Ένα απάχικο σουβλατζίδικο στον Άγιο Δομέτιο φημολογείται ότι σερβίρει το καλύτερο σουβλάκι της Λευκωσίας

Ένα απάχικο σουβλατζίδικο στον Άγιο Δομέτιο φημολογείται ότι σερβίρει το καλύτερο σουβλάκι της Λευκωσίας

Λιτό, ζεστό, λαϊκό και πάνω απ’ όλα, σουβλάκι μαγειρεμένο με μεράκι

Ένα μικρό απάχικο σουβλατζίδικο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, το οποίο λειτουργεί από το 1995. Ο χώρος διατηρεί την κυπριακή καλτ αισθητική των ΄90ς που τόσο αγαπάμε, ακόμα κι αν άλλαξε πρόσφατα διεύθυνση.

Το σουβλατζίδικο “Ανδρέας”, ανήκε στον κ. Αντρέα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 92 χρονών. Ο κ.Ανδρέας λειτουργούσε το μαγαζι του από το 1995, μαζί με την πιστή υπάλληλό του κ.Παναγιώτα, η οποία ήταν και είναι η υπεύθυνη του ψησίματος μέχρι και σήμερα.

Ο Αλέξανδρος και ο Χρίστος είναι δύο παιδικοί φίλοι, οι οποίοι ήταν πελάτες του κ. Αντρέα. Ο Αλέξανδρος αν και δικηγόρος, πάντα ήθελε να γίνει σουβλιτζιής, ενώ ο Χρίστος αν και είναι λογιστής, δηλώνει την χρόνια αγάπη του προς το φαγητό και την εστίαση. 

Όταν ο κ. Αντρέας αποφάσισε να “δώσει” την επιχείρησή του, η κ. Παναγιώτα επικοινώνησε με τους δύο φίλους για να τους ενημερώσει, αφού ήξερε ότι οι αγαπημένοι της θαμώνες ενδιαφέρονταν για το μικρό μαγαζί στον Άγιο Δομέτιο. Οι δύο φίλοι προχώρησαν στην αγορά του απάχικου και το άνοιξαν χωρίς ο χώρος να υποστεί κάποια αλλαγή, με εξαίρεση το μενού.

andreas souvlakia alex - kouvas

Μερικές φορές το λιτό είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ο χώρος προσφέρει μερακλίδικο σουβλάκι, ζουμερές σεφταλιές, λουκάνικο, παστουρμά, χαλούμι σαν σύννεφο, μανιτάρι, πατάτες, σαλάτες, παφίτικες πίτες και αλοιφές. Μαζί με μία παγωμένη μπύρα, η γευστική πανδημία ολοκληρώνεται σαν μια ωδή προς το κυπριακό ψηστήρι. 

Οι θαμώνες του μαγαζιού θα σου πουν ότι “αν και δεν το ξέρει πολύς κόσμος, εδώ θα φας το καλύτερο σουβλάκι της πόλης, εγγυημένα”

Αν κάποιος έρθει και ζητήσει να έχει έτοιμο σουβλάκι σε 10 λεπτά, θα του πούμε όχι”, δήλωσε ο Χρίστος. 

“Μας αρέσει να ετοιμάζουμε και να ψήνουμε το σουβλάκι, όπως το κάνουμε στο σπίτι μας”.

Θα χρειαστεί να περιμένετε 20 - 25 λεπτά για να γευτείτε το πρώτο σουβλάκι, αλλά μόλις το κάνετε θα καταλάβετε το λόγο. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούν είναι αποκλειστικά από τα κρεοπωλεία Κούντουρου. 

σουβλακι

Ο χώρος διαθέτει λίγα τραπεζάκια μέσα και λίγα έξω, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 30 άτομα και γι' αυτό το λόγο συστήνεται κράτηση. Ωστόσο, προσφέρεται η υπηρεσία take away, διατηρώντας τη νοοτροπία από την προηγούμενη διεύθυνση, χωρίς κάποιους μεσάζοντες! 

Το μαγαζί λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Σάββατο, από τη 13:00 το μεσημέρι κρατώντας τα ηνία η κ.Παναγιώτα, ενώ στη συνέχεια ο Χρίστος και ο Αλέξανδρος αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση. Οταν ρωτήσαμε τον Αλέξανδρο το ωράριο λειτουργίας μάς είπε ότι “Συνήθως μέχρι τις 22:00 - 22:30, αλλά κυρίως ψήνουμε ώσπου έχουμε κάρβουνα”.

andreas

Ο Χρίστος μάς είπε ότι χωρίς την κ. Παναγιώτα ο χώρος δεν θα ήταν λειτουργήσιμος, ονομάζοντάς την αναντικατάστατη. Η κ. Παναγιώτα χειροκροτείται από τον κόσμο που βρίσκεται στο μαγαζί κάθε φορά που σχολάει! 

Το απάχικο σουβλατζίδικο “Ανδρέας” αποτελεί μια καλτ εμπειρία στην πρωτεύουσα, που συστήνεται ανεπιφύλακτα να βιώσετε! 

Τρίτη - Σάββατο: 13:00 - 22:30,  Ώσπου να σβήσουν τα κάρβουνα

Κρατήσεις / Take Away:  22770683, 22777039

Κυριάκου Μάτση 21, Άγιος Δομέτιος

φουντ

Loader