Πού να ψωνίσεις τις καλύτερες λαγάνες του νησιού

Πού να ψωνίσεις τις καλύτερες λαγάνες του νησιού

Λαγάνα στην κλασική εκδοχή της αλλά και ολικής ή με γεύσεις

Επίπεδη, με λεπτή ψίχα, τραγανή κόρα και αρκετό σουσάμι, η λαγάνα είναι ένα από τα βασικά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας. Συνοδεύει ιδανικά τον ταραμά και τα υπόλοιπα φαγητά του γιορτινού τραπεζιού και δεν μένει ποτέ για την επόμενη μέρα.

Πρόκειται για άζυμο άρτο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Ακόμα κι αν δεν είσαι από αυτούς που συμπαθούν τα έθιμα και της παραδόσεις, αυτό το ψωμί έχει την τιμητική του. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που αναρωτιούνται γιατί πρέπει να κάνει την εμφάνισή του μόνο μία φορά τον χρόνο, τη μέρα που σηματοδοτεί την αρχή της Σαρακοστής.

Μπορείς πάντα να πειραματιστείς και να τη φτιάξεις στο σπίτι αλλά αν δεν έχεις διάθεση για ζύμωμα, υπάρχουν οι ειδικοί που ξέρουν την τέχνη της.

Αν είσαι πρωινός τύπος, τότε θα ξέρεις ότι την Καθαρά Δευτέρα καλό είναι να ξεκινήσεις νωρίς για να προμηθευτείς τη λαγάνα σου φρέσκια και ζεστή. Αν πάλι θέλεις να είσαι έτοιμος από πριν, υπάρχουν φούρνοι που αφιερώνουν περισσότερες ημέρες στην παρασκευή της.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorbas Bakeries (@zorbascy)

 

πηγή κεντρικής φώτο

Loader