5 «άπαιχτα» γλυκά από πέντε καλά ζαχαροπλαστεία της Λευκωσίας που πρέπει να δοκιμάσεις

5 «άπαιχτα» γλυκά από πέντε καλά ζαχαροπλαστεία της Λευκωσίας που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι φίλοι των καλών γλυκών πρέπει να ξέρουν

Τα τελευταία χρόνια τα ζαχαροπλαστεία της πρωτεύουσας ναι μεν έχουν κάνει ένα βήμα παραπέρα με την εμφάνιση νέων μαγαζιών με καινούργιες ιδέες και τεχνικές εντούτοις η Λευκωσία έχει καλή φήμη στον τομέα αυτό.

Απόδειξη αυτού τα πέντε πιο κάτω μαγαζιά που αποτελούν ένα συνδυασμό των παλιών καλών ζαχαροπλαστείων της πόλης με τα νέα και μοντέρνα. 

6

Lean Sweets

Ίσως, το ζαχαροπλαστείο με τα καλύτερα και πάντα φρέσκα γλυκά της πρωτεύουσας. Εδώ θα βρεις μεγάλα αλλά και ατομικά γλυκά, πιο μοντέρνας τεχνοτροπίας. Από το Lean Sweets πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το θεσπέσιο Pistachio Strawberry που περιλαμβάνει στη βάση του pistachio cake, κρέμα με βανίλια Μαγαδασκάρης, κουλί φράουλας, κέικ βανίλιας με καβουρδισμένα χαλεπιανά και γαρνίρεται με ιταλική μαρέγκα. 

Δευτέρα-Σάββατο 9:00–19:30, Γεράσιμου Μαρκορά 8Β, Λευκωσία. Τηλ:. 22260094. 

6

New York Sweets

Φημισμένη αλυσίδα πλέον ζαχαροπλαστείων με πολύ καλή γκάμα γλυκών, παγωτών, κεραστικών και μπισκότων. Εκείνο που θα μας πάει στο New York Sweets είναι ένα συγκεκριμένο ατομικό γλυκό. Πρόκειται για την ατομική παραδοσιακή γαλλική τάρτα λεμονιού που είναι δροσερή και πεντανόστιμη φτιαγμέν με κρεμώδη γέμιση λεμονιού και τραγανή τάρτα μπισκότου. Δευτέρα-Κυριακή 9:00-21:00, Λεωφόρο Νίκης 3Γ, Λευκωσίας. Τηλ:. 22493737.

1

Νούφαρο 

Ποιος λέει όχι στο Νούφαρο; Ένα από τα πιο αγαπημένα ζαχαροπλαστεία της πόλης με μεγάλη γκάμα και ποικιλία γλυκών και κεραστικών. Θα αφήσουμε όμως πίσω την γνωστή και λατρεμένη μας σοκολατίνα ganache και θα πάμε σε ένα άλλο υπέροχο γλυκό. Από το Νούφαρο πέραν της διάσημης σοκολατίνας του λατρέψαμε ένα γλυκό-κόλαση και μαγεία μαζί. Πρόκειται για το Banoffe Cup με τις γεύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα ατομικό γλυκό με κρέμα βανίλιας, crumble και banana fudge. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις αν σου αρέσουν βέβαια αυτές οι γεύσεις διότι όλα είναι θέμα γούστου φυσικά. 

Δευτέρα-Σάββατο 8:00-21:00, Κυριακή 9:00-21:00, Αθηνών 45, Λευκωσία. Τηλ:. 22109309.

1

Νέα Αθήνα

Ένα από τα πιο παραδοσιακά παλιά και καλά ζαχαροπλαστεία της Λευκωσίας πολύ γνωστό τόσο για τα γλυκά, τα κεραστικά αλλά και τα αλμυρά του. Η Νέα Αθήνα διατηρεί μέχρι και σήμερα εκείνη την παρασοδιακή και επιτυχημένη τεχνική στα γλυκά του. Ένα από πιο αγαπημένα μας ατομικά γλυκά της Νέας Αθήνας είναι φυσικά από τα κλασικά του η πολύ γνωστή black forest και από τα πιο σύγχρονα που έβγαλε τελευταία το θεσπέσιο Red Velvet του. 

Δευτέρα-Κυριακή 8:00-20:30, Εθνικής Φρουράς 3, Λευκωσία. Τηλ:. 22377117. 

6

Hurricane

Ένα ιστορικό πλέον ζαχαροπλαστείο της πρωτεύουσας που στεγάζεται σε ένα μικρό μαγαζάκι στην παλιά Λευκωσία. Ένας μικρός χώρος που χωράει όμως τόση νοστιμιά και δεκαετίες πορείας παράλληλης με την σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Τι να πρωτοδιαλέξεις όμως από το υπέροχο Hurricane; Σίγουρα τα αλμυρά του, την τυρόπιτα, το κρουασάν του, την ελιόπιτα και γενικότερα τα αλμυρά του. Εδώ δεν θα βρεις γλυκά αλλά υπέροχα μπισκότα του κιλού. Δεν μπορείς λοιπόν να αφήσεις πίσω τα εξαιρετικά πτι φουρ, τα μπισκότα αμυγδάλου με αμαρέτο σοκολάτας και φυσικά την παραδοσιακή βαρκούλα αμυγδάλου. 

 Δευτέρα-Τρίτη 8:00–17:00, Τετάρτη 8:00–14:00, Πέμπτη-Παρασκευή 8:00-17:00 & Σάββατο 8:00-14:00, Νικοκλέους 7, Παλιά Λευκωσία. Τηλ:. 22663284.

 

Loader