14 καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα

14 καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα

Το Φεστιβάλ Νύχτες Καλοκαιριού 2023 ανοίγει αυλαία

Άλλη μια εβδομάδα έχει μπει και μαζί φέρνει εκδηλώσεις, από θεατρικά, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις επόμενες μέρες. Δες πιο κάτω 14 ξεχωριστές επιλογές για όλη την οικογένεια και όχι μόνο.

Το Φεστιβάλ Νύχτες Καλοκαιριού 2023 ανοίγει αυλαία με τις Νεφέλες του Αριστοφάνη -  11 Ιουλίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

Το φεστιβάλ «Νύχτες Καλοκαιριού 2023» αρχίζει με τη θεατρική παράσταση Νεφέλες του Αριστοφάνη την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Αριστοφάνης, αυτός o μεγάλος κωμωδιογράφος καυτηριάζει τα φροντιστήρια των σοφιστών στην Αθήνα και την «προοδευτική» παιδεία που παρείχε την εποχή εκείνη ο Σωκράτης. Εκθέτει τις αρνητικές συνέπειες που είχε η σύγχρονη σοφιστική κίνηση σε ιδιωτικό επίπεδο, τις επιδράσεις της σοφιστικής επιχειρηματολογίας στους κόλπους της οικογένειας και παρουσιάζει την υπονόμευση των πατροπαράδοτων ηθών και κανόνων, αναλύοντας την κρίση της ηθικής και της πολιτικής στην αθηναϊκή κοινωνία, την παρακμή του παλαιού εκπαιδευτικού συστήματος και την πάλη των δύο γενεών. Καυτηριάζει την κατρακύλα της εποχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: www.nicosia.org.cy

 «Medea Revisited» - Στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου 10 Ιουλίου

Κάνοντας βουτιά σε έναν θυελλώδη κόσμο, όπου η αγάπη και το μίσος πλέκονται, η ομάδα “ΦίλαΤεΚουΦίλα” επιχειρεί να αποδώσει με τρόπο απρόσμενο το διαχρονικό έργο του Ευριπίδη “Μήδεια”. Μέσω μιας διαφορετικής προσαρμογής του έργου, οι ηθοποιοί διερευνούν τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής, αποκαλύπτοντας τη βαθιά διπολικότητα που κατοικεί μέσα σε όλους μας.

Η παράσταση «Medea Revisited» σπάει το φάσμα του χώρου και του χρόνου, μεταφέροντας το κοινό σε έναν αιθερικό κόσμο, όπου το πάθος καίει με μια ένταση ικανή να φέρει ένα καταστροφικό τέλος ή μια σωτήρια αρχή . Εμπνευσμένη από το έργο του Ευριπίδη, αυτή η εκδοχή αποτυπώνει την αιώνια πάλη μεταξύ αντικρουόμενων δυνάμεων, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα της ύπαρξης. Ο αγώνας ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, την ελπίδα και την απελπισία, την αγάπη και την εκδίκηση ξεδιπλώνεται μέσα από έναν μαγευτικό χορό αντιθέσεων. Πόσες άραγε είναι οι φυλακές που κρύβει μέσα του ο καθένας από μας; Το έργο «Medea Revisited» μας υποχρεώνει να αντιμετωπίσουμε τους προσωπικούς μας δαίμονες, προκαλώντας μας να αγκαλιάσουμε τα πολλά πρόσωπα μέσα μας. Πρόκειται για μια συγκινητική υπενθύμιση ότι κάθε αρετή φέρει μια σκιά, κάθε νίκη κρύβει μέσα της και ένα τραγικό γεγονός.

Στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου 10 Ιουλίου στις 20:30

"Λυσιστράτη" - 12 Ιουλίου Πάφος, Αρχαίο Ωδείο

Μέσα στη δίνη του Πελοποννησιακού πολέμου, μια Αθηναία επιλέγει να χρησιμοποιήσει το πιο «αποτελεσματικό» όπλο που έχει στη διάθεσή της για να τελειώσουν οι εχθροπραξίες. Συγκαλεί μια σύνοδο γυναικών από τις πόλεις της Ελλάδας και όλες μαζί αποφασίζουν να ξεκινήσουν αποχή από την ερωτική πράξη, μέχρι να πείσουν τους άντρες να σταματήσουν τον πόλεμο.

Στη Λυσιστράτη, το πιο αντιπολεμικό και ίσως πιο τολμηρό αριστοφανικό έργο, παιγμένο στα Λήναια το 411 π.Χ., ακούγεται με ένταση μια τελευταία, κατεπείγουσα έκκληση για πολιτική δράση εν μέσω της κρίσης που περνά η Αθήνα από την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί με μαεστρία όλα τα δόκιμα εργαλεία της κωμωδίας, με κορυφαίο το ερωτικό σκώμμα, που προκαλεί και δοκιμάζει τον θεατή, προτάσσοντας επί της ουσίας τη γυναικεία ευαισθησία και διορατικότητα σε αντιπαράθεση με την κυνική και εντέλει αποτυχημένη στρατηγική των ανδρών, που μονοπωλούν την εξουσία.

Ο σκηνοθέτης Μάριος Μεττής φωτίζει τον αθυρόστομο λόγο και την έντονη ερωτική διάθεση των χαρακτήρων του έργου και οργανώνει, σε συνεργασία με ένα σημαντικό σύνολο συντελεστών και ηθοποιών, μια ευφρόσυνη και προκλητική παράσταση, ανασυνθέτοντας τον κόσμο του Αριστοφάνη με την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του. Στον ομώνυμο ρόλο η Χριστιάνα Αρτεμίου.  

Ταυτότητα παράστασης

Mετάφραση: Κώστας Ταχτσής

Σκηνοθεσία-Κείμενο παράστασης: Μάριος Μεττής

Σκηνικά: Αλέξης Βαγιανός

Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία-Μουσικός επί σκηνής: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama)

Χορογραφία-Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Κολοκοτρώνης

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ

Παίζουν: Ριάνα Αθανασίου, Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Χριστιάνα Αρτεμίου,

Γρηγόρης Γεωργίου, Μαντώ Γιαννίκου, Μάριος Ζαρδαβάς, Στέλιος Καλλιστράτης,

Άνθη Κάσινου, Γιώργος Κυριάκου, Άντρεα Μαύρου, Γιάννης Μίνως, Αθηνά Μουστάκα, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Θέμις Ππόλου, Ελένη Σιδερά, Κώστας Τέκκης, 

Κωνσταντίνος Τσίτσιος

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από λαϊκά γαμοτράγουδα της συλλογής Αντρικά Μουνάτα. Ευχαριστίες στον εκδότη και επιμελητή Γιώργο Μελίκη για την ευγενική παραχώρηση.

Ευχαριστίες στον Λοΐζο Παπαγεωργίου για τη βοήθειά του στις χορογραφίες της παράστασης.

Αναλυτικά, οι παραστάσεις σε Λευκωσία και στις άλλες πόλεις:

●Πάφος

Αρχαίο Ωδείο

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Ηλεκτρονικά: www.thoc.org.cy & https://tickets.thoc.org.cy/

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων

€17 / €8 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελλ. Δράματος με την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή - 10 Ιουλίου στο στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’

Με την κυπριακή παραγωγή, Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, ανοίγει η 26η διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», που διοργανώνουν το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Η κυπριακή παραγωγή θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ στις 10 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της φετινής διοργάνωσης και στη συνέχεια στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 18 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 21 Ιουλίου.

Ο βραβευμένος Κύπριος σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος επιστρέφει στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» επτά χρόνια μετά τον Πλούτο (2016), που δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση σε κοινό και κριτικούς, και παρουσιάζει με ποιητική διάθεση μια επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας τραγωδίας Αντιγόνη. 

Έχοντας στο πλευρό του μια εκλεκτή ομάδα καλλιτεχνών της σύγχρονης κυπριακής σκηνής, ο σκηνοθέτης καταθέτει μια παράσταση ιδιαίτερης δύναμης, έμπνευσης και αισθητικής, που επαναπροσδιορίζει το αρχαίο δράμα στο σήμερα, στοχεύοντας να λειτουργήσει σαν «προσευχή» στα χαλάσματα του σύγχρονου κόσμου.

Η Αντιγόνη, ίσως η δημοφιλέστερη τραγωδία του Σοφοκλή κι ένα από τα αρτιότερα έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, διαδραματίζεται στη Θήβα μετά την εμφύλια σύρραξη που οδήγησε στον θάνατο τα δύο αντίπαλα αδέλφια, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Ο βασιλιάς Κρέων διατάζει όπως ο Ετεοκλής ταφεί με τιμές, αφήνοντας τον Πολυνείκη, ως εχθρό της Θήβας, άταφο. Η αδελφή όμως των δύο νεκρών, η Αντιγόνη, δεν υπακούει στην εντολή και αποφασίζει να τιμήσει με την πρέπουσα ταφή τον Πολυνείκη. Συλλαμβάνεται και οδηγείται στον Κρέοντα, που, τηρώντας τους νόμους της πολιτείας, την καταδικάζει σε θάνατο.

Με όχημα την εξαιρετική μετάφραση του Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου, η ομάδα πειραματίζεται με νέες κινησιολογικές φόρμες και καινούργιους, πρωτότυπους ήχους για να μεταφέρει επί σκηνής το γκρίζο σύμπαν του σοφόκλειου έργου, αναζητώντας στο διαχρονικό αυτό κείμενο, μια νέα πνοή.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

● Δευτέρα, 10 Ιουλίου │ Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (Σχολή Τυφλών) - επίσημη έναρξη Φεστιβάλ

● Τρίτη, 18 Ιουλίου │ Αρχαίο Ωδείο Πάφου

● Παρασκευή, 21 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

▫ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

▫ Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών

▫ Διάρκεια: 100 λεπτά 

Έναρξη παραστάσεων στις 21:00 │ Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20:15

Πώληση εισιτηρίων:

Ηλεκτρονική αγορά: SOLDOUT TICKETS

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:

Καταστήματα STEPHANIS παγκύπρια

Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο

 

Τιμές εισιτηρίων: €12 κανονικό │ €8 μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)

Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η ταυτότητα της παραγωγής 

Μετάφραση: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Επιμέλεια κίνησης: Παναγιώτης Τοφή 

Σκηνικά/Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου 

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Σπύρου & Βασίλης Βασιλείου 

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης 

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρέου 

Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος

Οργάνωση παραγωγής: Σταύρος Σταύρου

Διανομή:

Αντιγόνη: Χριστίνα Παπαδοπούλου

Ισμήνη: Μαρίνα Μανδρή

Κρέων: Θανάσης Γεωργίου

Φύλακας: Γιώργος Ευαγόρου

Αίμων: Νικόλας Γραμματικόπουλος 

Τειρεσίας: Χάρης Αττώνης 

Παιδί: Αντρέας Χατζημιχαήλ 

Άγγελος: Ανδρέας Κούτσουμπας 

Ευρυδίκη: Νιόβη Χαραλάμπους

Χορός: Στέλα Φυρογένη, 

Δημήτρης Σπύρου, Βασίλης Βασιλείου 

ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη - 14,15 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

.

 

Την ευριπίδεια τραγωδία «Τρωάδες» παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου, σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη και μουσική Στέφανου Κορκολή, με ένα εκλεκτό επιτελείο πρωταγωνιστών και τη Ρούλα Πατεράκη στον ρόλο της Εκάβης.

Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.

Ο Ευριπίδης επιχειρεί να προειδοποιήσει για τις συνέπειες της ασυδοσίας των νικητών και να υπενθυμίσει τη σημασία του να παραμένει κανείς άνθρωπος, μακριά από την ψευδαίσθηση παντοδυναμίας που προκαλούν οι εφήμερες νίκες. Στις «Τρωάδες», ο ποιητής αναδεικνύει την ανθρώπινη διάσταση του εχθρού και, εστιάζοντας στο μεγαλείο των γυναικών της Τροίας, προβάλλει τη δύναμη εκείνη που κάνει τον άνθρωπο να επιμένει ακόμη και μετά την καταστροφή.

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης, βραβευμένος από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών με το βραβείο «Νέου θεατρικού δημιουργού» για το 2018, υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του ΚΘΒΕ, παρουσιάζει μια ανατρεπτική ανάγνωση του αριστουργηματικού έργου του Ευριπίδη.

✹ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ✹

Μετάφραση: Θόδωρος Στεφανόπουλος

Δραματουργική επεξεργασία/Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Μουσική σύνθεση: Στέφανος Κορκολής

Σκηνικά/Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστόφορος Μαριάδης

Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Δανάη Πανά

Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren

Πληροφορίες: 7000 2414

Έναρξη παραστάσεων στις 21:00 │ Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20:15

Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 45 – 60 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος στο θέατρο δεν επιτρέπεται.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

 Παρασκευή, 14 Ιουλίου & Σάββατο, 15 Ιουλίου

 Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

 

 Με αγγλικούς υπέρτιτλους

 Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών

Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά

 Εισιτήρια online ➯ https://bit.ly/3M2d3xU

 Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:

www.greekdramafest.com

«Ούλλα για το ππαρά» - 14 Ιουλίου στο Κολόσσι

Η Genesis Productions σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Φωσηθοι σας παρουσιάζουν την κυπριακή κωμωδία της Κρίστιας Παντελή, «Ούλλα για το ππαρά».

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία κατάλληλη για όλη την οικογένεια, γεμάτη γέλιο και ευτράπελα που διαδραματίζεται στη μέση του προηγούμενου αιώνα σε σκηνοθεσία της Κρίστιας Παντελή και τεχνική επιμέλεια του Ανδρέα Χριστοδούλου.

Στο θεατρικό παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Στο ρόλο της Γρυσταλλούς η Χρυσταλλένη Κρίστια Παντελή

Στο ρόλο του Αντρίκκου ο Αντρεας Τακη Χριστοδουλου

Στο ρόλο της Ελενούς η Maro Demou

Στο ρόλο του Κωστή ο Elias Savva

Στο ρόλο της Βαγγελιός η Christiana Theodorou

Στο ρόλο του Γιακουμή ο Andreas Ceraso Chrysanthou

Στο ρόλο του Δικηγόρου Νικόλαου ο Andreas Philippou

Για πληροφορίες σχετικά με την παράσταση αποταθείτε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ποταμίτισσας.

Για πληροφορίες σχετικά με την περιοδεία αποταθείτε στο email [email protected] ή μέσω τηλεφώνου στο 700 88 040 

14 Ιουλίου στο Κολόσσι της επαρχίας Λεμεσού στις 19:30

"Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλώ" από το Θέατρο Ανεμώνα - 12 Ιουλίου

 

Η νεοελληνική κωμωδία "Δεν Ακούω, Δεν βλέπω, Δεν μιλώ" είναι μια δροσερή καλοκαιρινή θεατρική πρόταση από το θέατρο Ανεμώνα! Το υπέροχο έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη υπόσχεται να σκορπίσει άφθονο και αβίαστο γέλιο αλλά και να συγκινήσει. Θα δοθεί περιορισμένος αριθμός παραστάσεων στην έδρα μας στη Λευκωσία τον μήνα Ιούλιο!

Ένας τυφλός.Ένας κουφός.Ένας μουγκός. 

Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι' αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή τη μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους η Ελπίδα, μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης!

Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία! Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής.

Μια υπέροχη λαϊκή κωμωδία που βασίζεται πολύ στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, την κινησιολογία και τον ξέφρενο ρυθμό, με πολλά φαρσικά στοιχεία αλλά και ένα άμεσο και δυνατό μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην ελλάδα πριν από 27 χρόνια σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα, του αξέχαστου σκηνοθέτη Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε μετράει δεκάδες ανεβάσματα στην Αθήνα και πάντα με μια ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Η παράσταση αποτελεί μια δροσερή πρόταση για μια ευχάριστη διέξοδο από τις σκοτούρες, τα άγχη και τις αγωνίες της καθημερινότητας. Παράλληλα, το έργο αποστέλνει τα κοινωνικά του μηνύματα ανάγλυφα και με τρόπο άμεσο, σε μια εποχή που οι αρνητικές σκέψεις πληθαίνουν και οι αληθινές αξίες της ζωής τίθενται υπό αμφισβήτηση. 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία- Γιάννης Σαββίδης

Σκηνικά-Κοστούμια:Λάκης Γενεθλής

Φωτιστικός σχεδιασμός:Βασίλης Πετεινάρης

Ηθοποιοί: Ηλίας Ανδρέου, Γιώργης  Χριστοδούλου, Δημήτρης Γιωρκάτζης και η Έλια Ιωαννίδου

Χειρισμός φωτισμού-Ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Γραφικά: Θεοδώρα Μεγαλέμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 5 Ιουλίου, έναρξη παράστασης στις 20:30, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΤΗΛ.70007721

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ: Τετάρτη, Παρασκευή, Σαββατο, Κυριακή στις 20:30 μέχρι Σάββατο 29 Ιουλίου, *(την Τετάρτη 19 Ιουλίου δεν θα δοθεί παράσταση)

 

Έρμα στην Παλιά Λευκωσία - 10 Ιουλίου

Ο ξεχωριστός χώρος του Έρμα στην Παλιά Λευκωσία με την πολύ ιδιαίτερη αυλή θα φιλοξενήσει και φέτος τον Αύγουστο προβολές κινηματογραφικών ταινιών.  Το Σινέ Έρμα θα μας περιμένει ξανά και αυτό το καλοκαίρι για να δούμε έξι αξιόλογες ταινίες. 

Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 20:00

«Ένας θρίαμβος», του Εμανουέλ Κουρκόλ

(Γαλλία, 2020)

Διάρκεια: 105΄

με τους: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν

Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 20:00

«Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας», του Ντίνου Κατσουρίδη

(Ελλάδα, 1976)

Διάρκεια: 85΄

με τους: Θανάση Βέγγο, Ηλία Λογοθέτη, Αντώνη Παπαδόπουλο

Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 20:00

«Ομάρ», του Χανί Αμπού-Ασάντ

(Παλαιστίνη, 2013)

Διάρκεια: 96΄

με τους: Αντάμ Μπακρί, Λιμ Λουμπανί, Γουαλίντ Ζουάιτερ

Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 20:00

«Δύο λαχνοί», του Πωλ Νεγκοέσκου

(Ρουμανία, 2016)

Διάρκεια: 86΄

με τους: Ντόριαν Μποκούτα, Ντράκος Μπουκούρ, Άντι Βασλουιάνου, Αλεξάνδρου Παπαδόπουλου

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22346770.

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο Κωνστάντια στη Λευκωσία -  από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Για άλλη μία χρονιά ο ρετρό θερινός κινηματογράφος Κωνστάντια στην Παλλουριώτισσα θα φιλοξενήσει τον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών που περιλαμβάνει 23 ταινίες, 45 προβολές από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.  Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών θα λάβει χώρα φέτος από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου με 45 συνολικά προβολές στον ρετρό χώρο του Κωνστάντια που μας ξυπνάει αναμνήσεις μίας άλλης εποχής. Έτσι φέτος το καλοκαίρι απολαμβάνουμε ξανά αξιόλογες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας. 

Οι προβολές κάνουν αρχή φέτος την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 21:00 με με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Αναζητώντας την Φετινέ”. που αφηγείται την ιστορία μιας Τουρκοκύπριας που προσπαθεί να εντοπίσει την αδελφή του παππού της, η οποία παντρεύτηκε σε ηλικία 13 χρονών έναν Άραβα, έφυγε από την Κύπρο τη δεκαετία του `30 και έκτοτε κανένας συγγενής δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της. Αυτή η πρακτική ήταν κοινή στην κοινότητα των Τουρκοκυπρίων κατά την Αγγλοκρατία.

Οι ξεχασμένες νύφες της Κύπρου που τις πάντρεψαν την περίοδο του μεσοπολέμου με Άραβες και έφυγαν για την Παλαιστίνη και την Ιορδανία χωρίς να μπορούν να κρατήσουν επαφή με τους δικούς τους βρίσκουν ξανά τη φωνή τους στο ντοκιμαντέρ “Αναζητώντας τη Φετινέ”.

Δείτε τις ταινίες, τις μέρες και ώρες προβολών αλλά και για αγορά εισιτηρίων πατώντας ΕΔΩ 

Οι 25 κινηματογραφικές ταινίες που θα απολαύσουμε στον Πρωταρά - 12 Ιουλίου

Για ένατη χρονιά, η κεντρική πλατεία του Πρωταρά, η Λεύκολλα, θα μεταμορφωθεί από τις 12/7 μέχρι και τις 30/7 σε ένα μεγάλο υπαίθριο θερινό σινεμά με 25 προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια. Το φετινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει 25 κινηματογραφικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους, κωμωδίες, δράμα, περιπέτεια και δράση. Η πρώτη προβολή θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου με την ταινία δράσης Indiana Jones and the Dial of Destiny στις 21:00. 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών. 

Γιάννης Μαργάρης - 11 Ιουλίου στο Ravens στη Λεμεσό

Ο Γιάννης Μαργάρης είναι ένα νεαρό ταλέντο από την Κύπρο που μάλιστα στο παρελθόν κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό The Voice.

Ο νεαρός τραγουδιστής πρόκειται να τραγουδήσει στη Λεμεσό στις 11 Ιουλίου  και συγκεκριμένα στο Ravens. Θα χαρίσει μοναδικές ερμηνείες με τη ξεχωριστή φωνή και χροιά του. Ο Γιάννης Μαργάρης έχει καταφέρει να χτίσει το δικό του κοινό που τον ακολουθεί σε κάθε του live.

Κωστής Μαραβέγιας - Αμφιθέατρο, Σκαλί Αγλαντζιάς 11 Ιουλίου 

χ

Ο τραγουδιστής πρόκειται να βρεθεί για άλλη μια φορά στο νησί μας για να μας διασκεδάσει και να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές με τα τραγούδια αλλά και τη μοναδική του φωνή.

Ο Κωστής Μαραβέγιας θα έρθει στις 11 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο, Σκαλί Αγλαντζιάς

Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης - 13 Ιουλίου, Αρχαιολογικό Χώρος Κιτίου Λάρνακας

Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, θα συναντηθεί επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους, καθώς και τραγούδια που αγαπούν.

Ένα μυσταγωγικό μουσικό ταξίδι αισθήσεων, πλημμυρισμένο από πάθος, μαγεία και πλούσια συναισθήματα.

Info

Δευτέρα 13 Ιουλίου, Αρχαιολογικό Χώρος Κιτίου Λάρνακας, 21:00. 

Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ!

Εισιτήρια προπωλούνται: Tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99 43 06 54

 Νίκος Οικονομόπουλος -  Lush Beach Bar στη Λάρνακα στις 14 Ιουλίου

Ο Νίκος Οικονομόπουλος μέτρα πολλές επιτυχίες και με τη μουσική και τα τραγούδια του έχει καταφέρει να βρίσκεται στις προτιμήσεις του κοινού χρόνια τώρα.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έρχεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Lush Beach Bar στη Λάρνακα στις 14 Ιουλίου. 

Loader