14 ξεχωριστές δραστηριότητες για το σαββατοκύριακο που έρχεται

14 ξεχωριστές δραστηριότητες για το σαββατοκύριακο που έρχεται

Με πολυαναμενόμενες συναυλίες, καλοκαιρινά φεστιβάλ και δραστηριότητες για παιδιά

Το δεύτερο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού είναι προ των πυλών και έχουμε να ζήσουμε μοναδικές στιγμές. Αγαπημένοι καλλιτέχνες θα μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά, φεστιβάλ αλλά και δραστηριότητες για παιδιά θα κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστό το διήμερο μας.

Ματούλα Ζαμάνη - 8 Ιουνίου στο Δημοτικό Θεατράκι Λυμπιών

Σε συνθήκη καλοκαιρίας, με δικά της περιπλανώμενα τραγούδια, λαϊκές μελωδίες της ζωής, άσματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου κι αλλόκοτες ιστορίες που σφηνώνουν στην κάρδια και φυτρώνουν στο νου. Στη γωνία του νέου κόσμου και στο φανταστικό τεταρτημόριο της μνήμης του πόθου και της θάλασσας, η Mατούλα Ζαμάνη έρχεται από τους Αμοργιανούς βράχους στο Δημοτικό Θεατράκι των Λυμπιών την Πέμπτη 8 Ιουνίου, με καινούργια τραγούδια στο χρώμα του ουρανού.

Η Ματούλα Ζαμάνη μας καλεί στο τραγούδι και στον χορό, στη μελαγχολία που γίνεται γέλιο και τρυφερότητα, στα δάχτυλα και τις ανάσες.

Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας μέσω του site www.DownTownNicosia.Live 

Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Λευκωσία 

Κρατήσεις: 99810011

Νίκος Βέρτης - 9 Ιουνίου στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό

Ο Νίκος Βέρτης συμπληρώνει 20 χρόνια λαμπρής καριέρας, γεμάτης επιτυχίες και γιορτάζει με μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορες χώρες, αρχίζοντας από την Κύπρο. Μια μεγαλειώδη παραγωγή, με εξαιρετικής ακουστικής ήχο,εντυπωσιακά φώτα και ένα φαντασμαγορικό σκηνικό που θα επιμεληθεί ο ίδιος με τις γνωστές πολύ ψηλές του απαιτήσεις.

Η συναυλία που θα δώσει ο Νίκος Βέρτης στη Λεμεσό θα να είναι υψηλών προδιαγραφών. Το στάδιο πέραν από τον κόσμο που θα  φιλοξενήσει στην κερκίδα  θα  διαμορφωθεί σε ένα  τεράστιο και άνετο χώρο διασκέδασης καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκεκριμένου χώρου θα τοποθετηθούν καναπέδες και ψηλά τραπεζάκια  όπου  ο κόσμος  θα μπορεί  να απολαύσει  και να διασκεδάσει με τον μοναδικό καλλιτέχνη απολαμβανοντας το ποτό του. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου  στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό. Εισιτήρια θα βρεις εδώ 

Βυζαντινή Συναυλία με τον Αρχιμανδρίτη Π. Νικόδημο Καβαρνό -  Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Η πολυδιάστατη οντότητα της μουσικής των αγγέλων συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας τροφοδοτεί με μουσικές και ήχους που γεννούν ενθουσιασμό και αναμνήσεις. Ο π. Καβαρνός δεν είναι μόνο θνητός με θεϊκή φωνή, αλλά ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της βυζαντινής μουσικής.

Πρόσφατα βραβεύθηκε από την UNESCO για την παγκόσμια προσφορά του στην διάδοση της πατρώας Ελληνικής μουσικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μέλος της παγκόσμιας κληρονομιάς της βυζαντινής μουσικής κατόρθωσε να ανεβάσει τη βυζαντινή μουσική στα κορυφαία διαδικτυακά top 10 για τρεις ολόκληρες εβδομάδες πανευρωπαϊκά. Αξιοποιώντας τις γνώσεις του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην άριστη ποιότητα ήχου και εικόνας.

Σήμερα, η εμφάνιση του θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές υλοποιήσεις όλων των εποχών στην βυζαντινή μουσική με πάνω από 80 εκατομμύρια προβολές.  

Να αναφέρουμε πως η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στον Πολιούχο της Λάρνακας, Άγιο Λάζαρο.  

Μέρος από τα καθαρά έσοδα θα δοθεί στο 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΑ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

 Υπό Την Αιγίδα του Υπουργού Άμυνας

Κου Μιχάλη Γεωργάλλα

Λάρνακα

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00

Aλκίινος Ιωαννίδης - 9 και 10 Ιουνίου σε Λευκωσία και Λεμεσό

Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία, που παρουσίασαν αυτό τον χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα. 

Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.

«Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν! Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!»

Σταύρος Λάντσιας: πλήκτρα

Μιλτιάδης Παπαστάμου: ηλεκτρικό βιολί

Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο

Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα

Αλκίνοος Ιωαννίδης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας - Βασίλης Δρούγκας

Διοργάνωση | Παραγωγή: Roll Out Vision Services

Οι συναυλίες στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

9 Ιουνίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία

10 Ιουνίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός

Ώρα Έναρξης: 9.00μ.μ. | Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.00μ.μ. Εισιτήρια: €28 (προπώληση) | €35 (είσοδος)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

SoldOut Tickets: https://www.soldoutticketbox.com/

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Περίπτερο Οκτάγωνο

Σταυροβουνίου 15, Λεωφόρος Σταυρού, Στρόβολος

ΛΕΜΕΣΟΣ

Musical Paradise

35ος δρόμος Αρ. 3, Μονοβόλικος, Κάτω Πολεμίδια

Νίκος Απέργης - 10 Ιουνίου στο Theama Venue, Λεμεσό

.

Ο όμιλος Breeze υποδέχεται τον ταλαντούχο και αγαπημένο καλλιτέχνη Νίκο Απέργη στο Theama Venue για 3 Σάββατα - 10, 17 και 24 Ιουνίου για 3 ΘΕΑΜΑτικά βράδια γεμάτα επιτυχίες. Μαζί του ο Άρης Πετράκης και η Μαρκίρρα

Πληροφορίες & κρατήσεις στο 99 85 2220

Γιάννης Κότσιρας - 10 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς και 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού

Ο αγαπημένος τραγουδιστής και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει με πολύ αγάπη ένα καταπληκτικό πρόγραμμα και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία Το Φιλανθρωπικό Σωματείο ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ με την ευκαιρία 25 χρόνων προσφοράς παρουσιάζει τον Γιάννη Κότσιρα.

Το καλοκαίρι που έρχεται κι έχοντας στο πλάι του την Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά Σασμός φυσικά, αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που πάντα έχουν το δικό τους χώρο στις καλοκαιρινές του συναυλίες!

 Λούκας Γιώρκας - 11 Ιουνίο στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς

O Λούκας Γιώρκας, ο γνωστός καλλιτέχνης με τη γνήσια λαϊκή φωνή, ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία από την Κύπρο με τρεις μοναδικές συναυλίες σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό.

Ως εξέχων πρεσβευτής της Europa Donna Κύπρου, o Λούκας Γιώρκας, προσφέρει μέρος των εσόδων στον Οργανισμό, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια και το έργο του. 

Κανονικό €20

Μειωμένο για φοιτητές, παιδιά κάτω των 12ετών ΑΜΕΑ €15

Συναυλίες:

11/6 Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς

18/6 Μαρίνα Λάρνακας 

25/6 Κηποθέατρο Λεμεσού Μάριος Τόκας 

Εισιτήρια ΕΔΩ

 

«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» -  9-11 Ιουνίου σε Λευκωσία και Λεμεσό

χ

Λίγα λόγια για το έργο:

Νέα Υόρκη τέλη δεκαετίας του ’60. Ο Ντον Μπέηκερ (Λευτέρης Ζαμπετάκης) κάνει την επανάσταση της ζωής του. Φεύγει από το ήσυχο προάστιο όπου ζούσε με την υπερπροστατευτική μητέρα του, κα Μπέικερ (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) για να εγκατασταθεί μόνος του στο Μανχάταν. Το γεγονός ότι είναι τυφλός δεν τον εμποδίζει από το να κυνηγήσει το όνειρο του: να γίνει επαγγελματίας μουσικός. Η Τζιλ Τάννερ (Ντόρα Μακρυγιάννη) είναι μια απελπιστικά εκκεντρική νεαρή, χίπισσα και ανερχόμενη ηθοποιός. Μετακομίζει στο ακριβώς διπλανό διαμέρισμα. Γνωρίζονται, φλερτάρουν, ερωτεύονται. Καθώς καταφέρνουν να ανοίξουν την πόρτα που χωρίζει τα διαμερίσματά τους, ανοίγουν ταυτόχρονα και ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους μακριά από στερεότυπα, περιορισμούς και προκαταλήψεις. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται από το πουθενά η μητέρα του Ντον, αλλά και ο σκηνοθέτης-μέντορας της Τζιλ, ο Ραλφ (Μαρίνος Κόνσολος). Πόσο ελεύθερες θα αποδειχτούν τελικά οι πεταλούδες;

Πρωταγωνιστούν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ντόρα Μακρυγιάννη (η πρωταγωνίστρια των πολύ πετυχημένων σειρών «Γυναίκα χωρίς όνομα» και «Ήλιος» που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τηλεθέαση) και ο Μαρίνος Κόνσολος.

Μετάφραση – απόδοση : Αλέξης Καλλίτσης

Βοηθός σκηνοθέτη : Παύλος Σαπχεκίδης

Σκηνικά – κοστούμια : Λάκης Γενεθλής

Φωτισμοί : Alexander Jotovic

Διευθύντρια σκηνής: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Παραστάσεις:

Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας:

Πέμπτη 8 Ιουνίου – πρεμιέρα

Παρασκευή 9 Ιουνίου

Σάββατο 10 Ιουνίου (διπλή παράσταση – απογευματινή – βραδινή)

Παττίχειο θέατρο Λεμεσού:

Κυριακή 11 Ιουνίου

Δευτέρα 12 Ιουνίου

Τρίτη 13 Ιουνίου

Μαρκίδειο θέατρο Πάφου:

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Θέατρο «Σκάλα» - Λάρνακα:

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Παρασκευή 16 Ιουνίου

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9 μ.μ

Εισιτήρια : tickethour.com.cy και τα καταστήματα ACS σε όλη την Κύπρο

Τιμές εισιτηρίων : 30 ευρώ – 25 ευρώ & 20 ευρώ

5ο Φεστιβάλ Κερασιού στον Πεδουλά - 10-11 Ιουνίου

7

Ο πανέμορφος Πεδουλάς με τα εντυπωσιακά αρχοντικά σπίτια φημίζεται μεταξύ άλλων και για τις κερασιές του. Το όμορφο χωριό της Μαραθάσας ετοιμάζεται να γιορτάσει φέτος το 5ο Φεστιβάλ Κερασιού με μουσική, χορό, φαγητό και εδέσματα φτιαγμένα από τι άλλο, κεράσια. Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά.

Φεστιβάλ Λεβάντας - 10 Ιουνίου μέχρι 9 Ιουλίου στον Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο χωριό Αυγόρου

To Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο χωριό Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου γιορτάζει για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ Λεβάντας για ένα ολόκληρο μήνα γεμάτο εκδηλώσεις.

Η αρχή του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 10 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Ιουλίου με πολλές όμορφες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με άρωμα φυσικά λεβάντας. 

Για ένα ολόκληρο μήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λεβάντας μπορούμε να βιώσουμε οργανωμένες ξεναγήσεις στον κήπο της λεβάντας, βόλτες διαλογισμού, να παρακολουθήσουμε την εκχύλιση αιθέριου ελαίου λεβάντας στην αίθουσα απόσταξης, να δοκιμάσουμε γλυκά και ροφήματα φτιαγμένα με λεβάντα, να λάβουμε μέρος σε εργαστήριο καλλυντικών, σαπωνοποιίας αλλά και κεριών. Επίσης μπορείτε να κάνετε φωτογραφήσεις στους κήπους της λεβάντας από τον φωτογράφο του πάρκου. 

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια πατήστε ΕΔΩ 

 8ο Φεστιβάλ Κερασιού - 10 Ιουνίου στο χωριό Τρεις Ελιές στην επαρχία Λεμεσού

Στις 10 Ιουνίου πάμε στο χωριό Τρεις Ελιές στην επαρχία Λεμεσού για να ανακαλύψουμε το 8ο Φεστιβάλ Κερασιού.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή που θα στηθεί στο χωριό θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανή μουσική για μικρούς και μεγάλους, να δοκιμάσουμε εδέσματα με κύριο υλικό το κεράσι καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Φεστιβάλ Παιδιού - 11 Ιουνίου στο Βοηθητικό Δημοτικό Γήπεδο Πέγειας

Ένα μοναδικό φεστιβάλ έρχεται για να χαρίσει στα παιδιά αξέχαστες στιγμές. Το Φεστιβάλ Παιδιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Βοηθητικό Δημοτικό Γήπεδο Πέγειας.

Στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να διασκεδάσουν παρέα με τον κλόουν, να παίξουν σε φουσκωτό, να φάνε και φυσικά θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις.

Παιδικά παιχνίδια και κυπριακή βραδιά με τους Μιχάλη Χατζημιχαήλ και Άντρη Καραντώνη στο Φεστιβάλ Κονιών - 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο Κονιών

 

Για πρώτη φορά όλοι οι φορείς της κοινότητας Κονιών (Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Κέντρο Νεότητος) καθώς και το ΠΟ.ΛΑ.Ε.Κ. και με την ευγενική Χορηγία του Κοινοτικού Συμβούλιου Κονιών, θα διοργανώσουν το πρώτο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Κονιών που συμπεριλαμβάνει την Ημερίδα με Παιδικά Παιχνίδια και την Κυπριακή Βραδιά με τους Χατζημιχαήλ - Καραντώνη.

Η διοργάνωση θα γίνει στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κονιών και προγραμματίζεται για την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023. 

Kατά την διάρκεια της μέρας από τις 11:00 μέχρι της 15:00 θα λειτουργησει Παιχνιδότοπος με Παιδικά Παιχνίδια, παρουσιάσεις και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η εισοδος είναι ελευθέρη. 

Παιχνίδια:Cars Racing Zone, Walking Animals, Τραμπολίνο, Face Painting , Τοξοβολία, Κατασκευές, Κυνήγι Θησαυρού     

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα - επιδείξεις:

• Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Κονιών 

• School of dance Movement Evdokia Mitsigga

• ΠΟ.ΛΑ.Ε.Κ. • Tae Kwon Do – SP Fighters Club

• Χοροί Μαυρομμάτης

• Παίχτες PAFOS FC

Το βραδύ στις 20:00 θα ανοίξουν οι πόρτες για την Ανθολόγια παραδοσιακού τραγουδιού με το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ. Τραγουδούν η Άντρη Καραντώνη και ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ και στο βιολί ο Σάββας Στεφάνου μαζί 5 μέλη ορχήστρα! Η είσοδος 5€, για άτομα άνω των 12 ετών.

Κατά την διάρκεια και των 2 εκδηλώσεων θα υπάρχουν καντίνες που θα προσφέρουν Φαγητό, Ποτό, καφέ και θα υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες για το κοινό.

Πάμε σε γνωστή φάρμα για να απολαύσουμε βιολογικά, τοπικά και χειροποίητα προϊόντα - 11 Ιουνίου στο  Solea Valley Farmers Market!

Ελάτε την Κυριακή 11 Ιουνίου για μια μέρα μακριά από την πόλη για το Solea Valley Farmers Market! Ανάμεσα στα ελαιόδεντρα θα βρείτε: Βιολογικά, τοπικά, εποχιακά φρούτα και λαχανικά, Βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι και κρασί, Βιολογικά τσάγια και βότανα, Φυσικά καλλυντικά και φυτικά προϊόντα, Χειροποίητα προϊόντα από ντόπιους καλλιτέχνες, Γωνιά βινυλίου με δίσκους προς πώληση.

Deejay και ηχοσύστημα με @High Station Sound, φαγητό, ποτά και σνακ, παιδικές χειροτεχνίες και δραστηριότητες

Περισσότερες πληροφορίες για τους πάγκους που συμμετέχουν και περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα!

Loader