Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Λευκωσίας αλλάζει μενού και σεφ

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Λευκωσίας αλλάζει μενού και σεφ

Ο γνωστός χώρος εστίασης μας ενημερώνει για τα τελευταία του νέα

Με ένα νέο μενού και μία καινούργια ομάδα εισέρχεται στη νέα σεζόν ένα από τα πιο ψαγμένα εστιατόρια της πρωτεύουσας που γνωρίζει πολύ καλά την υψηλή γαστρονομία και την φιλοσοφία του wine pairing

Το εστιατόριο Ρους, που έχει συνδέσει το όνομα του με την υψηλή γαστρονομία βασισμένη στην Κυπριακή κουλτούρα, ανακοινώνει την νέα του συνεργασία και την έναρξη των ανοιξιάτικων του μενού αμέσως μετά την σύντομη διακοπή του Πάσχα, στις 19 Απριλίου.  

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργική ομάδα πίσω από το μοναδικό εστιατορίο Ρους, Κώστας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Κυπριανού και Ανδρέας Γεωργίου, αναβαθμίζονται συνεχώς στην αναζήτησή τους για αριστεία. Με δικά τους λόγια ‘Ο στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το Ρους σαν σημείο αναφοράς για εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας βασισμένα σε ντόπια, φρέσκα και εποχιακά προϊόντα που αντανακλούν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού μας.’

Μόλις πρόσφατα, το Ρους κέρδισε το βραβείο “Top Notch” από τους Χρυσούς Σκούφους της Αθήνας και την πολύ τιμιτική 4η θέση των καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου στα βραβεία του WiZGuide (η πιο ψηλή κατάταξη για τοπικό εστιατόριο).

Επίσης, απονεμήθηκε στο Ρους η σήμανση του Υφυπουργείου Τουρισμού “Taste Cyprus/ Delightful Journeys” λόγω της προώθησης Κυπριακών προϊόντων. ‘Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοικτές σε παραγωγούς και επαγγελματίες που μοιράζονται το όραμα μας για το μέλλον της Κυπριακής γαστρονομίας. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το Ρους σαν το πρώτο εκκολαπτήριο ταλέντων που θέλουν να ασχοληθούν με επόμενης-γενιάς πρακτικές μαγειρικής’.  

7

Το επόμενο κεφάλαιο στο Ρους ξεκινά με δυο πολυτάλαντους νέους αλλά έμπειρους σεφ. Τον Ιάκωβο Γιαννακού, executive Chef του Bistrot 55 στην Λεμεσό, και πρώην chef de partie στο The Gabriel Kreuther, με 2 αστέρια Michelin στην Νέα Υόρκη. Ο Μίλτος Μιλτιάδους έρχεται με πολύμηνη πρακτική στο ‘Core’ by Clare Smith, με 3 αστέρια Michelin στο Λονδίνο και άλλα ανά τον κόσμο. Μόλις πρόσφατα βραυεύτηκε σαν Chef of the Year 2023 στον 12ο  Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης. Ο Ιάκωβος έχει σχεδιάσει και έχει επιμεληθεί των νέων μενού, ενώ υπεύθυνος για την εκτέλεση τους μαζί με την υπόλοιπη μαγειρική ομάδα του Vino Hospitality Group είναι ο Μίλτος. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως σε όλα τα μενού θα βρείτε καθαρές αναφορές στα φρέσκα ντόπια προϊόντα με ξεκάθαρο Μεσογειακό προσανατολισμό.

Το δυναμικό ντουέτο των οινοχώων του ομίλου, Ανδρέας Κυπριανού και László Kovács, έχουν δημιουργήσει την πιο ενδιαφέρουσα και αρμόζουσα λίστα κρασιών για να ταιριάξει στα πολύ υψηλά πρότυπα των μενού του φαγητού. Οι διαφορετικοί συνδυασμοί κρασιών μπορούν να συνδυάσουν τα Μενού Γευσιγνωσίας (tasting menus) που προσφέρει το Ρους και είναι ίσως το μοναδικό εστιατόριο που προσφέρει αυτή την υπηρεσία με τόσες επιλογές.

Το εστιατόριο προσφέρει την επιλογή μενού ‘a La Carte’ καθώς επίσης και την επιλογή τριών Μενού Γευσιγνωσίας. Το κλασικό μενού 6 πιάτων 'Classic Story’, το μενου με ψαρικά ‘Pescatarian Story’ και το μενού για χορτοφάγους ή βήγκαν ‘Vegetarian Story’ (or Vegan).

7

Τις επόμενες μέρες θα επαναλειτουργήσει και ο κήπος στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου (καιρού επιτρέποντος) .  

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με 22 760720 ή στην σελίδα www.rous.com.cy

 

Loader