Το dot. έσβησε φέτος δέκα κεράκια και το γιορτάζει

Το dot. έσβησε φέτος δέκα κεράκια και το γιορτάζει

Το γνωστό εστιατόριο της Λευκωσίας γίνεται δέκα ετών και κάνει γενέθλια με ένα νέο, χειμερινό μενού σε έναν ανανεωμένο χώρο

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια; Κι όμως, ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα μαγαζιά της πόλης, έχει ήδη διανύσει μία δεκαετία, φέρνοντας με την εμφάνησή του στην πρωτεύουσα κάτι νέο στον εστιατορικό μας χάρτη.

Πέρασαν, λοιπόν, δέκα χρόνια από τη στιγμή που το dot. μας σύστησε την ανήσυχη και urban street φιλοσοφία του. Ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της πόλης που μας μύησε σε ένα κόσμο μίας αλλιώτικης αισθητικής που χαιρόμαστε πλέον να απολαμβάνουμε στη Λευκωσία.

H επέτειος δεν γιορτάζεται μόνο με τη ανακαίνιση του μαγαζιού της οδού Αθηνάς, αλλά και με ένα νέο, χειμερινό μενού το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.

9

9

9

9

Η νέα πρόταση, εμπνέεται από τη Μεσόγειο και δημιουργεί μια σύγχρονης αντίληψης κάρτα φαγητού που συνδυάζει παραδοσιακά και πιο μοντέρνα στοιχεία στις γεύσεις του. Τα πιάτα κινούνται σε πολλές κατευθύνσεις και ανάλογα με τα γούστα ή την όρεξή θα διαλέξεις ανάμεσα σε χορτοφαγικά/υγιεινά, πιάτα με έθνικ αποχρώσεις, ελληνικές γεύσεις και προτάσεις κρεατοφαγίας. 

9

Στα ορεκτικά φιγουράρει μια μεγάλη ποικιλία με πιάτα to share όπως για παράδειγμα οι κεφτέδες με σπανάκι και αρωματικά βότανα και σάλτα φέτας ή το καλαμάρι saute με κρέμα σελινόριζας, ντοματίνια κονφί και σπαράγγια, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι βοδινή picanha με σάλτσα chimichurri, baby πατάτες και ψητά λαχανικά ή burger με τυρί provolone, καραμελωμένο κρεμμύδι, ξιδάτο αγγουράκι σε φρεσκοψημένο μπριός και τραγανές τηγανητές πατάτες. Όπως πάντα δεν λείπουν τα πιάτα για τους vegan και τους vegetarian της παρέας όπως το υπέροχα χυλωμένο ριζότο με μανιτάρια και τρούφα. 

9

9

H ενημερωμένη λίστα κρασιών έχει εξαιρετικές επιλογές από τους αμπελώνες του κόσμου ενώ το ανανεωμένο playlist περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τραγούδια με το γρέζι της Nina Simone και soundtrack από ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

9

9

Για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, αποτελεί στανταράκι το brunch -από τα πιο επιτυχημένα της πόλης- με brunch cocktails smoothies και φυσικούς χυμούς.

9

Info

Τρίτη-Παρασκευή 19:00-23:30, Σάββατο-Κυριακή 11:00-14:00 & 19:00-23:30, Αθήνας 6A, Λευκωσία. Τηλ: 22101228. 

 

Loader