Nema: Δοκιμάσαμε τα πιάτα του νέου ιταλικού εστιατορίου της Πάφου

Nema: Δοκιμάσαμε τα πιάτα του νέου ιταλικού εστιατορίου της Πάφου

Εκλεπτυσμένες γεύσεις από την πιο δημοφιλή κουζίνα του κόσμου, την ιταλική

Ένας νέος, πολύ προσεγμένος χώρος έκανε την εμφάνισή του στην Πάφο το τελευταίο διάστημα και σύντομα άρχισε να συζητείται ως ένας fine dining χώρος με πολύ καλή ιταλική κουζίνα. Ο νέος γαστρονομικός προορισμός της Πάφου έχει ως φιλοσοφία του την γαστρονομική απλότητα, στοιχείο που αναφέρεται μαζί με το όνομα του εστιατορίου: Nema Culinaty Simplicity. Αναμφίβολα, δοκιμάζοντας τα πιάτα του αντιλαμβάνεσαι αυτήν ακριβώς την απλότητα σε κάθε συνταγή συνυφασμένη με την ποιότητα στις πρώτες ύλες και την γευστική αρμονία στο σύνολό της.

Το Nema αποτελεί μέρος του φινετσάτου και προσφάτως ανακαινισμένου ξενοδοχείου Anemi and Suites, ενός ιδιαίτερου χώρου που προσφέρει απόλυτη άνεση, ηρεμία και πολύ καλή φιλοξενία στον επισκέπτη. Η μεσογειακή ταυτότητα του εστιατορίου έρχεται να ισορροπήσει με την φινέτσα του ξενοδοχείου προσφέροντας μία ακόμα επιλογή φαγητό τόσο στους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και στον κόσμο της Πάφου και όχι μόνο. 

9

Μπαίνοντας στο Nema αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα χώρο υψηλής αισθητικής, με γουστόζικο ντιζάιν με έμφαση στο ξύλο και τους γήινους χρωματισμούς. Άνετες ξύλινες καρέκλες αλλά και καναπέδες σε περιμένουν για να καθίσεις άνετα για να μελετήσεις το μενού που επιμελήθηκε ένας εκ των πλέον ταλαντούχων σεφ της Κύπρου ο Αντρέας Αντρέου. Ένα όνομα που βρίσκεται πίσω από αρκετά επιτυχημένα και βραβευμένα εστιατόρια του νησιού. 

9

Το μενού χωρίζεται σε έξι μέρη επιλογών πιάτων. Αρχίζει με τις σαλάτες, προχωρά στα πιάτα to share, συνεχίζει με μία ενδιαφέρουσα σειρά από φρέσκα ζυμαρικά, ακολουθεί μία γκάμα από ενδιαφέρονται κυρίως, περνάει στην καλοφτιαγμένη πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο του μαγαζιού και ολοκληρώνει με μία πανδαισία από επιδόρπια που κλέβουν τις επντυπώσεις. 

Για αρχή, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε από την Burrata & Tomatoes salad με βασιλικό, ελαιόλαδο, ξύδι σέρι, κουκουνάρι και έλαιο βασιλικού. Η burrata ήταν φρέσκια, εξαιρετικής ποιότητας και αναμφίβολα πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε χωρίς να πείτε όχι και στις άλλες σαλάτες που φαίνονται εξίσου ενδιαφέρουσες. Από τα πιάτα to share δεν μπόρεσα να πω όχι στο  Chicken Canneloni "Girelle style". Ένα πολύ γευστικό πιάτο με κοτόπουλο, μανιτάρια, αρωματικά, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, ψημένο στον φούρνο.

Μαζί του δοκιμάσαμε και το αγαπημένο μου Beef Carpaccio με τρούφα, baby ρόκα, τριμμένη παρμεζάνα, πίκλα αγκινάρας, βαλσάμικο, χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Κάθε μπουκιά έπρεπε να περιλαμβάνει όλα τα υλικά ώστε να βιώσεις την γευστική εμπειρία ενός εξαιρετικού carpaccio με ιδανικές οξύτητες που έδιναν η αγκινάρα και το βαλσάμικο. 

9

1

Δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε από την ποικιλία των πιάτων με πάστα διότι κάθε επιλογή φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Καταλήξαμε μετά από σκέψη στο Truffle & Parmesan Penne με μία εξαιρετική κρεμώδη υφή και στο πολύ γευστικό Prawn Tagliatelle με ντοματίνια, μαύρες ελιές, βασιλικό, παρμεζάνα, bisque γαρίδας και ξύσμα λεμονιού. Ένα απόλυτα μεσογειακό πιάτο. 

9

Το μενού προσφέρει και έξι πολύ καλά κυρίως πιάτα από τα οποία επιλέξαμε το beef fillet με medium-rare ψήσιμο ενώ μπορείς επίσης να πάρει φιλέτο σολομού, φαγκρί σχάρας, φιλέτο κοτόπουλο, μπριζόλα μιλανέζ και μπέργκερ. 

1

Ο ξυλόφουρνος είναι εμφανής στον χώρο και μοσχοβολάει φρεσκοψημένη πίτσα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 9 διαφορετικά είδη πίτσας. Στο τραπέζι μας έφτασε φρεσκοψημένη η Nema Signature με χαμ, πεπερόνι, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδι, καπνιστή πανσέτα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και ρίγανη. Βρήκα την πίτσα εξαιρετική, με πολύ καλή ζύμη, λεπτή, σωστά ψημένη με τις γεύσεις απόλυτα ισορροπημένες. 

Τέλος, από τα τέσσερα επιδόρπια που είναι Skillet Chocolate Cookie Fudge, Nema Tiramisu Mille Feuille, Lemon Cream και Sorbet & Ice cream επιλέξαμε το πρώτο. Ένα απίστευτο γλυκό αν αγαπάε την σοκολάτα με εξαιρετικό μπισκότο που λιώνει στο στόμα. 

Το φαγητό μας συνοδέψαμε με κυπριακό λευκό κρασί. Η κάβα του εστιατορίου σου προσφέρει πολύ καλές επιλογές από ντόπια, ελληνικά και ξένα κρασιά αλλά και πολύ καλά κοκτέιλ και άλλα αλκοολούχα ποτά. 

Το Nema αναμφίβολα σε καθοδηγεί με το νήμα του, όπως είναι και το όνομά του σε πολύ γευστικά γαστρονομικά ταξίδια. Ένας χώρος με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, φινέτσα που θα σου προσφέρει πολύ καλές γευστικές εμπειρίες που σίγουρα θα τον επισκεφτώ ξανά όταν βρεθώ στην αγαπημένη μου Πάφο. 

Info

Τρίτη-Σάββατο, 18:30-23:30, Κυριακή 12:30- 23:30, οδό Ιάσωνος 1, 8041 στην Κάτω Πάφο, δίπλα στην είσοδο του anémi Hotel and Suites. Τηλ: 26952525.  

Loader