Η Eins παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Γεωργίας Χρίστου

Η Eins παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Γεωργίας Χρίστου

Ο λαβύρινθος του πολύ μεγάλου και εκκωφαντικού τίποτα

Το έργο της Χρίστου εξετάζει τη σχέση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με σκοπό να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες λειτουργούν μέσα σε αυτούς. Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο εσωτερικός και εξωτερικός κόσμος της καλλιτέχνη εκτίθενται, σε μια παράλληλη και ενίοτε αντικρουόμενη συνομιλία.

Μια εσωστρεφής προσωπικότητα μετατρέπεται σε υπερ-εξωστρεφή περσόνα, που αναζητά οικειότητα και σύνδεση σε έναν όλο και πιο θορυβώδη κόσμο. Χρησιμοποιώντας τον εαυτό της ως μέσο έρευνας, εισέρχεται σε δημόσιους χώρους και τους άμεσους κοινωνικούς της κύκλους με σκοπό να εξετάσει πώς εκφραστικές, φεμινιστικές, ακτιβιστικές, queer δυνάμεις καταστέλλονται ή φιμώνονται από τον εκκωφαντικό θόρυβο πατριαρχικών και αποικιακών υποστρωμάτων.

Το έργο της χαρακτηρίζεται ως «πρακτική για ενθύμιση», καθώς αντλεί από τις παιδικές της αναμνήσεις και την ανατροφή της σε ένα πολυάσχολο, κατά καιρούς χαοτικό περιβάλλον, περιβαλλόμενο κυρίως από γυναίκες. Ανακαλώντας το παρελθόν της, μέσω από ενσωματωμένες επιρροές, συναισθήματα και αισθητικές, απορεί πόσα από τα στοιχεία του εαυτού μας παραμένουν ανέπαφα στη διαδικασία της ενηλικίωσης και πόσα από αυτά προσαρμόζονται προκειμένου να συμμορφωθούν με συγκεκριμένα στερεότυπα. Επανεξετάζοντας πρακτικές και συνήθειες από την παιδική της ηλικία, διαπιστώνει ότι ακόμα και μέσα από τα πιο χαοτικά ή εκκωφαντικά περιβάλλοντα μπορεί να βρεθεί χώρος για δημιουργική παραγωγή και πραότητα. Σε αυτό τον χώρο βασίζεται η πρακτική της.

Σε μια προσπάθεια να παρατηρήσει τα μεταβαλλόμενα ρεύματα ενέργειας, σε μικρο- και μακρο επίπεδο, εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, η καλλιτέχνης προτείνει τελικά την εσκεμμένη αθωότητα ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να αντέξει τον «θόρυβο» και να πυροδοτήσει την αλλαγή.  

9 Φεβρουαρίου - 22 Μαρτίου 2024

Opening: Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 7-10μμ

 

Ώρες λειτουργίας: 

Τετάρτη με Παρασκευή,  4 - 8μμ

Σάββατο 11πμ - 2μμ

ή με ραντεβού

 

Eins Gallery

28 Θέμιδος

3036, Λεμεσός

Loader