O Έκτορας Μποτρίνι είναι εδώ και μαγειρεύει για εμάς!

O Έκτορας Μποτρίνι είναι εδώ και μαγειρεύει για εμάς!

Δοκιμάσαμε τα πιάτα του στο νέο εστιατόριο του Four Seasons που φέρει το όνομά του, Sera by Ettore Botrini

Ο Έκτορας Μποτρίνι δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αν και τον γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές και κυρίως από τον «Εφιάλτη στην κουζίνα» εντούτοις μόλις γευτείς τις γαστρονομικές του δημιουργίες, τον ερωτεύεσαι, χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε απόψε είναι απλές αλλά όχι απλοϊκές», μας είπε το βράδυ της 22ας Μαΐου όταν μας υποδέχτηκε στο ολοκαίνουργιο και εντυπωσιακό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου της Λεμεσού Four Seasons.

Δοκιμάζοντας αργότερα τα πιάτα κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε με αυτή την φράση αλλά τον ρώτησα και στη συνέντευξη που κάναμε λίγες μέρες μετά τι ακριβώς ήθελε να πει και μου το εξήγησε. Ο Έκτορας Μποτρίνι αγαπάει την απλότητα στα πιάτα του, δίνει έμφαση στις αυθεντικές γεύσεις, εμπνέεται από την παράδοση και πειράζει με τρόπο δημιουργικό, χωρίς φτιασίδια και υπερβολές τις συνταγές του. 

7

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρα βρεθήκαμε άνθρωποι των media, food boggers και εκλεκτοί καλεσμένοι στο εκλεπτυσμένο και ατμοσφαιρικό Sera by Ettore Botrini. Εκεί, γευτήκαμε ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα που ο σεφ Μποτρίνι απογείωσε και αγαπάει πάρα πολύ. Η βραδιά άρχισε με δροσερά κοκτέιλ που οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν στο άκρως εντυπωσιακό Aperetivo Bar του εστιατορίου.

7

Καθίσαμε στις ντιζαϊνάτες πολυθρόνες του εστιατορίου ενώ μπροστά μας βρισκόταν το ειδικά διαμορφωμένο μενού της βραδιάς. O βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι ετοίμασε ειδικά για τη βραδιά αυτό το δείπνο, με πιάτα επιλεγμένα από το μενού του νέου ιταλικού εστιατορίου που στη συνέχεια θα έφταναν στα πιάτα μας.

7

9

Δημιουργικότητα και παράδοση 

Βιώσαμε μία θερμή φιλοξενία με το προσωπικό να εξηγεί τα πάντα με χαμόγελο και φιλική διάθεση σχετικά με τα πιάτα, τα υλικά και το σερβίρισμα. Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με ένα Prosecco Aldegheri στο ποτήρι μας δοκιμάζοντας τα ορεκτικά. Ένα Culatello di Sibello, τον βασιλιά του ιταλικού ζαμπόν, μαζί με Bresaola, Salame Finocchiona σε μπρουσκέτα, ένα εκπληκτικό οχταπόδι καρπάτσιο με άρωμα εσπεριδοειδών, την εκδοχή του Έκτορα Μποτρίνι για το Vitello Tonnato που αποτελεί ένα συνδυασμό από μοσχάρι και τόνο και τέλος μία δημιουργική μπουράτα με σπανάκι, εσπεριδοειδή και κρέμα αντζούγιας. Όλα αυτά συνοδευμένα από εξαιρετικό βούτυρο αντζούγιας, φοκάτσια και ιταλικό ψωμί. 

9

9

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η παρέλαση στο τραπέζι των πιάτων της κατηγορίας pasta-risotto. Η αρχή έγινε με το αγαπημένο μου της βραδιάς, τις παπαρδέλες με μοσχαρίσιο ραγού, ένα ραβιόλι αποκάλυψη με γέμιση σπανάκι, βούτυρο και φασκόμηλο. Ακολούθησαν δύο πολύ γευστικά ριζότα, το πρώτο με μανιτάρια, μοσχοκάρυδο και καφέ ενώ το δεύτερο με γαρίδες. Τα ποτήρια μας γέμιζαν ξανά και ξανά με ιταλικό Chardonney La Pietra του 2019 από την Τοσκάνη. 

7

1

7

Με τις γεύσεις να μας έχουν ενθουσιάσει, αντιλαμβάνομαι την απλότητα στα πιάτα και αναγνωρίζω τις γεύσεις χωρίς να μπερδεύομαι από πολλά υλικά και περίεργους συνδυασμούς. Καθετί είναι τοποθετημένο στο πιάτο με μαθηματική ακρίβεια και τεχνική. Τα ποτήρια μας αυτή τη φορά γεμίζουν με ένα αρωματικό Pinot Nero Black του 2020 κι έτσι φτάνουμε στα κυρίως πιάτα που δοκιμάσαμε εξαιρετικά κρεατικά αλλά και ένα πιάτο με τόνο, μελιντζάνα, σταφίδες και πινόλια.

7

Ξεχώρισα το πιάτο με το αρνί, με σκόρδο, δεντρολίβανο και κόκκινο κρασί Μαρσάλα. Εντυπωσίασε η σάλτσα στο κοτόπουλο με μουστάρδα και lime ενώ ένα εξαιρετικό φιλέτο βοδινού με πατάτες ολοκλήρωσε το δείπνο για να πάρουν σειρά τα επιδόρπια. 

9

Δύο εντυπωσιακά γλυκά προσγειώνονται στο τραπέζι μας και μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Δεν θα μπορούσε να λείπει το τιραμισού, κλασικό ιταλικό επιδόρπιο στην κλασική του εκδοχή και μία πολύ δροσερή και αρωματική τάρτα λεμονιού με βατόμουρα και παγωτό γιαούρτι. 

7

Μέσα από τα εξαιρετικά πιάτα που δοκιμάσαμε κατανοήσαμε την μαγειρική φιλοσοφία του Έκτορα Μποτρίνι που πρεσβεύει την αυθεντικότητα των γεύσεων και την απλότητα στις γεύσεις με μικρές δημιουργικές πινελιές εμπνευσμένες από την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα. Μία γευστική εμπειρία που αναμφίβολα πρέπει να βιώσεις στο νέο εστιατόριο του Four Seasons που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου σεφ Έκτορα Μποτρίνι.  

7

Αναμφίβολα, το εστιατόριο Sera by Ettore Botrini ήρθε για να συζητηθεί και να κυριαρχήσει στο γαστρονομικό χάρτη της Λεμεσού. Ένα εστιατόριο που δεν κερδίζει τις εντυπώσεις μόνο με τις γεύσεις του, αλλά και με το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ. O χώρος που φέρει την υπογραφή των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων-σχεδιαστών Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, δημιουργεί μια αρχιτεκτονική αίσθηση αρμονίας. Ένας εστιατόριο που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου και να επισκεφτείς! Θα βιώσεις μία αληθινή γαστρονομική εμπειρία με comfort food, νόστιμα πιάτα. 

INFO

Four Seasons Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός. Δ-Κ 19:00-22:30 (κουζίνα, κλειστό κάθε Τρίτη). Τηλ: 25858000. 

Loader