Αυτά είναι τα εστιατόρια με αστέρια Michelin για το 2023 στην Αθήνα

Αυτά είναι τα εστιατόρια με αστέρια Michelin για το 2023 στην Αθήνα

Τρία εστιατόρια βραβεύονται για πρώτη φορά με ένα αστέρι.

Τριάντα μία συνολικά διευθύνσεις ξεχώρισε στην Αθήνα ο πιο αναγνωρισμένος οδηγός παγκοσμίως στον χώρο της γαστρονομίας στη λίστα που ανακοινώθηκε.

Φέτος, δέκα εστιατόρια της Αθήνας βραβεύονται με ένα αστέρι Michelin και ένα εστιατόριο διατηρεί τα δύο αστέρια που κέρδισε το 2022. Στην κατηγορία Bib Gourmand συναντάμε πέντε, ενώ τρία εστιατόρια κατέχουν το Michelin Green Star για την sustainable φιλοσοφία τους και τη zero waste λειτουργία της κουζίνας τους. Επίσης, άλλα δεκατέσσερα εστιατόρια προτείνονται από τον οδηγό στην κατηγορία main selection.

Αν θα βρεθείς στην Αθήνα το επόμενο διάστημα ξέρεις πού να κλείσεις τραπέζι! 

Αναλυτικά, με ένα αστέρι Michelin βραβεύονται:

Botrini's

Hytra

Varoulko Seaside

The Zillers

Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel

CTC

Σπονδή

Soil

Ενώ νέες προσθήκες αποτελούν τα:

Hervé

Tudor Hall του King George

Patio του The Margi

9

Μοναδικό διάστερο εστιατόριο για την Αθήνα παραμένει το Delta στο ΚΠΙΣΝ, το οποίο έχει και Michelin Green Star, όπως και το μονάστερο Soil, ενώ στη φετινή λίστα διακρίθηκε με πράσινο αστέρι και το Patio.

Την κατηγορία Bib Gourmand αποτελούν τα Nolan, Οικείο, Cerdo Negro, ενώ σε αυτή προστέθηκαν το Jerár και Fine Mess. Στην κατηγορία main selection μπαίνουν τα Aleria, Άνετον, Annie's Fine Cooking, Athénée, Veri Table, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio με νέες προσθήκες να είναι το Seeds και το Simul.

Loader