Πήγαμε στην Αθήνα και φάγαμε στο εστιατόριο του σεφ Πάνου Ιωαννίδη

Πήγαμε στην Αθήνα και φάγαμε στο εστιατόριο του σεφ Πάνου Ιωαννίδη

Πλούσιες ιταλικές και παραδοσιακές γεύσεις που μας άφησαν εντυπωσιασμένους

Σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησαμε στην Αθήνα, μέσα στη λίστα με τα must to go μαγαζία που σημειώσαμε, ήταν και το ιταλικό εστιατόριο του σεφ Πάνου Ιωαννίδη που θα βρεις στο κέντρο της πόλης, στο Μοναστηράκι.

Ο λόγος για το OVIO το οποίο βρίσκεται μέσα σε έναν εσωτερικό κήπο και προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ενός casual fine dining εστιατορίου που έχει γεύσεις και φιλοσοφία από την ιταλική κουζίνα με έναν εξαιρετικά προσεγμένο τρόπο και τεχνική.

.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο ο χώρος είναι ζεστός, όμορφος  και αποπνέει φινέτσα. Τα έπιπλα στο εσωτερικό είναι από ξύλο σε natural απόχρωση ενώ εξωτερικά κυριαρχούν οι μαύρες λεπτομέρειες. Υπάρχουν πολλά φυτά τα οποία πλαισιώνουν τον χώρο κάνοντας σε να νιώθεις αμέσως το φιλόξενο κλίμα που επικρατεί.

.

Προχωρόντας προς τα μέσα, αντικρίσαμε μια σιδερένια σκάλα που σε φέρνει στο δεύτερο επίπεδο του OVIO ενώ δίπλα είδαμε τον ξυλόφουρνο που ψήνονται μέσα οι πίτσες. Καθίσαμε στο τραπέζι και ο προσωπικός μας σερβιτόρος κατέφθασε με ένα χαμόγελο και μας καλοσωρίσε δίνοντας μας το μενού με τις αμέτρητες επιλογές που υπήρχoυν.

.

Αρχή φυσικά, κάναμε με τη φημισμένη και αγαπημένη σαλάτα Caprese με burrata που περιλάμβανε ντοματίνια μαριναρισμένα σε εσπεριδοειδή και μυρωδικά με λάδι βασιλικού. Δροσερή και ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν για να ξεκινήσει καλά η βραδιά και είμασταν σίγουροι πως η συνέχεια έπεται καλύτερη.

''

Ανάμεσα σε δεκάδες επιλογές από ζυμαρικά και πίτσες αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τα Spaghetti Chitarra Pomodoro e Basilico με χειροποίητο ζυμαρικό και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μυρωδικά και βασιλικό. Απίστευτες μυρωδιές και γεύση σε απόλυτη αρμονία. Ένα άκρως γευστικό πιάτο που σε κάνει να νιώθεις πραγματικά πως βρίσκεται σε κάποιο νησί στη βόρεια Ιταλία.

.

Εννοείται πως δε γινόταν να μην δοκιμάσουμε και τις πίτσες που είναι με παραδοσιακή ναπολιτάνικη ζύμη και ψήνονται σε ξυλόφουρνο. Εμείς, επιλέξαμε αυτήν με την τρούφα, το προσούτο και τα ντοματίνια. Ένας πειρασμός για όσους είναι επιρρεπείς στην περιπέτεια της επιθυμίας και των γεύσεων. Εξαιρετική επιλογή και αρκετά χορτάτη. Φυσικά το φαγητό μας συνοδεύσαμε με ένα λευκό κρασί από την κάβα του εστιατορίου.

Για κλείσιμο, επιλέξαμε το παραδοσιακό τιραμισού που λόγω της λαχταράς και της ανυπομονησίας να το δοκιμάσουμε και να το απολαύσουμε, δεν προλάβαμε να το φωτογραφίσουμε.

΄΄

Τα ποιοτικά υλικά αλλά και η καλή τεχνική του μαγαζιού σε αφήνουν άκρως ευχαριστημένο και πρωτίστως χορτάτο. Στο μενού του OVIO θα βρεις και άλλες επιλογές πέραν όπως κρεατικά που είναι εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Loader