Θέλετε να πάτε ταβέρνα και νηστεύετε; Ένα μαγαζί θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι θα λείπει το κρέας από το τραπέζι σας

Θέλετε να πάτε ταβέρνα και νηστεύετε; Ένα μαγαζί θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι θα λείπει το κρέας από το τραπέζι σας

Στην ταβέρνα του Θεοδόση, νηστείες σημαίνει φαγοπότι!

Η "ταβέρνα του Θεοδόση" βρίσκεται στην πάνω Δευτερά και στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο, ηλικίας 100 χρόνων.

Η διακόσμηση και η ζεστασιά του τζακιού δημιουργούν την εντύπωση ότι είμαστε στο βουνό, ενώ βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από την πρωτεύουσα. Η οικογένεια του Θεοδόση είναι γνωστή για την παρασκευή συρτού κλέφτικου εδώ και χρόνια, αφού ο τρόπος παρασκευής του μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και αποτελεί ο κύριος λόγος που πολλοί επισκέπτονται την ταβέρνα του.

ταβερνα θεοδοση

 Ο εξωτερικός χώρος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δροσερός και η ύπαρξη των φούρνων στην αυλή δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό, με έντονο το αίσθημα της ιστορικότητας του χώρου, αφού ο προπάππους του Θεοδόση είχε το χώρο ως χάνι, δηλαδή ως ένα πανδοχείο.

 Η ταβέρνα του Θεοδόση, αν και διατηρεί τόσο έντονα το αίσθημα της παράδοσης, ο ίδιος και η ομάδα του προσφέρουν ένα απίστευτο vegan μενού, το οποίο είναι το ιδανικότερο για την περίοδο των νηστειών.

pilafi

Η ταβέρνα του Θεοδόση προσφέρει μελιτζάνα μαγειρευτή με  χειροποίητη πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας, με σκόρδο και μυρωδικά αγκινάρα στον ατμό με χωριάτικο ελαιόλαδο και κυπριακα μυρωδικά, κολοκυθάκι με κουρκούτι πορτοκαλιού και μπύρας, χορτοκεφτέδες, κουνουπίδι τηγανητό ή στο φούρνο, λαχανικά σχάρας, μανιτάρια σχάρας ή μαγειρευτά με σαγκρία και μελάσα, φλογέρες γεμιστές με “τυρί” καρύδας και δυόσμο,λαχανάκια Βρυξελλών στον ατμό με διάφορα μυρωδικά, σπανάκι με μοσχοκάρυδο και μελωμένο κρεμμύδι ή μπάμια με χρυσόμηλα, εποχιακές πούλλες με κόλιανδρο, φρέσκες πατατούλες ριγανάτες, πιλάφι πεντανόστιμο μαγειρεμένο στο ξυλόφουρνο και..Vegan σεφταλιές!

νηστισιμα

Κρατήσεις: 22621537

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 36, Πάνω Δευτερά, Λευκωσία

Ωράρια: Τρίτη - Σάββατο 7:30 μ.μ. - 12:00 π.μ.

Πηγή φωτογραφιών 

Loader