Σήμερα είναι η καλύτερη αφορμή για να απολαύσεις το αγαπημένο σου παγωτό σοκολάτας

Σήμερα είναι η καλύτερη αφορμή για να απολαύσεις το αγαπημένο σου παγωτό σοκολάτας

7 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια ημέρα Σοκολατένιου Παγωτού – Ε, ναι θα το γιορτάσουμε

Το παγωτό είναι μια αγαπημένη καλοκαιρινή απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, αφού οι ανεβασμένες θερμοκρασίες το επιβάλλουν! Ιδιαίτερα όταν αυτό είναι σε γεύση σοκολάτας, δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. 

Μεγαλώνοντας, συνειδητοποιήσαμε ότι το παγωτό είναι ένα αγαπημένο γλυκό για όλες τις εποχές! Σήμερα έχουμε έναν παραπάνω λόγο να απολαύσουμε λίγο παραπάνω από αυτή τη λαχταριστή παγωμένη γεύση. 

Στις 7 Ιουνίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα σοκολατένιου παγωτού και οι απανταχού chocaholics έχουν ακόμα μια αφορμή για να απολαύσουν το αγαπημένο τους γλυκό, που ξυπνά πάντοτε ξέγνοιαστες παιδικές αναμνήσεις. 

Πού να απολαύσετε πεντανόστιμο παγωτό σοκολάτας στην πρωτεύουσα; Μα φυσικά στον Ηράκλη. Ανοιχτό από το 1939, στεγάζεται στην οδό Λήδρας 110, κουβαλώντας μια ιστορία, ένα παρόν και ένα μέλλον ως χώρος. Το αγαπημένο μας παγωτό θα προσφέρεται επίσης και στην περιοχή της Μακεδονίτισσας, αφού σύντομα ανοίγει νέο κατάστασημα, στην 28ης Οκτωβρίου 19. 

Ξεκίνησε ως καφενείο και στη συνέχεια έφτιαχνε παγωτό με μεράκι. Γινόταν παραγωγή 5 βασικών γεύσεων παγωτού: Βανίλια, σοκολάτα, φιστίκι, φράουλα και λεμόνι, ενώ σήμερα προσφέρονται πάνω από 35 γεύσεις. Η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται στις μέρες μας με τη νέα γενιά. 

Η παρασκευή του παγωτού σήμερα γίνεται με σύγχρονα μέσα σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Έγκωμης, και ακολούθως διατίθεται σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, ενώ η συνταγή εδώ και 80 χρόνια παραμένει η ίδια. 

Εκτός από το θεσπέσιο παγωτό, μπορείτε επίσης να γευτείτε το πεντανόστιμο Gelato

Το Gelato είναι ένα ιταλικό κατεψυγμένο επιδόρπιο με 6-9% λιπαρά. Είναι πιο πυκνό και πιο γευστικό από το παγωτό. Τα κύρια συστατικά του περιλαμβάνουν γάλα, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και πρόσθετα όπως ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Το Gelato, αν και σημαίνει «παγωμένο» στα ιταλικά, σερβίρεται σε πιο ζεστές θερμοκρασίες από το παγωτό, καθιστώντας το ιδανικό για απόλαυση όλο τον χρόνο.

Ο Ηράκλης χρησιμοποιεί πάντοτε αγνά και φρέσκα υλικά, προσπαθώντας να έχει ως βάση τις κυπριακές πρώτες ύλες, με σκοπό να προσφέρει σε μας κυπριακό γνήσιο εύγευστο παγωτό. 

Το ιδανικότερο μέρος λοιπόν, σας περιμένει να γιορτάσετε την παγκόσμια ημέρα σοκολατένιου παγωτου και να δοκιμάσετε από κοντά το αγαπημένο σας επιδόρπιο φτιαγμένο με τα πιο αγνά υλικά! 

hraklhs

πηγή κεντρικής φώτο 

Loader