10+1 μοναδικές εκδηλώσεις για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη

10+1 μοναδικές εκδηλώσεις για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη

Φεστιβάλ, θεατρικά και συναυλίες έρχονται να μας διασκεδάσουν

Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη είναι εδώ και μαζί φέρνει σπουδαίες επιλογές με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Ετοιμάσου να ζήσεις μοναδικές στιγμές και να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις. Ανακάλυψε πιο κάτω όλα όσα έρχονται και βάλτα στη λίστα σου.

6 θεατρικοί συγγραφείς, 6 σκηνοθέτες και 18 ηθοποιοί γράφουν και ανεβάζουν μέσα σε 24 ώρες 6 νέα θεατρικά έργα για την Λευκωσία - 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

 

Οι πρώτες θεατρικές παραστάσεις της νέας σεζόν του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας είναι αφιερωμένες στην Λευκωσία. Στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες προτού το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 σηκώσει αυλαία, φέρνει για δεύτερη φορά στην Κύπρο τον θεσμό «Τhe 24 Ηour Plays».

Στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 4ης έκδοσης του Φεστιβάλ, 6 θεατρικοί συγγραφείς, 6 σκηνοθέτες και 18 ηθοποιοί γράφουν και ανεβάζουν μέσα σε 24 ώρες 6 νέα μικρά θεατρικά έργα, που εμπνέονται από την ιστορία της πόλης, τους ανθρώπους και τις γειτονιές της.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, συμμετέχει δυναμικά στην διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Λευκωσία 2030. Η παραγωγή «Τhe 24 Ηour Plays: Cyprus» αποτελεί μία ακόμη ψηφίδα στην προσπάθεια αυτή, και υλοποιείται με την υποστήριξη του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Εισιτήρια: €10-€16 από την ιστοσελίδα www.soldoutticketbox.comsoldoutticketbox.com και τα κατ/τα Stephanis

Πληροφορίες: +357 22 797 979 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00)

Nicosia SeptemberFest - Όλοι οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, 4- 7 Σεπτεμβρίου

Το Nicosia SeptemberFest ανακοίνωσε όλα τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα ανέβουν στη σκηνή του για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές γεμάτα μουσική.

Συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές και πολλά άλλα καλύπτοντας όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα. Έρχονται επτά μοναδικές βραδιές.

Το πρόγραμμα των ημερών:

 4 Σεπτεμβρίου: 5 θρύλοι της Ελληνικής Ροκ μουσικής, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Μηλιώκας, Παπαδόπουλος και Καζούλης

5 Σεπτεμβρίου Mente Fuerte και Αναστασία

6 Σεπτεμβρίου Νίκος Απέργης

7 Σεπτεμβρίου Γιάννης Πλούταρχος και Γιώργος με Κατερίνα Κακοσαίου

H προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε εδώ

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον ίδιο χώρο όπως κάθε χρόνο, δηλαδή στο καταπράσινο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά.

Θερινό σινεμά - 6 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Πιερίδη

΄΄

Η ταινία που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα 'Independent Spirit Awards' το 2023 και που αγαπήθηκε απο το κοινό στο Φεστιβάλ των Καννών το 2022 έρχεται στην οθόνη μας.

2022, Κοινωνική, 126'

Σκηνοθεσία: ‎Saim Sadiq

Γλώσσες: Παντζάμπι και Ούρντου με ελληνικούς υπότιτλους

Trailer: https://youtu.be/bxim01IfKKc

Ο έρωτας ενός νέου και μιας τρανς στάρλε εμπνέει τον περίγυρο τους για σεξουαλική επανάσταση. Χρώμα, χορός, ψυχή και ένα απαγορευμένο love story σε μια ταινία που και παρόλο που απαγορεύτηκε στην πατρίδα της, το Πακιστάν, αποτελεί την πρόταση της χώρας στα Όσκαρ του '23.

Θα ακολουθήσει 15λεπτη συζήτηση της ταινίας.

Είσοδος Ελεύθερη

Οι παρευρισκόμενοι δεν επιτρέπεται να κρατούν θέσεις για άτομα που δεν παρευρίσκονται στον χώρο.

Έναρξη προβολής: 20:30 ακριβώς

Χώρος εκδήλωσης: Μουσείο Πιερίδη

Ζήνωνος Κιτιέως 4, 6023 Λάρνακα

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κινηματογραφικής Λέσχης: 99434793

Με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Με την στήριξη του Μουσείου Πιερίδη

The Xylofagou Big Potato International Festival - 7 και 8 Σεπτεμβρίου

 

Δύο ημέρες γεμάτες χαρά, ψυχαγωγία, διασκέδαση με τραγούδια και χορούς, αλλά και πολλές πολλές εκπλήξεις, ετοιμάζει η κοινότητα της Ξυλοφάγου, η οποία εργάζεται πυρετωδώς για το "Διεθνές Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας Ξυλοφάγου 2023".

Το μεγάλο γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2023. Πέρα από τη διεθνή διάσταση που θα λάβει, το φεστιβάλ στοχεύει και σε μια επιπλέον κατάκτηση εκτός συνόρων, που δεν είναι άλλη από μια θέση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος, θα φιλοξενηθούν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες, που έρχονται να ανεβάσουν το κέφι και τη διάθεση στα ύψη, ενώ το χιούμορ και το γέλιο δεν πρόκειται να απουσιάσουν από την όλη διοργάνωση.

Επιπρόσθετα, στον χώρο του φεστιβάλ θα προσφέρονται στους επισκέπτες πατάτες μαγειρεμένες με διάφορες συνταγές. Παράλληλα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί μέσα από τη γεωργική έκθεση που θα λειτουργήσει, για θέματα πατατοκαλλιέργειας, αλλά και που αφορούν τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. 

Η κοινότητα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο, ντόπιους και ξένους, να παραστούν στο φεστιβάλ και να βγάλουν επί τη ευκαιρία την αναμνηστική τους φωτογραφία στον χώρο της μεγάλης πατάτας, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς της Ξυλοφάγου.

Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου -  8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Δρομολαξιάς

Για ακόμα μία χρονιά η ποδοσφαιρική ομάδα Αστέρας Μενεού στο Μενεού Λάρνακας θα πραγματοποιήσει το 6ο Φεστιβάλ Οφτού τιμώντας έτσι σε μία μεγάλη φιέστα το απόλυτο κυπριακό παραδοσιακό πιάτο του καλοκαιριού. 

Οι διοργανωτές μας ενημερώνουν πως το φεστιβάλ που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο συνεχίζεται και φέτος με νόστιμο οφτό στον φούρνο, παγωμένες μπίρες και καλεσμένους καλλιτέχνες που θα προσφέρουν στο κοινό μία ξεχωριστή βραδιά. 

Το επιτυχημένο φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 20:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Δρομολαξιάς στην κοινότητα του Μενεού.

Δεν θα μπορούσε βέβαια από αυτή τη γιορτή να λείπει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Αυτή την φορά θα διασκεδάσουμε μαζί με τους Κωνσταντίνο Παταλιά στο τραγούδι, Πανίκο Αγγελόπουλο στο μπουζούκι, τραγούδι και την Μαρία Ανδρέου.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Γερμασόγειας στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Γερμασόγειας σας προσκαλεί στην παράσταση

Μαύρα Χριστούγεννα - 6 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Γερμασόγειας

.

Στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γερμασόγειας στις 06 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Σκηνοθεσία :Ανδρέας Αριστοτέλους

Παίζουν με σειρά εμφάνισης :

Φίλιππος Φιλίππου

Ηράκλεια Γρηγορίου

Γεωργία Γεωργίου

Κατερίνα Ιγνατίου

Δημητρης Αγαθαγγέλου

Ανδρέας Κυπρίζογλου

Λίγα λόγια για το έργο... Είναι παραμονή Χριστουγέννων και στο

Γραφείο Συμπαράστασης Απελπισμένων «Η Ζωή είναι Γλυκιά» τέτοια μέρα μεσάνυχτα πέφτει πολλή δουλειά. Οι δύο υπάλληλοι του γραφείου, η εγκυμονούσα, το "αρσενικό", ο "Άη Βασίλης" και η αλλοδαπή θα περάσουν μαζί αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά ταυτόχρονα ο καθένας στον κόσμο του! Που και πως θα τους βρει η επόμενη μέρα; Ή μήπως...; 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για μία εμφάνιση στην Κύπρο - 6 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου

 

Μία διαφορετική μουσική συνάντηση μας υπόσχεται για τον Σεπτέμβριο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, στην Πάφο μπροστά από το Κάστρο στο Λιμανάκι.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα φέρει το παρελθόν και το παρόν σε μία μουσική ισορροπία προκειμένου να ικανοποιήσει το κοινό της , που αποδεδειγμένα πλέον ανήκει σε τρεις διαφορετικές γενιές!!!

Η εντυπωσιακή επιτυχία των συναυλιών της είναι αναμφισβήτητα το γεγονός του καλοκαιριού, γι αυτό και πάλι θα είναι κοντά μας σε μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς !

Το ρεπερτόριό της, η συγκλονιστική φωνή της και η αξεπέραστη ενέργειά της πάνω στη σκηνή, είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ξεχωριστή!!!!!

Μαζί της οι μουσικοί:

Θωμάς Κοντογεώργης πιάνο

Πέτρος Βαρθακούρης μπάσσο

Κώστα Καρακατσάνης βιολί, κιθαρα, φυσαρμόνικα

Ανδρέας Λάσος κιθάρες

Κώστας Μυλωνάς drums

Ηχολήπτης Ζαχαρίας Σταμούλος

6 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου

Εισιτήρια εδώ 

Yoga by the sea - 7 Σεπτεμβρίου στο Governors Beach 

΄΄

Ετοιμάσου να απολαύσουμε παρέα την πρακτική της γιόγκα με τα αναρίθμητα οφέλη της σε ένα πανέμορφο τοπίο στη παραλία, περιοχή Governor’s. Το μάθημα αυτό είναι ανοιχτό και διαθέσιμο προς κάθε άτομο ανεξαιρέτου εμπειρίας/ηλικίας και σωματικών ικανοτήτων.

Θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου ένα χαλάκι για την πρακτική.

Κόστος συμμετοχής: 10ευρώ (revolut/quickpay/μετρητά)

Για οτιδήποτε μπορείς να με καλέσεις στο: 99 81 83 59

Τοποθεσία στο χάρτη: https://maps.app.goo.gl/KYWx4DGdEcsJmUrQ8

Γιάννης Πλούταρχος -  8 Σεπτεμβρίου πάμε στο Γήπεδο Ακρίτα Χλώρακας

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα βρεθεί στο νησί μας για άλλη μια φορά. Στις 8 Σεπτεμβρίου πάμε στο Γήπεδο Ακρίτα Χλώρακας για να απολαύσουμε τον σπουδαίο καλλιτέχνη σε ένα μοναδικό πρόγραμμα.

Ο Γιάννης Πλούταρχος υπόσχεται να μας κρατήσει την καλύτερη μουσική συντροφιά για άλλη μια φορά.

Είσοδος ελεύθερη 

Προπώληση 12€

Στις 21:00

Flying Away Art and Music Festival- 8-10 Σεπτεμβρίου Γήπεδο του Ορφέα στην Λευκωσία

Ετοιμαστείτε για τις πιο όμορφες φεστιβαλικές νύχτες του τριημέρου 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου, σε ένα από τους πιο ατμοσφαιρικούς χώρους του νησιού μας, το Γήπεδο του Ορφέα στην Λευκωσία, με μουσική από αγαπημένους Dj’s και καλλιτέχνες!

Το φεστιβάλ πάντοτε έχει ως γνώμονα την προβολή της τέχνης και των Κυπρίων καλλιτεχνών, για αυτό φέτος δίνει και πάλι την ευκαιρία σε 150 και πλέον καλλιτέχνες να αναδείξουν τις δημιουργίες τους στα ειδικά διαμορφωμένα μαγαζάκια. Η γκάμα των έργων των καλλιτεχνών-δημιουργών είναι αρκετά ευρεία και στα μαγαζάκια μπορείτε να βρείτε έργα ζωγραφικής που θα δώσουν χαρακτήρα στον χώρο σας, illustrations, ταξιδιάρικες φωτογραφίες και κάρτες, κατασκευές που θα κάνουν τη διαφορά στο σαλόνι σας, έργα γραφιστικής, χειροποίητες δημιουργίες με ποικίλα υλικά, ιδιαίτερα κοσμήματα με τεχνικές που δεν συναντάτε συχνά, και φυσικά μόδα από πλήθος ταλαντούχων Κύπριων δημιουργών.

Το κοινό θα μπορεί να παραγγείλει ή να αγοράσει απευθείας τα έργα-δημιουργίες που επιθυμεί, υποστηρίζοντας έμπρακτα τους καλλιτέχνες και δημιουργούς του τόπου μας.

Θα απολαύσετε όλα τα πιο πάνω έχοντας στη διάθεσή σας street food και παγωμένη craft μπύρα, καφέ, ποτό, γλυκό και ότι άλλο επιθυμεί η ψυχούλα σας. Θα υπάρχουν γεύσεις από Ιταλία, Γερμανία, Ασία και φυσικά Κυπριακές γεύσεις για τους παραδοσιακούς μας τύπους. Επίσης θα υπάρχουν και vegetarian επιλογές ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι ουρανίσκοι και οι διατροφικές ιδιαιτερότητες!

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να παίξουν γιγάντια παιχνίδια σε ένα ειδικά διαμορφωμένο playground.

Το ξεχωριστό και χαλαρωτικό μας lounge area θα ενισχυθεί με περισσότερα lounge σποτάκια στα οποία δεν θα λείπουν οι επιλεγμένες μας υπηρεσίες όπως τα δροσερά cocktails και FAF signature cocktails από την εξειδικευμένη ομάδα του Jar Mobile Bar και ο ναργιλές για την απόλυτη χαλάρωση από την ομάδα του ShishaLove.

Επαγγελματίες make up artists και κομμωτές θα προσφέρουν στο κοινό μας τα FAF festival looks!

To πρόγραμμα:

Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου

Μelodic Electronic Music

18.00-19.30 Tania

19.30-21.00 Pueblo Franco & The Mighty Scoop

21.00-22.30 Salo & Kzen

22.30-00.00 Pazzi & Pan

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Μagic De Spelle

Υπόγεια Ρεύματα

Ενδελέχεια- Δημήτρης Μητσοτάκης

Dj Charitos

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Locomondo (Live)

Dj Portiero«Η Κόμισσα της Φάμπρικας» -  8 Σεπτεμβρίου στα Σπήλια

 

Την κλασική κωμωδία των Κώστα Πρετεντέρη-Ασημάκη Γιαλαμά «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» προτείνει ο Θεατρικός Χώρος Πολυχώρος Εστία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σε μια μεγάλη αυλή κατοικούν τρία ξαδέλφια με το ονοματεπώνυμο «Χρήστος Δελημάνης», τελείως αντίθετοι χαρακτήρες: ο πρώτος είναι ένας ιδεαλιστής αστυφύλακας, ο δεύτερος ένας σκληροπυρηνικός κομμουνιστής και ο τρίτος σεσημασμένος διαρρήκτης.

Ο Δελημάνης αστυφύλακας συλλαμβάνει μια κοπέλα, την Έφη, η οποία κάνει μια διάρρηξη. Είχε μπει κρυφά στο διαμέρισμα του εραστή της αδελφής της για να πάρει κάποια ερωτικά γράμματα που εξέθεταν την αδελφή της. Στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί, η Έφη παρουσιάζεται ως «Σοφία», ένα άνεργο φτωχοκόριτσο. Μετά από ένα δακρύβρεχτο παραμύθι που σερβίρει στον αστυφύλακα Δελημάνη εκείνος, προσπαθώντας να τη βοηθήσει, τη στέλνει να εργαστεί στο εργοστάσιο όπου δουλεύει κι η μητέρα του. Εξαντλημένη με τα ωράρια των εργατριών, η Έφη σύντομα αποκτά το παρατσούκλι «Κόμισσα της φάμπρικας». Σ

την εξέλιξη της ιστορίας αποκαλύπτεται πως η Έφη είναι κόρη Υπουργού και πως έχει μεσολαβήσει για να μετατεθεί ο αστυφύλακας Δελημάνης στη Γενική Ασφάλεια. Αφελώς, εκείνος, πιστεύει πως όσα κέρδισε είναι με την αξία του. Καταληκτικά, η Έφη κι ο αστυφύλακας ερωτεύονται και μετά από μια σειρά ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων, τα πράγματα καταλήγουν στο πολυπόθητο αίσιο τέλος.

Παίζουν οι Φάνη Πέτσα, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Χριστίνα Γαβριηλίδου, Στέλιος Στυλιανού, Δέσποινα Χρυσάνθου, Δήμας Δημοσθένους, Μάριος Σαρπέτσας, Κατερίνα Σκουφάρη και η Έλενα Ευσταθίου. Σκηνοθεσία: Άγις Παίκος. 8μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο για όλους.

Παραστάσεις

8/9 Σπήλια

Loader