Το Γλυκοπωλείο Αϊβαλιώτικο άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει για να μας γλυκάνει

Το Γλυκοπωλείο Αϊβαλιώτικο άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει για να μας γλυκάνει

Ένα νέο μαγαζί που αγαπάει τις πατροπαράδοτες, παραδοσιακές γεύσεις με άρωμα Σμύρνης

Ο νέος προορισμός για σιροπιαστά και πατροπαράδοτα πολίτικα και σμυρναίικα γλυκά βρίσκεται στον Άγιο Δομέτιο σε ένα ρετρό μαγαζί που θα αγαπήσεις.

Η νέα άφιξη της Λευκωσίας έφτασε στα αυτιά μας πριν από μερικές μέρες και το κόνσεπτ του μας ενθουσίασε. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο ζαχαροπλαστείο, ένα γλυκοπωλείο καλύτερα με το όνομα το Αϊβαλιώτικο που άμεσα μας παραπέμπει στην Ελλάδα των παράλιων της Μικράς Ασίας και την εξαιρετική κουζίνα των Ελλήνων που εκδιώχθηκαν το 1922 από εκεί. 

Οι μυρωδιές, τα αρώματα και οι γεύσεις της μικρασιατικής κουζίνας είναι μοναδικά. Ένα πάντρεμα Ελλάδας και Ανατολής με μοναδικές γεύσεις που θα μας ταξιδέψουν σε εκείνες τις περιοχές που ο Ελληνισμός υπήρξες και άκμασε για αιώνες. 

7

Το Γλυκοπωλείο το Αϊβαλιώτικο ανακοίνωσε χθες την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του. Πρόκειται για ένα μαγαζί που έχει άμεση σχέση με το γνωστό ταβερνάκι του Αγίου Δομετίου 'Το Ιστορικόν" αφού αποτελεί αδελφάκι του και βρίσκεται δίπλα του ακριβώς. 

Σε αυτό το μαγαζί θα βρεις εξαιρετικό παραδοσιακό μπακλαβά που δεν περιορίζεται σε ένα μόνο είδος αλλά σε περισσότερα είδη και γεύσεις. Δοκιμάστε μικρά σιροπιαστά γλυκά, μπακλαβά με μαρμελάδα, cheesecake, tart μπακλαβά και cupcake μπακλαβά ενώ επιλέξτε ανάμεσα στα πολίτικα γλυκά, όπως τα πολύ γνωστά παραδοσιακά ανατολίτικα γλυκά εκμέκ, κιουνεφέ και σαραγλί. Παράλληλα όμως στο Αϊαλιώτικο θα βρείτε τούρτες και μεγάλη ποικιλία από κεραστικά!

Μπορείς να πας εκεί, να απολαύσεις επί τόπου το γλυκό σου ή να πάρεις take away ή να παραγγείλεις delivery. 

Info

Δευτέρα-Κυριακή 10.00-22.00,Κολοκοτρώνη 49, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. Τηλ. 22315345. 

 

Loader