκό ή ακόμα κι ένα καλοφτιαγμένο ρόφημα και ότι άλλο τραβά η όρεξή σου! To βράδυ μπορείς να απολαύσεις υπέροχο δείπνo στην μαγική του σάλα ή/και ψαγμένα κοκτειλς στο πανέμορφο του μπαρ! Το By The Bridge, είναι πανέτοιμο να σε υποδεχτεί στον όμορφο χώρο του με την ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική του από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ. To μενού επιμελήθηκε η ταλαντούχα Chef Κωνσταντίνα Ιωάννου, όπου έφτιαξε ένα μενού που αποτελείται από νόστιμα σνακ, ολόφρεσκες σαλάτες, open sandwich, μαγειρευτά φαγητά, αλλά και vegan επιλογές! Οι επιλογές είναι πολλές, αξιοσημείωτες και πολύ νόστιμες! Από healthy bowls, λαχταριστά pancakes μέχρι burgers και υπέροχες μακαρονάδες - και ότι άλλο θέλει να γευτεί ο ουρανίσκος σου!

ΛΕΜΕΣΟΣ 

9

THALASSA, Amathus Hotel

Η δημιουργική ομάδα του Ξενοδοχείου Amathus με επικεφαλής τον Executive Chef Σάββα Σάββα, δημιούργησε ένα λαχταριστό menu στο νέο της εστιατόριο για ψάτι που περιλαμβάνει συνταγές από τη βραβευμένη κουζίνα του υπαίθριου εστιατορίου Limanaki, αλλά και νέες επιλογές από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε μοναδικούς μεσογειακούς γευστικούς συνδυασμούς. Κάθε Κυριακή 12:30-15:00, Τετάρτη-Σάββατο 18:30-22:00. Tηλ: 25832000. 

9

Κτήμα Γερολέμο, Wine bar & bistro 

Το Κτήμα Γερολέμο στο Όμοδος δημιούργησε ένα υπέροχο χώρο, πολύ ατμοσφαιρικό, που παραπέμπει σε μια άλλη εποχή για να σερβίρει νόστιμο κυπριακό brunch με επιλεγμένα βιολογικά προϊόντα του τόπου μας όπως λαχανικά και αβγά. Οι ίδιοι αποκαλούν τον χώρο τους ως ένα "παραμυθένιο bistro wine bar" που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του οινοποιείου Κτήμα Γερόρεμο στο γραφικό Όμοδος και θυμίζε, όπως χαρακτηριστικά γράφουν στα social media τους, κάτι απο παραμύθι! Ο χώρος έχει υπέροχη ζεστή ατμόσφαιρα, παίζει αλαρωτική τζαζ μουσική και φυσικά σερβίρει νόστιμο brunch με πολλά παραδοσιακά στοιχεία. Εκεί θα βρεις και μια συλλογή από εκλεκτά ροφήματα όπως καφέδες, μοναδικά τσάγια για κάθε γούστο, το φημισμένο oreo cookies hot chocolate, και ζεστό κρασί με μέλι και μπαχαρικά που θα σε συναρπάσει. Η τιμή ανέρχεται στα 15 ευρώ ανα άτομο και περιλαμβάνει δωρεάν ξενάγηση στα κελάρια του Κτήματος καθώς και μια διασκεδαστική παρουσίαση και γευσιγνωσία των κρασιών παρέα με τον ιδιοκτήτη και παραγωγό. Οι κρατήσεις γίνονται μέσω Instagram ή στο τηλέφωνο: 99696025

ΛΑΡΝΑΚΑ 

9

Μεζεδοφωλιά

Πρόσφατα, μία νέα ταβέρνα/εστιατόριο ήρθε να προστεθεί στον γαστρονομικό χάρτη του Αγίου Θεοδώρου η οποία βρίσκεται στην καρδιά της κοινότητας. Πρόκειται για την Μεζεδοφωλιά που σερβίρει φυσικά εκλεκτό κυπριακό μεζέ και ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή βράδυ. Ένας μεγάλος, άνετος χώρος, με ξύλινη σκεπή, προσεγμένη διακόσμηση και πέτρινο τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. 

Δευτέρα-Σάββατο 18:00-23:00 (κλείνει η κουζίνα), Τετάρτη κλειστή, Κυριακή μεσημέρι, Αντωνάκη Μανώλη, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας. Τηλ:. 24322541.

9

Dimora Gastobar

Η νέα άφιξη που μόλις άνοιξε τις πόρτες της ονομάζεται Dimora Gastobar και στεγάζεται σε ένα υπέροχο αρχοντικό του προηγούμενου αιώνα στην πόλη της Λάρνακας. Ο χώρος αυτός θα είναι λίγο-πολύ γνωστός σε πολλούς αφού προηγουμένως εκεί βρίσκονταν δύο παλαιότερα μαγαζιά της πόλης του Ζήνωνα. Το Dimora Gastobar έχει να σου προσφέρει μία ρομαντική ατμόσφαιρα του ψηλοτάβανο αρχοντικό με τις επιβλητικές εσωτερικές καμάρες του Νικολαΐδειου Αρχοντιού όπου θα μπορέσεις να απολαύσεις το φαγητό σου τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Η κουζίνα του εστιατορίου θα σου φτιάξει μικρά πιάτα για να τα μοιραστείς με την παρέα με νόστιμα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, πιάτα από τη διεθνή και μεσογειακή κουζίνα, δημιουργικές συνταγές όπως το wrap σεφταλιάς αλλά και μία σειρά από ιδιαίτερα γλυκά. Ένας χώρος για χαλαρή έξοδο, με όμορφη ατμόσφαιρα για φαγητό μεσημέρι και βράδυ με το ταίρι σου ή καλή παρέα ενώ το μπαρ του μαγαζιού σερβίρει κοκτέιλ και άλλα αλκκολούχα ποτά. Μία ιδανική επιλογή για τις μέρες του χειμώνα και των γιορτών που έρχονται. 

Τρίτη-Παρασκευή 12:00-23:00, Σάββατο-Κυριακή 11:00-23:00, Νικόλαου Λανίτη 27Α, Λάρνακα. Τηλ. 24642494.

ΠΑΦΟΣ 

9

Kalua Lounge Bar

Ένας ακόμη νέος χώρος, λοιπόν, έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά της Κάτω Πάφου, στην κεντρική Λεωφόρο Ποσειδώνος. Πρόκειται για τον γουστόζικο χώρο Kalua Lounge Bar με τον χαμηλό φωτισμό, τις εξωτικές πινελιές στον χώρο και τα χαρακτηριστικά ψάθινα φωτιστικά. Ο νέος χώρος έρχεται για να σου προσφέρει ποιοτικό φαγητό, πολύ καλές επιλογές από κρασιά και εξυπηρέτηση. Το μενού περιλαμβάνει μία σειρά από ιδιαίτερα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, πιάτα ζυμαρικών, steak, burgers αλλά και επιλογές από γλυκά. Το μενού περιλαμβάνει και τα πιάτα που προτείνει ο σεφ του εστιατορίου αλλά και επιλογές για τα παιδιά. Ο χώρος προσφέρεται για μεσημεριανό και δείπνο αλλά επίσης για να απολαύσεις ένα μπουκάλι ή ποτήρι κρασί από την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα του μαγαζιού ή κάποιο signature ή κλασικό κοκτέιλ από το εντυπωσιακό του μπαρ. Δευτέρα-Κυριακή 11:00-02:00, Πάφος. Τηλ: 99131544. 

9

Don Carlo

To εστιατόριο Don Carlo βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της παλιά πόλης της Πάφου και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό αρχοντικό με τεράστιες ξύλινες γαλάζιες πόρτες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, μαρμάρινη σκάλα, ψηλοτάβανα δωμάτιο και ένα εξαιρετικό πάτωμα. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα ιταλικής-μεσογειακής κουζίνας δοσμένα με ένα πιο δημιουργικό τρόπο και μπορείς να γευτείς μία σειρά από ορεκτικά, κυρίως πιάτα και υπέροχα ιταλικά γλυκά. Δευτέρα-Σάββατο 18:00-23:30, οδός Ιωάννη Αγρότη, Πάφος. Τηλ:. 70087047.

Έρχονται σύντομα... 

Tipsy Sticks

Το νέο μαγαζί θα πάρει τη θέση του πρώη Potbelly και έχει ένα πολύ παιχνιδιάρικο όνομα: Tipsy Sticks που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "μεθυσμένα ξυλάκια". Το εστιατόριο που σύντομα θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες θα σερβίρει λίγο αργότερα και brunch τα σαββατοκύριακα που πάλι θα είναι σε ξυλάκι με κάποιο τρόπο έκπληξη όπως μας είπαν. Παράλληλα, το Tipsy που σημαίνει μεθυσμένο έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέσα στις διάφορες σάλτσες και σως των πιάτων θα περιλαμβάνονται υλικά με αλκοόλ, εξού και το όνομα Tipsy Sticks. Ο χώρος θα είναι casual, θα σερβίρει φαγητο από τις 16:00 μέχρι και τα μεσάνυχτα με πρώτες ύλες από την Κύπρο και πιάτα που θα χαρακτηρίζονται ως fine dining σε ένα χαλαρό όμως χώρο. Εδώ θα μπορείς να γευτείς τα πάντα σε σουβλάκι ακόμα και σεφταλιά. Ο χώρος θα διαθέτει και ένα ψαγμένο μπαρ που θα σερβίρει signature cocktails, craft μπίρες, μία πολύ καλή σειρά από τζιν και κρασιά και άλλα αλκοολούχα ποτά. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα κόνσεπτ που προκαλεί την περιέργειά μας να το δοκιμάσουμε σε μία από τις ωραιότερες γειτονιές της πρωτεύουσας.

9

Platea

Ανοίγει 7 Δεκεμβρίου 

Πώς θα σου φαινόταν να απολάμαβανες το φαγητό σου το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας με θεά τα μεσαιωνικά τείχη και την μαγική ατμόσφαιρα της Λευκωσίας. Σταμάτα να το φαντάζεσαι διότι τις επόμενες μέρες θα μπορείς να το κάνεις πράξη αφού μέσα στο επόμενο διάστημα ανοίγει ένας μοντέρνος χώρος εστίασης εκεί στην Πλατεία που θα σου προσφέρει πιάτα διεθνούς κουζίνας και ψαγμένα κοκτέιλ. Το όνομα του νέου χώρου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από... Platea αφού βρίσκεται στην ωραιότερη πλατεία της Κύπρου. Να σημειώσουμε ότι στην Πλατεία Ελευθερίας υπάρχει ήδη μία all day καφετέρια, η Moat Food Craft που προσφέρει από νωρίς το πρωί καφέ, αρτοποιήματα, σάντουιτς, διάφορα σνακ, σαλάτες, γλυκά αλλά και μπίρες. Τόσο η καφετέρια όσο και το εστιατόριο βρίσκονται υπό την διαχείριση του Acropolis Group. Ποιος να το φανταζόταν πριν μερικά χρόνια που γκρινιάζαμε πως η πλατεία δεν θα τελειώσει ποτέ ότι θα πηγαίναμε εκεί για καφέ, φαγητό και ποτό. Οι πρώτες εικόνες του νέου εστιατορίου στην Πλατεία Ελευθερίας έκαναν την εμφάνισή τους και ανυπομονούμε να το επισκεφτούμε σύντομα!

La Zucca

Ανοίγει 9 Δεκεμβρίου 

Ένα νέο ενδιαφέρον πρότζεκτ έρχεται για να συνυπάρξει με ένα ήδη πολύ επιτυχημένο κόνσεπτ στην Λευκωσία. Η νέα άφιξη λέγεται "La Zucca", θα φτιάχνει ντελικάτη ναπολιτάνικη πίτσα και σήμαινει... κολοκύθα. Ποια σχέση μπορεί να έχει η πίτσα με την κολοκύθα όμως; Με λίγη φαντασία όλα γίνονται αφού το "La Zucca" το οποίο ξεκινάει επίσημα τις εργασίες του την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα ειδικεύεται στην πίτσα, όχι όμως όποια κι όποια πίτσα, την αυθεντική ναπολιτάνικη με λεπτό φύλλο και χοντρή στην άκρη. Το "La Zucca" θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το πολύ επιτυχημένο Bizzy Bee με το οποίο θα συνυπάρχουν. Έτσι, θα μπορείς να απολαμβάνεις μία εκ των περίπου δέκα λαχταριστών πίτσων που θα ψήνει ο φούρνος στο μεγάλο μπαρ του μαγαζιού. Το μενού περιλαμβάνει 8 με 10 εκλεκτές ναπολιτάνικες πίτσες αλλά και γλυκό καλτσόνε. Η πίτσα σήμα κατατεθέν του μαγαζιού που έδωσε και το όνομά της στο πρότζεκτ περιλαμβάνει πουρέ κολοκύθας και είμαστε πολύ περίεργοι να την δοκιμάσουμε. Υπομονή όμως μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου που ανοίγει και ξεκινά το ψήσιμο.

Loader