10 καλοκαιρινές εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα

10 καλοκαιρινές εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα

Ξεκινά και το MEDFEST Limassol Beer Festival

Άλλη μία εβδομάδα με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχει μπει και περιμένει να τις ανακαλύψουμε. Από αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις μέχρι συναυλίες και φεστιβάλ που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στην εβδομάδα μας. Δες πιο κάτω όλα όσα έρχονται τις επόμενες μέρες.

 

 

 "Λυσιστράτη" - 28 Ioυνίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας

Μέσα στη δίνη του Πελοποννησιακού πολέμου, μια Αθηναία επιλέγει να χρησιμοποιήσει το πιο «αποτελεσματικό» όπλο που έχει στη διάθεσή της για να τελειώσουν οι εχθροπραξίες. Συγκαλεί μια σύνοδο γυναικών από τις πόλεις της Ελλάδας και όλες μαζί αποφασίζουν να ξεκινήσουν αποχή από την ερωτική πράξη, μέχρι να πείσουν τους άντρες να σταματήσουν τον πόλεμο.

Στη Λυσιστράτη, το πιο αντιπολεμικό και ίσως πιο τολμηρό αριστοφανικό έργο, παιγμένο στα Λήναια το 411 π.Χ., ακούγεται με ένταση μια τελευταία, κατεπείγουσα έκκληση για πολιτική δράση εν μέσω της κρίσης που περνά η Αθήνα από την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί με μαεστρία όλα τα δόκιμα εργαλεία της κωμωδίας, με κορυφαίο το ερωτικό σκώμμα, που προκαλεί και δοκιμάζει τον θεατή, προτάσσοντας επί της ουσίας τη γυναικεία ευαισθησία και διορατικότητα σε αντιπαράθεση με την κυνική και εντέλει αποτυχημένη στρατηγική των ανδρών, που μονοπωλούν την εξουσία.

Ο σκηνοθέτης Μάριος Μεττής φωτίζει τον αθυρόστομο λόγο και την έντονη ερωτική διάθεση των χαρακτήρων του έργου και οργανώνει, σε συνεργασία με ένα σημαντικό σύνολο συντελεστών και ηθοποιών, μια ευφρόσυνη και προκλητική παράσταση, ανασυνθέτοντας τον κόσμο του Αριστοφάνη με την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του. Στον ομώνυμο ρόλο η Χριστιάνα Αρτεμίου.  

Ταυτότητα παράστασης

Mετάφραση: Κώστας Ταχτσής

Σκηνοθεσία-Κείμενο παράστασης: Μάριος Μεττής

Σκηνικά: Αλέξης Βαγιανός

Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία-Μουσικός επί σκηνής: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama)

Χορογραφία-Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Κολοκοτρώνης

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ

Παίζουν: Ριάνα Αθανασίου, Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Χριστιάνα Αρτεμίου,

Γρηγόρης Γεωργίου, Μαντώ Γιαννίκου, Μάριος Ζαρδαβάς, Στέλιος Καλλιστράτης,

Άνθη Κάσινου, Γιώργος Κυριάκου, Άντρεα Μαύρου, Γιάννης Μίνως, Αθηνά Μουστάκα, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Θέμις Ππόλου, Ελένη Σιδερά, Κώστας Τέκκης, 

Κωνσταντίνος Τσίτσιος

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από λαϊκά γαμοτράγουδα της συλλογής Αντρικά Μουνάτα. Ευχαριστίες στον εκδότη και επιμελητή Γιώργο Μελίκη για την ευγενική παραχώρηση.

Ευχαριστίες στον Λοΐζο Παπαγεωργίου για τη βοήθειά του στις χορογραφίες της παράστασης.

Αναλυτικά, οι παραστάσεις σε Λευκωσία και στις άλλες πόλεις:

●Δερύνεια

Δημοτικό Αμφιθέατρο

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά: www.thoc.org.cy & https://tickets.thoc.org.cy/

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων

€17 / €8 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα - 27 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Heritage

.

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα έρχονται αυτόν τον Ιούνιο στην Κύπρο πάνω «Σ’ ένα κύμα του Νότου» σε συνέχεια των δύο sold out παραστάσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι δύο ερμηνεύτριες φέρνουν μαζί τους πρωτότυπα τραγούδια και διασκευές με νέα προσέγγιση μέσα από τη ματιά των νέων μουσικών που τις πλαισιώνουν και προτείνουν, όχι μια απλή συναυλία, αλλά μια μουσική παράσταση με σκηνική υπόσταση.

Τραγουδούν:

Δήμητρα Γαλάνη, Μάρθα Φριντζήλα

Παίζουν οι μουσικοί:

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, τύμπανα

Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι

Μηνάς Λιάκος, ηλεκτρική κιθάρα

Στέλιος Προβής, μπάσο

Δημήτρης Αρώνης, κλασική και ακουστική κιθάρα, πλήκτρα

Δήμος Βουγιούκας, ακορντεόν

Επιμέλεια προγράμματος:

Δήμητρα Γαλάνη, Μάρθα Φριντζήλα, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος

27 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Heritage, 21.00

Παλώδια, Λεμεσός

Eισιτήρια €25/€30

Προπώληση Soldouttickets

Νεφέλες του Αριστοφάνη - 28, 29 Ιουνίου, Ανοικτό Αμφιθέατρο Κεντρικά Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Αριστοφάνης στις Νεφέλες του 423, καταθέτει την άποψή του για την κρίση της ηθικής και της πολιτικής στην αθηναϊκή κοινωνία, την παρακμή του παλαιού εκπαιδευτικού συστήματος , την πάλη των γενεών. Καυτηριάζει την κατρακύλα της εποχής του. Ο σκηνοθέτης Μάριος Κακουλλής και οι ηθοποιοί του, διαμορφώνουν μαζί μια νεανική, φρέσκια πρόταση – διασκευή του λαμπρού αριστοφανικού έργου θέτοντας ερωτήματα: Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το ζήτημα της παιδείας αλήθεια; Πόσο επίκαιρη είναι η βάναυση εκμετάλλευση της φύσης και των ανθρώπων; Και πόσο η κατρακύλα, μας είναι γνώριμη…Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία – όχι απαραίτητα προς το καλύτερο- μέσα από τα μάτια  των νέων ανθρώπων, το θέατρο Αντίλογος προτείνει μια παράσταση που θέτει τα θέλω και τις ανάγκες των νέων στο επίκεντρο. Φτιαγμένη από νέους ανθρώπους, με τα δικά τους εργαλεία, την δική τους οπτική, τον δικό τους τρόπο δουλειάς.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αντωνίου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Αντρέας Κουτσόφτας, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης, Πολυξένη Σάββα, Αντωνία Χαραλάμπους, Χριστίνα Χριστόφια.

Info

Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου, Ανοικτό Αμφιθέατρο Κεντρικά Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75, 1678 Λευκωσία) , 21:00. Εισιτήρια: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics

Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331

11ο Ριάλτο Residency - 26-30 Ιουνίου στις Πλάτρες

.

Ο Μιχάλης Κουλουμής είναι ένας διεθνούς φήμης βιολιστής και συνθέτης που έχει αναλάβει τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή για το Rialto Residency 2023. Το Rialto Residency είναι ένας ετήσιος θεσμός που πραγματοποιείται στο ειδυλλιακό ορεινό θέρετρο των Πλατρών, που βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους.

Οι μουσικοί που θα συμμετέχουν στο μουσικό σύνολο του Rialto Residency είναι οι εξής:

• Βασίλης Φιλίππου: φωνή, κρουστά (επικεφαλής υποσυνόλου)

• Κυριάκος Μαρκουλλής: λαούτο, φωνή (επικεφαλής υποσυνόλου)

• Χαράλαμπος Θεοδώρου: λάφτα

• Αρτέμης Πέτρου: βιολί

• Αντρέας Σμάγας: ούτι

• Μάνος Στρατής: κοντραμπάσο

• Χρίστος Ισιδώρου: πιθκιαύλιν

• Γιώργος Χατζήπαπας: κλαρίνο, καβάλ

• Αναστασία Κοζάκου: σαντούρι

• Μαρία Τινέντη: κρουστά

Ο Μιχάλης Κουλουμής έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον συντονισμό του Rialto Residency 2023. Οι δραστηριότητες θα διεξαχθούν από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2023 στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πλατρών. Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος θα είναι 10:00-13:00 και 17:00 -20:00 και θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Ερωτήματα που θα απαντηθούν στον εξής σκοπό: Τι ακριβώς είναι η κυπριακή μουσική και τι δεν είναι; Μπορεί η κυπριακή μουσική να έχει σχέση με το παρόν και το μέλλον μας; Πώς οι διάφοροι συνδυασμοί οργάνων επηρεάζουν την μουσική εκτέλεση; Οι κυπριακοί χοροί μέσα και έξω από το πλαίσιο των χορευτικών συγκροτημάτων/ομίλων. Η σχέση της κυπριακής μουσικής με την τροπικότητα του μακάμ.

Δευτέρα 26-Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Πάνω Πλάτρες, 17.00-20.00

E-ticket: www.rialto.com.cy | Ανοικτή

 

«Αμεδαίος» -  26 & 27 Ιουνίου στο Λευκωσία, Θέατρο Χώρα

Η Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά διασκευάζει εκείνη τη μετάφραση και σκηνοθετεί το έργο και συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Φώτη Αποστολίδη, Χριστίνα Χριστόφια, Βασίλη Παφίτη, Ειρήνη Ανδρονίκου, Ιζέλ Σεϋλανί και Μυρσίνη Χριστοδούλου.

Η υπόθεση

Όπως αναφέρει ο πρόλογος της ελληνικής έκδοσης του 1980 από τις εκδόσεις Δωδώνη, ένα ζευγάρι ζει μέσα σε μια φθίνουσα καθημερινότητα που δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Τίποτα έξω από μιαν αλλαγή. Αλλά καμιά αλλαγή δε γίνεται. Έχουν κόψει τους δεσμούς τους με τον κόσμο. Ζούνε απομονωμένοι, κλεισμένοι στο σπίτι τους επί δεκαπέντε χρόνια. Αρνιούνται να δεχτούν ακόμα κι ένα γράμμα που θα σημαίνει μια επανασύνδεσή τους με τον έξω κόσμο. «Εξ αιτίας του πτώματος» δηλώνει η Μαντλέν. Του πτώματος που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο και μεγαλώνει συνέχεια. Αλλά τι σημαίνει αυτό το πτώμα γι’ αυτό το ζευγάρι; Τι διαστάσεις παίρνει μέσα τους; Είναι η νεκρή αγάπη τους; Η αγάπη που μπορούσαν να ‘χουν αισθανθεί και δεν αισθάνθηκαν; Είναι κάποιο σφάλμα που τους βασανίζει; Ή μήπως όλα τα αποτυχημένα όνειρά τους; Και πώς να το ξεφορτωθούν; Πώς να διώξει ο Αμεδαίος αυτό το μακρινό «εγώ» του που τον τυραννάει;

Συντελεστές

Μετάφραση: Μαρία Πορτολομαίου

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά

Σκηνικά – Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Καλογήρου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Κυριάκος Σιαμπτάνης

Video Art: Γιώργος Αλεξάνδρου

Κουκλοθέατρο: Βασίλης Παφίτης/ Ιζέλ Σεϋλανί

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρονίκου/Χαρά Λαμπριανίδου

Χειρισμός Φώτα – Ήχος: Ραφαήλ Αδάμου

Γραφικός Σχεδιασμός/ Φωτογράφιση: Νικόλ Καρσερά

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Φώτης Αποστολίδης – Αμεδαίος

Χριστίνα Χριστόφια – Μαντλέν

Βασίλης Παφίτης – Ταχυδρόμος / Φωνή Αστυνόμου

Ειρήνη Ανδρονίκου – Μαντώ / Φωνή Γειτόνισσας

Ιζέλ Σεϋλανί – Αμερικάνος Στρατιώτης

Μυρσίνη Χριστοδούλου – Φωνή Γυναίκας

Παραστάσεις

Λευκωσία, Θέατρο Χώρα. Avant premier: Τρίτη 6 Ιουνίου (Sold out). Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Ιουνίου. Παραστάσεις:  26 & 27 Ιουνίου, 8.30μ.μ. Κρατήσεις: 96147809

Θεατρική ομάδα Σολο για Τρεις

«Ο Φρανκενστάιν» - 29 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο στη Λευκωσία

Η θεατρική ομάδα Canicula Puppets παρουσιάζει την τελευταία της παραγωγή για μία μόνο παράσταση, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 στις 7:00μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο στη Λευκωσία.

Πρόκειται για μια σκηνική δημιουργία του Ρομπέρτο Μπράχαμ, καλλιτέχνη από την Γουατεμάλα που ζει στην Κύπρο, με σκηνοθεσία των πολυβραβευμένων Ελλήνων κουκλοπαικτών Merlin Puppet Theater που εδρεύουν στο Βερολίνο, σε συνεργασία με μια από τις πιο καταξιωμένες Κύπριες αφηγήτριες, τη Μαρίνα Κατσαρή, και τις μαγικές πινελιές του σχεδιαστή φωτισμού Βασίλη Πετεινάρη. 

Τη μουσική έγραψε ο Γουατεμαλτέκος συνθέτης Sergio Marroquin de Leon, και τα κοστούμια έφτιαξε η ταλαντούχα καλλιτέχνις Παναγιώτα Κωνσταντή. Πρόκειται για μια παράσταση κουκλοθεάτρου, εμπνευσμένη από το ομώνυμο ξακουστό μυθιστόρημα της Mary Shelley. 

Ο “Φρανκενστάιν” της Canicula Puppets είναι η γλυκιά ιστορία της Ολίβιας Φρανκενστάιν, ένα κοριτσάκι γεμάτο περιέργεια που λατρεύει το χορό, και που η καθημερινότητά της διακόπτεται από ένα περίεργο συναπάντημα. Η Ολίβια έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το δημιούργημα του πατέρα της Δρ. Φρανκενστάιν, ένα ανθρωπόμορφο δημιούργημα που τρομάζει πολλούς, όχι όμως την ίδια. Διαφεύγοντας από τον απάνθρωπο και γεμάτο διακρίσεις έξω κόσμο, δημιουργούν τον δικό τους κόσμο. Η διαφορετικότητά τους τούς ενώνει, κι έτσι γεννιέται μια ξεχωριστή φιλία. Η παράσταση είναι ιδανική για οικογένειες. Παιδιά κι ενήλικες θα ζήσουν τη μαγεία, τη φαντασία και γλυκιά μελαγχολία, μέσα από τα μάτια ενός τυφλού κοριτσιού και την ευγενή ψυχή ενός τερατοφανούς πλάσματος.Η παράσταση αυτή είναι βωβή. 

Ηλικίες: 6+ 

Διάρκεια: 50’

Για περισσότερες πληροφορίες: 99 300202

Εισιτήρια: https://shop.tickethour.com/ και επιλεγμένα καταστήματα ACS 

Χειρισμός κούκλων: Roberto Braham και Μαρίνα Κατσαρή Σκηνοθεσία: Merlin Puppets Παραγωγή: Canicula Puppets Σενάριο: Roberto Braham Κατασκευή κούκλων: Roberto Braham Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης Σκηνικά: Roberto Braham Μουσική σύνθεση: Sergio Marroquin de Leon Κοστούμια: Παναγιώτα Κωνσταντή Καλλιτεχνική συνεργασία: Ελένη Ιωσηφίδου

Το κοινό καλείται να φτάσει 15 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης. 

Οι πόρτες κλείνουν στις 19:10

Hovig - κάθε Τετάρτη στο Garden Day and Night στη Λευκωσία

Ο Hovig κάθε Τετάρτη θα βρίσκεται στο Garden Day and Night στη Λευκωσία με σκοπό να μας κρατήσει την καλύτερη μουσική συντροφιά.

Με αγαπημένα τραγούδια, την ενέργεια του και φυσικά το εντυπωσιακό τοπίο, υπόσχεται αξέχαστες βραδιές.

Κρατήσεις στο: 22662626

18ο Φεστιβάλ AglanJazz στις 28 και 29 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς

.

Το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Κύπρο, το AglanJazz. Ο Δήμος Αγλαντζιάς θα διοργανώσει το 18ο Φεστιβάλ AglanJazz στις 28 και 29 Ιουνίου 2023.

Το φετινό line-up είναι δυνατό και πλούσιο, με τη συμμετοχή σχημάτων και μουσικών από Κύπρο και το εξωτερικό.

Ένα διήμερο που θα τα έχει όλα και θα τα βρεις ΕΔΩ

 

Limassol Beer Festival - 27,28,29 και 30 Ιουνίου στον Ποταμό Γερμασόγειας

Έρχονται πέντε μέρες γεμάτες μουσική, διασκέδαση και φυσικά άφθονη μπίρα στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης. Από τις 27 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου θα απολαύσουμε μοναδικά μουσικά προγράμματα με γνωστούς καλλιτέχνες.

Η αρχή θα γίνει με τον μοναδικό Στέλιο Ρόκκο στις 27 Ιουνίου που θα εμφανιστεί για να τραγουδήσει τις επιτυχίες του και να ξεσηκώσει το κοινό. Στις 28 του μήνα θα απολαύσουμε τη Χριστίνα Σάλτη και τον Ηλία Καμπακάκη ενώ στις 29 θα έρθει η νεαρή τραγουδίστρια, Αναστασία και ο τράπερ Mente Fuerte και στις 30 Ιουνίου οι MAGIC DE SPELL μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα και τα Κίτρινα Ποδήλατα

 Για το "κλείσιμο" του φεστιβάλ την 1η Ιουλίου  θα απολαύσουμε το αγαπημένο συγκρότημα, LOCOMODO.

Το Φεστιβάλ θα γίνει στον Ποταμό Γερμασόγειας στη Λεμεσό.

Μία μουσική βραδιά πλάι στο κύμα με τον Γιώργο Θεοφάνους - 30 Ιουνίου στο  Ammos Makenzy Beach στη Λάρνακα

Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Ammos Makenzy Beach στη Λάρνακα για να μας χαρίσει ένα μαγικό βράδυ πλάι στο κύμα.

Μαζί του η Όλγα Βενετσιάνου και ο Νίκος Παπούτσις.

Στις 30 Ιουνίου ώρα 22:00

Loader