5 εστιατόρια του Πρωταρά που ξέρουν από καλό φαγητό

5 εστιατόρια του Πρωταρά που ξέρουν από καλό φαγητό

Μερικοί από τους καλύτερους χώρους για ένα αξέχαστο Σεπτέμβριο στον αγαπημένο μας Πρωταρά

Το καλοκαίρι στην Κύπρο δεν τελειώνει στις 31 Αυγούστου αλλά συνεχίζεται μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου. Τουλάχιστον, ο Σεπτέμβριος αποτελεί αναμφίβολα μήνα διακοπών για πολλούς τον οποίο μάλιστα μερικοί προτιμούν. Για εμάς στην Κύπρο, ο πρώτο μήνας του φθινοπώρου από τον οποίο δεν λείπουν οι ψηλές θερμοκρασίες, αποτελεί ένα... μικρό καλοκαίρι που θα μας βρίσκει ακόμη στις παραλιακές περιοχές του νησιού.

Ο αγαπημένος μας προορισμός θα είναι σίγουρα και πάλι ο Πρωταράς όπου θα περάσουμε πολλές ώρες στις αμμουδιές και θα αναζητήσουμε καλό φαγητό στα μαγαζιά του. Εμείς, δίνουμε πέντε ιδανικές επιλογές από μία γκάμα κουζίνων για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και αγαπάτε. 

1

Hippocampus Lounge Restaurant

Ένα από τα πλεόν αγαπημένα μας στέκια στον Πρωταρά, που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο του δημοφιλούς τουριστικού μας θερέτρου. Ένα μαγαζί-σταθερή αξία, με ιστορία 35 χρόνων στον τομέα της εστίασης του τόπου μας, που ξέρει πολύ καλά να προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για φαγητό και ποτό όλες τις ώρες της ημέρας. Το Hippocampus Lounge Restaurant αποτελεί μία value for money επιλογή, με εξαιρετικό φαγητό και λογικότατες τιμές. Το μενού προσφέρει πολλές, διαφορετικές και νόστιμες επιλογές για όλα τα γούστα και κάθε στιγμή της ημέρας. Ένα ευέλικτο μενού που σου προσφέρει από σούπες και ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά, ζουμερά μπέργκερ μέχρι θαλασσινά, ψάρια, είδη σχάρας, κρεατικά και πεντανόστιμο σούσι σε διάφορες εκδοχές για τους φανατικούς του είδους. Φέτος, το Hippocampus Lounge Restaurant δημιούργησε ένα... νέο, πανέμορφο χώρο για να απολαμβάνεις και τη θέα του Πρωταρά, το Hippocampus Rooftop. Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ

Δευτέρα-Κυριακή 09.30-01.00, Λεωφόρος Ξενοδοχείων 18, Πρωταράς. Τηλ:. 23831166.

 

1

Malthouse beer n food

Ένα από τα πλέον ψαγμένα και δημοφιλή μαγαζιά για μπέργκερ τόσο στον Πρωταρά όσο και σε ολόκληρη την Κύπρο είναι το Malthouse beer n food, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής και βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού της Κύπρου. Το Malthouse beer n food θα σε φιλοξενήσει σε ένα απόλυτα ατμοσφαιρικό χώρο, με ψηλά και χαμηλά τραπέζια, ένα πλούσιο μενού με πολλές επιλογές αλλά και μία μεγάλη γκάμα από 17 draughts μπίρες και πάνω από 100 διαφορετικές ετικέτες από όλο τον κόσμο και για όλα τα γούστα. Δεν γίνεται όμως να πας στο Malthouse beer n food και να μην γευτείς τα ζουμερά μπέργκερ του μαγαζιού που είναι φτιαγμένα με αγνά και ποιοτικά υλικά. Το μενού περιλαμβάνει πολλές επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Το signature burger patty του εστιατορίου αποτελεί αποκλειστικά συνταγή του μαγαζιού. Τα μπιφτέκια ετοιμάζονται καθημερινά φρέσκα με πολύ καλής ποιότητας βοδινό και χοιρινό κιμά και φτάνουν τα 230 γραμμάρια. Ανάμεσα στις άλλες επιλογές είναι το smash burger από 100% καθαρό βοδινό κιμά, το pulled pork sandwich από μαριναρισμένο χοιρινό το οποίο σιγοψήνεται για 8 ώρες, το chicken, salmon αλλά και vegan plant based burger. Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ 

Δευτέρα-Κυριακή 12:30-2:30, Λεωφόρος Πρωταρά 16, Πρωταράς. Τηλ:. 23831054.

6

Ciacco

Το Ciacco είναι το νέο, ιταλικό εστιατόριο της κεντρικής λεωφόρου του Πρωταρά που έχει κερδίσει ήδη την προσοχή του κοινού, τόσο λόγω του ιδιαίτερου του design, όσο και των συχνών αναρτήσεων πελατών του στα social media, που παρουσιάζουν με τον δικό τους ευφάνταστο τρόπο τα πιάτα της επιλογής τους από το μενού του αυθεντικού αυτού ιταλικού μαγαζιού. Οι δημιουργοί του Ciacco είναι αρκετά γνώριμοι στην περιοχή καθώς πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της φημισμένης κυπριακής ταβέρνας «Βαγγέλης», οι οποίο, με την αξιοπιστία και την εμπειρία χρόνων στον τομέα της εστίασης, παρουσίασαν μια νέα πρόταση για την περιοχή, που βασίζεται στο τρίπτυχο: πίτσα, πάστα και κοκτέιλ. Διάβασε τη συνέντευξη του σεφ ΕΔΩ 

Δευτέρα-Κυριακή 17:30-23:00 (κλείνει η κουζίνα), 01:00 (κλείνει το μπαρ), Λεωφόρος Πρωταρά 53, Πρωταράς. Τηλ.: 23040900.

1

Ahinos Seafood & Sushi

Ένας χώρος εκλεπτυσμένος με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, ξύλο και μέταλλο με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα του Πρωταρά. Το νέο σικάτο εστιατόριο αγαπά τα ψάρια και τα θαλασσινά αλλά στην κουζίνα του φτιάχνει και ποιοτικά σούσι. Ένα ψαγμένο στέκι για τους λάτρεις της υψηλής αισθητικής και γαστρονομίας που φέρνει στο τραπέζι ό,τι βγάζει η θάλασσα σε μεσογειακά πιάτα με δημιουργικές και πιο σύγχρονες πινελιές. 

Δευτέρα-Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 01:00-22:00, Πρωταρά 26, Πρωταράς. Τηλ.: 23831211.

 

1

Fishbone 

Αν θέλεις μία διαφορετική επιλογή για ψάρια και θαλασσινά στον Πρωταρά δεν έχεις παρά να κλείσεις τραπέζι στο Fishbone. Ένα εκλεπτυσμένο εστιατόριο για ψάρι εντός του γνωστού ξενοδοχείου Sunrise Pearl με προσεγμένα πιάτα ψαρικών, καλομαγειρεμένες συνταγές θαλασσινών σε ένα όμορφο χώρο με θέα τη θάλασσα. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:30-15:30 & 19:00-23:00, Λεωφ. Πρωταρά, Sunrise Pearl, Πρωταράς. Τηλ:. 23831500.

Κεντρική φωτογραφία:  Sander Dalhuisen on Unsplash

 

Loader