10 μοναδικές συναυλίες που έρχονται τον Οκτώβρη

10 μοναδικές συναυλίες που έρχονται τον Οκτώβρη

Θα διασκεδάσουμε με αγαπημένους καλλιτέχνες και όχι μόνο

Έρχονται 10 μοναδικές συναυλίες που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και θα μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά. Ετοιμάζου να ζήσεις αξέχαστες στιγμές παρέα με τα αγαπημένα σου άτομα και φυσικά με πολλή μουσική.

Ήχων πλεύσεις στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου - 5 Oκτωβρίου

Οι Ledra Music Soloists παρουσιάζουν, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά μουσικής δωματίου για φλάουτο και πιάνο, τον διεθνούς φήμης φλαουτίστα János Bálint και τον πιανίστα Νικόλα Κωσταντίνου. Οι δύο καλλιτέχνες προτείνουν ένα συναρπαστικό και ποικίλο πρόγραμμα με αριστουργήματα, συμπεριλαμβανομένων έργων σε παγκόσμια και παγκύπρια πρεμιέρα.

Μέσω της κλασικής φόρμας σονάτας, τα προτεινόμενα έργα αναδεικνύουν, όχι μόνο τις δεξιοτεχνικές ικανότητες των δυο οργάνων, αλλά και το ευρύ φάσμα των ηχοχρωμάτων που ο συνδυασμός τους μπορεί να αποδώσει.

 

Η μνημειώδης Σονάτα σε Σι ελάσσονα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, το σημαντικότερο έργο του για αυτόν τον συνδυασμό των οργάνων, είναι ένα κράμα μορφών και τεχνοτροπιών της δεκαετίας του 1730. Η λαμπερή Σονάτα του Ελβετού συνθέτη, κριτικού και ζωγράφου, Πέτερ Μηκ είναι πλούσια σε εφευρετικότητα και μελωδικό υλικό. Αντίθετα, η δημοφιλής Σονάτα του Γάλλου Φρανσίς Πουλένκ διαπνέεται από γλυκόπικρη χάρη, πνεύμα, ειρωνεία και συναίσθημα, ενώ παράλληλα, αποτελεί κατεξοχήν παράδειγμα της σύγχρονης αισθητικής εναντίον στον συναισθηματισμό του Σ. Φρανκ και στον ιμπρεσιονισμό του Ντεμπυσσύ και του Ραβέλ. Η συναυλία ολοκληρώνεται με την πρόσφατη Σονάτα του Κωνσταντίνου Γ. Στυλιανού, η οποία φανερώνει την προτίμηση του συνθέτη της για την παραδοσιακή κλασική μορφή σονάτας, την οποία θεωρεί ως ένα εποικοδομητικό πλαίσιο μέσα στα όρια της τονικότητας. 

Ο διεθνούς φήμης János Bálint έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικής στην Ευρώπη και έχει δώσει συναυλίες σε μερικές από τις πιο διάσημες αίθουσες συναυλιών. Έχει ήδη στο ενεργητικό του τριάντα ψηφιακούς δίσκους και συνεργασίες με γνωστά ονόματα στο χώρο της μουσικής, όπως ο Ruggiero Ricci, ο Miklós Perényi, ο Georges Cziffra, ο Tamás Vásáry, και ο Zoltán Kocsis. Έχει εκτελέσει όλη τη λογοτεχνία που περιλαμβάνει το φλάουτο ως σόλο όργανο, ρεπερτόριο το οποίο περιλαμβάνει πάνω από χίλια κομμάτια από την εποχή μπαρόκ μέχρι σήμερα, και έχει κάνει αρκετές μεταγραφές και διασκευές έργων γραμμένων για άλλα όργανα. 

Ο Νικόλας Κωσταντίνου, ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο Steinway-Artist, έχει την ικανότητα να εντυπωσιάζει το κοινό, τόσο με τις τολμηρές επιλογές του από το παραδοσιακό και το μοντέρνο ρεπερτόριο, όσο και με τις εμφανίσεις του με ασυνήθιστα μουσικά σχήματα. Έχει επαινεθεί από κριτικούς μουσικής ως «… καλλιτέχνης με βαθύτατα συναισθήματα, ο οποίος είναι ικανός να ερμηνεύει μουσική με ολόκληρη την ψυχή και το είναι του» και οι ερμηνείες του έχουν χαρακτηριστεί ως «κολοσσιαίες» και «δραματικές».

Πρόγραμμα

J. S. Bach:  Σονάτα σε Σι ελάσσονα για φλάουτο και αρπίχορδο, BWV 1030 (π. 1736)

P. Mieg:  Σονάτα για φλάουτο και πιάνο (1963) 

F. Poulenc:  Σονάτα για φλάουτο και πιάνο, FP164 (1957)

Κ. Γ. Στυλιανού:  Σονάτα για φλάουτο και πιάνο (2021–22)

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου | Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 | 8:00 μ.μ

Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics

Πληροφορίες: 99744227 | [email protected] | www.ledramusic.org

 

Κωνσταντίνος Αργυρός για δύο εμφανίσεις στη Λεμεσό - 6&7 Οκτωβρίου στο Theama Avenue

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης πρόσκειται να βρεθεί ξανά στο νησί μας. Στις 6&7 Οκτωβρίου ο Κωνσταντίνος Αργυρός πρόκειται να δώσει 2 συναυλίες στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα θα βρεθεί στο Theama Avenue και θα μας διασκεδάσει με τα τραγούδια και την ενέργεια του.

Στέλιος Ρόκκος - Κωνσταντίνος Χριστόφορου στις Notes Live στις 7 και 14 Οκτωβρίου

 
Οι Notes Live φέρνουν παρουσιάζουν τον μοναδικό Στέλιο Ρόκκο. Μαζί του φυσικά θα βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Χριστόφορου. Οι δύο καλλιτέχνες υπόσχονται διασκέδαση, κέφι, χορό και φυσικά μπόλικη μουσική.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 25344344.

Χρήστο Δάντη και την Κέλλυ Κελεκίδου - 7 Οκτωβρίου στην πλατεία της κοινότητας Ξυλοτύμβου

;

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμβου διοργανώνει συναυλία με τους Χρήστο Δάντη και την Κέλλυ Κελεκίδου

Θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε και θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές όλοι παρέα. Ετοιμάσου για ένα αξέχαστο πάρτι που θα τα έχει όλα.

Με δωρεάν είσοδο

Στέφανος Κορκούλης - 12 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

 .

Η Aphrostrom, η κορυφαία εταιρεία της Κύπρου που εξειδικεύεται στον ύπνο, συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια επιτυχημένης πορείας και το γιορτάζει με μία κίνηση προσφοράς στον συνάνθρωπο. Οι εορτασμοί των 60 χρόνων, κορυφώνονται με μια μεγάλη συναυλία με τον διεθνούς φήμης, συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή, μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Η βραδιά θα ξεκινήσει με κοκτέιλ πάρτι στις 19:30 και θα ακολουθήσει η συναυλία στις 20:30. Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για τη στήριξη της Κοινότητας του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Ο Στέφανος Κορκολής, είναι ακόμα ένας άνθρωπος που πραγματοποίησε τα όνειρά του και έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να σιγοτραγουδούν, να ερωτεύονται, να δημιουργούν, να διασκεδάζουν και να βιώνουν τα δικά τους συναισθήματα με τα τραγούδια, τις μουσικές και τις συνθέσεις του, ενώ η φήμη και το ταλέντο του ξεπέρασαν τα σύνορα του Ελληνισμού με την μουσική του να ακούγεται σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού.

Η Σοφία Μανουσάκη είναι σήμερα μία από τις σπουδαιότερες και πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της.

Μην χάσετε την ξεχωριστή, μουσική παράσταση με τα υπέροχα τραγούδια και τις μουσικές του Στέφανου Κορκολή και την μαγική φωνή της Σοφίας Μανουσάκη.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει μέσω της more.com.

Τιμές εισιτηρίων, 25 ευρώ για πλατεία και 20 ευρώ για εξώστη.

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια διατίθενται στην κοινότητα του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30

Ώρα έναρξης κοκτέιλ 19.30

Εισιτήρια More.com

Πληροφορίες [email protected], 94055551

Μουσικό Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο - 13 Οκτωβρίου  Δημοτικό Θέατρο Δερύνειας

.

Έρχεται ένα μοναδικό σφιέρωμα στον μεγάλο Θάνο Μικρούτσικο σε μια μοναδική συναυλία για όλους.

 

Επιμέλεια: Μουσικό Σχήμα Μακρύδρομος

Συμμετέχουν: Ανδρέας Ελεσνίτσαλης, Δημήτρης Μεσημέρης, Δημήτρης Σουρουλλάς, Πάρης Παράσχος, Κατερίνα Παράσχου, Φρειδερίκη Τομπάζου

Μαζί τους επταμελής Ορχήστρα

 Εισιτήρια-Πληροφορίες: 99492114, 99150868

Τα καινούργια τραγούδια του Ευστάθιου Δράκου στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 στις 13 Οκτωβρίου

Ο Έλληνας τραγουδοποιός Ευστάθιος Δράκος, γνωστός από τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Γαλάνη και το τραγούδι «Εκδρομή», παρουσιάζει στην Κύπρο και στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023, τη νέα του δουλειά με τίτλο

«ΦLΕVΑ». Στόχος του ο προσδιορισμός μιας κοινής πολιτιστικής Φλέβας που ακροβατεί ανάμεσα στον κλασικό ελληνικό ήχο και τη μαγεία του πειραματισμού.

Όπως τονίζει ο ίδιος: «Η μουσική είναι μάλλον ο πιο άμεσος τρόπος για να μπορέσει κανείς να βιώσει ιστορίες του παρελθόντος σαν να αποτελούν δικές του προσωπικές εμπειρίες. Μέσα από μελωδικές γραμμές και ρυθμικά μοτίβα που είναι εντυπωμένα στο DNA μας ως άνθρωποι της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολής, θα ταλαντευτούμε παρέα ανάμεσα στον ρομαντισμό και την κυνικότητα της ζωής, ανάμεσα στην απόλυτη ηρεμία και την απόγνωση, ανάμεσα στην ουσία και τη ματαιότητα». 

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής θα παρουσιάσει αναπάντεχες διασκευές σε έργα των σπουδαιότερων σύγχρονων και όχι μόνο Ελλήνων συνθετών, καθώς και κυκλοφορημένα και ανέκδοτα τραγούδια του ιδίου από τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Γαλάνη και τους Minor Project. «Αρωγοί μας», επισημαίνει ο Ευστάθιος Δράκος, «η παντοτινή σοφία επιλεγμένων λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών («Πρέζα όταν πιεις», 1934), αλλά και παραδοσιακών αφηγήσεων «Αρμενάκι» (παραδοσιακό Νάξου), «Τζιβαέρι» (παραδοσιακό Λέρου) και άλλα». 

Το πρόγραμμα της συναυλίας  στο ΔΦΛ, στις 13 Οκτωβρίου 2023, στις 20:30, περιλαμβάνει επίσης, σύγχρονα τραγούδια όπως, «Τυχερό Αστέρι» (Κωνσταντίνος Βήτα), «Οδός Ονείρων» (Μάνος Χατζιδάκις), «Ασημένια Σφήκα» (Υπόγεια Ρεύματα), «Επέστρεφε» (πρωτότυπο μελοποιημένο ποίημα του Κ.Π.Καβάφη) και «Τόσα καλοκαίρια» (Μίμης Πλέσσας).

Η ταυτότητα της παράστασης

Πιάνο/ φωνή: Ευστάθιος Δράκος

Κρουστά/ τύμπανα: Αλέξανδρος Μπαλτάς 

Ηλεκτρική κιθάρα: Μηνάς Λιάκος

Ηλεκτρικό μπάσο: Γιώργος Κολοκυθάς 

Φωνητικά: Μαρία Καρέτσου

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com, bit.ly/NIF2023_TICKETS, καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00).

Πληροφορίες: 22797979 

Νίκος Μακρόπουλος - 14 Οκτωβρίου στο Opus Events Venue

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης πρόκειται να βρεθεί ξανά στο νησί μας για να μας διασκεδάσει. Στις 14 Οκτωβρίου ετοιμαζόμαστε για μια επική βραδιά, στο Opus Events Venue, με τον μοναδικό Νίκο Μακρόπουλο!

Με το κέφι, την ενέργεια και φυσικά τα τραγούδια του, θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές.

Κάντε τις κρατήσεις σας άμεσα στο τηλέφωνο 7000 0087! 

Συναυλία αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη τον Οκτώβριο στο Red στις 20 και στο Ριάλτο - 21 Οκτωβρίου

Μια πολύχρωμη παρέα μουσικών βάζει πλώρη για μια μοναδική συναυλία, ακολουθώντας τα ίχνη του μοναχικού καουμπόι των Αθηνών, του αντισυμβατικού, αδέσμευτου, αλλά και μεθοδικού και πολυμήχανου Λουκιανού Κηλαηδόνη!

Με φρέσκιες εκτελέσεις των πάντα επίκαιρων τραγουδιών από τον μεγάλο ομώνυμο δίσκο που κυκλοφόρησε, το «Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΟΥΚΙΑΝΕ», η παρέα θα βρεθεί αυτή την φορά στην Κύπρο, που τόσο πολύ αγαπούσε ο Λουκιανός, για ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ηθικό αυτουργό και πρωτεργάτη των πρώτων μας πάρτυ, αλλά και τον εμπνευστή και μυστικό υποκινητή των πιο τρελών μας σχεδίων!

Συμμετέχουν οι: Πάνος Μουζουράκης, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Κηλαηδόνη και Χρήστος Παπαδόπουλος.  

Μαζί τους οι μουσικοί: Στέφανος Δανιηλίδης (πιάνο, ακορντεόν), Μάνος Λούτας (Μπάσο), Βαγγέλης Τσιμπλάκης (ντραμς).

Info

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. 

Chris De Burgh - 31 Οκτωβρίου στο Monte Caputo

.

Μια μεγάλη εμφάνιση στη Λεμεσό με όλες τις σπουδαίες επιτυχίες του σπουδαίου Ιρλανδού Chris De Burgh πρόκειται να απολαύσπυμε στις 31 Οκτωβρίου στο Monte Caputo.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Monte Caputo, 20.00

Πύργος, Λεμεσός

Εισιτήρια από €49

Προπώληση Sold out Tickets

Loader