Πήγαμε για brunch στο νέο hidden gem της Λευκωσίας

Πήγαμε για brunch στο νέο hidden gem της Λευκωσίας

Ο πρώτος μύλος της Κύπρου, που έγινε boutique hotel και μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με την αισθητική του

To νέο στέκι που σερβίρει brunch στην παλιά Λευκωσία έκλεψε την καρδιά μας!

1

Τα τελευταία χρόνια ακούμε να λέγεται ότι η Λευκωσία αλλάζει. Το τελευταίο διάστημα το βλέπουμε να συμβαίνει. Ένα αέρας ανανέωσης φυσάει στην πρωτεύουσα και αυτό μας κάνει να αγαπάμε ακόμα περισσότερο την πόλη της καρδιάς μας. 

Η πλατεία Ελευθερίας αποτελεί ένα ζωντανό έργο τέχνης στην καρδιά της πόλης με την νέα και παλιά πόλη να ενώνονται αρμονικά. Η Λευκωσία γίνεται πόλη για πεζούς και εμείς ξεκινάμε επιτέλους να την περπατάμε από την μία άκρη του κέντρου μέχρι την άλλη. Περπατώντας λοιπόν συναντάς μικρά κρυμμένα μυστικά, νέα σημεία για καφέ, φαγητό και ποτό. Η αίγλη της παλιάς πόλης έχει άλλη χάρη και κάπου εκεί συναντήσαμε πριν από καιρό το νέο boutique hotel πρωτεύουσας, το Madama Residence, ένα πραγματικό διαμαντάκι στην οδό Σόλωνος 54 (πάροδο Ονασαγόρου, απέναντι από το πρώην Market Company). Το ξενοδοχείο που διαθέτει έξι πολυτελείς σουίτες στο ισόγειο του λειτουργεί ένας πανέμορφος και εκλεπτυσμένος all day χώρος, που σερβίρει καθημερινά brunch (11:00-16:00) και φαγητό το βράδυ από τις 18:00 μέχρι τις 23:00 που κλείνει η κουζίνα. 

1

Η ιστορία 

Το κτήριο αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού η ιστορία του είναι μακρά και μας πάει πολλά πολλά χρόνια πίσω. Πρόκειται, όπως μάθαμε, για τον πρώτο μύλο και αρτοποιείο της Κύπρου που βρισκόταν σε μία από τις εμπορικότερες αρτηρίες της πρωτεύουσας εκείνης της εποχής. 

1

Το κτήριο αυτό ζωντάνεψε ξανά έπειτα από πέντε χρόνια εργασιών για την αποκατάστασή του ώστε να δοθεί το αποτέλεσμα που αντικρύσαμε σήμερα. Ένας χώρος με υψηλή αισθητική, εκλεπτυσμένο γούστο που συνδυάζει το ένδοξο παρελθόν, τα κλασικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του με σύγχρονες πινελιές, αναπαυτικούς καναπέδες, υπέροχους αναγεννησιακούς πίνακες στους τοίχους και εντυπωσιακά ξύλινα τραπέζια. Εκείνο όμως που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί στις σουίτες στον χώρος της ρεσέψιον του ξενοδοχείου. 

1

To brunch

Ο χώρος διακατέχεται από μία αριστοκρατική ομορφιά και στυλ. Το εστιατόριο σερβίρει καθημερινά τόσο στον γουστόζικο εσωτερικό του χώρο όσο και στον εξωτερικό στο στενό σοκάκι πιάτα ιταλικής με ένα twist μεσογειακής κουζίνας με to share φιλοσοφία και προσέγγιση. Το μενού του φαγητού περιλαμβάνει επιλογές από ψάρι και κρέας, δροσερές σαλάτες και ορεκτικά, ζυμαρικά, ριζότο, platters και μοναδικά γλυκά. 

1

Το brunch ήταν αυτό που δοκιμάσαμε σήμερα με το μενού πέραν από τα γνωστά, συνηθισμένα και αγαπημένα πιάτα για brunch σου δίνει και άλλες πιο πρωτότυπες επιλογές. Συγκεκριμένα θα βρεις ένα κατάλογο για όλα τα γούστα με Eggs Roayale, Eggs Benedict, Croque Madame και πιο ψαγμένα πιάτα όπως το Steak Sandwich που δοκιμάσαμε, την ιταλική ομελέτα, το τοστ με αβοκάντο και τσίλι αλλά και το Madama Special με γλυκοπατάτα, αβγά ποσέ, σπανάκι, μπέικον, ντομάτα και αβοκάντο. Οι επιλογές των πιάτων έρχονται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα με το μενού να περιλαμβάνει επίσης σαλάτες και τρία είδη από pancakes: με καραμέλα, πραλίνα σοκολάτα και μπανάνα, με maple sypup και φρούτα εποχής και pancakes με maple syrup, μπέικον, τυρί ρικότα και μους φέτας. 

6

1

Ο χώρος είναι απόλυτα instagrammable και σίγουρα η σκάλα αξίζει για να γίνει το επόμενο σου ποστ. Ένας χώρος που σερβίρει πολύ καλό καφέ, νόστιμα πιάτα brunch για κάθε γούστο και μας χαροποιεί που το Madama μας φέρνει ξανά σε μία από τις πιο αγαπημένες γειτονιές της παλιάς Λευκωσίας. 

6

Info 

Δευτέρα-Κυριακή, οδός Σόλωνος, Παλιά Λευκωσία, 11:00-16:00 (brunch), 18:00-23:00 (για φαγητό). 

Τηλ:. 22445551.

Loader