Πήγαμε για φαγητό σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες της πόλης με γκουρμέ κυπριακή κουζίνα

Πήγαμε για φαγητό σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες της πόλης με γκουρμέ κυπριακή κουζίνα

Μοναδικές γεύσεις, ποιότητα και ένα φιλόξενο μέρος για όλους

Τη βόλτα μας σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες της πόλης κάναμε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και το μόνο σίγουρο ήταν πως φάγαμε καλά. Ο λόγος για την ταβέρνα Πινάκιο Γεύσεων που βρίσκεται στην καρδιά του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, στη μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία και είναι μία από τις αγαπημένες ταβέρνες για οικογένειες και παρέες.

Μπαίνοντας μέσα στο χώρο, το ζεστό χρώμα του ξύλου και ο φωτισμός, σε κάνει να νιώθεις ότι υπάρχει ένα άνετο και φιλόξενο κλίμα που σε προετοιμάζει για μια μοναδική βραδιά. Στην είσοδο θα δεις και φυτά τα οποία προσθέτουν μια πιο μοντέρνα οπτική στην ταβέρνα.

[[

.

Το Πινάκιο Γεύσεων είναι μια ταβέρνα που το μενού της βασίζεται στην κυπριακή κουζίνα με μια πιο μοντέρνα ματιά, σύγχρονη εκτέλεση και φυσικά παρουσίαση. Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με φρέσκες πρώτες ύλες, άλλωστε, αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

''

Καθίσαμε στο τραπέζι μας και γνωρίζαμε εξ αρχής πως πρώτα θα παραγγείλουμε τη γνωστή χωριάτικη σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και τη μυστική σως του μαγαζιού που είχε γλυκιά γεύση και ήταν από τις πιο νόστιμες του μενού. Φυσικά θα βρεις και άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες σαλάτες.

.

.

Στη συνέχεια στο τραπέζι κατέφθασαν τα πρώτα ορεκτικά. Πρώτα, δοκιμάσαμε τις φλογερές τραχανά που ήταν αρκετά ιδιαίτερες και γευστικές. Αμέσως μετά, απολαύσαμε τα κεφτεδάκια με φέτα και πάστα ντομάτας, ένα πιάτο που θυμίζει πολύ τις μυρωδιές και τα μαγειρευτά της γιαγιάς φτιαγμένα με αγάπη.

.

Φυσικά, δεν γινόταν να μη δοκιμάσουμε το πιο γνωστό και γευστικό ορεκτικό του μαγαζιού που είναι το χαλλούμι πάνε με γλυκό βαζανάκι. Ένα άκρως γευστικό πιάτο που το αλμυρό με το γλυκό συνδυάστηκε αρμονικά, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα στο στόμα και σε κάθε μπουκιά.

.

Αν επισκεφτείς το Πινάκιο Γεύσεων μην παραλείψεις και δοκίμασε, σίγουρα το σιταρότο με σταφίδες και αργοψημένο αρνί που λιώνει στο στόμα. Ένα από τα καλύτερα πιάτα της ταβέρνας και πλέον δικό μου αγαπημένο. Έχει πλούσια γεύση, προσεγμένο ψήσιμο και ιδιαίτερα μυρωδικά που σου σπάνε τη μύτη.

.

Έπειτα από τα ορεκτικά, σειρά είχε το κυρίως πιάτο. Η αλήθεια είναι πως δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε μιας και υπήρχαν αρκετά κρεατικά που φαίνονταν νόστιμα. Τελικά, καταλήξαμε στην ποικιλία για δύο που περιλάμβανε μαλακό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σιεφταλιές, λουκάνικο, παϊδάκια χοιρινά, χαλλούμι, σαλάτα χωριάτικη, πίτα και μανιτάρια. Το φαγητό μας συνοδευσαμε με ένα λευκό κρασί από την κάβα του μαγαζιού.

.

Και για να κλείσει γλυκά η βραδιά, η ταβέρνα μας πρόσφερε καρυδόπιτα με σοκολάτα που ήταν πεντανόστιμη και φρέσκα. Το Πινάκιο Γεύσεων συχνά προσφέρει και βραδιές με ζωντανή μουσική.

.

Στο μενού του μαγαζιού θα βρεις διάφορες επιλογές από κρεατικά, μαγειρευτά και λαχταριστά μπέρκερς που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Απαραίτητη είναι η κράτηση στο 25 747480.

Ωράριο: Δευτέρα- Παρασκευή 19:00-00:30, Σάββατο μέχρι τη 1:00 και Κυριακή 12:00-17:00, την Τρίτη είναι κλειστά.

Σταυραετού Μαχαιρά 42, Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου, Λεμεσός

Loader