Ιδέες για να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα παιδιά σας αυτό το ΣΚ

Ιδέες για να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα παιδιά σας αυτό το ΣΚ

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, παιχνίδι και πολλά άλλα σας περιμένουν

Δείτε τις επιλογές σας και περάστε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας προσφέροντας χαρά και σχηματίζοντας χαμόγελα στα μικρά όμορφα μας πρόσωπα.

Θέατρο Σκιών “Οι αρραβώνες του Καρακιόζη”

καρακιοζης

Μέσα από το μαγικό ταξίδι του θεάτρου σκιών, από το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς ξεπήδησε και ο Καραγκιόζης, ο δικός μας λαϊκός ήρωας. Κάθε περιπέτειά του είναι μια αφορμή και μια πρόσκληση να μπει ο θεατής στον κόσμο των σκιών, να ταξιδέψει στις γενέτειρες των ηρώων – φίλων του, να δει τη διάρθρωση της κοινωνίας μας, την ποικιλομορφία της, τις ανισότητές της, τα καλώς κείμενα μα και τα μελανά σημεία της, καλυμμένα με το απαλό άσπρο σεντόνι του μπερντέ. O Καραγκιόζης είναι πάντα αστείος, σκεπτόμενος, χωρατατζής, επικριτικός και γι' αυτό θα είναι πάντα επίκαιρος και οικείος. Επιπλέον, η άυλη υπόσταση της σκιάς προσδίδει στην εικόνα που παράγεται έναν μαγικό χαρακτήρα κι έτσι ο δικός μας ξυπόλητος ήρωας παραμένει μέσα στα χρόνια αγαπητός σε όλους.

Η ομάδα Ανεμοδούρα με τον γνωστό Μπάμπη Κωστιδάκη παρουσιάζει φέτος την παράσταση Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη – μια απολαυστική κωμωδία από το κλασικό ρεπερτόριο του παραδοσιακού θεάτρου σκιών που χαρίζει γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Καραγκιόζης προσλαμβάνεται ως υπηρέτης στο σπίτι ενός πλούσιου γέροντα, έτσι ώστε να υποδέχεται τους καλεσμένους που περιμένει ο οικοδεσπότης, οι οποίοι είναι επίδοξοι γαμπροί για τη μονάκριβη κόρη του. Ως συνήθως όμως, ο Καραγκιόζης ανατρέπει τα πάντα.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024 | 20:30 | Αρχοντικό Αξιοθέας 

 

Καλοκαιρινή Συναυλία παιδικής Φιλαρμονικής Δήμου Λάρνακας

παιδικη φιλαρμονικη

Τα παιδιά, οι εκπαιδευτές και η μαέστρος της Παιδικής Φιλαρμονικής Δήμου Λάρνακας μας προσκαλούν ν' απολαύσετε μια όμορφη βραδιά, γεμάτη ταξιδιάρικες νότες!

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 | 19:00 | Πλατεία Ζουχούρι 

 

Ημερίδα Ψαρέματος για Παιδιά «Φοίβος Παπαχριστοφόρου»

ημεριδα ψαρεματος

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων διοργανώνει ημερίδα ψαρέματος για μικρά παιδιά μελών του Συνδέσμου. Η εκδήλωση γίνεται εις μνήμη του πρώην Προέδρου και για χρόνια Μέλους του Συνδέσμου, Φοίβου Παπαχριστοφόρου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ψυχαγωγία των παιδιών και ταυτόχρονα η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και αγάπης προς το αθλητικό ψάρεμα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στη Λίμνη Αθαλάσσας (Πάρκο Αγίου Γεωργίου) στην Αγλαντζιά, το Σάββατο 06/07/2024 στις 16:00 και αφορά παιδιά ηλικίας 6–12 ετών. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο τηλέφωνο 96138686 μέχρι τις 28/06/2024. Στη δήλωση συμμετοχής, θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα και τηλέφωνο του μέλους, όπως επίσης το όνομα και η ηλικία του προτεινόμενου παιδιού.

Το παιδί θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από το μέλος του Συνδέσμου που θα το προτείνει. Επειδή ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, η δήλωση είναι δεσμευτική και παρακαλούνται τα μέλη που δεν είναι σίγουροι για τη συμμετοχή τους, να μη στερήσουν από άλλα παιδιά τη χαρά συμμετοχής. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, αναλόγως ημερομηνίας και ώρας της δήλωσης συμμετοχής.

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 | 16:00 | Λίμνη Αθαλάσσας 

 

Μιούζικαλ “Η Μικρή Γοργόνα” 

μικρη γοργονα

Η σχολή musicNart παρουσιάζει το μιούζικαλ “Η Μικρή Γοργόνα” μέσα από μία διασκευή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney.

Η Άριελ, μια νεαρή γοργόνα ξεκινά ένα τολμηρό ταξίδι για να ανακαλύψει τον ανθρώπινο κόσμο και να ακολουθήσει τα όνειρά της. Μέσα από  την περιπέτεια της, θα μάθει πόσο σημαντική είναι η φιλία αλλά και πόσο απαραίτητοι είναι οι στόχοι για να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε.

Μία υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, με αγαπημένα τραγούδια, συναρπαστικές χορογραφίες και μια ιστορία θάρρους, αγάπης και φιλίας.

Η παράσταση υπόσχεται να είναι μια μαγική εμπειρία για θεατές κάθε ηλικίας.

Μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Εισιτήρια εδώ

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 | 20:00 | Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

 

Φεστιβάλ Παιδιού στην Ορμήδεια! 

φεστιβαλ παιδιου

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων και παιχνιδιών. Από τις 18:30, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν φουσκωτά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις και κατασκευές, προσφέροντας τους μια ημέρα γεμάτη χαρά και διασκέδαση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024 | 18:30 | Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας

Πηγή φωτογραφιών

Loader