12+1 υπέροχες, νέες αφίξεις για να κλείσεις τραπέζι τον Ιανουάριο

12+1 υπέροχες, νέες αφίξεις για να κλείσεις τραπέζι τον Ιανουάριο

Οι καινούργιοι προορισμοί εξόδου που πρέπει να γνωρίζεις

Νέοι χώροι προσγειώθηκαν το τελευταίο διάστημα προσφέροντάς μας νέες επιλογές για έξοδο, καλό φαγητό, καφέ και ποτό με την παρέα. Fine dining, casual χώροι, μπαρ, χώροι για delivery και take away που πρέπει να ξέρεις για να ανανεώσεις την λίστα σου.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 

9

Amano – Ανοίγει αρχές Φεβρουαρίου 

Ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας στην οδό Ευαγόρου υποδέχεται στις αρχές Φεβρουαρίου μία άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για ολοκληρωμένη έξοδο για καφέ, brunch, early drinks, φαγητό, κοκτέιλ και διασκέδαση. Η νέα και πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη της πρωτεύουσας έχει το ιταλικό όνομα Amano που σημαίνει δια χειρός. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ανέφερε στην Avant Garde πως το όνομα που επέλεξαν δεν είναι καθόλου τυχαία αφού συμπυκνώνει και την φιλοσοφία του μαγαζιού. "Θέλουμε να φτιάχνουμε εξαρχής τα πάντα εμείς. Τόσο τα υλικά για τα κοκτέιλ μας, τα σιρόπια μας όσο και στην κουζίνα. Θέλουμε να προσφέρουμε ποιότητα φτιάχνοντας τις ύλες μας δια χειρός, με τα χέρια μας και των συνεργατών μας". Το Amano βρίσκεται στην Ευαγόρου και στεγάζεται στον χώρο του πρώην γνωστού μαγαζιού της πόλης, της Πιρόγας. Ένα ευρύχωρο μαγαζί με cozy ατμόσφαιρα, σε γήινους χρωματισμούς, με κυρίαρχο υλικό το ξύλο ενώ ένα εντυπωσιακό μπαρ κερδίζει τις εντυπώσεις. Στόχος του μπαρ είναι να προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας κοκτέιλ από εξειδικευμένους mixologists που θα φτιάχνουν τα πάντα οι ίδιοι για τα ποτά τους. Το Amano διαθέτει ένα κόνσπετ που φαίνεται να κερδίζει χώρο ολοένα και περισσότερα το τελευταίο διάστημα. Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή το μαγαζί θα ανοίγει από τις 17:00 για after work και early drinks ενώ στη συνέχεια θα σερβίρει φαγητό με τη συνοδεία χαλαρής εθνικ, σουίνγκ μουσικής μέχρι και τα ξημερώματα. Τα σαββατοκύριακα το Amano θα σερβίρει από το πρωί εκλεκτό καφέ, νόστιμο brunch, lunch και θα ανεβάζει το κέφι πιο αργά το βράδυ με μουσικές επιλογές από γνωστούς Djs.  To μενού του εστιατορίου υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Noel Bassil ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα κατάλογο με πιάτα to share ώστε να δίνει την δυνατότητα η παρέα να απολαμβάνει πιο οικονομικά γευστικές δημιουργίες από την διεθνή fusion κουζίνα με στέικ, bao buns και άλλα. 

9

Makai Poke Bowls

Με αυτό το πολύχρωμο πιάτο, το Makai Poke Bowls μας ταξιδεύει στη Χαβάη απ’ όπου και κατάγονται τα poke bowls. Είναι μια υγιεινή εναλλακτική στο πλέον καθιερωμένο sushi ή σαλάτα. Στο μενού του Makai Poke Bowls μπορείς να βρεις διάφορα είδη poke bowls, όπως το poke bowl με κοτόπουλο σχάρας, ρύζι, αγγουράκι, σησάμι, ανανά, μάνγκο, αβοκάντο και νιφάδες καρύδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει επίσης η δυνατότητα για να δημιουργήσεις το δικό σου poke bowl, με ό,τι υλικά επιθυμείς. Το κατάστημα λειτουργεί αποκλειστικά για delivery και takeaway. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω των πλατφορμών κατοίκον διανομής Foody, Wolt και Bolt. Αλάσιας 15 – Suite B, 1075 Λευκωσία. Τηλ: 77787229. 

9

Tipsy Sticks

Το νέο μαγαζί πήρε τη θέση του πρώη Potbelly και έχει ένα πολύ παιχνιδιάρικο όνομα: Tipsy Sticks που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "μεθυσμένα ξυλάκια". Το εστιατόριο θα σερβίρει σύντομα και brunch τα σαββατοκύριακα που πάλι θα είναι σε ξυλάκι με κάποιο τρόπο έκπληξη όπως μας είπαν. Παράλληλα, το Tipsy που σημαίνει μεθυσμένο έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέσα στις διάφορες σάλτσες και σως των πιάτων θα περιλαμβάνονται υλικά με αλκοόλ, εξού και το όνομα Tipsy Sticks. Ο χώρος είναι casual, σερβίρει φαγητο από τις 16:00 μέχρι και τα μεσάνυχτα με πρώτες ύλες από την Κύπρο και πιάτα που θα χαρακτηρίζονται ως fine dining σε ένα χαλαρό όμως χώρο. Εκεί μπορείς να γευτείς τα πάντα σε σουβλάκι ακόμα και σεφταλιά. Ο χώρος θα διαθέτει και ένα ψαγμένο μπαρ που θα σερβίρει signature cocktails, craft μπίρες, μία πολύ καλή σειρά από τζιν και κρασιά και άλλα αλκοολούχα ποτά. 

Τρίτη-Παρασκευή 17.00-01.00 (κουζίνα ως τις 23.00), Σάββατο-Κυριακή 11.00-01.00 (κουζίνα ως τις 23.00), Στασάνδρου 10Γ, Λευκωσία. Τηλ: 22783333. 

9

Platea

Πώς θα σου φαινόταν να απολάμαβανες το φαγητό σου το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας με θεά τα μεσαιωνικά τείχη και την μαγική ατμόσφαιρα της Λευκωσίας. Σταμάτα να το φαντάζεσαι διότι πλέον μπορείς να το κάνεις πράξη αφού ένας μοντέρνος χώρος εστίασης άνοιξε εκεί στην Πλατεία που προσφέρει πιάτα διεθνούς κουζίνας και ψαγμένα κοκτέιλ. Το όνομα του νέου χώρου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από... Platea αφού βρίσκεται στην ωραιότερη πλατεία της Κύπρου. Να σημειώσουμε ότι στην Πλατεία Ελευθερίας υπάρχει ήδη μία all day καφετέρια, η Moat Food Craft που προσφέρει από νωρίς το πρωί καφέ, αρτοποιήματα, σάντουιτς, διάφορα σνακ, σαλάτες, γλυκά αλλά και μπίρες. Τόσο η καφετέρια όσο και το εστιατόριο βρίσκονται υπό την διαχείριση του Acropolis Group. Ποιος να το φανταζόταν πριν μερικά χρόνια που γκρινιάζαμε πως η πλατεία δεν θα τελειώσει ποτέ ότι θα πηγαίναμε εκεί για καφέ, φαγητό και ποτό. 

Δευτέρα-Κυριακή 11:00-23:00, Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία. Τηλ:  99222627.

9

Bagel Me 

Ένα μικρό μαγαζάκι με μερικά τραπεζάκια μέσα και έξω ήρθε για να μας μάθει να τρώμε και στην Κύπρο τα φημισμένα στο εξωτερικό bagels. Το νέο κατάστημα που θα σερβίρει αποκλειστικά το πεντανόστιμο αρτοσκεύασμα προσφέρει υπηρεσία take away και delivery μέσω των πλατφόρμων κατοίκον διανομής Foody και σύντομα στο Wolt. Διαθέτει ένα μικρό μενού με 6 διαφορετικές κατηγορίες από bagels. Πρόκειται για ένα μικρό, γουστόζικο, μίνιμαλ χώρο με 4 μικρά τραπεζάκια στο εσωτερικό και δύο στο εξωτερικό που προσφέρεται κυρίως για delivery και take away θα σερβίρει μαζί με τα bagels καφέ, τσάι και ζεστή σοκολάτα. 

Δευτέρα Παρασκευή 7:30-15:30, Σάββατο 8:30-2:30, Πρέσπας 2, κατάστημα 4C, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία. Τηλ: 22250205.

ΛΕΜΕΣΟΣ 

9

7 ΛΙΝΟΙ 

Το όνομα της ταβέρνας προέρχεται από την παρουσία στο χωριό σύμφωνα με παραδόσεις 7 οινοποιείων δηλαδή λινών όπως λέγονταν τα παλαιότερα χρόνια. Το Καπηλειό απέχει από την Λεμεσό μόλις 20 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 500 περίπου μέτρων.  Η ταβέρνα έφτιαξε ένα όμορφο χώρο για να υποδέχεται τους επισκέπτες της τους οποίους θα ζεστάνει κατά τη διάρκεια του χρόνου δίπλα από την ξυλόσομπα που διαθέτει. Το μενού περιέχει κυπριακές πρώτες ύλες, προσεγμένα πιάτα της Κύπρου, πραδοσιακά αλλά και πιο πειραγμένα. Πέραν από το καλό φαγητό, ποτό και περιβάλλον η ταβέρνα θα σε διασκεδάσει και με την ζωντανή της μουσική κάθε Παρασκευή. Μία νέα ταβέρνα που θα μας ψήνει στα κάρβουνα κρεατικά και θα μας σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια σε ένα μαγαζί που αποπνέει ζεστασιά. Δευτέρα-Σάββατο 17.00-23.30, Κυριακή 12.00-17.00 (Τρίτη κλειστό), Καπηλειό, επ. Λεμεσού. Τηλ: 99039004.

9

Pink Monkey Café

Ένα λουλουδάτο καφέ, σε ροζ αποχρώσεις με ένα παιχνιδιάρικο όνομα που θα γίνει πολύ σύντομα talk of the town. H ατμόσφαιρα και η αισθητική του θυμίζουν ανάλογα λονδρέζικα μαγαζιά που συνδυάζουν αυτή τη floral διακόσμηση με ποιοτικό καφέ και γλυκά. Πέραν του καφέ, των διαφόρων αλμυρών και γλυκών το μαγαζί θα σερβίρει brunch καθημερινά από Τρίτη μέχρι και Κυριακή. Ένας χώρος για ρομαντικούς, λάτρεις του ροζ, των λουλουδιών και φυσικά του Instagram αφού ο χώρος προσφέρεται για φωτογραφίες, stories, reels και ό,τι άλλο θέλεις. 

Τρίτη-Κυριακή 8:00-20:00, Ανεξαρτησίας 181, Λεμεσός.

ΛΑΡΝΑΚΑ 

9

Vino Fine Wine Bar & Cellar

Μία νέα, γουστόζικη άφιξη προσγειώθηκε πρόσφατα στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στο γνωστό ξενοδοχείο της πόλης Radisson Blu. Πρόκειται για το νέο απόκτημα του πολυτελούς ξενοδοχείου το εντυπωσιακό μπαρ Vino Fine Wine Bar & Cellar. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο wine bar με εκτεταμένη λίστα κρασιών από τον εγχώριο, ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Η κάβα του μπαρ σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις κρασιά που σπάνια μπορείς να βρεις στην κυπριακή αγορά αλλά και μία ενδιαφέρουσα επιλογή από την Κύπρο με κρασιά υψηλού επιπέδου. Το καλό κρασί παντρεύται με εκλεπτυσμένες γεύσεις για αυτό και από την κουζίνα βγαίνουν ιδιαίτερες γαστρονομικές γεύσεις που συνοδεύουν απόλυτα το κάθε κρασί. Οι επιλογές είναι πολλές από αφρώδη, λευκά, κόκκινα, ροζέ αλλά και επιδόρπιους οίνους. Το μενού του μαγαζιού διαμορφώνεται από στοιχεία της μεσογειακής και διεθνούς κουζίνα με έντονο το ιταλικό στοιχείο. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ορεκτικά, πιατέλες τυριών και αλλαντικών, πιάτα to share όπως bao buns και τηγανίτες πάπια αλλά και κυρίως πιάτα όπως black Angus βοδινό rib-eye, χταπόδι, ιβηρικό χοίρο και άλλα. Ένας χώρος με αισθητική, νεοϋρκέζικο αέρα για μία ξεχωριστή έξοδο για καλό κρασί και φαγητό. Ξενοδοχείο Radisson Blu, Ατλαντίδων 2, 6058 Λάρνακα. Τηλ: 24505800.

 

9

Noesis

ένας χώρος γεμάτος ερεθίσματα για τον ουρανίσκο, αλλά και για το πνεύμα, ήρθε για να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους θαμώνες του. Τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός του χώρος έχουν θέα τη θάλασσα και υπόσχονται υπέροχα μεσημεριανά και δείπνα σε όσους το επισκέπτονται. Το μενού του εστιατορίου φέρει την υπογραφή του γνωστού chef Ανδρέα Ανδρέου, ο οποίος κρύβεται πίσω από πολλά επιτυχημένα projects στο νησί. Από το μοναδικό μενού του εστιατορίου ξεχωρίζουν η καπνιστή γαρίδα Fritta, η αστακομακαρονάδα και το γιουβέτσι θαλασσινών, ενώ οι meat lovers ήδη ξεχώρισαν το χοιρινό καρέ στην σχάρα με μαρινάδα από βαλσάμικο και σόγια, μαντζουράνα, μουστάρδα, σπανάκι, γραβιέρα, αβοκάντο, patron πιπεριές, μους πατάτας, καπνιστό αλάτι. Όσο για τα γλυκά, δεν μπορούμε να μην κάνουμε μνεία στο NOESIS backlava cheesecake. Δευτέρα-Κυριακή 11:00-02:00, Πιαλέ Πασά 54, Λάρνακα. Τηλ: 24664411. 

ΠΑΦΟΣ 

9

Τα Πινάκια 

Οι ιδιοκτήτες του νέου εστιατορίου που πήρε θέση στην Πλατεία Κένεντι στην Πάφου εμπνεύστηκαν για το όνομα του μαγαζιού τους από τους αρχαίους Έλληνες. Γι' αυτό βάφτισαν το μαγαζί τους "Τα Πινάκια" που σημαίνει τα μικρά πιατάκια, στοιχείο που χαρακτηρίζει και την φιλοσοφία του μεζεδοπωλείου αφού όλα σερβίρονται σε μικρά πιάτα στη μέση ώστε η παρέα να τα απολαύσει με την συνοδεία κρασιού ή αποσταγμάτων. Το μεζεδοπωλείο Τα Πινάκια έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην κάβα του και κυρίως στον τομέα των αποσταγμάτων αφού εκεί θα έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις ανάμεσα από δεκάδες ετικέτες ούζου, τσίπουρου, τσικουδιάς και ρετσίνας. Το μενού έχει πανελλήνιο χαρακτήρα αφού συγκεντρώνει γεύσεις, υλικά και παράδοση από όλα τα μέρη της Ελλάδας γεγονός που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Στόχος είναι στην κουζίνα να μπαίνουν φρέσκα υλικά εποχής και το μενού να εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχικότητα και τα υλικά που υπάρχουν σε κάθε εποχή στην αγορά. Πρόκειται για ένα στέκι γουστόζικο, παρεϊστικο με νοστιμιές από την ελληνική γαστρονομία που θα σε ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο με τα μεζεδάκια και την κάβα του. 

Τετάρτη-Δευτέρα 17:00-23:00, Πλατεία Κένεντι 6, Πάφος. Τηλ. 26818818.

9

Bar M

Ένα καθαρόαιμο, υψηλής αισθητική μπαρ που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κάβα του χωρίς να μπλέκει την κουζίνα με τα ποτά του άνοιξε πρόσφατα σε ένα σπουδαίο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου. Το Bar M φαίνεται να κουβαλάει την φιλοσοφία, το στιλ και την ατμόσφαιρα ανάλογων νεοϋρκέζικων μαγαζιών όπου κυριαρχούν στον χώρο τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το μέταλλο και το δέρμα στους επιτοίχιους καναπέδες. Πράσινες βελούδινες καρέκλες, γυάλινα στρογγυλά τραπέζια και μία εντυπωσιακή μπάρα ολοκληρώνουν το ντιζάιν του Bar M. Το γράμμα Μ αφορά στο πολλά υποσχόμενο τουριστικό θέρετρο της Πάφου Minthis Resort όπου και βρίσκεται το εν λόγω μπαρ που φιλοδοξεί να φέρει ένα άλλο αέρα στο συγκεκριμένο τομέα. Η μίνιμαλ αισθητική και αρχιτεκτονική του μπαρ είναι εντυπωσιακή. Εδώ ο χώρος θα σου προσφέρει μία μοναδική εμπειρία για ποτό, κοκτέιλ, signature κοκτέιλ αλλά και ενδιαφέρουσες πειραγμένες εκδοχές αγαπημένων κοκτέιλ. Αναμφίβολα, το μπαρ διαθέτει μία πολύ καλά ενημερωμένη κάβα κρασιών από τον κυπριακό και διεθνή αμπελώνα και μία εξαιρετική σειρά αλκοολούχων ποτών. Το μενού φαγητού που υπογράφει ο Έλληνας σεφ Δημήτρης Κατριβέση που εξειδικεύεται στην nikkei κουζίνα, είναι περιορισμένο σε μία μικρή κάρτα to share εκλεπτυσμένων πιάτων όπως στρείδια σε bloody mary, μπέργκερ με wagyu beef, πατάτα μιλφέιγ, γλυκό και άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές. Ο χώρος διαθέτει και μία εξαιρετική βεράντα που σίγουρα από την άνοιξη θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Ένας πολύ ιδιαίτερος και προσεγμένος χώρος που ανυπομονούμε να επισκεφτούμε σύντομα. 

Τρίτη 12.00-02.00, Τετάρτη 12.00-17.00, Πέμπτη-Κυριακή 12.00-01.00, Minthis, Τσάδα, Πάφος. Τηλ: 99091620.

9

Stephanie Rose

Το νέο στέκι της πόλης της Πάφου λέγεται Stephanie Rose και αποτελεί ένα συνδυασμό καφέ με ζαχαροπλαστείο αφού σερβίρει περίτεχνα, όμορφα στην όψη και νόστιμα στη γεύση γλυκά. Ένα χώρος που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά για ένα κυρίως λόγο: το ροζ χρώμα. Το μαγαζί είναι βαμμένο ολοκληρωτικά σε ροζ χρώμα και διαθέτει κόκκινες αναπαυτικές, ντιζαϊνάτες πολυθρόνες, μαρμάρινα λευκά τραπέζια στο παιχνιδιάρικο εσωτερικό του ενώ στο εξωτερικό θα βρεις μεταλλικές ροζ καρέκλες και τραπέζια. Ένας απόλυτα girly χώρος θα μπορούσε να πει κάποιος, ένα τολμηρό μαγαζί θα έλεγαν μερικοί άλλοι όμως για εμάς αποτελεί έναν ακόμη μοντέρνο χώρο, με λονδρέζικο αέρα, εξαιρετικό ντιζάιν, πρωτοτυπία που σίγουρα θα θέλαμε να βρεθούμε εκεί για τα επόμενά μας ποστ στο instagram αφού ο χώρος προσφέρεται και με το παραπάνω. Αν και πρόκειται για ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο εντούτοι στο μενού του θα βρεις και άλλες επιλογές από ελαφριά πιάτα. Ένας διαφορετικός, φωτεινός χώρος, γεμάτος αισιοδοξία που θα γίνει ο λόγος για την επόμενή μας εξόρμηση μέχρι την αγαπημένη μας Πάφο. 

Κυριακή-Πέμπτη 9:30-21:30, Παρασκευή-Σάββατο 9:30-23:00, Δημητράκη Παπαμιλτιάδους 10-14, Πάφος.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 

9

Στα Λεμονάδικα

H νέα επιλογή για νόστιμο κυπριακό μεζέ, φιλικό περιβάλλον, ζωντανή μουσική και διασκέδαση είναι η αυθεντική κυπριακή ταβέρνα "Στα Λεμονάδικα" που θα την βρεις στη Δερύνεια της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Αυτό το διάστημα αναζητάμε ολοένα και περισσότερα νέα στέκια με καλό φαγητό, χαλαρή ατμόσφαιρα, ζεστασιά και ζωντανή μουσική για να σιγοτραγουδήσουμε λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με την παρέα. Μία νέα άφιξη διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε και έκανε την εμφάνισή της στον γαστρονομικό μας χάρτη λίγο πριν το τέλος του 2022. Πρόκειται για μία αυθεντική ταβέρνα, με ατμόσφαιρα ρεμπετάδικου, με ξύλινη διακόσμηση και πλούσιο μεζέ που ξεπερνά τα 30 πιάτα.  Το μαγαζί κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ προσφέρει στους θαμώνες του ζωντανή μουσική και διασκέδαση μέχρι αργά το βράδυ. Μία νέα επιλογή για ταβέρνα με μουσική στη Δερύνεια που σίγουρα θα θέλαμε να την επισκεφτούμε κάποιο από τα βράδια του Γενάρη.  

Δευτέρα 18:00-22:00, Τρίτη-Κυριακή 18:00-22:00, Οδός Σταδίου 52, Δερύνεια. Τηλ: 99212895.

Loader