Πήγαμε στο νέο talk of the town και δοκιμάσαμε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις

Πήγαμε στο νέο talk of the town και δοκιμάσαμε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις

Φιλόξενο κλίμα, μεσογειακές γεύσεις και προσεγμένη παρουσίαση που εντυπωσιάζει

Επισκεφθήκαμε το νέο ιταλικό της Λεμεσού και πρόκειται για έναν εκλεπτυσμένο χώρο που η αισθητική και η ενέργεια που εκπέμπει σε παραπέμπουν πραγματικά σε κάποια πόλη της Ιταλίας. Ο λόγος για το Tartufo που βρίσκεται στη Μαρίνα Λεμεσού και έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση.

Μετά από αρκετό καιρό, καταφέραμε και βρήκαμε ελεύθερο τραπέζι και φυσικά δε χάσαμε χρόνο και πήγαμε στο talk of the town. Μπαίνοντας στο εστιατόριο το ζεστό χρώμα του ξύλου και ο φωτισμός σε κάνουν να νιώθεις αμέσως το φιλόξενο κλίμα που επικρατεί.

''

 

.

Ο χαμηλός φωτισμός, τα δεκάδες φυτά και τα χαμόγελα των σερβιτόρων μας προετοίμασαν για μία μοναδική βραδιά γεμάτη πλούσιες και νόστιμες γεύσεις. Kαθίσαμε λοιπόν και το εστιατόριο μας καλωσόρισε με φρεσκοψημένο ψωμί με μυρωδικά.

Αμέσως μετά, ανοίξαμε το μενού το οποίο επιμελείται ο σεφ Salvador Leo και η αλήθεια δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε αφού οι επιλογές ήταν αρκετές και φαίνονταν όλες νόστιμες και κάποιες ιδιαίτερες.

.

Αρχή κάναμε με τα ορεκτικά. Για πρώτο, αποφασίσαμε να πάρουμε το Salmon and Shrimp Tartare με αβοκάντο και κόκκινο χαβιάρι που ήταν από τις καλύτερες επιλογές που κάναμε, φρέσκο και δροσερό. Φυσικά, δε γινόταν να μην δοκιμάσουμε και τη φημισμένη παραδοσιακή σαλάτα Burrata με φρέσκα ντοματίνια και αντζούγες. Το τυρί ηταν ακριβώς όπως έπρεπε, μαλακό, κρεμώδης και πεντανόστιμο.

''

Έπειτα, σειρά είχαν τα κυρίως πιάτα που κατέφθασαν ζεστά και αχνιστά. Ανάμεσα στις αμέτρητες επιλογές που είχε το μενού, διαλέξαμε το ριζότο με θαλασσινά που περιλάμβανε γαρίδες, καλαμάρι, μύδια και ντοματίνια. Πρόκειται για τον ορισμό του μεσογειακού πιάτου αφού κλείνοντας τα μάτια και δοκιμάζοντας το, η «έκρηξη» γεύσεων που συμβαίνει στο στόμα σου σε κάνει να θες να το φας όλο. Κρεμώδης υφή, μυρωδιές που θυμίζουν καλοκαίρι σε κάποιο νησί της Ιταλίας και γεύσεις που απογειώνονται στο στόμα.

.

Το αμέσως επόμενο πιάτο που δοκιμάσαμε, ήταν τα πράσινα ραβιόλι με Ricotta, buratta και pecorino. Η παρουσίαση αν και απλή, μας εντυπωσίασε. Ένα εξίσου ιδιαίτερο πιάτο που αν και με την πρώτη μάτια δεν περιμένεις ότι θα σε εντυπωσιάσει, δοκιμάζοντας το αντιλαμβάνεσαι πως ακόμη και με μόνο λίγα, απλά υλικά μπορεί να δημιουργηθεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα γευστικό και χορταστικό.

Νικολάου

Φυσικά, το νόστιμο αυτό μενού απολαύσαμε με ένα ποτήρι ροζέ κρασί από την εξαιρετικά προσεγμένη κάβα του μαγαζιού που συνδυάζεται μοναδικά με τις γεύσεις των πιάτων που δοκιμάσαμε.

.

.

Για το τέλος, αποφασίσαμε μετά από παρότρυνση του σερβιτόρου μας, να πιούμε το BerryΤea που ήταν χωνευτικό και έκλεισε την βραδιά μας όμορφα. Το τσάι συνοδεύσαμε με το αυθεντικό, παραδοσιακό γλυκό tiramisu το οποίο ήταν τόσο νόστιμο που ξεχάσαμε ακόμη και να το φωτογραφίσουμε αφού ορμήξαμε να το δοκιμάσουμε και μέσα σε λίγα λεπτά είχε εξαφανιστεί από το πιάτο.

Στο μενού του Tartufo πέραν από ζυμαρικά θα βρεις πίτσες, κρεατικά, ψάρια και φυσικά γλυκά.

 

Πληροφορίες:

Ωράριο: Τριτη - Κυριακή από τις 13:00 - 16:30 και 18:00 - 23:00

Δευτέρα είναι κλειστά

Απαραίτητη είναι η κράτηση στο 99288992

Τοποθεσία: Μαρίνα Λεμεσού

Loader