Πήγαμε για brunch στο εντυπωσιακό Henry’s της Μακαρίου

Πήγαμε για brunch στο εντυπωσιακό Henry’s της Μακαρίου

Επισκεφτήκαμε την πολυαναμενόμενη νέα άφιξη της πρωτεύουσας και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Η νέα άφιξη που προσγειώθηκε μόλις την 1η Φεβρουαρίου στην καρδιά της ανανεωμένη Λεωφόρου Μακαρίου αναμφίβολα αποτελεί το θέμα συζήτησεις στα γαστρονομικά πηγαδάκια της πρωτεύουσας. Ένα νέο, σημαντικό μαγαζί που ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα που άνοιξαν πρόσφατα στην Μακαρίου με την ελπίδα να φέρουν ξανά στην κεντική λεωφόρο της Λευκωσία εκείνη την αίγλη των προηγούμενων δεκαετιών.

Το εντυπωσιακό Henry’s ξεχωρίζει. Πρώτον, κουβαλάει την εμπειρία και την γνώση μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών εστίασης στην Κύπρο, της Columbia Restaurants που το τελευταίο διάστημα κάνει δυναμική επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων με το άνοιγμα μοναδικών για την Κύπρο χώρων εστίασης. 

 

Η πρώτη εντύπωση φτάνοντας στο Henry’s είναι η ευγένια, το καλωσόρισμα και το χαμόγελο του προσωπικού. Κάθε ένα άνθρωπος του εστιατορίου θα σε χαιρετίσει, θα σου ανοίξουν ευγενικά την πόρτα, θα πάρουν το μπουφάν σου και θα σου δώσουν αριθμό για να σου το επιστρέψουν φεύγοντας. 

9

Ο χώρος σε αφήνει με το στόμα ανοικτό. Ίσως, ένα από τα ωραιότερα μαγαζιά της Κύπρου που ξεπερνά ακόμα και εστιατόρια πεντάστερων ξενοδοχείων του νησιού. Το ανοικτό πράσινο χρώμα στο ταβάνι, τα διάσπαρτα φυτά σε διάφορες γωνιές του χώρου, οι ντιζαϊνάτοι πολυέλαιοι, το εντυπωσιακό μπρούτζινο έργο τέχνης που αντικρίζεις μπαίνοντας στο Henry’s, το λευκό με πιο σκούρες αποχρώσεις vintage μαρμάρινο πάτωμα συνθέτουν ένα εστιατόριο που αποπνέει αρχοντιά. Το αριστοκρατικό στιλ του μαγαζιού, με τα έργα τέχνης στους τοίχους θυμίζουν έντονα τα νέα γενιάς εστιατόρια της Αθήνας αλλά και του Λονδίνου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το τεράστιο μπαρ στα δεξιά του μαγαζιού. Ίσως το μεγαλύτερο μπαρ της Κύπρου με υπέροχους φωτισμούς. 

Το ενδιαφέρον κλέβει η ζεστή γωνιά με τα βιβλία, τα χαμηλά τραπέζια, τους καναπέδες και το υπέροχο τζάκι. Μία απόλυτα ατμοσφαιρική γωνία που προσφέρεται για τις κρύες μέρες που διανύουμε για να απολαύσεις τον καφέ σου με ηρεμία. Η open plan κουζίνα του μαγαζιού σου επιτρέπει να δεις την πειθαρχία αλλά και την καθαριότητα που υπάρχει εκεί. 

9

Καθίσαμε στις αναπαυτικές καρέκλες και αμέσως έφτασε μπροστά μας ο κατάλογος του μενού. Το Henry’s αποτελεί ένα all day εστιατόριο που σερβίρει καθημερινά brunch, lunch με το μενού το βράδυ να είναι διαφορετικό. Επίσης, το υπέροχο μπαρ προσφέρει μια σειρά από signature και κλασικά κοκτέιλ ενώ στο βάθος του μαγαζιού θα δεις την μεγάλη κάβα του εστιατορίου με ετικέτες από όλο τον κόσμο. 

Το brunch, το οποίο δοκιμάσαμε περιλαμβάνει επιλογές με αβγά αλλά ξεχωρίζει η επιλογή The Breakfast Tower που προσφέρεται για δύο άτομα και περιλαμβάνει δύο κρουασάν βουτύρου, δύο ντόνατς, σπιτική μαρμελάδα, μους σοκολάτας, δυο cinnamon Danish pastries και μια μικρή επιλογή από αλμυρά. 

Από τα πιάτα του brunch επιλέξαμε το Henry’s Benedict με φρυγανισμένο English muffin, poached eggs με υπέροχο προσιούτο μαζί με την béarnaise sauce, avocado purée, ragù asparagus, broccoli και τραγανά τσιπς γλυκοπατάτας. Ένα καλοφτιαγμένο, πολύ καλό πιάτο με ωραία την προσθήκη από το προσιούτο. Ο καφές που δοκιμάσαμε είναι επίσης εξαιρετικός ενώ υπάρχουν και τα αγαπημένα μας pancakes και επιλέξαμε τα Cacao Pancakes. Εδώ μπορείς να φας εκλεκτό μεσημεριανό με πιάτα όπως σαλάτες, πιατέλες τυριών, κρεατικών και φρούτων, ορεκτικά με ψάρι και κρέας, πάστα, ριζότο, μπέργκερ αλλά και σούσι. Μια σειρά από κυρίως πιάτα σε περιμένουν επίσης όπως το βοδινό φιλέτο, βιενέζικο σνίτσελ, φιλέτο σολομός και λαβράκι. 

Ένας χώρος που ευχόμαστε να φέρει τον κόσμο πίσω στην Μακαρίου και θεωρούμε πως το επόμενο διάστημα θα καταστεί χώρος συνάντησης για παρέες, επαγγελματικά γεύματα, για καφέ στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο. Ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά που είδαμε στην Κύπρο.    

Loader