Η νέα άφιξη της Λάρνακας βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της πόλης

Η νέα άφιξη της Λάρνακας βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της πόλης

Το καινούργιο εστιατόριο στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό αρχοντικό που χτίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα

Μία ενδιαφέρουσα νέα άφιξη προστέθηκε στον γαστρονομικό και εστιατορικό χάρτη της πόλης του Ζήνωνα η οποία στεγάζεται σε ένα κτήριο-σύμβολο της Λάρνακας. Ο νέος χώρος εστίασης ονομάζεται "Το Άιθριον" και αναμένεται να ανοίξει επίσημα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ένας νέος, εντυπωσιακός και ταυτισμένος με τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της πόλης ανοίγει πολύ σύντομα στην πόλη της Λάρνακας και βρίσκεται στην Ζήνωνος Κιτιέως, τον παράλληλο δρόμο των Φοινικούδων και της λεωφόρου Αθηνών. Το καινούργιο εστιατόριο αυτή την περίοδο ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους του πελάτες τις επόμενες ημέρες. 

9

Το νέο εστιατόριο της Λάρνακας έχει ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο στον οποίο στεγάζεται και μας βάζει άμεσα στο πνεύμα και την φιλοσοφία του. Λέγεται "Το Άιθριον" και θα μας υποδέχεται στην υπέροχη εσωτερική αυλή και το ισόγειο του της αναπαλαιωμένης και εντυπωσιακής οικίας Ματτέι, με τις τοξοτές καμάρες στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως 5 στη Λάρνακα.

7

Το ιστορικό κτήριο 

Σημειώνεται ότι, το κτίριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της Λάρνακας και είναι συνυφασμένο με την πορεία της πόλης. Υπολογίζεται ότι κτίστηκε το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και η αρχική του χρήση ήταν οικία και ανήκε στην οικογένεια Ματτέι. Πρόκειται για μια πλούσια και σημαντική οικογένεια γαιοκτημόνων, ιταλικής καταγωγής και Λατίνων της Κύπρου. Με την άφιξη των Άγγλων, το 1878, μετατράπηκε σε Λέσχη για Δημόσιους Υπαλλήλους και Στρατιωτικούς. Στην αυλή του εν λόγω κτιρίου, δημιουργήθηκε το πρώτο γήπεδο τένις που είχε γίνει στην Κύπρο. Μετά το 1960 μετονομάστηκε από English Club σε Λέσχη Λάρνακας. Το 1974 και για ένα χρόνο περίπου φιλοξένησε οικογένειες προσφυγών. Το κτίριο είναι Τ/Κ ιδιοκτησίας και σήμερα είναι μισθωμένο στο Δήμο Λάρνακας.

7

Ο συγκεκριμένος χώρος μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε με άλλο όνομα και διεύθυνση ενώ τώρα επανέρχεται υπό νέα ιδιοκτησία και φιλοσοφία. Στόχος του εστιατορίου είναι να δώσει μία εναλλακτική και καλή επιλογή για ποιοτικό σουβλάκι στην καρδιά της πόλης σε ένα περιποιημένιο υπαίθριο, ανοικτό χώρο ειδικά για τους μήνες καλοκαιρίας που έρχονται. 

Το Άιθριον στοχεύει να εδραιωθεί ως η ποιοτική σουβλακερί της πόλης σε μία όμορφη αυλή ενώ στη συνέχεια προγραμματίζει να σερβίρει μαμαδίστικα μαγειρευτά πιάτα τα μεσημέρια και σε κατοπινό στάδιο και brunch. 

Ένα πολύ όμορφος χώρος, μία "δυνατή" αυλή για τις καλοκαιρινές μας εξόδους με ποιοτικά πιάτα κρεατικών και παγωμένη μπίρα με την παρέα την οποία σίγουρα θα τιμήσουμε το επόμενο διάστημα όταν θα ανοίξει και επίσημα τις πόρτες της για το κοινό.  

Loader