5+1 νέες και εντυπωσιακές αφίξεις προσγειώνονται στην Λεωφόρο Μακαρίου

5+1 νέες και εντυπωσιακές αφίξεις προσγειώνονται στην Λεωφόρο Μακαρίου

Οι καινούργιοι χώροι εστίασης που αναβαθμίζουν τον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας

Η Λευκωσία τα τελευταία χρόνια αλλάζει. Η πρωτεύουσα μεταμορφώνεται σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύσουσα και γίνεται επιτέλους μία πόλη που μπορείς να την περπατήσεις. Η νέα Πλατεία Ελευθερίας και η ανανέωση του κέντρου της Λευκωσίας έφεραν ένα άλλο αέρα στην πρωτεύουσα του νησιού.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι και η εντυπωσιακή αλλαγή της κεντρικότερης λεωφόρους της πόλης με την Μακαρίου να βρίσκει ξανά την παλιά της αίγλη. Νέα καταστήματα, κτήρια και καινούργοι χώροι εστίασης φέρνουν τους Λευκωσιάτες ξανά στην αγαπημένη λεωφόρο της πόλης με το μέλλον να υπόσχεται πολλά προς το καλύτερο. 

Αυτή την περίοδο, έξι νέοι και εντυπωσιακοί χώροι εστίασης, για ποτό, φαγητό και καφέ έκαναν ή πρόκειται να ανοίξουν μέσα στο επόμενο διάστημα κατά μήκους της λεωφόρου δίνοντας έτσι μία ακόμα καλή αφορμή για κάποιον να κατέβει μέχρι την ανανεωμένη Λεωφόρο Μακαρίου που τώρα τα Χριστούγεννα έβαλε και τα γιορτινά της. 

9

Το νέο ιταλικό εστιατόριο Pinolo

Το εστιατόριο Pinolo, βρίσκεται επί της ανανεωμένης λεωφόρου Μακαρίου, στο κτήριο Σεβέρη. Οι χώροι του Pinolo, που σχεδίασε και δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Επαμεινώνδας Δασκαλάκης, χαρακτηρίζονται από την ιταλική φινέτσα, ενώ ο συνδυασμός του ξύλου με τις μοντέρνες πινελιές στα έπιπλα και τη διακόσμηση, «ταξιδεύει» τους παρευρισκόμενους σε παραδοσιακές τρατορίες των στενών της Ιταλίας. Τα βλέμματα μαγνητίζει η βιτρίνα της κουζίνας, προσφέροντας την ευκαιρία στους πελάτες να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία παρασκευής των φαγητών. Όσον αφορά το μενού του εστιατορίου, τη δημιουργία του οποίου ανέλαβε ο executive chef, Ηλίας Αριστοτέλους, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις αγνές πρώτες ύλες και τη ζύμη από βιολογικό αλεύρι, τα οποία σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και την υψηλή αισθητική του χώρου υπόσχονται να «ταξιδέψουν» το κοινό στον μαγευτικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας.

Δευτέρα-Κυριακή  11:30-1:00 (η κουζίνα κλείνει στις 23:00), λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Γ’9, 1065, Λευκωσία. Τηλ:. 22570750.

1

Coffee Berry για καλό καφέ 

Μία από τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες της Κύπρου που την γνωρίσαμε μέσα από τα καταστήματα των Φούρνων Ζορπάς έπειτα από έξι χρόνια πορείας άνοιξε μία μεγάλη καφετέρια στην καρδιά της Λεωφόρου Μακαρίου. Ένας άνετος χώρος για καλό καφέ, αρτοποιήματα, σάντουιτς, σνακ όπου μπορείς να καθίσεις μόνος ή με παρέα και να απολαύσεις την ανανεωμένη λεωφόρο πίνοντας τον καφέ σου στο κέντρο της πόλης. 

7

Έρχεται το Bean Bar για καφέ 

Η νέα αλυσίδα καφέ που έκανε πέρσι την εμφάνισή της στην Κύπρο ετοιμάζεται για να ανοίξει ένα μεγάλο κατάστημα σύντομα στη Λεωφόρο Μακαρίου και συγκεκριμένα στο ισόγειο του επιβλητικού κτηρίου της πόλης 360. Το brand της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική, έγινε ιδιαίτερα γνωστό μέσα από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα και αυτή την στιγμή επεκτείνεται και στην κεντρική εμπορική οδό της πρωτεύουσας με ένα εντυπωσιακό κατάστημα. Εδώ θα μπορείς να απολαύσεις πολύ καλό καφέ, διάφορα κρύα και ζεστά ροφήματα αλλά και μία σειρά από σνακ και μικρογεύματα.

 9

Constantinides Bakery για υγεινά αρτοποιήματα και γλυκά 

Πρόκειται, για ένα παλιό μας γνώριμο αφού το πολύ γνωστό Αρτοποιείο Κωνσταντινίδη στα Λατσιά επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και άνοιξε ένα δεύτερο κατάστημα στην ανανεωμένη Λεωφόρο Μακαρίου. Το νέο αρτοποιείο Κωνσταντινίδη θα βρίσκεται απέναντι από το ψηλότερο κτήριο της πόλης το "360". Όσοι γνωρίζουν το αρτοποιείο θα ξέρουν πολύ καλά και την φιλοσοφία του αφού ακολουθεί συγκεκριμένες επιλογές με πιο healthy και vegan προϊόντα στοιχείο που θα το ενισχύσει στον νέο του χώρο. Το νέο κατάστημα θα συνδυάζει τον τομέα του αρτοποιείου με την καφετέρια θα διαθέτει τραπεζάκια στον χώρο του και στο πεζοδρόμιο της Μακαρίου για τους φίλους και πελάτες του. Άρα, θα αποτελεί ένα χώρο όπου θα μπορείς να απολαμβάνεις τα αρτοποιήματα και γλυκά του φούρνου μαζί με τον καφέ σου.

1

To all day Henry’s

Η Columbia Restaurants συνεχίζει να ηγείται στο χώρο της εστίασης, προσφέροντας ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες με κάθε νέο έργο. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο της είναι το Henry’s, ένα κομψό νέο εστιατόριο, εμπνευσμένο από φημισμένες μπρασερί. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση στην καρδιά της πρωτεύουσας, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εταιριών της γύρω περιοχής και όχι μόνο. Με προσεγμένα κλασικά και signature πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, θα σερβίρει εξαιρετικές all-day επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, business meetings και work breaks σ’ ένα χαλαρό και ευέλικτο περιβάλλον. Το Henry’s θα διαφοροποιηθεί σημαντικά από τον ανταγωνισμό με καθημερινό brunch σέρβις, δημιουργικό all-day drinks menu και δυναμικό delivery service που θα μεταφέρει όλη την ποιότητα της dine-in εμπειρίας, απευθείας στο χώρο των πελατών. Εστιάζοντας βέβαια στη γνωστή εξαιρετική εξυπηρέτηση που χαρακτηρίζει κάθε brand της Columbia Restaurants, το Henry’s στοχεύει να προσφέρει μια εμπειρία υψηλής ποιότητας, ενώ αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του έως το τέλος του 2022, στη Λεωφόρο Μακαρίου.

9 

Kamara Restaurant Bar

To θρυλικό πρώην Sitio άλλαξε όνομα, ανανεώθηκε και μεταμορφώθηκε νέο all day εστιατόριο της Μακαρίου με ενδιαφέρουσα κουζίνα και ατμόασφαιρα. Το νέο εστιατόριο της λεωφόρου ανήκει στην μεγάλη οικογένεια της Occhio που ετοίμασε ένα ιδιαίτερο concept με κλασικές και σύγχρονες προτάσεις. Πρόκειται για ένα χώρο που θα σε σερβίρει από νωρίς το πρωί καφέ, brunch, lunch και το βράδυ εκλεπτυσμένα πιάτα και πολύ καλά κοκτέιλ. 

Loader