Ένα κρυμμένο ταβερνάκι στη φύση σας περιμένει στο Καμπί Φαρμακά

Ένα κρυμμένο ταβερνάκι στη φύση σας περιμένει στο Καμπί Φαρμακά

"Ο ποταμός της Μηλίτσας" ετοιμάζει απίστευτα σπιτικά φαγητά παραδοσιακής κυπριακής κουζίνας

Σας περιμένει μία όμορφη διαδρομή στο χωριό Καμπί στην περιοχή Φαρμακά, αν επισκεφθείτε την παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα "Ο Ποταμός της Μηλίτσας".

Το γραφικό χωριό βρίσκεται δίπλα από τον Φαρμακά. Περνώντας από τα στενά δρομάκια του χωριού κι από τις ανθισμένες γλάστρες των σπιτιών, ο δρόμος σε οδηγεί στην αυλή της ταβέρνας. Σας περιμένει ένας όμορφο σκηνικό, αφού ο χώρος αγκαλιάζεται από το πράσινο της φύσης και τα κρύα νερά του  ποταμού, που περνά δίπλα από το εστιατόριο. 

Το πρώτο πράγμα που θα σας κερδίσει είναι η εγκάρδια φιλοξενία και η ζεστή εξυπηρέτηση. Το προσωπικό είναι πρόθυμο να σας βοηθήσει για ό,τι απορίες έχετε και να κάνει το καλύτερο δυνατό για να μείνετε ευχαριστημένοι. Ο χώρος είναι ζεστός αφού στο εσωτερικό μέρος υπάρχει τζάκι και στο εξωτερικό κλειστό μέρος ξυλόσομπα. 

καμπι

Το μενού αποτελείται αποκλειστικά από παραδοσιακές επιλογές της κυπριακής κουζίνας, από είδη σχάρας, κατσαρόλας και παραδοσιακού ξυλόφουρνου. Τα περισσότερα ετοιμάζονται από τα χέρια της Μηλίτσας, ενώ οι περισσότερες πρώτες ύλες είναι παραγωγής του ίδιου του εστιατορίου.  

Από νωρίς το πρωί μπορείτε να γευτείτε ένα μοναδικό μπούκωμα (brunch) από προϊόντα παραγωγής του εστιατορίου, τις ντομάτες του χωραφιού, τα φρέσκα αυγά, λούντζα, χωριάτικα λουκάνικα, μαρμελάδες παραγωγής του εστιατορίου, αναρή, φρέσκο χυμό και πολλά άλλα.

Ωστόσο, τα πιάτα του μεσημεριού της κυπριακής κουζίνας θα σας κερδίσουν με μιάς. Έχουν αποκτήσει δική τους φήμη προσελκύοντας λάτρεις του φαγητού από ολόκληρη την Κύπρο, μεσημέρι και βράδυ. Ο πληθωρικός μεζές της ταβέρνας αποτελεί επίσης ένα ατού για αυτούς που επιθυμούν μία έξοδο σε ένα πανέμορφο προορισμό, με μερακλίδικα μεζεδάκια, συνδυάζοντας χωριάτικο κρασί ή ζιβανία, μέχρι και επιλεγμένα τοπικά κρασιά και μπύρες.  

Τις Κυριακές, τις γιορτές και τις αργίες ο χώρος προσφέρει ένα πλούσιο μπουφέ που θα σας αφήσει πληρως  ικανοποιημένους. Από οφτό κλέφτικο, σούβλα, σαλιγκάρια, μέχρι γεμιστά, παστουρμά και παστίτσιο. Οι φίλοι μας χορτοφάγοι θα μείνουν επίσης ικανοποιημένοι, αφού υπάρχουν αρκετές επιλογές, ανάμεσά τους λαχανικά σχάρας, χορτόσουπα, πατάτες, πουργούρι, φρέσκα χόρτα εποχής, μανιτάρια, χορτοφαγικά γεμιστά και διάφορες σαλάτες και αλοιφές. 

καμ2

Τέλος το γλυκό θα ολοκληρώνει την εμπειρία της παραδοσιακής γευστικής μας εμπειρίας, αφού η κυρία Μηλίτσα ετοιμάζει σπιτικές ζεστές πίτες με το μέλι (πισσίες) και γλυκό του κουταλιού.

Το γλυκό, οι μαρμελάδες, το χωριάτικο κρασί και ζιβανία, το κάππαρι, οι ελιές, το μέλι και τα διάφορα φρούτα αποτελούν παραγωγή της ταβέρνας και συσκευάζονται για να μπορείτε να τα μεταφέρετε και να τα απολαμβάνετε στο σπίτι σας. 

Ο χώρος μπορεί να διατεθεί επίσης για την φιλοξενία των δικών σας εκδηλώσεων, προσωπικών ή επαγγελματικών με προσυνεννόηση. 

 

Περισσότερες πληροφορίες

(22643315 & 99541498) Καμπί Φαρμακά, Λευκωσία

https://www.potamosrestaurant.com/

Λογαριασμός Facebook

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader