Το γαλλικό μπιστρό της Λεμεσού που μάς εντυπωσίασε από την πρώτη... μπουκιά

Το γαλλικό μπιστρό της Λεμεσού που μάς εντυπωσίασε από την πρώτη... μπουκιά

Ένα στολίδι που είναι κρυμμένο στα στενά του κάστρου της πόλης

Αυτός ο καιρός είναι ο κατάλληλος για να κάνεις τη βόλτα σου στο Κάστρο της Λεμεσού μετά τη δουλειά ή μετά από μία έντονη μέρα, όταν ο ήλιος θα έχει πέσει και θα φυσά ένα γλυκό αεράκι που θα σε δροσίζει σε κάθε σου βήμα, για να απολαύσεις στη συνέχεια ένα νόστιμο φαγητό παρέα με φίλους.

 Ήταν γύρω στις 20:30 όταν ντύθηκα, ετοιμάστηκα και αποφάσισα να «εξερευνήσω» και εγώ το μέρος αυτό, παρέα με μία φίλη που μόλις είχε τελείωσει από τη δουλειά της. Μια βόλτα πριν από το βραδινό ήταν αρκετή για να μας ανοίξει την όρεξη.

''

 

''

Το μαγαζί λοιπόν που αποφασίσαμε να απολαύσουμε νόστιμο και ποιοτικό φαγητό, ήταν το La Frenchie, ένα γαλλικό μπιστρό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα μπιστρό που θα βρει κανείς στη Γαλλία. Ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μιας και τα λουλούδια στα οποία έχουν τοποθετηθεί πάνω φωτάκια, τραβάνε αμέσως την προσοχή. Πρόκειται για έναν εκλεπτυσμένο χώρο με παριζιάνικη μορφή με το μαύρο και το κόκκινο να επικρατούν στη διακόσμηση. Αυτό που μάς εντυπωσίασε κυρίως, ήταν ένας προτζέκτορας ο οποίος φώτιζε τον τοίχο στον οποίο πάνω προβάλλονταν γαλλικές ταινίες μεταφέροντας μας έτσι για λίγο,  πίσω στο χρόνο.

''

Μελετώντας το μενού, το οποίο είχε αμέτρητες επιλογές, το πρώτο πιάτο που έπεσε κατευθείαν το μάτι μας πάνω και ήταν το πρώτο που δοκιμάσαμε, ήταν το Baby Calamari το οποίο καταλαμβαίνει κανείς από το όνομα πως πρόκειται για καλαμάρι το οποίο ήρθε μαζί με λαχανικά και κομμάτια από πικάντικο λουκάνικο. Ένα πιάτο εντυπωσιακό και πεντανόστιμο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις όταν έρθεις εδώ.

''

Όσον αφορά το δεύτερο πίατο που βρήκαμε ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε, ήταν ένα ζουμερό γεμιστό κοτόπουλο με σπανάκι και μανιτάρια το οποίο ήρθε συνοδευμένο με μια βελούδινη πουρέ από πατάτα. Ένα κλασσικό πιάτο αλλά άκρως γευστικό και χορταστικό.

.

Η βραδιά φυσικά δε θα μπορούσε να κλείσει χωρίς γλυκό. Τι πιο παραδοσιακό από μία Crème Brulèe Vanilla;Τραγανή κρούστα από πάνω με μια μοναδική και πλούσια κρέμα που γλυκαίνει τον ουρανίσκο σου σε κάθε μπουκιά και σε κάνει να θέλεις και άλλο. 

Απόλαύσαμε ένα γεμάτο δείπνο με πλούσιες γεύσεις,μυρωδιές και μια παριζιάνικη αύρα που το μόνο σίγουρο είναι πως μάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

''

 

Info:

Δευτέρα - Κυριακή: 11:30 - 00:00

Ειρήνης 11, Λεμεσός 3042

Τηλέφωνο: 25212333

Loader