Ένα παραδοσιακό καπηλείο μας προσκαλεί για ζεστό κρασί και σούπες σε ψωμί στο γραφικότερο χωριό της Κύπρου

Ένα παραδοσιακό καπηλείο μας προσκαλεί για ζεστό κρασί και σούπες σε ψωμί στο γραφικότερο χωριό της Κύπρου

Μία αλλιώτικη πρόταση με άρωμα παράδοσης έρχεται στα ορεινά για τις κρύες και γιορτινές μέρες του φετινού χειμώνα

Ένας ζεστός, παραδοσιακός χώρος που στεγάζεται σε ένα παλιό κυπριακό αγροτόσπιτο του περασμένου αιώνα μετατράπηκε σε ένα καπηλειό που θα προσφέρει ζεστό κρασί, ζιβανία, platters, σούπες και ζωντανή μουσική.

Φέτος, θα περάσουμε ξανά από το πανέμορφο και γραφικό Φικάρδου. Το καλύτερα διατηρημένο παραδοσιακό χωριό της Κύπρου το οποίο από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου θα μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο χωριό όπου η ατμόσφαιρα της Κύπρου μίας άλλης εποχής να παντρευτεί με τα γιορτινά στοιχεία των Χριστουγέννων. 

Πέραν, όμως, της όμορφης και γιορτινής ατμόσφαιρας που θα αποτελέσει για όλο τον κόσμο πόλο έλξης όπως ακριβώς και πέρσι βρήκαμε ακόμη ένα λόγο για να βρεθούμε εκεί. Ο κ. Χρίστος Τυριμός, γνωστός μας από την Λευκωσία για τον χώρο "Φελλός" που διατηρούσε μερικά χρόνια πριν με καταγωγή από το Φικάρδου, Α' Κοινοτάρχης Φικάρδου και διοργανωτής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού αποφάσισε να μετατρέψει το σπίτι των παππούδων του, Χαμπή και Μαρίτσας σε ένα όμορφο καπηλειό στο οποίο μαζί με την κόρη του Ειρήνη θα εργάζονται εκεί μαζί και θα μας προσφέρουν μοναδικές γιορτινές στιγμές. 

Ο Χρίστος μετέδωσε την μεγάλη αγάπη που έχει για το πανέμορφο χωριό του και στην κόρη του Ειρήνη που αποφάσισε να στηρίζει τον πατέρα της σε αυτή την προσπάθεια ώστε να πάρει ζωή το χωριό με ένα τέτοιο ιδιαίτερο χώρο που είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμο θα αγαπήσει ιδιαίτερα. 

9

Ο χώρος αυτός ονομάζεται "Το καπηλειό του Χαμπή και της Μαρίτσας" και θα ξεκινήσει την λειτουργία του στις 25 Νοεμβρίου με την έναρξη του χριστουγεννιάτικου χωριού και θα συνεχίσει να μας εξυπηρετεί και με το τέλος των γιορτών και των εκδηλώσεων στην κοινότητα. 

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα παλιό κυπριακό ψηλοτάβανο αγροτόσπιτι, διαθέτει ξύλινα τραπέζια και καρέκλες ενώ είναι διακοσμημένο με στοιχεία και εργαλεία της κυπριακής υπαίθρου. Εδώ, θα μπορείς να παρακολουθήσεις απόσταξη ζιβανία, να την απολαύσεις με την παρέα σου όπως ακριβώς και διάφορα επιλεγμένα κυπριακά κρασιά που μπορείς να τα συνοδεύσεις με πιατέλες τυριών, φρούτων και αλλαντικών. Επιπλεόν, το πιο εντυπωσιακό θα είναι οι διάφορες ζεστές σούπες που θα σερβίρονται μέσα σε ψωμιάκια οι οποίες θα μαγειρεύονται σε μεγάλα καζάνια στον χώρο. 

9

Δεν θα μπορούσε από ένα τέτοιο χειμωνιάτικο σκηνικό να λείπει η ζωντανή μουσική που θα προσφέρει το μαγαζί που αναμφίβολα μέσα στις γιορτές θα γίνει πόλος έλξης και ένα ιδιαίτερα ελκυστικό στέκι. 

 

Loader