14 ξεχωριστές εκδηλώσεις για την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη

14 ξεχωριστές εκδηλώσεις για την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη

Συναυλίες, θερινά σινεμά, θεατρικά και πολλά άλλα μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε

Η τελευταία εβδομάδα του Ιούλη έφτασε και o δεύτερος μήνας του καλοκαιριού ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει με μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια. Ετοιμάσου να ζήσεις αξέχαστες στιγμές και να διασκεδάσεις παρέα με φίλους και όχι μόνο.

«Οιδίπους Τύραννος» - 25, 26, 27 Ιουλίου σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα, τα σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα, την κίνηση υπογράφει η Σοφία Πάσχου, τους φωτισμούς ο Αλέκος Γιάνναρος και ο σχεδιασμός των μασκών, που αποτελούν δομικό στοιχείο της παράστασης, είναι της Μάρθας Φωκά.

Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, ταξιδεύοντας το ελληνικό πνεύμα και τα διαχρονικά του μηνύματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Σημείωμα Σίμου Κακάλα

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχουμε «δει» τόσο μακριά μέσα στο σύμπαν και τόσο βαθιά μέσα στον άνθρωπο. Πολύ συχνά στο χείλος μιας καταστροφής διαπιστώνουμε ότι το κακό που πολεμάμε είμαστε οι ίδιοι. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Έχοντας βρει τον υπαίτιο, βρίσκεται στο σημείο να πρέπει επιτακτικά να κάνει μια επιλογή έστω την τελευταία στιγμή, έστω έχοντας ήδη κάνει το μεγαλύτερο σφάλμα.

Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας.

Παραστάσεις

Αρχαίο θέατρο Κουρίου 25 Ιουλίου

Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ (Σχολής Τυφλών ) 26 Ιουλίου

Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας 27 Ιουλίου

Έναρξη παραστάσεων: 21:00

Εισιτήρια προπωλούνται από την tickethour.com.cy ( Τηλ 77777040 ) και από όλα τα ACS couriers.

"Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλώ" - 26 Ιουλίου Θέατρο Ανεμώνα

 

Η νεοελληνική κωμωδία "Δεν Ακούω, Δεν βλέπω, Δεν μιλώ" είναι μια δροσερή καλοκαιρινή θεατρική πρόταση από το θέατρο Ανεμώνα! Το υπέροχο έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη υπόσχεται να σκορπίσει άφθονο και αβίαστο γέλιο αλλά και να συγκινήσει. Θα δοθεί περιορισμένος αριθμός παραστάσεων στην έδρα μας στη Λευκωσία τον μήνα Ιούλιο!

Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι' αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή τη μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους η Ελπίδα, μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης!

Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία! Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής.

Μια υπέροχη λαϊκή κωμωδία που βασίζεται πολύ στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, την κινησιολογία και τον ξέφρενο ρυθμό, με πολλά φαρσικά στοιχεία αλλά και ένα άμεσο και δυνατό μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην ελλάδα πριν από 27 χρόνια σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα, του αξέχαστου σκηνοθέτη Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε μετράει δεκάδες ανεβάσματα στην Αθήνα και πάντα με μια ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Η παράσταση αποτελεί μια δροσερή πρόταση για μια ευχάριστη διέξοδο από τις σκοτούρες, τα άγχη και τις αγωνίες της καθημερινότητας. Παράλληλα, το έργο αποστέλνει τα κοινωνικά του μηνύματα ανάγλυφα και με τρόπο άμεσο, σε μια εποχή που οι αρνητικές σκέψεις πληθαίνουν και οι αληθινές αξίες της ζωής τίθενται υπό αμφισβήτηση. 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία- Γιάννης Σαββίδης

Σκηνικά-Κοστούμια:Λάκης Γενεθλής

Φωτιστικός σχεδιασμός:Βασίλης Πετεινάρης

Ηθοποιοί: Ηλίας Ανδρέου, Γιώργης  Χριστοδούλου, Δημήτρης Γιωρκάτζης και η Έλια Ιωαννίδου

Χειρισμός φωτισμού-Ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Γραφικά: Θεοδώρα Μεγαλέμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

Μέγας θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 5 Ιουλίου, έναρξη παράστασης στις 20:30, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΤΗΛ.70007721

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ: Τετάρτη, Παρασκευή, Σαββατο, Κυριακή στις 20:30 μέχρι Σάββατο 29 Ιουλίου, *(την Τετάρτη 19 Ιουλίου δεν θα δοθεί παράσταση)

Έρμα στην Παλιά Λευκωσία - 24 Ιουλίου

Ο ξεχωριστός χώρος του Έρμα στην Παλιά Λευκωσία με την πολύ ιδιαίτερη αυλή θα φιλοξενήσει και φέτος τον Αύγουστο προβολές κινηματογραφικών ταινιών.  Το Σινέ Έρμα θα μας περιμένει ξανά και αυτό το καλοκαίρι για να δούμε έξι αξιόλογες ταινίες. 

Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 20:00

«Ομάρ», του Χανί Αμπού-Ασάντ

(Παλαιστίνη, 2013)

Διάρκεια: 96΄

με τους: Αντάμ Μπακρί, Λιμ Λουμπανί, Γουαλίντ Ζουάιτερ

20ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης - Δήμο Λεμεσού: 24 – 30 Ιουλίου

 

Για εννέα ημέρες και νύχτες, χορευτές και χορογράφοι βγαίνουν έξω από το θέατρο, σε πεζόδρομους, πλατείες, πάρκα, προτείνοντας κάθε χρόνο νέες εμπειρίες θέασης, έκφρασης και διαδραστικότητας με την τέχνη του χορού. Μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης που έχει να προσφέρει η κοινότητα του χορού.

Με αφορμή τα 20 χρόνια ζωής του φεστιβάλ αναλογιζόμαστε την ιστορία και την εξέλιξη της Λεμεσού.  Βλέπουμε μια πόλη που αλλάζει ραγδαία, μια καλλιτεχνική κοινότητα που μεγαλώνει και αναλογιζόμαστε την πορεία του φεστιβάλ και πως οι δράσεις του προσφέρουν είσοδο σε διαφορετικές πτυχές της πόλης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Η έναρξη για το 20ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουλίου με παραστάσεις το απόγευμα και βραδιά προβολών ταινιών χορού, περφόρμανς, video art στη κεντρική πλατεία του Δήμου Ύψωνα. Το πρόγραμμα παραστάσεων θα συνεχιστεί σε προκαθορισμένους αλλά και σε απροσδόκητους δημόσιους χώρους στο κέντρο της Λεμεσού από τις 23 μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν με ζωντανές παραστάσεις οι Αρετή Χουρδάκη, Αριάννα Οικονόμου, Εύη Παναγιώτου, Ζωή Ελευθερίου, Κωνσταντίνα Σκαλιώντα και Σωτήριος Παναγούλιας και με ταινίες χορού οι Άρτεμις Ευλογημένου, Αριάννα Οικονόμου, Βίκυ Κάλλα, Ιόλη Κασκάνη, Μελίτα Κούτα και Πασκάλ Καρόν.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού διοργανώνεται από την Νέα Κίνηση Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου, με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού και φέτος, και του Δήμου Υψωνα.  Αποτελεί θεσμό που χρηματοδοτείται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Ένας σημαντικός θεσμός τόσο για την χορευτική κοινότητα, όσο και για την πόλη της Λεμεσού. 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες και το έργο τους, με τρόπους ιδιαίτερους όσο και μοναδικούς.  Κατά την προετοιμασία των ομάδων, μπορεί επίσης να παρακολουθήσει πρόβες και να έρθει σε επαφή με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.  Επιπλέον, ο τρόπος και η δομή της διοργάνωσης ενισχύουν το αίσθημα της κοινότητας ανάμεσα στο κοινό, αλλά και συμβάλλουν στο να δούμε και να γνωρίσουμε όλοι μας την πόλη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Ζωντανές Παραστάσεις στο Δήμο Λεμεσού: 24 – 30 Ιουλίου 

Είσοδος ελεύθερη 

Τηλ: 99407856

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο Κωνστάντια στη Λευκωσία -  μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Για άλλη μία χρονιά ο ρετρό θερινός κινηματογράφος Κωνστάντια στην Παλλουριώτισσα θα φιλοξενήσει τον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών που περιλαμβάνει 23 ταινίες, 45 προβολές από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.  Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών θα λάβει χώρα φέτος από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου με 45 συνολικά προβολές στον ρετρό χώρο του Κωνστάντια που μας ξυπνάει αναμνήσεις μίας άλλης εποχής. Έτσι φέτος το καλοκαίρι απολαμβάνουμε ξανά αξιόλογες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας. 

Οι προβολές κάνουν αρχή φέτος την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 21:00 με με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Αναζητώντας την Φετινέ”. που αφηγείται την ιστορία μιας Τουρκοκύπριας που προσπαθεί να εντοπίσει την αδελφή του παππού της, η οποία παντρεύτηκε σε ηλικία 13 χρονών έναν Άραβα, έφυγε από την Κύπρο τη δεκαετία του `30 και έκτοτε κανένας συγγενής δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της. Αυτή η πρακτική ήταν κοινή στην κοινότητα των Τουρκοκυπρίων κατά την Αγγλοκρατία.

Οι ξεχασμένες νύφες της Κύπρου που τις πάντρεψαν την περίοδο του μεσοπολέμου με Άραβες και έφυγαν για την Παλαιστίνη και την Ιορδανία χωρίς να μπορούν να κρατήσουν επαφή με τους δικούς τους βρίσκουν ξανά τη φωνή τους στο ντοκιμαντέρ “Αναζητώντας τη Φετινέ”.

Δείτε τις ταινίες, τις μέρες και ώρες προβολών αλλά και για αγορά εισιτηρίων πατώντας ΕΔΩ 

 Πρωταράς διοργανώνει και φέτος θερινό σινεμά πλάι στη θάλασσα - 30 Ιουλίου 

Το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με τα θερινά σινεμά και τις υπαίθριες προβολές ταινιών. Ο Δήμος Παραλιμνίου έφερε το θερινό σινεμά τα τελευταία χρόνια στην καρδιά του Πρωταρά μετατρέποντας την πλατεία Λεύκολλα σε ένα μεγάλο θερινό κινηματογράφο. 

Για άλλη μία χρονιά λοιπόν θα βρεθούμε στο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στη Δημοτική Πλατεία Εκδηλώσεων "Λεύκολλα" στον Πρωταρά για να παρακολουθήσουμε αγαπημένες ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο facebook την επιστροφή του που θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου και θα μας συντροφεύσει μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουλίου με δωρεάν είσοδο. 

Σύντομα θα μάθουμε και το πρόγραμμα προβολών, τις ταινίες και όλες τις λεπτομέρειες. 

Νύχτες Καλοκαιριού στη Λευκωσία - 25 και 28 Ιουλίου

 

Συνεχίζονται οι Νύχτες Καλοκαιριού που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Λευκωσίας. Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των

Παραδοσιακή μουσική της Κύπρου & τραγούδια καταξιωμένων Κύπριων συνθετών με τον Μιχάλη Ττερλικκά και τη μουσική του παρέα «ΜΟΥΣΑ»

Τρίτη 25 Ιουλίου, 20:30, Πλατεία Παλλουριώτισσας.

Παραδοσιακή μουσική της Κύπρου και τραγούδια καταξιωμένων κυπρίων συνθετών, με το Μιχάλη Ττερλικκά και τη μουσική του παρέα «Μούσα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, επιλεγμένα με τρόπο που να καλύπτει όλο το φάσμα της παραδοσιακής μας μουσικής καθώς και τραγούδια καταξιωμένων κυπρίων συνθετών και ποιητών. Στόχος είναι μια εναλλακτική πρόταση ποιοτικής ψυχαγωγίας. Ψυχαγωγίας που προσφέρει ταυτόχρονα μέσα από το τραγούδι πληροφορίες για τον τρόπο ζωής, τα ήθη και τις αξίες των προηγούμενων γενιών, που μπορούν να αποτελέσουν το προζύμι για το κτίσιμο της σημερινής μας τραυματισμένης ταυτότητας.

Θεατρικό Δρώμενο για την έμφυλη βία «Her Story»

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, 20:00, Πλατεία Φανερωμένης.

Το πρόγραμμα «Her Story», εφαρμόζεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) και στηρίζεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της έμφυλης βίας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα  Ζουγανέλη -  24 Ιουλίου 

.

Ήταν και είναι η συνεργασία της χρονιάς. Μετά από τα επαναλαμβανόμενα soldout στην μουσική σκηνή VOX στην Αθήνα, το πολύ επιτυχημένο ΜΑΖΙ της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη συνεχίζει με μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το πάντρεμα των δύο χαρισματικών καλλιτεχνών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια κέρδισε τις καρδιές όλων μας. Όσοι το είδαν ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε – και σίγουρα πολλοί θα θέλουν να το ξαναζήσουν. Όσοι δεν τα κατάφεραν, σίγουρα θα θέλουν να το δουν.

19 Ιουλίου στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας

21 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδειο Πέγειας

23 Ιουλίου Πολιτιστική σκηνή Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού Ορεινής

24 Ιουλίου Κηποθέατρο Λεμεσού

Εισιτήρια θα βρεις εδώ

 

«Θέλω Τραγούδια να σου πω, σκοπούς να σου Χορέψω» - 27 Ιουλίου Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

 

Η μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριάς, παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου και μέσα από σχετική έρευνα, παρουσιάζει την Πέμπτη 27 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φανερωμένη23, μέσα από τη μουσικοχορευτική παράσταση «Θέλω Τραγούδια να σου πω, σκοπούς να σου Χορέψω», τις γέφυρες της κοινής μουσικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας & Μικράς Ασίας, όπου στο πέρασμα των χρόνων οι λαοί συνυπήρξαν σε κοινές πολιτιστικές δράσεις και με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκαν μεταξύ τους άρρηκτοι πολιτιστικοί και κοινωνικοί δεσμοί.

Ως εξέλιξη του δημιουργικού μουσικού πλούτου του νησιού μας, τα τραγούδια και οι οργανικοί σκοποί που θα ακουστούν, προέρχονται από τα ιστορικά βάθη της προφορικής μουσικοχορευτικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας & Μικράς Ασίας, χωρίς να παραλείψουμε την κοινή κληρονομιά του γλεντιού και του Καφέ Αμάν. Σε αρκετά από τα κομμάτια που θα παρουσιαστούν στην παράσταση, το κοινό θα βιώσει τη σύνδεση της κοινής μελωδίας (κυρίως στα τραγούδια του γλεντιού), ως αποτέλεσμα της μουσικής κουλτούρας που δημιουργήθηκε και εξελίσσεται μέχρι σήμερα στην Κύπρο, ιδιαίτερα από το 1922 και μετά όπου πολλοί Μικρασιάτες επέλεξαν ως καινούρια πατρίδα τους το νησί μας. 

Η μουσική παράσταση συνοδεύεται από κείμενα και χορό.

Μουσικοί επί σκηνής: 

-    Άννα Μοσφίλη: Φωνή – ιδιόφωνα κρουστά, 

-    Μάριος Γεωργίου: Μπουζούκι - Φωνή 

-    Μιχάλης Χειρίδης: Κιθάρα – Φωνή

-    Χορευτικά: Σχολή Χορού «Ρύμβος»

Ημερομηνία: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023

Ώρα: 20:30

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128175

 

Είσοδος ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη23, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.  

 

ΜΕΛΙSSES - 25 και 28 Ιουλίου σε Λευκωσία και Λεμεσό

[[

Οι ΜΕΛΙSSES έρχονται στο νησί μας για δύο μοναδικές εμφανίσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό. Θα μας κρατήσουν την καλύτερη μοσυική συντροφιά για άλλη μία φορα.

Λευκωσία, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών την Τρίτη 25 Ιουλίου

Λεμεσός, Δημοτικό Κηποθέατρο την Παρασκευή 28 Ιουλίου

Ώρα έναρξης : 21.00 μ.μ

Τριαντάφυλλος - 28 Ιουλίου στο Hugga By The Sea

Ο Τριαντάφυλλος έρχεται στην Κύπρο για να μας διασκεδάσει με τα τραγούδια και την ενέργεια του.

Θα τον απολαύσουμε στις 28 Ιουλίου στο Hugga By The Sea. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30.

Τα σπουδαία τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα θα ακουστούν σε τρεις κοινότητες της Κύπρου - 28-30 Ιουλίου

Τρεις συναυλίες- αφιέρωμα σ’ έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού τον μεγάλο Απόστολο Καλδάρα πραγματοποιούνται τον Ιούλιο στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» του Υφυπουργείου Πολιτισμού, με ελεύθερη είσοδο.

Τις φιλοξενούν η Βαβατσινιά, ο Άγιος Θεόδωρος Πιτσιλιάς και ο Λυθροδόντας. Στη συναυλία με τίτλο «Τα μεγάλα Τραγούδια» δύο εξαίρετες λαϊκές φωνές η Σοφία Παπάζογλου και ο Πάρης Παράσχος θα τραγουδήσουν τα αθάνατα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα. Τιμητική η συμμετοχή στις τρεις αυτές συναυλίες, του γιου του Απόστολου, του επίσης συνθέτη Κώστα Καλδάρα, που θα ανέβει στη σκηνή για να μοιραστεί με τον κόσμο σημαντικές στιγμές του πατέρα του μέσα από την ίδια την ιστορία των τραγουδιών, αλλά και για να συμβάλει με την κιθάρα και την παρουσία του σε ένα ένθετο αφιέρωμα με τραγούδια δικά του. 

Τα τραγούδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού: «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Συ μου χάραξες πορεία», «Όποια και να σαι», «Φαντασία», «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει», «Εβίβα ρεμπέτες», «Αν είν η αγάπη έγκλημα», «Μην τα φιλάς τα μάτια μου», «Πετραδάκι-πετραδάκι», «Μην κάνεις όνειρα τρελά», «Φέρτε μια κούπα με κρασί», «Όνειρο Απατηλό» και τόσα άλλα ανεκτίμητης αξίας. 

Τραγούδια χωρίς ημερομηνία λήξης, με τα λόγια των μεγάλων στιχουργών όπως του Πυθαγόρα, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Κώστα Βίρβου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, κ.ά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η Γεωργία Μεσιήτη.

Συναυλίες

Παρασκευή 28 Ιουλίου, Πολιτιστικό Κέντρο Βαβατσινιάς, 20:30

Σάββατο 29 Ιουλίου, Κοινοτικός χώρος εκδηλώσεων Αγίου Θεόδωρου Πιτσιλιάς, 20:30

 Κυριακή 30 Ιουλίου, Κεντρική Πλατεία Λυθοδρόντα, 20:30

Συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια – Oργάνωση παραγωγής: Γεωργία Μεσιήτη

Ενορχήστρωση – Διεύθυνση ορχήστρας: Άγγελος Χεϊπέλογλου

Παίζουν οι μουσικοί:

Μιχάλης Γρηγορίου – Πιάνο 

Αντρέας Ευστρατίου – Τύμπανα 

Νίκος Νικολαΐδης – Μπουζούκι 

Κώστας Χαλλούμας – Κοντραμπάσο

Άγγελος Χεϊπέλογλου : Κιθάρα

Χριστόδουλος Χριστοδούλου – Βιολί 

 Νίκος Απέργης - 28 Ioυλίου NAVA Seaside

Στις 28 Ιουλίου θα απολαύσουμε τον Νίκο Απέργη στο NAVA Seaside όπου υπόσχεται να μας διασκεδάσει και να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 για κρατήσεις στο 22777744.

Φεστιβάλ Κουπεπιού - 28 Ιουλίου κεντρική πλατεία Αυδήμου

Τα παραδοσιακά φεστιβάλ στην κυπριακή ύπαιθρο και όχι μόνο ξεκίνησαν! Μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις των κοινοτήτων προωθούνται τα ντόπια προϊόντα του τόπου μας. Αυτό όμως το φεστιβάλ έρχεται για να απογειώσει το αγαπημένο μας πιάτο: τα κουπέπια! Η κοινότητα της Αυδήμου θα πραγματοποιήσει για ακόμη μία φορά το φεστιβάλ και μας προσκαλεί να βρεθούμε εκεί για να γευτούμε το εκλεκτό μας φαγητό! 

Το φεστιβάλ διοργανώνει και φέτος το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυδήμου το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού με μουσική και διασκέδαση.

Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε νόστιμα πιάτα από ένα πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική σε μια γραφική πλατεία όπου όλοι θα γίνουν μία όμορφη παρέα! 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 2017 στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ μαγείρεψαν ένα πολύ νόστιμο γιγάντιο κουπέπι μεγέθους 7 μέτρων, ενώ το 2010, το συγκεκριμένο γιγάντιο κουπέπι 6 μέτρων τότε, συμμετείχε στον διαγωνισμό ρεκόρ Γκίνες!

Info

Παρασκευή 28 Ιουλίου, κεντρική πλατεία Αυδήμου, Λεμεσός, 20:00. 

Τιμή εισιτηρίου: €15.00 πλούσιο μπουφέ και 1 ποτό. Παιδικό εισιτήριο: €10.00 πλούσιο μπουφέ και 1 ποτό.

Loader