Όταν το πιο ντιζαϊνάτο εστιατόριο της Λευκωσίας ανακαινίζεται

Όταν το πιο ντιζαϊνάτο εστιατόριο της Λευκωσίας ανακαινίζεται

Το Skinny Fox άλλαξε, μεταμορφώθηκε και δεν είμαστε σίγουροι αν μας άρεσε

Πριν από μία πενταετία, έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά της Λευκωσίας ένα εστιατόριο που έφερνε κάτι εντελώς καινούργιο στον εγχώριο γαστρονομικό μας χάρτη. Ένας χώρος εστίασης που ξεπερνούσε οτιδήποτε άλλο είχαμε δει μέχρι τότε στο νησί εμπνευσμένο από τα λονδρέζικα και νεοϋρκέζικα εστιατόριο όπου η διακόσμηση και η αισθητική τους ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Ακόμη και το όνομά του, Skinny Fox ήταν πέραν του συνηθισμένου στα στενά όρια της μικρής μας χώρου όπου μέχρι τότε περιοριζόταν στο στενό πλαίσιο όλων εκείνων που είχαμε μάθει και δει τόσο στον τομέα της αισθητικής όσο και της ονοματοδοσίας ενός μαγαζιού. Το Skinny Fox ήταν κάτι το διαφορετικό. Ίσως, για πρώτη φορά ένας τέτοιος χώρος είχε την συνολική αποδοχή του κόσμου που ομόφωνα το κατέτασσαν ώς το ομορφότερο μαγαζί της Κύπρου που ξεπερνούσε ακόμα και εκείνα των πολυτελών πεντάστερων ξενοδοχείων της Λεμεσού και της Πάφου. 

9

Η... «κοκκαλιάρα αλεπού» της οδού Μενάνδρου, πάροδο Θεμιστοκλή Δέρβη δεν άργησε να γίνει το hot spot της πρωτεύουσας όπου κατάφερε να βάλει στα τραπέζια του την αφρόκρεμα της Λευκωσίας. Η εντυπωσιακή ταπετσαρία, ο χαμηλός φωτισμός με τα εντυπωσιακά φωτιστικά, τα λογής λογής διασκοσμητικά του χώρου, οι πίνακες στους τοίχους, η είσοδος με τον vintage ροζ καναπέ, τα παλιά βιβλία ακόμα και οι τουαλέτες έκαναν αυτό το μαγαζί ερωτεύσιμο. Να σου πω και την αλήθεια, όταν πας σε ένα τέτοιο χώρο καμία φορά δεν σε πολυνοιάζει αν το φαγητό δεν είναι τέλειο, όμως, το Skinny Fox κατάφερε τον ιδανικό συνδυασμό παρουσιάζοντας στις αρχές του και ένα τέλειο μενού με εξαιρετικά κοκτέιλι. Το φαγητό στη συνέχεια μπορεί να μην ικανοποιούσε πάντα όμως αυτή η αισθητική, το κόνεπτ και το λονδρέζικό του στιλ ερχόταν να σε ανταμείψει γενναιόδωρα. 

Το trend που δημιούργησε το Skinny Fox στην Κύπρο έφερε όπως ήταν αναμενόμενο-ευτυχώς-πολλούς μιμητές που έδωσαν μία άλλη πιο εκλεπτυσμένη αισθητική στους χώρους του. Έτσι, εξαιτίας του Skinny Fox είχαμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε πλέον εστιατορικούς χώρους άλλου επιπέδου πλέον, ιδιαίτερα σε Λευκωσία και Λεμεσό, χωρίς όμως κανένα από αυτά να ξεπερνά την ομορφιά του Skinny Fox. 

1

H αλλαγή 

Η ανανέωση ενός επιτυχημένου χώρου, όπως το Skinny Fox, αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία και διαχρονικότητά του. Ομολογώ, προσωπικά, πληγώθηκα που εκείνος ο τόσο cozy, artistic χώρος με την υπέροχη ταπετσαρία μεταμορφώθηκε σε ένα χώρο που του λείπει εκείνη η θαλπωρή ενός πανέμορφου σαλονιού. Σίγουρα, τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν στο εστιατόριο φέρνουν ένα εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με το λευκό χρώμα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τα εντυπωσιακά διακοσμητικά πλακάκια νε σε ταξιδεύουν προς Πορτογαλία ενώ το κατάλευκο φωτιστικό πρωταγωνιστεί στον χώρο. 

9

Μαζί με την διακόσμηση άλλαξε και η φιλοσοφία του μαγαζιού που δεν ανοίγει πλέον τα μεσημέρια, δεν σερβίρει καφέ και θέλει πια να ανεβάζει ντεσιμπέλ με τον Dj να κατέχει εξέχουσα θέση στον χώρο αφού το μαγαζί θέλει να προσφέρει καλή μουσική, διασκέδαση και early drinks από νωρίς το απόγευμα. 

Αναμφίβολα, ατού του μαγαζιού είναι τα εξαιρετικά κοκτέιλ του. Αυτό αγαπώ στο Skinny Fox, τα ποτά του και την υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση. Όσον αφορά στο μενού, διαθέτει μία μικρή κάρτα πιάτων που ικανοποιεί όλα τα γούστα περιλαμβάνοντας σαλάτες, πιάτα to share, κυρίως και γλυκά. Αν και μιλάμε για ένα εστιατόριο trend setter που ξεχώριζε και συνεχίζει να είναι στην κορυφή όσον αφορά στην αισθητική και το ποτό-ακόμα κι για μένα το προηγούμενο ύφος ήταν ό,τι καλύτερο-εντούτοις το νέο μενού χρειάζεται ακόμα δουλίτσα στις λεπτομέρειες με πολύ καλή βάση. 

9

Δοκίμασα τη σαλάτα Chicory and Aged Parmesan (€13) την οποία βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά θα την προτιμούσα με λίγο περισσότερη υδαρή ενώ μοιραστήκαμε με την παρέα ένα πιάτο που δεν περιμένεις να το συναντήσεις εδώ, το Fish & Chips (€15) με μία εξαιρετική σως, ιδιαίτερο κουρκούτι στο ψάρι, φρέσκες τηγανητές πατάτες με λίγο παραπανίσιο αλάτι. Για κυρίως επιλέξαμε το open-faced burger με fois gras. To μπιφτέκι δεν ήταν τόσο ζουμερό όσο ανέμενα, ωραία η γεύση όλων των υλικών στο στόμα με το fois gras (€17) που βρήκα πολύ ιδιαίτερο ενώ με απογοήτευση η επίγευση του ψωμιού στο στόμα. Παράλληλα, δοκιμάσαμε και το ιδιαίτερα λιπαρό πιάτο αλλά νόστιμο pork pancetta (€13) που για τα δικά μου γούστα το βρήκα λίγο βαρύ, ίσως, θα χρειαζόταν κάποιο ακόμα στοιχείο στο πιάτο και λιγότερη λιπαρότητα. Τέλος, από τα τρία επιδόρπια του καταλόγου επέλεξα το white chocolate cream, praline hazelanut and masticha (€8), το οποίο είναι αποθέωση αν αγαπάς την λευκή σοκολάτα. 

1

Το ανανεωμένο Skinnu Fox αναμφίβολα αποτελεί και αποτελούσε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά για έξοδο στη Λευκωσία. Το γούστο και η αισθητική του ιδιοκτήτη του είναι γνωστά και είναι εμφανή στον χώρο γι’ αυτό το Skinny Fox θα συνεχίσει να αποτελεί one of the top στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Μπορεί, εμένα να με γοήτευε η προηγούμενη διακόσμηση, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως το νέο πρόσωπο του μαγαζιού δεν είναι εντυπωσιακό. Εξάλλου, όλα είναι θέμα γούστου! 

 

Loader