5 spots για να απολαύσετε τα καλύτερα γλυκά στο νησί

5 spots για να απολαύσετε τα καλύτερα γλυκά στο νησί

Αν είσαι γλυκατζής εδώ θα βρεις που θα πας όταν έχεις λιγούρες

Επιλέξαμε πέντε γλυκούς πειρασμούς από διαφορετικά εστιατόρια της Κύπρου και σου τα προτείνουμε!

Πρόκειται για κλασσικά γλυκά αλλά και αυθεντικά κυπριακά είτε άλλα που παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον twist και έρχονται στο τραπέζι σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή.

 

ΓΙΑΓΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Φτιάχνει, εκτός από τις διάφορες εκδοχές από μπουγάτσα (γέμιση με κρέμα, τυρί-φέτα, φρέσκο σπανάκι και τυρί, μοσχαρίσιο κιμά με μπαχαρικά, αλλά και με αλλαντικά), το φημισμένο του εκμέκ κανταΐφι, το πολίτικο (παντεσπάνι από ινδοκάρυδο με κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλισμένο με κανέλα), το γαλακτομπούρεκο όπως επίσης και διάφορα άλλα σνακ όπως κουλούρι Θεσσαλονίκης, τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πεïνιρλί (και σε veggie εκδοχή), ελιόψωμο, χαλουμωτή κ.ά.

INFO

(22777252) Λιπέρτη 80-82 (οδόφραγμα οδού Λήδρας, δεξιά από σημείο ελέγχου), παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 7.00-22.00.

 

ALICE COFFEE AND DESERTS 

Αν είσαι λάτρης των γλυκών και της σοκολάτας τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί το νέο μαγαζί της πόλης που σου σερβίρει εντυπωσιακά και γευστικά επιδόρπια!

Πρόκειται για ένα χώρο που έκανε την εμφάνισή του στην παλιά πόλη της Λεμεσό εδώ και μερικούς μήνες. Σχεδόν αμέσως τα πιάτα και ο λουλλουδάτος χώρος του έγιναν viral μέσα από το Instagram αφού σίγουρα θα πήρε και σένα το μάτι σου κάποιο story από το εντυπωσιακό Alice Coffee and Desserts στην οδό Τζαμί Κεπήρ στη Λεμεσό.

INFO

Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-22:30, Σάββατο-Κυριακή 10:00-23:30

Τζαμί Κεπήρ, Λεμεσός. Τηλ: 25339930

 

LOKMAKOS 

Τι μπορείς να απολαύσεις στο «Λοκμάκο» 1) Λουκουμάδες τραγανούς κι αφράτους , με σιρόπι (παραδοσιακούς) ή με επιλογή από 10 διαφορετικές επικαλύψεις ( ατομική μερίδα ή οικογενειακό πακέτο). 2) Artisan gelato παγωτό σε 12 διαφορετικές γεύσεις .3) Εξαιρετικό καφέ και διάφορα άλλα κρύα ροφήματα φτιαγμένα από την επαγγελματία barista μας. 4) Τον υπέροχο χώρο και την ηρεμία της πλατείας Ζουχουρίου (υπάρχει πρόσβαση στην πλατεία από το μαγαζί).

Γιατί να επισκεφτώ το «Λοκμάκο» Για τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τις παιδικές αναμνήσεις …, το χαμόγελο, τους ανθρώπους, τη γειτονιά, …τις βόλτες, τη θάλασσα, τον ήλιο… τον καφέ, το παγωτό, τη δροσιά ….

INFO

Διεύθυνση: Παύλου Βαλσαμάκη 30-32, 6026 Λάρνακα (απέναντι από το πολυώροφο πάρκινγκ του Δήμου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου)

Τηλέφωνο: 24 400422

 

OMIKRON Brunch

Δημοφιλές στέκι που φημίζεται για το πολύ πλούσιο brunch του. Πρόκειται για έναν προσεγμένο χώρο με ωραία και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης με την παρέα σου για να απολαύσεις καλό καφέ και λαχταριστά pancakes σε σοκολατένιους πειρασμούς και όχι μόνο. Στο Omikron Brunch θα βρεις και τέλεια γλυκά όπως carrot cake, cheesecake, apple pie, red velvet, chocolate fudge και πολλά άλλα νόστιμα επιδόρπια!

INFO

Τηλέφωνο: 26955965 – 25ης Μαρτίου 42, 8047, Πάφος 

 

Blue Owl

Το μικρό bakeshop που άνοιξε μόλις πριν από λίγους μήνες στο Παραλίμνι, προσφέρει λαχταριστά cinnamon rolls με φανταστικές γεύσεις, τούρτες, αλλά και πιο υγιεινές επιλογές και gluten free προϊόντα!

Το γλυκό: Λαχταριστό carrot cake, vegan cheesecakes, energy balls και vegan cookies. INFO

Τηλέφωνο: 99828318

1ης Απριλίου 19, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. 

Δ-Σ 09.00-19.00 & Κ 10.00-17.00.

 

 

 

Loader