4+1 Brunch στο χωριό που πρέπει να δοκιμάσεις!

4+1 Brunch στο χωριό που πρέπει να δοκιμάσεις!

Σαββατοκύριακο σημαίνει εκδρομή

Τα roadtrips αποτελούν σταθερή αξία στις δραστηριότητες του σαββατοκύριακού μας. Μία όμορφη βόλτα με το αμάξι ωστόσο, επιβάλλει και μια αντίστοιχη γευστική εμπειρία. Βρήκαμε την απάντηση για εσάς!
  1. Φιλήμων γεύσεις - Πολιτικό 

filimon

Ένα μικρό οικογενειακό μαγαζί τριών γενιών στο χωριό Πολιτικό, λίγο έξω από τη Λευκωσία προσφέρει ένα παραδοσιακό γευστικό ταξίδι. Δημιουργημένο αρχικά από τον παππού “Φιλή” και διαχειριζόμενο πλέον από τον εγγονό Μνάσωνα Φιλήμονα μάς φέρνει στο πιάτο μας, την ποιότητα της παραδοσιακής αλλαντοποιίας. 

Το μενού έχει μια μεγάλη γκάμα από λουκάνικα, όπως επίσης brunch επιλογές με πρωταγωνιστές τα χειροποίητά τους αλλαντικά και τα αυγά δικής τους παραγωγής. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από όλα, η “Χωριάτικη πιατέλα μπούκωμα” δε θα σας απογοητεύσει. Δημοφιλές πιάτο επίσης, είναι το “πόπαστον”, η κυπριακή εκδοχή του french toast θα έλεγε κανείς, όπου οι γλυκές αυγοφέτες συνδυάζονται άψογα με την αναρόκρεμα, τη μαρμελάδα και τους ξηρούς καρπούς. 

Αν λατρέψετε τα αλλαντικά, έχετε τη δυνατότητα να τα προμηθευτείτε από το χώρο. 

Για κρατήσεις: 99036321

Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή. 9:00 - 15:00 

Πηγή φωτογραφίας

2.Boukkoma - Κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας του Ξυλιάτου

μ

Αν εκτός από μια όμορφη οδική διαδρομή, θέλετε να περπατήσετε και στη φύση, η καλύτερη απάντηση είναι η Αγία Μαρίνα του Ξυλιάτου. Το φράγμα της Αγιας Μαρίνας του Ξυλιάτου περιτριγυρίζεται από ένα όμορφο μονοπάτι φύσης και στο κέντρο του χωριού βρίσκεται το “boukkoma”, που δε θα σας αφήσει διόλου απογοητευμένους αν αποφασίσετε να κάνετε μια στάση και να γευματίσετε εκεί. Ένα μενού που απαρτίζεται από παραδοσιακά παρασκευάσματα όπως λουκάνικα, χοιρομέρι, χαλούμι και τηγανητά αυγά, αλλά κι από μοντέρνες παρασκευές, όπως pancakes και french toasts. Δημοφιλές πιάτο θεωρείται η αβοκαντένια, που στη βάση του έχει ψωμί δικής τους παρασκευής, αλειμμένο με αβοκάντο, στη συνέχεια αυγά τηγανητά και στη κορυφή, τσιπς γλυκοπατάτας. Επίσης, αξίζει να δοκιμάσετε τα pancakes που συνδυάζουν αλμυρές και γλυκές γεύσεις. Σιρόπι σφένδαμου με μπούκοβο περιχύνεται πάνω σε μια αφράτη στοίβα από τηγανίτες που χωρίζονται από τραγανές λωρίδες μπέικον και τυρί. Το πιάτο συνοδεύουν τηγανητές πικάντικες κοτομπουκιές! 

Το μαγαζί βρίσκεται σε δημόσιο χώρο στο κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας, οπότε δε λειτουργεί με κρατήσεις. Προτείνεται να πάτε νωρίς. 

First come, first serve! 

Ωράρια λειτουργίας:

Σάββατο: 10:30 π.μ. - 18:30 μ.μ.

Κυριακή: 9:30 π.μ - 17:00 μ.μ.

Πηγή φωτογραφίας

3. Riverland Bio Farm - Καμπιά 

riverland

Αν έχετε παιδιά, ο ιδανικότερος προορισμός για σας είναι το Riverland Bio Farm στα Καμπιά, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Η βιολογική σε όλους γνωστή φάρμα, προσφέρει μια διασκεδαστική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους, αφού όπου γυρίσετε βρίσκονται παντού χαριτωμένα ζώα. Πολύ κοντά βρίσκεται επίσης το φράγμα Ταμασού, το οποίο είναι μια πολύ καλή επιλογή εξόρμησης. Συνδυαστικά με τη περιπέτεια στη φύση, μπορείτε να δοκιμάσετε το βιολογικό πρωινό που προσφέρει ο χώρος, φτιαγμένο αποκλειστικά με παράγωγα της φάρμας! Χαλούμι, αυγά, γιαούρτι, γάλα, ελιές και λαχανικά βιολογικής προέλευσης, όλα στο πιάτο σας! Την παράσταση κλέβει το γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς και το κεφίρ. 

Κρατήσεις: 99592598

Ωράρια Λειτουργίας: 

Δευτέρα: Κλειστά, Τρίτη - Κυριακή: 9:30π.μ. - 18:30 μ.μ

Πηγή φωτογραφίας

4. Αρκατένα Φωτεινής - Όμοδος

φωτεινη

Από τη λίστα μας δε θα έλειπε η ορεινή Λεμεσός και ειδικότερα τα Αρκατένα Φωτεινής στο γραφικό Όμοδος! Ο τοπικός φούρνος με τα γνωστά αρκατένα κουλούρια, μια οικογενειακή υπόθεση που ξεκίνησε το 1935, πλέον σερβίρει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Όμορφα platters με αυγά, τυριά, αλλαντικά, μαρμελάδες και ελιές, συνδυάζονται με τα μοναδικά αρτοδημιουργήματα. Platters με φρούτα, ξηρούς καρπούς και αναρή με έψημα, μετατρέπουν το φαγητό σε μία όμορφη ομαδική εμπειρία. 

Η αυλή πέραν από τον καθαρό βουνίσιο αέρα, προσφέρει θέα στο πετρόκτιστο χωριό. Συστήνεται κυπριακός καφές! 

 

Κρατήσεις: 99284201

Ωράρια λειτουργίας:

Δευτέρα: κλειστά 

Τρίτη - Σάββατο: 10:00π.μ. - 19:00 μ.μ

Κυριακή: 9:00π.μ. - 19:00 μ.μ

Πηγή φωτογραφίας

5. Κika’s Secret Garden - Καλλέπεια 

KIKA

Μια μικρή όαση σας περιμένει στην Καλλέπεια της Πάφου. Η κυρία Κίκα και η κόρη της έχουν δημιουργήσει ένα πανέμορφο κήπο που προσφέρει χαλαρωτικά vibes και ηρεμία στους πελάτες τους. Το μενού περιλαμβάνει ασφαλώς παραδοσιακά προιόντα όπως μαρμελάδες, αυγά, αλλαντικά, τυριά, φρούτα εποχής, αλλά και φρέσκους χυμούς.  Την παράσταση κλέβουν το τσουρέκι και το κολοκυθόψωμο που σερβίρονται με μια μεγάλη γκάμα από μαρμελάδες και τα ψωμιά, ψημένα σε ξυλόφουρνο. Το περίφημο πιάτο με τα μανιτάρια και τα αυγά δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι σας. 

Αν η παρέα σας έχει άτομα με χορτοφαγικές προτιμήσεις, δε θα μείνουν ανικανοποίητα, αφού προσφέρεται ένα πλούσιο πιάτο με ψημένα λαχανικά κατσαρόλας, βίγκαν ψωμάκι κ σπιτικό ταχίνι! 

Τα ζωάκια σας είναι ευπρόσδεκτα στον κήπο. 

Συστήνεται κράτηση προ ημερών, αφού είναι πολυσύχναστο μέρος.  

Κρατήσεις: 99459400

Ωράριο Λειτουργίας: Παρασκευή - Κυριακή: 10:00π.μ. - 15:00 μ.μ.

KIKA2

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

 

Loader