15 καλοκαιρινές δραστηριότητες για το τριήμερο του Κατακλυσμού

15 καλοκαιρινές δραστηριότητες για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Όλα όσα θα ζήσουμε στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού

Το τριήμερο του Κατακλυσμού είναι εδώ και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε πώς να περάσεις αξέχαστα αυτές τις μέρες. Ετοιμάσουν να ζήσεις αξέχαστες εμπειρίες γεμάτες μουσική, θεατρικά και φυσικά τα αγαπημένα μας φεστιβάλ στο χωριό. Βρες πιο κάτω 14 επιλογές για όλη την οικογένεια.

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ:

Κατακλυσμός Λάρνακας -  2-7 Ιουνίου στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων

Από τις 2-7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο Κατακλυσμός στη Λάρνακα και το πρόγραμμα είναι απολαυστικό. Συναυλίες, χοροί, τραγούδια και πολλές άλλες εκπλήξεις έρχονται στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Ανάμεσα στους τραγουδιστές που θα απολαύσουμε είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο  Χρήστος Δάντης και ο Γιάννης Πλούταρχος που υπόσχονται να μας κρατήσουν την καλύτερη μουσική παρέα.

Φυσικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλους καλλιτέχνες όπως η Δέσποινα Ολυμπίου, η Στέλλα Γεωργιάδου και όχι μόνο.

Ανακάλυψε το γεμάτο πρόγραμμα που ξεκινά στις 2 Ιουνίου, ΕΔΩ

credits φωτο: Μανώλης Χιώτηςπηγή 

 Κατακλυσμός στη Λεμεσό, 3-5 Ιουνίου στο Μόλο

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

8:30μ.μ Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού με την παράσταση «Καλώς ήρταμεν! Χοροί και τραγούδια της Κύπρου»

9:30μ.μ Συναυλία με τίτλο «Θα πούμε τα αλλιώτικα»

Τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, του Διονύση Σαββόπουλου, του Νίκου Παπάζογλου, των αδελφών Κατσιμίχα, αλλά και του Χρίστου Νικολόπουλου, του Τάκη Σούκα, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Στράτου Διονυσίου και πολλών άλλων. Ο Κούλης Θεοδώρου, η Μαρία Θεοδότου, ο Δημήτρης Μεσημέρης, η Φρειδερίκη Τομπάζου και ο Σάββας Χρυσοστόμου, σε μια συναυλία με παλιά τραγούδια διαχρονικής αξίας με τα οποία μεγαλώσαμε.

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Θεατράκι Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου

6:00-8:00μ.μ Παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές, από το Εργαστήρι Τέχνης του Δήμου Λεμεσού, με την Ριάνα Χατζημενοίκου. 8:00μ.μ Παράσταση θεάτρου Σκιών με το Θέατρο Σκιών Γιάννη Πάφου. Ο καραγκιόζης με τον πάμπορο στον κατακλυσμό.

Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

8:00μ.μ Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος» και το μουσικό σχήμα Αντάμα σε καρσιλατίσματα ανατολής και δύσης από την Κύπρο

8:45μ.μ Ο Εθνικός Σύλλογος Ζήδρος σε ένα πρόγραμμα με Κρητικούς χορούς και τραγούδια

9:30μ.μ Το πάρτι συνεχίζεται.. συναυλία με τους 4 θρύλους, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, και Γιάννη Μηλιώκα. Γνήσιοι έφηβοι μιας νιότης που δεν χάθηκε ποτέ, κατακτούν το «σανίδι» δίνοντας μας με τον παλμό της μουσικής τους ρυθμό στα πόδια και μια βραδιά που όλοι μένουν «παιδιά».

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Θεατράκι Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου

6:00-8:00μ.μ Παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές, από το Εργαστήρι Τέχνης του Δήμου Λεμεσού, με την Ριάνα Χατζημενοίκου. 8:00μ.μ Παράσταση θεάτρου Σκιών με το Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος. Ο Μέγα Αλέξανδρος και ο κατηραμένος Όφης.

Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

9:00μ.μ Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά με τίτλο «50 χρόνια χρυσάφι», που θα μας ταξιδέψει στη μαγεία το ελληνικού τραγουδιού με τραγούδια μεγάλων συνθετών και ποιητών/ στιχουργών με τους οποίους ο καλλιτέχνης κατέθεσε σπουδαία δισκογραφική δουλειά.

Κατακλυσμός στην Πάφο, 3-5 Ιουνίου στο Cap St Georges Hotel & Resort

.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Cap St Georges Hotel & Resort, με ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό πάρτι εγκαινίων στο Kohili Beach Lounge Bar, με τους παγκοσμίου φήμης DJs, τον Cuebrick και τον Dj Agatino Romero. Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα βρεθεί για μία ξεχωριστή συναυλία στο ξενοδοχείο ο Σάκης Ρουβάς.

 Στις 5 Ιουνίου στην Πλατεία Κοχίλι θα υπάρχουν θαλάσσιες δραστηριότητες και με αφρούς για τα παιδιά.

Περισσότερα θα βρεις ΕΔΩ

Κατακλυσμός στην Αγία Νάπα, 3-5 Ιουνίου

Ο Δήμος Αγίας Νάπας προετοιμάζεται για τον Κατακλυσμό και μόλις ανακοίνωσε ένα απολαυστικό πρόγραμμα. Το τριήμερο 3-5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση για τον Κατακλυσμό και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε πολλά.

Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Νίκο Ζωιδάκη ενώ το Σάββατο 4 Ιουνίου,  θα βρεθεί στο νησί μας ο γνωστος και αγαπημένος Νίκος Μακρόπουλος. 

Φυσικά τις μέρες αυτές θα υπάρχει η  Γιορτή Ψαριού, χοροί και τραγούδια από διάφορα συγκροτήματα Δήμου Αγίας Νάπας και όχι μόνο.

Ανακάλυψε ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Κατακλυσμός στην Πόλη Χρυσοχούς, 3-5 Ιουνίου στο Λιμανάκι του Λατσιού

Στις 3-5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στο Λιμανάκι του Λατσιού μοναδικές εκδηλώσεις με θαλάσσια αγωνίσματα, χοροί και μπόλικη μουσική.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Γιώργο Τσαλίκη καθώς και τη Μαρία Καρλάκη! 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα

Κατακλυσμός Πρωταρά - 4 Ιουνίου στην πλατεία του Fig Tree Bay

Η αγαπημένη και δημοφιλής τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή θα αποτελέσει την κορύφωση των φετινών εορτασμών του τριημέρου του Κατακλυσμού στον Πρωταρά. 

Η Δέσποινα Βανδή έρχεται στον Πρωταρά για να πραγματοποιήσει μία μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Κυριακή 4 Ιουνίου στην πλατεία του Fig Tree Bay όπου θα μας ξεσηκώσει με τα τραγούδια της παλιά και καινούργια. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00. 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Μαρίζα Ρίζου -  2 Ιουνίου στο Χάνι του Ιμπραήμ, Πάφο και 3 Ιουνίου στο Θέατρο Ριάλτο και 2 Ιουνίου στο Χάνι του Ιμπραήμ, Πάφος

Με τον ενθουσιασμό της κυκλοφορίας του τέταρτου προσωπικού της άλμπουμ "Το Χωριό" η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει με ανυπομονησία για τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στις  2 Ιουνίου στο Χάνι του Ιμπραήμ, Πάφο και 3 Ιουνίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Γιώργος Σαμπάνης - 3&4 Ιουνίου στο Theama Venue στη Λεμεσό

Ο αγαπημένος τραγουδιστής πρόκειται να βρεθεί στο νησί μας για μία εμφάνιση.  Ο Όμιλος Breeze, ο μεγαλύτερος όμιλος ψυχαγωγίας στην Κύπρο υποδέχεται το καλοκαίρι με τον πιο αγαπητό, δημοφιλή και ανατρεπτικό τραγουδιστή της νέας γενιάς.⁣

Γιώργος Σαμπάνης Live στο Theama, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Ιουνίου!⁣

Για πληροφορίες & κρατήσεις στο 99 85 2220⁣

Λευτέρης Πανταζής - 4 Ιουνίου στο Opus Venue στη Λεμεσό

Ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής έρχεται ξανά στην Κύπρο. Το Anodos Live παρουσιάζει στο OPUS VENUE

την Κυριακή 4 Ιουνίου τον αξεπέραστο Λευτέρη Πανταζή που με τις επιτυχίες του θα μας διασκεδάσει για άλλο ένα βράδυ στη Λεμεσό.

ΘΕΑΤΡΟ:

Ειδικές Περιστάσεις -  Λεμεσός – Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ - 1η Ιουνίου Πέμπτη

 

Ένα γλυκό και λαμπερό έργο για τον έρωτα και το χωρισμό, τη φιλία, την αγάπη και τη συντροφικότητα, μια τρυφερή κομεντί με αυθόρμητα αστείες αλλά και ουσιαστικά συγκινητικές καταστάσεις!!

Στην ιστορία του έργου, μετά τον εορτασμό της 15ης επετείου τους και με τρία παιδιά, ο Μάικλ και η Έιμη αποφασίζουν να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους και προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για τους ίδιους και για τα τρία παιδιά τους. Συναινετικά και όταν το απαιτούν “ειδικές περιστάσεις”- δηλαδή γάμοι, βαφτίσεις, γενέθλια, κηδείες, αποφοιτήσεις, γιορτές- ξανασυναντιούνται και συζητούν για τη σχέση τους, την εικόνα που έχουν ο ένας για τον άλλο, αποκαλύπτουν και συνειδητοποιούν πράγματα. Μέσα από λεπτές ισορροπίες προσπαθούν και οι δύο να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση αυτή αφού παρά τον χωρισμό τους, τους ενώνουν πολλά.. Έτσι λοιπόν χρόνια μετά το διαζύγιο επανεξετάζουν το ερώτημα και συμφωνούν ότι.. «εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάνεις».

Η Ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Bernard Slade

Μετάφραση: Δανάη Σταματοπούλου

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη

Ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Ειρήνη Κωνσταντίνου

Λεμεσός – Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ:

1η Ιουνίου Πέμπτη

Εισιτήρια: online SoldOut Ticket, κατάστημα Stephanis

Πληροφορίες / κρατήσεις: 70007721, 99344702

Έναρξη: 20:30

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Red Peter: Από τον πίθηκο στον Άνθρωπο - 1η Ιουνίου στο Θέατρο Ριάλτο

Καυστική σάτιρα και κριτική για την πορεία και την εξέλιξη του ανθρώπου, σε μια ελεύθερη διασκευή των κειμένων του Φραντς Κάφκα, σε μια παράσταση βαριετέ κόντρα στις κλισέ αναπαραστάσεις του διάσημου πίθηκου Red Peter σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους.

Η παράσταση βασίζεται στα εμβληματικά διηγήματα του Τσέχου συγγραφέα «Αναφορά σε μια Ακαδημία», « Η Κρίση» και «Η Μεταμόρφωση» . Η θεατρική διασκευή του Νεοκλή Νεοκλέους ακολουθεί τη δομή του ενός από τα τρία διηγήματα του Φραντς Κάφκα, το «Αναφορά σε μια ακαδημία», όπου καταγράφεται η διαδρομή μετάλλαξης ενός πιθήκου σε άνθρωπο. Τον χαρακτήρα θα υποδυθούν δύο ηθοποιοί - ένας ελληνόφωνος και ένας τουρκόφωνος Κύπριος - δημιουργώντας την αίσθηση του «ΟΛΟΥ» αφού ως πολίτες της Κύπρου βιώνουμε εν πολλοίς τα ίδια αδιέξοδα, αξιοποιώντας τον συμβολικό τρόπο και ύφος γραφής των διηγημάτων του Φραντς Κάφκα.

Σκηνοθεσία & Δραματουργική επεξεργασία: Νεοκλής Νεοκλέους

 Σκηνικά & Κοστούμια: Σάββας Μυλωνά

Φωτογραφίες Χρίστος Αβρααμίδης

Με ελληνικούς και τούρκικους υπέρτιτλους

Διάρκεια: 80’

Εισιτήρια: € 13 / 10

Κατάλληλο για παιδία 12+

1η Ιουνίου στις 20:30 στο Θέατρο Ριάλτο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Φεστιβάλ Φράουλας στη Δερύνεια - 2 Ioυνίου

Το αγαπημένο φρούτο έχει την τιμητική του τον Ιουνίου και το πρόγραμμα που θα απολαύσουμε τον ερχόμενο μήνα στο φεστιβάλ στη Δερύνεια, έχει ανακοινωθεί. Το 12ο Φεστιβάλ Φράουλας στη Δερύνεια θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου και ανακοίνωσε του τραγουδιστές που θα μας διασκεδάσουν.

Ο Κώστας Μαρτάκης, η Χριστίνα Ράλλη και ο Άκης Δείξιμος θα βρεθούν στο Γήπεδο «Αναγέννησης» Δερύνεια για να χαρίσουν ένα αξέχαστο βράδυ γεμάτο μουσική και χορό.

Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης παιχνίδια και ζωγραφική προσώπου για τα παιδιά! 

Ώρα έναρξης: 18:00

Είσοδος ελεύθερη 

Ετοιμασία σαπουνιού ελαιολάδου - 2-4 Ioυνίου στο NatureMe - Handmade cosmetics

.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής σαπουνιού ελαιολάδου και θα ενημερωθούν για τα βασικά της σαπωνοποιϊας, δίνοντας τους τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει να ετοιμάζει το δικό του σαπούνι ψυχρής μεθόδου.

Εργαστήρια επιχορηγημένα από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Προκρατήστε τις θέσεις σας με μήνυμα στο 96799656, γράφοντας ημερομηνία και ώρα ενδιαφέροντος καθώς και αριθμό ατόμων. Περιορισμένος αριθμός ατόμων σε κάθε εργαστήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://heartlandoflegends.com/workshops/

Cyprus Craft Beer Fest 2023 - 4 Ιουνίου, Sunmoon Creative Space Street, Λάρνακα

Ενα craft beer annual festival στην καρδιά της Λάρνακας έρχεται τον Ιούνιο. Συμμετέχουν 11 κυπριακά μικροζυθοποιία απο όλοι την κυπρο θα βρεθουν στην καρδια της Λαρνακας και θα μοιράζουν μπύρα για δοκιμή και όχι μόνο.

Μαζι τους φυσικα 3 απο τα καλυτερα street food της κυπρου αλλα και η καλυτερη DJs του νησιου. Σεμινάρια σχετικα με την μπύρα, παρουσιαση παρασκευης μπυρας και κοκτειλ με μπυρα κλεινουν την εξισωση.

Info

Κυριακή 4 Ιουνίου, Sunmoon Creative Space Street, 12.00, Αγίου Λαζάρου 77, Λάρνακα. 

Είσοδος ελεύθερη. 

Γιορτή Κερασιού, Κάμπος και Τσακκίστρα, 3-4 Ιουνίου, Κάμπος και Τσακκίστρα 

7

Τα δύο μικρά χωριουδάκια της επαρχίας Λευκωσίας είναι ιδιαίτερα γνωστά για την καλλιέργεια κερασιών γι' αυτό κάθε χρόνο πραγματοποιούν την γιορτή του κερασιού για να τιμήσουν το φρούτο των δύο κοινοτήτων. Φέτος, για ένα ολόκληρο διήμερο, το σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου θα πάμε στον Κάμπο και την Τσακκίστρα για να απολαύσουμε κεράσια και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Σαββατο 3, Κυριακή 4 Ιουνίου, Κάμπος και Τσακκίστρα, επαρχία Λευκωσίας.

Loader