Henry’s: Μία εντυπωσιακή all day, international fusion επιλογή στην καρδιά της Λευκωσίας

Henry’s: Μία εντυπωσιακή all day, international fusion επιλογή στην καρδιά της Λευκωσίας

Ένας νέος χώρος υψηλής αισθητικής και ντιζάιν, εμπνευσμένος από φημισμένες μπρασερί για καφέ, brunch καθημερινά, γεύμα, business lunch, ατμοσφαιρικό δείπνο, ευφάνταστα κοκτέιλ και χαλαρές βραδιές με μουσική στο κέντρο της πόλης!

Η Λευκωσία άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει. Η πρωτεύουσα άρχισε επιτέλους να διαμορφώνει ένα μοντέρνο προφίλ, να γίνεται προσιτή σε πεζούς και ποδηλάτες, ενώ το κέντρο της Λευκωσίας μάς κάνει να νιώθουμε περήφανοι. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα των τελευταίων χρόνων στην πόλη είναι η Πλατεία Ελευθερίας που φέρει την υπογραφή της διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Zaha Hadid. Μία ιστορική πλατεία που ενώνει την παλιά με τη σύγχρονη Λευκωσία και μας οδηγεί άνετα και με ασφάλεια με τα πόδια στη φημισμένη, πάλαι ποτέ εμπορική λεωφόρο της πρωτεύουσας, τη Μακαρίου.

Η περιοχή του κέντρου έχει γίνει αγνώριστη. Η Μακαρίου έπειτα από μία περίοδο μαρασμού αναβιώνει, ανανεώθηκε και μεταμορφώθηκε σε μία κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή λεωφόρο με υψηλής αισθητικής καταστήματα, εκλεπτυσμένα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, προσφέροντας στον κόσμο της πόλης διάφορες, νέες και αναβαθμισμένες επιλογές για φαγητό, ποτό και έξοδο στην καρδιά της Λευκωσίας. 

7

Στην καρδιά της Μακαρίου 

Ανάμεσα στις νέες προσθήκες που “προσγειώθηκαν” το τελευταίο διάστημα στη λεωφόρο Μακαρίου μετατρέποντάς την ξανά σε ένα προορισμό εξόδου και διασκέδασης είναι και το υπέρκομψο και ντιζαϊνάτο Henry’s. Ένας από τους ωραιότερους και πιο εντυπωσιακούς χώρους εστίασης της Λευκωσίας που ανήκει στην ομπρέλα εστιατορίων της φημισμένης Columbia Restaurants, που μετράει σήμερα 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον συγκεκριμένο τομέα στην Κύπρο. Φέροντας την υπογραφή μίας από τις πιο σπουδαίες εταιρείες εστιατορίων της χώρας μας, δεν είχαμε καμία αμφιβολία πως το Henry’s θα πρόσφερε εξαιρετική εξυπηρέτηση, φαγητό και θα αποτελούσε ένα σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία. 

7

Για όλες τις ώρες της ημέρας 

Το Henry’s θα κλέψει την καρδιά σου. Ένας χώρος-έργο τέχνης, με αριστοκρατικό αέρα που θυμίζει φημισμένες μπρασερί που συναντάμε στους δρόμους της Αθήνας, του Παρισιού και του Λονδίνου. Ένας κατάφυτος χώρος, όπου κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις, το λευκό, το πράσινο και το χρυσό. Εκεί θα βυθιστείς στις άνετες πολυθρόνες είτε της εξωτερικής βεράντας με θέα την ανανεωμένη Μακαρίου είτε στο εσωτερικό του. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα η ζεστή γωνιά με το τζάκι, η μικρή βιβλιοθήκη και τα ντιζαϊνάτα έπιπλα. Απέναντι από την είσοδο θα αντικρύσεις την open plan κουζίνα ενώ στα δεξιά θα κλέψει τη ματιά το τεράστιο και εντυπωσιακό μπαρ του εστιατορίου, με τις ιδιαίτερες πινελιές και λεπτομέρειες που θα θέλεις σίγουρα να το φωτογραφήσεις.  

7

Από καφέ μέχρι κοκτέιλ 

Πρόκειται για ένα χώρο που είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσει όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Εδώ θα πιεις εκλεκτούς καφέδες, κρύα και ζεστά ροφήματα, τσάγια, χυμούς, smoothies από νωρίς το πρωί, ενώ καθημερινά μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό brunch. Το μενού σού προσφέρει μία ποικιλία πιάτων με αβγά, pancakes και bowls, ενώ μαζί με το φαγητό μπορείς να πάρεις brunch cocktails. 

7

The Breakfast Tower

 Εκείνο που ξεχωρίσαμε και μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα είναι κάτι το οποίο δεν το συναντάμε, ίσως, συχνά σε κυπριακούς χώρους εστίασης. Πρόκειται για το The Breakfast Tower που προσφέρεται για δύο άτομα και περιλαμβάνει δύο τραγανά κρουασάν βουτύρου, δύο εκλεκτά ντόνατς, σπιτική μαρμελάδα, μους σοκολάτας, δύο Danish pastries κανέλας και μία μίνι επιλογή από αλμυρά. Μία εκλεκτή και εντυπωσιακή επιλογή που σερβίρεται σε ένα πανέμορφο τριώροφο σκεύος πιάτων σαν πύργος. 

7

Tasty towers 

Η διάθεσή των towers αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας και του μενού του Henry’s που επιθυμεί με αυτό τον τρόπο να προσφέρει μία διαφορετική γαστρονομική εμπειρία στο κοινό του. Γι’ αυτό θα συναντήσεις ένα ολόκληρο tower menu στο Henry’s με εξαιρετικές επιλογές φαγητού για δύο άτομα. Πρόκειται για to share επιλογές όπου το φαγητό σερβίρεται σε εντυπωσιακά σκεύη σαν πύργος. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις το Beef Trilogy για τους φανατικούς του καλού βοδινού κρέατος, το Sushi Showcase για τους φίλους της ιαπωνικής κουζίνας με μία γκάμα από tuna, salmon, nigiri, maki roll, hosomaki & sashimi. Επιπλεόν, θα συναντήσεις το tower From the sea που είναι εύλογο ότι περιλαμβάνει εκλεκτές γεύσεις θαλασσινών και ψαριών, ακολουθεί το Sweet & Savoury με γλυκές και αλμυρές γεύσεις όπως το προσούτο σάντουιτς, σάντουιτς με καπνιστό σολομό, μακαρόν, προφιτερόλ, γιαπωνέζικα γλυκά mochi και άλλα. Ο κατάλογος ολοκληρώνεται με το tower Sweet Finale με πραλίνα σοκολάτα, μιλφέιγ φράουλας και κρεμ μπρουλέ. 

7

Φαγητό, ποτό και live μουσική 

Το Henry’s διαθέτει ένα ιδιαίτερο μενού με μία πλειάδα επιλογών με πιάτα από την ευρύτερη διεθνή και μεσογειακή κουζίνα, με fusion φιλοσοφία αφού συνδυάζει γεύσεις από όλο τον κόσμο για όλα τα γούστα. Μπορείς να ξεκινήσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με μία από τις δροσερές σαλάτες του μενού, ενώ υπάρχει και η επιλογή των platters τυριών, αλλαντικών και φρούτων για να συνοδεύσεις το κρασί σου από την πλούσια κάρτα οίνων του μαγαζιού. Παράλληλα, θα συναντήσεις τα ορεκτικά όπως το στέικ ταρτάρ και τις γαρίδες με σκόρδο.

7

7

7

Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν μία σειρά από ζουμερά μπέργκερ, επιλογές από ζυμαρικά και ριζότο ενώ οι φίλοι των σούσι θα απολαύσουν το γιαπωνέζικο φαγητό με ευχαρίστηση. Η γκάμα των κρεατικών περιλαμβάνει από πάπια μέχρι σολομό, τόνο και λαβράκι μέχρι υπέροχο βιενέζικο σνίτσελ. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα κρεατικά σχάρας όπως το εξαιρετικό βοδινό φιλέτο, το ζουμερό rib eye, το εκλεκτό Tomahawk, Iberico Pork Chops και το Strip Loin. Τέλος, θα βρεις εκλεκτά μεγάλα ψάρια, όπως λαβράκι, φαγκρί και σφυρίδα. 

7

Η Columbia Restaurants φημίζεται για τα επιδόρπια και τα παγωτά της που δεν πρέπει να παραλείψεις να βάλεις στο τραπέζι σου αφού στο μενού θα βρεις δελεαστικές επιλογές. Το εντυπωσιακό μπαρ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ενημερωμένο κατάλογο κρασιών, αλκοολούχων και premium ποτών, ευφάνταστα signature και κλασικά κοκτέιλ.

Μάλιστα, επιλεγμένες Κυριακές κάθε μήνα το Henry’s γεμίζει τον ατμοσφαιρικό του χώρο με ζωντανή μουσική και τραγούδια όπου μπορείς να απολαύσεις μαζί με το φαγητό και το ποτό σου, περνώντας ένα όμορφο και ξεχωριστό βράδυ στην καρδιά της πόλης.

Info

Δευτέρα-Παρασκευή 08:30-00:00, Σάββατο-Κυριακή 08:00-00:00, Λεωφόρος Μακαρίου 30Β, Λευκωσία. Για κρατήσεις μέσω τηλεφώνου ή What’s App στο 22351111 και ΕΔΩ 

Περισσότερα στο henrys.cy, Facebook & Instagram 

 

Loader