15 δροσερές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο

15 δροσερές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο

Τα μοναδικά φεστιβάλ που θα απολαύσουμε και όχι μόνο

Άλλο ένα σαββατοκύριακο έρχεται και θα είναι γεμάτο από όμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Μοναδικά φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις και άλλα πολλά θα κάνουν το διήμερο μας ξεχωριστό. Ανακάλυψε πιο κάτω 15 επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

World Refugee Day Street Festival - 16 Ιουνίου στην Πλατεία της Φανερωμένης

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 22:00 στην Πλατεία της Φανερωμένης και τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας των Η.Ε για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο και του Δήμου Λευκωσίας.

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να προάγει τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη κοινωνία σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Ελάτε  να απολαύσετε φαγητά από όλο τον κόσμο, να ακούσετε μουσική, να χορέψετε και να ενημερωθείτε για τις δράσεις οργανισμών που αντιπροσωπεύονται από πρόσφυγες και μετανάστες ή που ασχολούνται ενεργά με τα θέματα αυτά. 

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους στέλνοντας μηνύματα αποδοχής, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Συμμετέχουν: UNHCR Cyprus, Hope for Children, Caritas Cyprus, Dignity Centre, European University, CSI, Generation For Change, KISA, LGBTQI+ Africa, MIGS, Accept, Nicosia Municipality Multifunctional Centre,  Oasis/All4Aid, Queer Collective Cyprus, Queer Cyprus, , Cyprus Stop Trafficking, Cardet, Emphasys Centre, Synthesis.

Είσοδος Ελεύθερη

Φεστιβάλ Μόρφου - 17 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλαντζίας

 

Η αγαπημένη αυτή εκδήλωση, ίσως το δημοφιλέστερο Φεστιβάλ της Κύπρου μέχρι και το 1974, μπήκε ξανά δυναμικά στη ζωή μας το 2019 με ανανεωμένο concept και με την προσέλευση του να ξεπερνά τις 2000 άτομα.

Το Φεστιβάλ Μόρφου μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα τριών χρόνων, λόγω της πανδημίας του COVID 19, επιστρέφει με παιχνίδια για παιδιά, face painting, διασκέδαση από το kids Entertainment Factory, παζαράκι χειροποίητων κατασκευών, δραστηριότητες για ενήλικες, show offs, φαγητό και ποτό.  

Στις 20:30 οι Παύλος Παυλίδης και Χαράλαμπος Δαμιανού έρχονται για να κάνουν τους παρευρισκόμενους να γελάσουν μέχρι τελικής πτώσης με ένα Duo Stand-up Comedy Show.

Αποκορύφωμα του φετινού Φεστιβάλ Μόρφου, είναι η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του αμφιθεάτρου στις 21:00, με τη συμμετοχή του καταξιωμένου Έλληνα τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα, τον οποίο θα συνοδεύουν οι Κούλης Θεοδώρου με το μουσικό του σχήμα και η Φρειδερίκη Τομπάζου. 

Η είσοδος τόσο στην εκδήλωση όσο και στη συναυλία θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

43ος Χορός του Κερασιού, Πλατανιστάσα - 17 Ιουνίου, πλατεία του χωριού Πλατανιστάσα, επ. Λεμεσού

H όμορφη Πλατανιστάσα, το χωριό της Πιτσιλιάς, διοργανώνει κι αυτό με την σειρά του κάθε Ιούνιο μία πολύ όμορφη γιορτή αφιερωμένη στο κεράσι. Η γιορτή αποτελεί μία από τις παλαιότερες στην Κύπρο αφού πραγματοποιείται εδώ και 43 χρόνια από το σωματείο «Αχιλλέας Πλατανιστάσας». Ο φετινός χορός του Κερασιού θα λάβει χώρα στην πανέμορφη πλατεία της κοινότητα με τον ιστορικό Ναό του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι και θα απολαύσουμε ζωντανή μουσική, άφθονο φαγητό και ποτό και φυσικά ζουμερά κεράσια. 

Σάββατο 17 Ιουνίου, πλατεία του χωριού Πλατανιστάσα, επ. Λεμεσού, 20:30.

Τιμή Εισόδου: €20 (φαγητό και ποτό)

Για κρατήσεις: 99609200 Ανδρέας Αλωνεύτης.

Στες στράτες του παλιού Τζιαιρού - Γούρρι επαρχία Λευκωσίας στις 18 Ιουνίου

Το γραφικό χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, με τα γοητευτικά στενά δρομάκια του και τα πετρόκτιστα σπιτάκια του ετοιμάζεται να διοργανώσει ξανά το παραδοσιακό φεστιβάλ της κοινότητα "Στες στράτες του παλιού Τζιαιρού". Το φεστιβάλ έχει σαν στόχο να φέρει φίλους, κατοίκους και ξένους στην κοινότητα για να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά της και να μάθουν την ιστορία της. 

Οι διοργανωτές θα μας προσκαλέσουν και φέτος για να ξεναγηθούμε στα δρομάκια του χωριού και να έρθουμε σε επαφή και να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα και προιόντα, να μάθουμε τέχνες και επαγγέλματα που τείνουν να εκλείψουν και να γνωρίσουμε την ομορφιά αυτού του πανέμορφου χωριού. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου από τις 11:00 μέχρι και το απόγευμα στις 19:00. 

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους: 

- Παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων

- Αναπαράσταση παλαιών επαγγελμάτων

- Κατασκευή παραδοσιακών αντικειμένων

- Τρία μουσεία (λαϊκής τέχνης, μελιού και ποδηλάτου)

- Πλούσιο παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα με την ανεπανάληπτη

Βασιλική Χ'' Αδάμου και εξαίσιους μουσικούς

- Παραδοσιακούς χορούς

- Για τους μικρούς μας φίλους: εργαστήριο παιδικού θεάτρου,

κυνήγι θησαυρού, face painting και φουσκωτό.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό.

Πριν την έναρξη του φεστιβάλ ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα τελέσει τα εγκαίνια της λιθόστρωσης του ιστορικού πυρήνα του χωριού.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρέχονται ευκολίες για στάθμευση των οχημάτων και μεταφορά σας από τους χώρους στάθμευσης στο φεστιβάλ δωρεάν με μικρά λεωφορεία.

5ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας - 18 Ιουνίου στην Οδού

Για πέμπτη φορά ετοιμαζόμαστε  να τιμήσουν αυτόν το θησαυρό της φύσης με το φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας το οποίο φιλοξενείται σε ένα από τα μελισσοχώρια της περιοχής, στο γραφικό χωριό της Οδούς, το οποίο είναι και το πιο ορεινό χωριό των μελισσοχωριών.

 Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου και εκεί θα υπάρχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων γαστρονομίας, ομορφιάς και ευεξίας με μέλι. 

ΘΕΑΤΡΟ

 «Ουουου …! Γεναίτζες!» - 16 Ιουνίου στην υπαίθρια σκηνή του Θεάτρου WhereHaus 612, Λευκωσία

 

Το έργο είναι βασισμένο σε θεατρικούς μονολόγους του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε, σε διασκευή και θεατρική μεταφορά στην κυπριακή διάλεκτο από τους Ευαγγελία Ονουφρίου, Νικόλα Δημητρίου και Μιχάλη Κολοκοτρώνη.

Πρόκειται για μια παράσταση με σαρκαστικό χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στις συναισθηματικές εξάρσεις των καταπιεσμένων γυναικών, στις κρίσεις και στις παρακρούσεις τους, στα νεύρα και στις εντάσεις, στα πάθη, στα λάθη αλλά και στις πιο βαθιές τους επιθυμίες και ανάγκες όπως είναι η ελευθερία, η εκπλήρωση των δικών τους θέλω και η ισότητα. Όλες αυτές οι πολύπλευρες γυναίκες θα εξιστορήσουν τις ζωές τους μπροστά αλλά και πίσω από τη σκιά κάποιου άλλοτε αυταρχικού και άλλοτε ρομαντικού άντρα. Χορός και μουσική από αγαπημένα κομμάτια της εποχής, μας ταξιδεύουν νοσταλγικά στις θρυλικές εποχές των 80s και 90s και απογειώνουν το χιούμορ.

Το έργο θα παρουσιαστεί στην υπαίθρια σκηνή του Θεάτρου WhereHaus 612, κάτω από τ’ αστέρια.

Σκηνοθεσία, Σκηνικά, Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου, Σκηνοθέτης β΄: Μιχάλης Κολοκοτρώνης, Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Πική, Κινησιολογία: Μαρί Τζαγικιάν – Ιωάννου, Μουσική επιμέλεια: Ευαγγελία Ονουφρίου, Χρίστος Καραγιάννης, Φωτισμοί: Νικόλας Δημητρίου, Μακιγιάζ: Άντρη Τσελεπή, Γεώργιος Ιωσήφ, Φωτογραφίες: Δήμητρα Εγγλέζου

Ηθοποιοί: Έλενα Δημητρίου, Εύα Μιλτιάδου, Ισαβέλλα Μελετίου, Μαρί Τζαγικιάν – Ιωάννου, Νικόλας Δημητρίου, Σταύρος Ξ. Πέτρου, Κωνσταντίνος Φρίξου, Χρίστος Καραγιάννης. 

Info

Παρασκευή 16 Ιουνίου στην υπαίθρια σκηνή του Θεάτρου WhereHaus 612, Λευκωσία, 20:30. Επικοινωνία/ Κρατήσεις: 99 122552, 99 588103.

«Living Room» -  17 Ιουνίου στο Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη στη πλατεία Ηρώων 

 

Το πιο πρόσφατο χορογραφικό έργο της Inbal Pinto, με τίτλο Living Room είναι μία πρωτότυπη παραγωγή του κέντρου σύγχρονου χορού Suzanne Dellal Centre. Η ταυτότητα των αντικειμένων, των καταστάσεων και των ανθρώπων, καθώς και η απρόβλεπτη πραγματικότητα που επιχείρησαν να καταγράψουν, καταγράφεται από μόνη της. Το έργο έκανε πρεμιέρα το 2021 στο Τελ Αβίβ.

Η Inbal Pinto είναι χορογράφος, σκηνοθέτρια και σχεδιάστρια σκηνικών και κοστουμιών από το Ισραήλ. Το 1992 ίδρυσε την ομάδα χορού Inbal Pinto Dance Company, της οποίας ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια μέχρι το 2018. Κατά την περίοδο αυτή, δημιούργησε πληθώρα βραβευμένων χορογραφικών έργων. Υπερβαίνοντας τα όρια του είδους, έχει επινοήσει μία συγκεκριμένη μορφή χοροθεάτρου που φέρει τη δική της υπογραφή. Πολλά από τα έργα της όπως Dio-Can, Wrapped, Oyster, Fugue κ.ά., αποτέλεσαν ορόσημο στην ιστορία του χορού στο Ισραήλ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Το 2002 η Pinto ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον χορογράφο Avshalom Pollak, με τον οποίο δημιούργησαν μαζί πληθώρα έργων, ενώ χορογράφησαν, σκηνοθέτησαν και σχεδίασαν όπερες και μιούζικαλ ανά τον κόσμο. Από το 2018 χορογραφεί ως ανεξάρτητη καλλιτέχνις. Έχει πρόσφατα σχεδιάσει και σκηνοθετήσει, σε συνεργασία με τον Amir Kliger, ένα μιούζικαλ βασισμένο στο μυθιστόρημα του Χαρούκι Μουρακάμι Το Κουρδιστό Πουλί, το οποίο παρουσιάστηκε στο Τόκυο.

Χορογραφία, κοστούμια, σκηνικά, τοιχογραφία: Inbal Pinto 

Χορευτές: Moran Muller Itamar Serussi 

Πρωτότυπη μουσική: Maya Belsizman 

Επιπρόσθετα μουσικά κομμάτια: Umitaro Abe - Havanera de la Montagne (Piano Solo) | Franz Schubert - Trio op. 100 - Andante con moto | Mister Bean - The Really Useful Guide to Alcohol, Rowan Atkinson | Bistro Fada  σε σύνθεση / Stephane Wrembel και ενορχήστρωση Maya Belsitzman 

Σχεδιασμός φωτισμού: Tamar Orr

Διοργάνωση: Υφυπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού) και Θέατρο Ριάλτο

Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη στη πλατεία Ηρώων 

Σάββατο 17/06 στις 20:30 (60’) (κ)

Τιμή: €8 (€30 για όλες οι παραστάσεις)

E-ticket: www.rialto.com.cy 

Ταμείο: 77 77 77 45 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -15:00)

Ελεύθερη είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού. Δωρεάν μεταφορά από Λευκωσία.

«Αμεδαίος» - 17 και 18 Ιουνίου στο Θέατρο Χώρα, Λευκωσία

Η Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά διασκευάζει εκείνη τη μετάφραση και σκηνοθετεί το έργο και συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Φώτη Αποστολίδη, Χριστίνα Χριστόφια, Βασίλη Παφίτη, Ειρήνη Ανδρονίκου, Ιζέλ Σεϋλανί και Μυρσίνη Χριστοδούλου.

Η υπόθεση

Όπως αναφέρει ο πρόλογος της ελληνικής έκδοσης του 1980 από τις εκδόσεις Δωδώνη, ένα ζευγάρι ζει μέσα σε μια φθίνουσα καθημερινότητα που δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Τίποτα έξω από μιαν αλλαγή. Αλλά καμιά αλλαγή δε γίνεται. Έχουν κόψει τους δεσμούς τους με τον κόσμο. Ζούνε απομονωμένοι, κλεισμένοι στο σπίτι τους επί δεκαπέντε χρόνια. Αρνιούνται να δεχτούν ακόμα κι ένα γράμμα που θα σημαίνει μια επανασύνδεσή τους με τον έξω κόσμο. «Εξ αιτίας του πτώματος» δηλώνει η Μαντλέν. Του πτώματος που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο και μεγαλώνει συνέχεια. Αλλά τι σημαίνει αυτό το πτώμα γι’ αυτό το ζευγάρι; Τι διαστάσεις παίρνει μέσα τους; Είναι η νεκρή αγάπη τους; Η αγάπη που μπορούσαν να ‘χουν αισθανθεί και δεν αισθάνθηκαν; Είναι κάποιο σφάλμα που τους βασανίζει; Ή μήπως όλα τα αποτυχημένα όνειρά τους; Και πώς να το ξεφορτωθούν; Πώς να διώξει ο Αμεδαίος αυτό το μακρινό «εγώ» του που τον τυραννάει;

Συντελεστές

Μετάφραση: Μαρία Πορτολομαίου

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά

Σκηνικά – Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Καλογήρου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Κυριάκος Σιαμπτάνης

Video Art: Γιώργος Αλεξάνδρου

Κουκλοθέατρο: Βασίλης Παφίτης/ Ιζέλ Σεϋλανί

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρονίκου/Χαρά Λαμπριανίδου

Χειρισμός Φώτα – Ήχος: Ραφαήλ Αδάμου

Γραφικός Σχεδιασμός/ Φωτογράφιση: Νικόλ Καρσερά

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Φώτης Αποστολίδης – Αμεδαίος, Χριστίνα Χριστόφια – Μαντλέν, Βασίλης Παφίτης – Ταχυδρόμος / Φωνή Αστυνόμου, Ειρήνη Ανδρονίκου – Μαντώ / Φωνή Γειτόνισσας, Ιζέλ Σεϋλανί – Αμερικάνος Στρατιώτης, Μυρσίνη Χριστοδούλου – Φωνή Γυναίκας

Παραστάσεις

Λευκωσία, Θέατρο Χώρα. Avant premier: Τρίτη 6 Ιουνίου (Sold out).  Παραστάσεις:  17, 18 , 19, 20, 24, 25, 26 & 27 Ιουνίου, 8.30μ.μ. Κρατήσεις: 96147809

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νίκος Απέργης - Theama Venue 17 Iουνίου

.

Ο όμιλος Breeze υποδέχεται τον ταλαντούχο και αγαπημένο καλλιτέχνη Νίκο Απέργη στο Theama Venue για  17 και 24 Ιουνίου για 3 ΘΕΑΜΑτικά βράδια γεμάτα επιτυχίες. Μαζί του ο Άρης Πετράκης και η Μαρκίρρα

Πληροφορίες & κρατήσεις στο 99 85 2220

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Bιωματικά εργαστήρια - 16 Ioυνίου στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μουτουλάς

 
Μέσα στους επόμενους μήνες έρχονται μοναδικά βιωαμτικά εργαστήρια για όλους. Τα βιωματικά εργαστήρια θα αναλάβουν οι Άννα Πάρπα & Αλεξάνδρα Λειβαδιώτου!!

Κράτησε τη θέση σου πατώντας στον σύνδεμο πιο κάτω www.homakainero.as.me

ΔΩΡΕΑΝ Συμμετοχή στα εργαστήρια μόνο με ΚΡΑΤΗΣΗ.

Εργαστήρια αγγειοπλαστικής σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού!

Τοποθεσία  Κοινοτικό Συμβούλιο Μουτουλάς

Ημερομηνίες για αυτό το ΣΚ:

Άννα Πάρπα

16/07

Εργαστήρια Κεραμικής - 17 Ιουνίου Xώμα και Νερό, Αγίας Μαρίνας 2, 2059 Παλιός Στρόβολος, Λευκωσία

Τον Ιούνιο έρχονται μοναδικά εργαστήρια για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Έρχονται Εργαστήρια κεραμικής για παιδιά κάθε Σάββατο από τις 15:00 - 16:30. Τα παιδιά θα μάθουν και θα απολαύσουν ένα μοναδικό εργαστήρι άκρως δημιουργικό.

15ΕΥΡ/κάθε παιδί, ειδική τιμή για αδελφάκια. Παιδιά κάτω απο 6 χρονών πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα

Για κρατησεις: https://homakainero.as.me/kids

Xώμα και Νερό, Αγίας Μαρίνας 2, 2059 Παλιός Στρόβολος, Λευκωσία

 

Πεζοπορία και μάζεμα κερασιών στον Πεδουλά - 17 και 18 Ιουνίου

Η ομάδα του Salonica View, διοργανώνει διήμερη εξόρμηση και επίσκεψη στην κοινότητα του Πεδουλά, στο χωριό Σκουριώτισσα, μάζεμα κερασιών στο χωριό Τσακίστρα και πεζοπορία.

1η ημέρα -  17 Ιουνίου Σάββατο

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει απο τη Λευκωσία (Κέντρο Κυπριακής Χειροτεχνίας). Θα κατευθυνθούμε προς το χωριό της Σκουριώτισσας. Έκεί θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στον βοτανικό κήπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς. Στη συνέχεια σε κοντινή απόσταση απο τον κήπο, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Σεραφείμ του Σαρώφ. Η επόμενη μας στάση θα έιναι στα γαϊδουράκια του Πακγράτιου στην περιοχή. Επείτα θα κατευθυνθούμε στο ''Πανόραμα'', στον Καλοπαναγιώτη για φαγητό και ξεκούραση. Μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για τον τελικό μας προορισμό την κοινότητα του Πεδουλά. Θα πάμε στο ξενοδοχείο μας ''Elyssia Hotel'' για τακτοποίηση στα δωματία μας. Θα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στο χωριό και θα επισκεφθούμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα - 18 Ιουνίου Κυριακή

Αφου ξυπνήσουμε και απολαύσουμε το πρωινό μας θα ετοιμαστούμε για την πεζοπορία μας και στη συνέχεια θα αναχώρησουμε απο το ξενοδοχείο. Θα αφήσουμε τις αποσκεύες μας μέσα στο λεωφορείο. Το λεωφορείο θα μας αφήσει στην αρχή της πεζοπορίας μας και θα μας βρεί στο τέλος. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ειναι 7km και είναι προς το δρόμο της Τσακίστρας. Αφού τελειώσουμε την πεζοπορίας μας και φτάσουμε στο χωριό της Τσακίστρας, θα μεταβούμε σε ένα περβόλι για να μαζέψουμε κεράσια. Στη συνέχεια θα πάμε σε ταβέρνα της περιοχής για φαγητό και ξεκούραση. Τέλος γεμάτοι εμπειρίες και καινούργιες αναμνήσεις θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στη Λευκωσία.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3EEUWeM

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου - 18 Ιουνίου στο κτίριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου και τον Σύνδεσμο Κυπρίων Αρχαιολόγων διοργανώνουν τη δράση «Ιστορία και Αρχαιολογία για όλους!», στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας 2023.

Η σειρά δράσεων  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 19:00, στο κτίριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία). Η δράση «Ιστορία και Αρχαιολογία για όλους!» απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας, κάποιες δραστηριότητες όμως απευθύνονται και σε μικρούς και μεγάλους. 

Οι επιμέρους δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί ως σταθμοί εντός του κτηρίου και εξωτερικά στο θεατράκι του Ιδρύματος και θα περιλαμβάνουν:

Κυριακή 18 Ιουνίου 

11:00-12:30

• Διαδραστική Μουσειακή Ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους «Το Μουσείο των Αισθήσεων»

16:00-17:00 

• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανεκτίμητα Νομίσματα και άλλες αξίες»

17:00-19:00 

• Διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά “Επιτρέψτε μου να συστηθώ: αρχαιολόγος” 

• «Αρχαία κεραμική τεχνολογία», κατασκευές με πηλό για μικρούς και μεγάλους 

• Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από αρχαία οστά και σπόρους, οστά ζώων, οστά ανθρώπων που είναι δυνατόν να εντοπιστούν σε μια ανασκαφή για μικρούς και μεγάλους με παρουσία τριών σταθμών:  Βιοαρχαιολογία,  Αρχαιοβοτανική, Ζωοαρχαιολογία

Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν.

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία.

Μάθε περισσότερα στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128175.  

Εργαστήρι σμιλιού - 18 Ιουνίου στην αίθουσα του Πάρκου Έλενας στην Κακοπετριά

Είναι ιδανικό για οικογένειες και παρέες που θέλουν να γνωρίσουν μια παραδοσιακή τέχνη, μέσα από μια πιο μοντέρνα οπτική.

Στο εργαστήρι:

Μαθαίνουμε για την ιστορία του σμιλιού στην Κύπρο και τα είδη που υπάρχουν στον τόπο μας. Δοκιμάζουμε να πλέξουμε τους βασικούς πόντους και παίρνουμε μαζί μας ένα δώρο για όλη την οικογένεια!

Δωρεάν Επιχορηγημένα Εργαστήρια Σμιλιού, από το Υφυπουργείο Τουρισμού! 

Εργαστήρια την ερχόμενη Κυριακή στις 11:00 - 12:00 και 16:00-17:00, στην αίθουσα του Πάρκου Έλενας στην Κακοπετριά. Συμμετοχή ΜΟΝΟ με προκρατήσεις στο 96 841803!

Περισσότερες πληροφορίες για τα επιχορηγημένα εργαστήρια ΕΔΩ

Παζαράκι μεταχειρισμένων - 18 Ιουνίου, στο καφενείο Ο Τεμπέλης & Dusty Munky στην Πλατεία Ηρώων

 

Aκόμα ένα από τα αγαπητά μας παζαράκια μεταχειρισμένων βιβλίων, έρχεται την Κυριακή 18 Ιουνίου, στο καφενείο Ο Τεμπέλης & Dusty Munky στην Πλατεία Ηρώων κάτω στην πόλη.

Το παζαράκι θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα με εκατοντάδες βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές, όλα δωρεές από υποστηρικτές του καταφυγίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο [email protected] η μέσω τηλεφώνου στο 99692019

Loader