Μάθε πού θα φάς φέτος τον χειμώνα σούπα τραχανά σερβιρισμένη μέσα σε ψωμί

Μάθε πού θα φάς φέτος τον χειμώνα σούπα τραχανά σερβιρισμένη μέσα σε ψωμί

Ένα πιάτο που το συναντάμε, ίσως, για πρώτη φορά στην Κύπρο

Τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου ένα νέο μαγαζί με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κύπρου θα κλέψει όπως φαίνεται τις καρδιές μας.

Ένας ζεστός, παραδοσιακός χώρος που στεγάζεται σε ένα παλιό κυπριακό αγροτόσπιτο του περασμένου αιώνα μετατράπηκε σε ένα καπηλειό που θα προσφέρει ζεστό κρασί, ζιβανία, platters, σούπες και ζωντανή μουσική.

Φέτος, θα περάσουμε ξανά από το πανέμορφο και γραφικό Φικάρδου. Το καλύτερα διατηρημένο παραδοσιακό χωριό της Κύπρου το οποίο από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου θα μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο χωριό όπου η ατμόσφαιρα της Κύπρου μίας άλλης εποχής να παντρευτεί με τα γιορτινά στοιχεία των Χριστουγέννων. 

Ο χώρος αυτός ονομάζεται "Το καπηλειό του Χαμπή και της Μαρίτσας" και θα ξεκινήσει την λειτουργία του στις 25 Νοεμβρίου με την έναρξη του χριστουγεννιάτικου χωριού και θα συνεχίσει να μας εξυπηρετεί και με το τέλος των γιορτών και των εκδηλώσεων στην κοινότητα. 

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα παλιό κυπριακό ψηλοτάβανο αγροτόσπιτι, διαθέτει ξύλινα τραπέζια και καρέκλες ενώ είναι διακοσμημένο με στοιχεία και εργαλεία της κυπριακής υπαίθρου. Εδώ, θα μπορείς να παρακολουθήσεις απόσταξη ζιβανία, να την απολαύσεις με την παρέα σου όπως ακριβώς και διάφορα επιλεγμένα κυπριακά κρασιά που μπορείς να τα συνοδεύσεις με πιατέλες τυριών, φρούτων και αλλαντικών.

Επιπλεόν, το πιο εντυπωσιακό θα είναι οι διάφορες ζεστές σούπες που θα σερβίρονται μέσα σε ψωμιάκια, όπως ο τραχανάς, οι οποίες θα μαγειρεύονται σε μεγάλα καζάνια στον χώρο. 

 

Loader