Πήγαμε στο CINÉMA, το «blockbuster» που ανέβασε τον πήχη στο going out της Λεμεσού

Πήγαμε στο CINÉMA, το «blockbuster» που ανέβασε τον πήχη στο going out της Λεμεσού

Το νέο talk of the town που πρέπει να ξέρεις

Προκάλεσε αίσθηση πριν καν ανοίξει την σιδερένια πύλη του με τους περαστικούς να αναρωτιούνται τί είναι αυτό που «συμβαίνει» και πρόκειται να αλλάξει το σκηνικό της παλιάς πόλης… Η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω.

Γράφει: Κατρίνα Πίτρακκου 

Talk of the town για όλους, στέκι για πολλούς, το CINÉMA –πρόσεξε, ο τόνος στο e α λα γαλλικά- κατάφερε αυτό που ίσως πολύ λίγα μέρη στον κόσμο σε κάνουν να νιώσεις. Το vibe ενός χώρου που είναι αποτέλεσμα της ιστορίας του –ναι, όπως θα υποψιάζεσαι και από το όνομα, πρόκειται για παλιό σινεμά- και της new age αισθητικής με εκλεκτό χαρακτήρα που σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει να μιλάς για κάτι mainstream.

1

Αν ήρθε για να ανεβάσει το επίπεδο στον τομέα της εστίασης, τότε τα κατάφερε. Η fresh «νεαρή» ομάδα πίσω από το CINÉMA μετέφρασε το όραμά της, μεταμορφώνοντας μια υπαίθρια αυλή κυριολεκτικά από το μηδέν, με σημείο αναφοράς την τεράστια οθόνη κινηματογράφου, το μοναδικό στοιχείο από το παρελθόν που έμελλε να γίνει και το σήμα κατατεθέν ενός χώρου, ο οποίος φιγουράρει πια ως το απόλυτο blockbuster. 

Το καταπληκτικό set-up από τα τραπεζάκια στον διάδρομο της εισόδου με τις καμάρες μέχρι το φωτισμένο bar, τους καναπέδες περιμετρικά του χώρου, το τεράστιο μαρμάρινο κεντρικό τραπέζι-τάβλα σε χαμηλότερο επίπεδο και φυσικά τις μαρμάρινες κερκίδες απέναντι από την οθόνη με τις φωτεινές προβολές υποδηλώνει ξεκάθαρα την παρείστικη διάθεση του μαγαζιού. Αυτό το coolness εξάλλου συμφωνεί απόλυτα και με την walk in φιλοσοφία του.

1

Τα φυτά από μια ελιά 200 ετών μέχρι τα chilies στον ανθώνα παίζουν τον δικό τους ρόλο στον χώρο –the devil hides in the details- και δένουν εξαίσια με την αρχιτεκτονική δίνοντας ένα cozy χαρακτήρα στα γήινα χρώματα και μια φυσική ζωντάνια.

To κόνσεπτ βασισμένο στο νέο παγκόσμιο viral theme στον τομέα των bars και του fine dining, με μικρά επιλεκτικά πιατάκια to share… or not! 

1

Το καθόλα… στιλάτο ceviche με ψάρι ημέρας συνδυασμένο με λουβί και chilli sauce, το steak με σάλτσα Jalapenos για απαιτητικούς ουρανίσκους, το δημοφιλές tataki σολομού –ένα πιάτο που φεύγει με τρομερές ταχύτητες από την κουζίνα-, οι δροσερές σαλάτες με twist, συνθέτουν ένα μενού, που αποτελεί ένα πάντρεμα της διεθνούς κουζίνας με signature χαρακτήρα και δένει με τα τρομερά cocktails που εμπνεύστηκαν οι ‘specialists’ πίσω από το bar του CINÉMA...

6

Κλείσαμε τη βραδιά στις «κερκίδες» με ένα Espresso Martini –από τα αγαπημένα του μενού, αφού απολαύσαμε προηγουμένως ένα all time classic Negroni –το οποίο κατατάξαμε στα top 3 που δοκιμάσαμε ever...

Info

Δευτέρα-Πέμπτη 18:00-1:00, Παρασκευή-Σάββατο 18:00-2:00, Serntar 1, Λεμεσός. 

 

Φωτογραφίες: Μάριαμ Μαλά

 

Loader