Γεύσεις και αρώματα από την κουζίνα της Ιορδανίας σε ένα νέο εστιατόριο στην Κύπρο

Γεύσεις και αρώματα από την κουζίνα της Ιορδανίας σε ένα νέο εστιατόριο στην Κύπρο

Οι αυθεντικές νοστιμιές της γαστρονομίας της Μέσης Ανατολής σε ένα καινούργιο χώρο στο νησί μας

Μία νέα, ενδιαφέρουσα άφιξη ήρθε για να μας συστήσει τον πλούτο της κουζίνας της γειτονικής μας χώρας, της Ιορδανίας. Γεύσεις και αρώματα της Μέσης Ανατολής αναμεμειγμένα με στοιχεία από Μεσόγειο και Αραβία.

Η νέα πρόταση αραβικής κουζίνας στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα από την Ιορδανία βρίσκεται στην πόλη της Λάρνακας σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της παραλιακής πόλης του νησιού μας. 

9

Πρόκειται για το νέο εστιατόριο Watar Ziryab (Βάταρ Ζυριάπ) Restaurant & Bar που θα το συναντήσεις σε ένα κτήριο απέναντι από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Λαζάρου όπου έχει δημιουργηθεί τελευταία μία όμορφη πλατεία. Το εστιατόριο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου και έχει θέα την πλατεία και τον Άγιο Λάζαρο. 

9

Εδώ θα γευτείς γεύσεις της Μέσης Ανατολής με έντονα αρώματα μπαχαρικών και αρωμάτων της αραβικής κουζίνας. Το μενού περιλαμβάνει όλες τις γνωστές αραβικές σαλάτες όπως ταμπούλι, φατούς και σαλάτα γιαουρτιού αλλά και σούπες με φακές και μανιτάρια. Επίσης, διαθέτει μία ποικιλία από ζεστά πιατάκια για μεζέ όπως τα γνωστά τυροπιτάκια, τις κούπες με κιμά από αρνί, γεμιστή πίτα με με κρέας, παραδοσιακό αραβικό λουκάνικο αλλά και κρέας ψημένο στη σάτζιη. Μαζί με τα ζεστά ορεκτικά υπάρχουν και τα κρύα όπως ο καπνιστός σολομός και κλασικές σαλάτες. 

9

Οι άραβες φημίζονται για ψωμιά τους και εδώ έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε ελιόψωμο, σκορδόψωμο, αραβική με θυμάρι, τυρί, με γαλοπούλα και τυρί αλλά και με σαλάμι. Για το κυρίως μενού μπορείς να επιλέξεις τα ξεχωριστά πιάτα ή έναν εκ των δύο σετ μενού που προσφέρονται για δύο άτομα και πάνω. Θα βρεις το μενού Πέτρα, αφιερωμένο στην θρυλική Πέτρα της Ιορδανίας και το μενού Γέρασα που είναι και πιο πλούσιος σε πιάτα. 

9

Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν το mixed grill, το σις κεμπάπ, το κάφτα Fukharet (κρέας κάφτα με σάλτσα ντομάτας ή πάστα σουσαμιού και πατάτας) αλλά και το κοτόπουλο Ziryab μαριναρισμένο σε άγρια βότανα. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πιατάκια για τσίμπημα όπως καλαμάρι, φαλάφελ αλλά και πίτσες

Τα επιδόρπια της αραβικής κουζίνας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή κι εδώ θα φας μαχαλεπί, κιουνεφέ, ριζόγαλο, Libaneh με χαλεπιανό και παγωτό. 

9

Μία ενδιαφέρουσα νέα άφιξη για τους λάτρεις του κρέατος και των έντονων ανατολίτικων γεύσεων και αρωμάτων. 

Info 

Δευτέρα-Κυριακή 10:00-00:00, Παύλος Βαλσαμάκης, Λάρνακα. Τηλ: 96663555

9

Loader