Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2022

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2022

Με δύο αστέρια το εστιατόριο Delta

Ο οδηγός Michelin παρουσίασε τις φετινές του επιλογές για την Αθήνα και σε αυτόν συναντάμε παλιά και νέα εστιατόρια, που ήδη έχουν μπει για τα καλά στον γαστρονομικό χάρτη, με αστέρια Michelin.

«Ως το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα βιώνει μία πλήρη γαστρονομική αναγέννηση, χάρη σε ταλαντούχους chefs που έρχονται στην πρωτεύουσα για να ξεκινήσουν τα εστιατόριά τους», δήλωσε στο TestID ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN.

«Ταυτόχρονα, αυτοί οι σεφ συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τη σημασία της βιωσιμότητας στο φαγητό και αναδεικνύουν τη σημασία των τοπικών προϊόντων, που κάποιες φορές προέρχονται από το δικό τους κήπο και είναι δικής τους παραγωγής», πρόσθεσε.

«Ως το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα βιώνει μία πλήρη γαστρονομική αναγέννηση, χάρη σε ταλαντούχους chefs που έρχονται στην πρωτεύουσα για να ξεκινήσουν τα εστιατόριά τους», δήλωσε στο TestID ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN.

«Ταυτόχρονα, αυτοί οι σεφ συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τη σημασία της βιωσιμότητας στο φαγητό και αναδεικνύουν τη σημασία των τοπικών προϊόντων, που κάποιες φορές προέρχονται από το δικό τους κήπο και είναι δικής τους παραγωγής», πρόσθεσε.

Δύο αστέρια Michelin κατέκτησε το εστιατόριο Delta, το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Michelin 2022: Έχασε το ένα αστέρι η Σπονδή, με δύο αστέρια για το Delta  Φωτ: Delta Restaurant

Παράλληλα, δύο νέα εστιατόρια απέκτησαν ένα αστέρι Michelin. Πρόκειται για το Soil στο Παγκράτι του Τάσου Μαντή και του Αλέξανδρου Μουρίδη και το The Zillers με έμπνευση δια χειρός Παύλου Κυριακή στην ταράτσα του The Zillers Boutique Hotel.

Ο οδηγός Michelin σημειώνει χαρακτηριστικά για το Soil. «Εδώ ο σεφ Τάσος Μαντής δημιουργεί σύγχρονη εποχική κουζίνα με κλασικές τεχνικές, με σταθερή βάση την ελληνική μαγειρική και μια σκανδιναβική πινελιά. Το μενού επιβεβαιώνει την ιδέα του εστιατορίου «από αγρόκτημα σε τραπέζι», με ιδιαίτερη έμφαση στα λαχανικά, τα βότανα και τα βρώσιμα λουλούδια από τον κήπο της κουζίνας του σεφ στο Αλεποχώρι».

Michelin 2022: Έχασε το ένα αστέρι η Σπονδή, με δύο αστέρια για το Delta Φωτ.: YIAMOURIS STUDIO

Στο The Zillers, από την άλλη, «ο σεφ Παύλος Κυριάκης προσφέρει δύο σύγχρονα μενού γευσιγνωσίας στα οποία προβάλλει τη «δημιουργική του φιλοσοφία που ερμηνεύει ξανά ποιοτικά υλικά και παραδόσεις με σύγχρονο τρόπο». Το αστέρι τους διατήρησαν Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Βαρούλκο Seaside, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική τους γαστρονομική πορεία, ενώ η Σπονδή έχασε το δεύτερο αστέρι που κατείχε επί χρόνια.

Michelin 2022: Έχασε το ένα αστέρι η Σπονδή, με δύο αστέρια για το Delta Φωτ: thezillersroofgarden.gr

Την τιμητική διάκριση Bib Gourmand έλαβαν Cerdo Negro 1985, Nolan και Οικείο. Το Bib Gourmand χρησιμοποιείται από τη Michelin από το 1997 ως ένδειξη αναγνώρισης της καλής ποιότητας-τιμής των εστιατορίων. 

Τέσσερα εστιατόρια κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις επιλογές του οδηγού Michelin. Πρόκειται για τα:

  • Hervé’s
  • Λινού Σούμπασης και Σια
  • Merceri
  • VERi TABLE

 

 

Πηγή 

Loader