Η τέχνη της γεύσης στο Memento Mori

Η τέχνη της γεύσης στο Memento Mori

Η περιπέτεια της ζωής μέσα από τέχνη και γεύση

Στο ζωηρό περιβάλλον των παλιών τειχών της Λευκωσίας, εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν το εμβληματικό Domus, αναδύεται ένα νέο γαστρονομικό καταφύγιο: το Memento Mori.

Αγκαλιάζοντας την ουσία της μεσογειακής-ελληνικής κουζίνας, αυτό το προηγμένο εστιατόριο δεν προσφέρει μόνο μια πειναλέα γκάμα από πιάτα, αλλά λειτουργεί και ως υπενθύμιση της φευγαλέας φύσης της ζωής.

1

Η μεταμόρφωση από το Domus στο Memento Mori δεν είναι απλώς κοσμητική. Είναι μια αναγέννηση της παράδοσης που διαπλέκεται με τη σύγχρονη εποχή. Διατηρώντας τη ρουστίκ αίγλη του προκατόχου του, το εστιατόριο, το εσωτερικό του οποίου διαμορφώθηκε μετρονομικά από τον διάσημο σχεδιαστή Περικλή Λιάτσος, προσκαλεί τους πελάτες σε ένα αισθητικό ταξίδι, όπου κάθε πιάτο γίνεται αφήγηση της ζωής.

2

 

Υπό την καθοδήγηση του αναγνωρισμένου ελληνικού σεφ Άγγελου Μπακόπουλου, το μενού αντικατοπτρίζει μια σύγχρονη σύνθεση γαστρονομίας και φιλοσοφίας ζωής. Κάθε μπουκιά είναι μια γιορτή της στιγμής, μια αρμονική συνύπαρξη εξαιρετικής γαστρονομίας και εκτίμησης για την περαστική ομορφιά της ζωής.

  1

Πίσω από τις σκηνές, το δυναμικό δίδυμο του Τάσου Φάκκα και του Μάριου Κυπριανίδη, δημιουργοί του διάσημου Bálza, φέρνουν την εμπειρία τους σε αυτή την προσπάθεια, υπόσχοντας ένα γαστρονομικό ταξίδι μοναδικό στο είδος του.

  3

Το Memento Mori προσκαλεί τους λάτρεις της καλής γεύσης να ξεκινήσουν ένα ταξίδι όπου η γαστρονομική τέχνη συναντά τη σοφία της ζωής - μια απόδειξη του αιώνιου χορού της γεύσης και της ύπαρξης.

  3

 

 

Loader