15 όμορφες εκδηλώσεις για ένα ξεχωριστό σαββατοκυρίακο του Σεπτέμβρη!

15 όμορφες εκδηλώσεις για ένα ξεχωριστό σαββατοκυρίακο του Σεπτέμβρη!

Παραδοσιακά φεστιβάλ, συναυλίες και θεατρικά για όλη την οικογένεια

Άλλο ένα σαββατοκυρίακο έρχεται και φέρνει μαζί μοναδικές εκδηλώσεις για όλους. Επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και ηλικία. Ανακάλυψε πιο κάτω όλα όσα έρχονται αυτό το διήμερο και είναι πολλά υποσχόμενα.

Γιάννης Πλούταρχος -  8 Σεπτεμβρίου πάμε στο Γήπεδο Ακρίτα Χλώρακας

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα βρεθεί στο νησί μας για άλλη μια φορά. Στις 8 Σεπτεμβρίου πάμε στο Γήπεδο Ακρίτα Χλώρακας για να απολαύσουμε τον σπουδαίο καλλιτέχνη σε ένα μοναδικό πρόγραμμα.

Ο Γιάννης Πλούταρχος υπόσχεται να μας κρατήσει την καλύτερη μουσική συντροφιά για άλλη μια φορά.

Είσοδος ελεύθερη 

Προπώληση 12€

Στις 21:00

Flying Away Art and Music Festival- 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου Γήπεδο του Ορφέα στην Λευκωσία

Ετοιμαστείτε για τις πιο όμορφες φεστιβαλικές νύχτες του τριημέρου 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου, σε ένα από τους πιο ατμοσφαιρικούς χώρους του νησιού μας, το Γήπεδο του Ορφέα στην Λευκωσία, με μουσική από αγαπημένους Dj’s και καλλιτέχνες!

Το φεστιβάλ πάντοτε έχει ως γνώμονα την προβολή της τέχνης και των Κυπρίων καλλιτεχνών, για αυτό φέτος δίνει και πάλι την ευκαιρία σε 150 και πλέον καλλιτέχνες να αναδείξουν τις δημιουργίες τους στα ειδικά διαμορφωμένα μαγαζάκια. Η γκάμα των έργων των καλλιτεχνών-δημιουργών είναι αρκετά ευρεία και στα μαγαζάκια μπορείτε να βρείτε έργα ζωγραφικής που θα δώσουν χαρακτήρα στον χώρο σας, illustrations, ταξιδιάρικες φωτογραφίες και κάρτες, κατασκευές που θα κάνουν τη διαφορά στο σαλόνι σας, έργα γραφιστικής, χειροποίητες δημιουργίες με ποικίλα υλικά, ιδιαίτερα κοσμήματα με τεχνικές που δεν συναντάτε συχνά, και φυσικά μόδα από πλήθος ταλαντούχων Κύπριων δημιουργών.

Το κοινό θα μπορεί να παραγγείλει ή να αγοράσει απευθείας τα έργα-δημιουργίες που επιθυμεί, υποστηρίζοντας έμπρακτα τους καλλιτέχνες και δημιουργούς του τόπου μας.

Θα απολαύσετε όλα τα πιο πάνω έχοντας στη διάθεσή σας street food και παγωμένη craft μπύρα, καφέ, ποτό, γλυκό και ότι άλλο επιθυμεί η ψυχούλα σας. Θα υπάρχουν γεύσεις από Ιταλία, Γερμανία, Ασία και φυσικά Κυπριακές γεύσεις για τους παραδοσιακούς μας τύπους. Επίσης θα υπάρχουν και vegetarian επιλογές ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι ουρανίσκοι και οι διατροφικές ιδιαιτερότητες!

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να παίξουν γιγάντια παιχνίδια σε ένα ειδικά διαμορφωμένο playground.

Το ξεχωριστό και χαλαρωτικό μας lounge area θα ενισχυθεί με περισσότερα lounge σποτάκια στα οποία δεν θα λείπουν οι επιλεγμένες μας υπηρεσίες όπως τα δροσερά cocktails και FAF signature cocktails από την εξειδικευμένη ομάδα του Jar Mobile Bar και ο ναργιλές για την απόλυτη χαλάρωση από την ομάδα του ShishaLove.

Επαγγελματίες make up artists και κομμωτές θα προσφέρουν στο κοινό μας τα FAF festival looks!

To πρόγραμμα:

Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου

Μelodic Electronic Music

18.00-19.30 Tania

19.30-21.00 Pueblo Franco & The Mighty Scoop

21.00-22.30 Salo & Kzen

22.30-00.00 Pazzi & Pan

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Μagic De Spelle

Υπόγεια Ρεύματα

Ενδελέχεια- Δημήτρης Μητσοτάκης

Dj Charitos

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Locomondo (Live)

Dj Portiero

Το Ophan επιστρέφει με ένα σούπερ πάρτι στα Καμπιά - 8 Σεπτεμβρίου

Μετά από την θερμής αποδοχή που έλαβε το event Ophan που έγινε πέρσι τον Μάιο, επιστρέφει την Παρασκευή στις 9 Σεπτεμβρίου. Αντί για τριήμερο φεστιβάλ με Κύπριους καλλιτέχνες, φέτος θα πραγματοποιηθεί ένα μονοήμερο πάρτι με 2 ξένους dj οι οποίοι θα συνοδεύονται και από ντόπια ταλέντα. 

Headliner της βραδιάς θα είναι ο καταξιωμένος και παγκοσμίου φήμης dj του Βερολίνου, Ονούρ Οζέρ ο οποίος άφησε πίσω του το γκλάμουρ της Ibiza και των back-to-back σετ με αστέρες όπως ο Ricardo Villalobos για να επικεντρωθεί στο underground ύφος που τον χαρακτηρίζει σήμερα. Με πέραν των 30 χρονών εμπειρία και μια πλούσια συλλογή με σπουδαίους δίσκους, η εμφάνιση του θα είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή. 

Ένεκα του σημερινού κλίματος, της στιγμιαίας ευχαρίστησης, τα μεγάλης διάρκειας σετ είναι πλέον χαμένη τέχνη, αλλά όχι για τους διοργανωτές του Ophan και τον Ονούρ Οζέρ ο οποίος θα παίξει για πέντε συνεχόμενες ώρες. Μαζί του θα εμφανιστεί και η Ναυσικά από Ελλάδα, γνωστή σαν συνδημιουργός της Αθηναϊκής REVOLT, η οποία περιοδεύει στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο. Τους συνοδεύουν οι ντόπιοι παίκτες Socrates, Mesitis, και Afrofox.

 

Το πάρτι θα διεξαχθεί σε ένα πανέμορφο ειδυλλιακό τοπίο στα Καμπιά κοντά στο σημείο όπου έλαβε χώρα και την προηγούμενη χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Ονούρ Οζέρ διαβάστε το άρθρο του δημοφιλέστερου περιοδικού underground ηλεκτρονικής μουσικής - Resident Advisor το οποίο τον αποκαλεί, μεταξύ άλλων, ως τον ηγέτη της σκηνής με παγκόσμιας κλάσης τεχνική.

Tickets Online (Via Resident advisor)

€14 + Booking fee (8- 18 Aug) 

€17 + Booking fee (19 Aug - 07 Sep) 

Physical Outlets:

Price: €17 (No Booking Fee)

Limassol: Sousami Bar

Nicosia: Oktagono Kiosk

€22 at the door

Πληροφορίες: 99440593

fb event: https://www.facebook.com/events/597166679166144/?ref=newsfeed

tickets: https://ra.co/events/1752757?fbclid=IwAR1ULWfUxqXVvL6ErSSpD4AIuKPHtb6TEhGuCFD9e4XY-rBc_ozqk_LDIAk

Ο Ηλίας Βρεττός και ο Αναστάσιος Ράμμος - 9 Σεπτεμβρίου στο Theama, στη Λεμεσό

Οι δύο καλλιτέχνες έρχονται για να μας χαρίσουν ένα αξέχαστο μουσικό βράδυ. Ο Ηλίας Βρεττός έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο Theama, στη Λεμεσό.

Μαζί του ο Αναστάσιος Ράμμος.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 99 341 341

Ετοιμάσου  για ένα βράδυ γεμάτο χορό και διασκέδαση

 

Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη - 9 και 10 Σεπτεμβρίου σε Λευκωσία και Λεμεσό

O Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη έρχονται περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για να ενώσουν γι' άλλη μια φορά διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε κι όλα δένουν αρμονικά: η ίδια συνταγή που χάρισε τεράστια επιτυχία στο "Μουσικό Κουτί" τους στην ΕΡΤ.

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός γιόρτασε το περασμένο καλοκαίρι τα 40 χρόνια διαδρομής του που ξεκίνησε με τους Φατμέ, με δυο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο και μια μεγάλη πανελλήνια περιοδεία, επιστέγασμα μιας σπάνιας σε διάρκεια και δημιουργικότητα παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι.

Το 2020 οραματίστηκε και δημιούργησε, με μια ομάδα εκλεκτών συνεργατών το "Μουσικό Κουτί", την εκπομπή που άλλαξε τα δεδομένα των τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά και γνώρισε πρωτοφανή αναγνώριση και αγάπη από το κοινό.

Η Ρένα Μόρφη, εξαιρετική ερμηνεύτρια, ξεκίνησε με το συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί που ξεχώρισε για τις πρωτότυπες διασκευές και τις πολυάριθμες συναυλίες του σε διεθνή φεστιβάλ. Στη συνέχεια ακολούθησε μία επιτυχημένη σόλο πορεία ενώ δημιούργησε μεγάλη αίσθηση με τις ερμηνείες της στο "Μουσικό Κουτί".

Συναυλίες στην Κύπρο: 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, Σχολή Τυφλών, Λευκωσία

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου Κηποθέατρο, Λεμεσός

O θρυλικός TIESTO έρχεται στην Κύπρο - 10 Σεπτεμβρίου στο  ZANTE Venue 

Σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Tiësto, ο DJ και παραγωγός πουέχει κερδίσει το βραβείο GRAMMY®, είναι πλατινένιαδιακεκριμένος από την RIAA και έχει αναδειχθεί ως «Ομεγαλύτερος DJ όλων των εποχών» από το Mixmag, και #1 DJ από το περιοδικό Rolling Stone, έρχεται στην Κύπρο για μια exclusive εμφάνιση. 

Με περισσότερες από 36 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, και εκατομμύρια ακόλουθους στα social media, ο Tiësto συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει το τοπίο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο Tiësto, ο απόλυτος leader της ηλεκτρονικής μουσικής, και έχοντας κερδίσει ευρεία αναγνώριση με επιτυχίες όπως «The Business» που οδήγησε σε μια υποψηφιότητα για το «Best Dance/Electronic Recording» στα 64α ετήσια βραβεία GRAMMY® και ασφάλισε 15 πλατινένια και οκτώ χρυσά πιστοποιητικά παγκοσμίως, έρχεται για μια εμφάνιση που αναμένεται εκπληκτική.

Ο διεθνής καλλιτέχνης θα εμφανιστεί στη σκηνή του ZANTE Venue by Punin στις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 8:00 μ.μ. και η μαγεία θα ξεκινήσει στις 10:00 μ.μ. Μη χάσετε αυτήν την ηλεκτρισμένη νύχτα μουσικής και ζωντανής ενέργειας.

Ημέρα: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 22:00

Τοποθεσία: ZANTE Venue by Punin

Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS & ZANTE VENUE BY PUNIN

Για πληροφορίες: 97888222

The Xylofagou Big Potato International Festival - 8 Σεπτεμβρίου

 

Δύο ημέρες γεμάτες χαρά, ψυχαγωγία, διασκέδαση με τραγούδια και χορούς, αλλά και πολλές πολλές εκπλήξεις, ετοιμάζει η κοινότητα της Ξυλοφάγου, η οποία εργάζεται πυρετωδώς για το "Διεθνές Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας Ξυλοφάγου 2023".

Το μεγάλο γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  8 Σεπτεμβρίου 2023. Πέρα από τη διεθνή διάσταση που θα λάβει, το φεστιβάλ στοχεύει και σε μια επιπλέον κατάκτηση εκτός συνόρων, που δεν είναι άλλη από μια θέση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος, θα φιλοξενηθούν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες, που έρχονται να ανεβάσουν το κέφι και τη διάθεση στα ύψη, ενώ το χιούμορ και το γέλιο δεν πρόκειται να απουσιάσουν από την όλη διοργάνωση.

Επιπρόσθετα, στον χώρο του φεστιβάλ θα προσφέρονται στους επισκέπτες πατάτες μαγειρεμένες με διάφορες συνταγές. Παράλληλα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί μέσα από τη γεωργική έκθεση που θα λειτουργήσει, για θέματα πατατοκαλλιέργειας, αλλά και που αφορούν τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. 

Η κοινότητα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο, ντόπιους και ξένους, να παραστούν στο φεστιβάλ και να βγάλουν επί τη ευκαιρία την αναμνηστική τους φωτογραφία στον χώρο της μεγάλης πατάτας, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς της Ξυλοφάγου.

Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου -  8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Δρομολαξιάς

Για ακόμα μία χρονιά η ποδοσφαιρική ομάδα Αστέρας Μενεού στο Μενεού Λάρνακας θα πραγματοποιήσει το 6ο Φεστιβάλ Οφτού τιμώντας έτσι σε μία μεγάλη φιέστα το απόλυτο κυπριακό παραδοσιακό πιάτο του καλοκαιριού. 

Οι διοργανωτές μας ενημερώνουν πως το φεστιβάλ που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο συνεχίζεται και φέτος με νόστιμο οφτό στον φούρνο, παγωμένες μπίρες και καλεσμένους καλλιτέχνες που θα προσφέρουν στο κοινό μία ξεχωριστή βραδιά. 

Το επιτυχημένο φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 20:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Δρομολαξιάς στην κοινότητα του Μενεού.

Δεν θα μπορούσε βέβαια από αυτή τη γιορτή να λείπει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Αυτή την φορά θα διασκεδάσουμε μαζί με τους Κωνσταντίνο Παταλιά στο τραγούδι, Πανίκο Αγγελόπουλο στο μπουζούκι, τραγούδι και την Μαρία Ανδρέου.

 

Οι εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε στα Ιεροκήπια 2023 στη Γεροσκήπου - 8-29 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Γεροσκήπου, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οργανώνει για 28η χρονιά τις εκδηλώσεις «ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ», οι οποίες αποτελούν την κορωνίδα της πολιτιστικής του πολιτικής.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του κοινού.

Στην Έναρξη των Εκδηλώσεων, που θα δοθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Γεροσκήπου, 8.00μ.μ.

«Τα Τραγούδια της Παρέας» του Μάνου Λοΐζου, με τους Κώστα Μακεδόνα, Δέσποινα Ολυμπίου, Ανδρέα Ελεσνιτσάλη και το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση». Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ιεροί Κήποι».

Θεατρική Παράσταση «Ο Παπαφίγκος»

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, Γυμνάσιο Γεροσκήπου, 8.00μ.μ.

Κυπριακή κωμωδία.

Λαμβάνουν μέρος: Θέμιδα Νικολάου, Λουκία Πρωτοπαπά, Γιώργος Αναγιωτός, Χρήστος Γιάγκου, Στέλιος Μαρτάς, Κρίστοφερ Γκρέκο, Γιάννης Κόκκινος, Μανώλης Μιχαηλίδης, Ηλιάνα Κάκκουρα.

«Ένα Φεγγάρι Αλλόκοτο»

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, «Κάτω Βρύση», 8.00μ.μ.

Βραδιά ελληνικού έντεχνου και λυρικού τραγουδιού.

Τραγούδι/Αφήγηση: Χρύσω Μακαρίου

Πιάνο: Μανώλης Νεοφύτου

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Ανατολική Πάφος: άνθρωποι, περιβάλλον, ζωή, πολιτισμός, στιγμές».

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου «Αποθήκη», 7.00μ.μ.

Συνδιοργανωτής: Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου (6.00μ.μ. – 8.00μ.μ.)

Αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Δημάρχου Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Χώρος Στάθμευσης Aliathon Holiday Village, 8.00μ.μ.

Μουσικό πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου. Αναπαράσταση Κυπριακού Γάμου από τον Λαογραφικό Όμιλο «Αφροδίτη». Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και επαγγελμάτων

Προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων

Πληροφορίες στο 26 960857 & 26 960867.

5ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού -  9 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού

Το μικρό χωριουδάκι της επαρχίας Πάφου, η Μηλιού ετοιμάζεται να διοργανώσει και φέτος το δικό της φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στον βασιλιά των εσπεριδοειδών, το πορτοκάλι.

Το γραφικό χωριό της Πάφου με την πλακόστρωτη πλατεία θα διοργανώσει για πέμπτη χρονιά το Φεστιβάλ Πορτοκαλιού τιμώντας το αρωματικό και ζουμερό φρούτο της περιοχής. 

Το 5ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στην γραφική  Πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού όπου αναμένεται να περάσουμε και φέτος μία ξεχωριστή μέρα με άρωμα πορτοκαλιού. 

Στο φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις προϊόντα με βασικό υλικό το πορτοκαλί, από φρέσκους χυμούς, γλυκά του κουταλιού, μέχρι και μαρμελάδες.

Vegan Fam Festival - 9 & 10 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών στο χωριό Ψεματισμένος

Το Vegan Fam Festival, το μεγαλύτερο οικολογικό φεστιβάλ της Κύπρου, επιστρέφει για τρίτη φορά το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών στο χωριό Ψεματισμένος, Λάρνακα με τη στήριξη της Lidl Κύπρου. Ώρα έναρξης 14:00 - 23:00. Είσοδος ελεύθερη.

Το Vegan Fam Festivalείναι μια γιορτή αφιερωμένη σε κάθε μορφή ζωής! Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τον εαυτό τους και τον πλανήτη, να περάσουν μια όμορφη μέρα στη φύση.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τον βίγκαν τρόπο ζωής, να παρακολουθήσουν ομιλίες, επιδείξεις μαγειρικής και εργαστήρια από την Lidl Food Academy και γευσιγνωσία από το Vantastic Canteen, να δοκιμάσουν νόστιμα φαγητά, ποτά και γλυκά, να χαλαρώσουν στο κέντρο ευεξίας, να ψωνίσουν βίγκαν προϊόντα, να περάσουν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους, να ακούσουν ζωντανή μουσική και άλλα πολλά.

Το φεστιβάλ είναι φιλικό προς τα κατοικίδια, έχει οικολογικό χαρακτήρα και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση πλαστικού στο ελάχιστο. 

33ο Φεστιβάλ Παστελιού στην Ανώγυρα στις 10 Σεπτεμβρίου

Η πολιτιστική κληρονομιά, η θρεπτική αξία, η καινοτομία και η μοναδική γεύση του παστελιού ενώνονται αρμονικά, στην Ανώγυρα, σε ένα αναβαθμισμένο και καθαρά θεματικό φεστιβάλ, σε ένα πανέμορφο , και πεντακάθαρο χωριό, που ανήκει στο Δίκτυο «Όμορφα Χωριά της Κύπρου»

Η παρασκευή παστελλιού από χαρούπια είναι μια διαδικασία με πολλά στάδια και μεγάλη διάρκεια. Η Ανώγυρα, είναι το μοναδικό χωριό όπου συνεχίζει ακόμη να παρασκευάζει με τον παραδοσιακό τρόπο το χαρουπόμελο. Το παστέλλιν αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανώγυρας, με τεράστια αξία, και πρόσφατα άρχισε να γίνεται γνωστό και

ανα το παγκόσμιο, λόγω της μεγάλης του θρεπτικής αξίας, και της κατάταξης του σαν super food για όλες τις ηλικίες, και μπαίνει στην καθημερινή μας ζωή, σαν πολύτιμος θησαυρός γεμάτος βιταμίνες και ιχνοστοιχία με αμέτρητες χρήσεις.

Το Φεστιβάλ Παστελιού αναδεικνύει και προβάλει την παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά, και την σημμασία της χαρουπιάς και των προιόντων της, προωθεί την παραδοσιακή και την καινοτόμο γαστρονομία, και προσφέρει δυνατότητες ψυχαγωγίας και μάθησης.

Τα διαδραστικά εργαστήρια χαρουπιού, θα προσφέρουν γνώση και δεξιότητες για όλες τις ηλικίες, με την αξιοποίηση των κουκουτσιών του χαρουπιού σε εύχριστα αντικείμενα. Θα υπάρχει αφήγηση παραμυθιού και ντοκυμαντέρ για το χωριό και το παστέλλι.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνεται επίδειξη παρασκευής παστελλιού ,με τον παραδοσιακό τρόπο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν όλα τα στάδια της μετατροπής του μαύρου χρυσού, με μοναδική δεξιοτεχνία σε παστέλι και θα αποκτήσει ξανθό χρώμα σαν το χρυσάφι.

Το φεστιβάλ Παστελιού συμβάλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ανώγυρας και γενικά της υπαίθρου μια και λαμβάνουν μέρος πέραν των 20 εκθετών, ενώ γίνεται τόνωση ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας στην ύπαιθρο.

Το φεστιβάλ γίνεται κάτω απο την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού και του Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ιnfo

Kυριακή 10 Σεπτεμβρίου, Κεντρική Πλατεία, 11:00-20:00, Ανώγυρα. 

Dj Portiero«Η Κόμισσα της Φάμπρικας» -  8 Σεπτεμβρίου στα Σπήλια

 

Την κλασική κωμωδία των Κώστα Πρετεντέρη-Ασημάκη Γιαλαμά «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» προτείνει ο Θεατρικός Χώρος Πολυχώρος Εστία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σε μια μεγάλη αυλή κατοικούν τρία ξαδέλφια με το ονοματεπώνυμο «Χρήστος Δελημάνης», τελείως αντίθετοι χαρακτήρες: ο πρώτος είναι ένας ιδεαλιστής αστυφύλακας, ο δεύτερος ένας σκληροπυρηνικός κομμουνιστής και ο τρίτος σεσημασμένος διαρρήκτης.

Ο Δελημάνης αστυφύλακας συλλαμβάνει μια κοπέλα, την Έφη, η οποία κάνει μια διάρρηξη. Είχε μπει κρυφά στο διαμέρισμα του εραστή της αδελφής της για να πάρει κάποια ερωτικά γράμματα που εξέθεταν την αδελφή της. Στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί, η Έφη παρουσιάζεται ως «Σοφία», ένα άνεργο φτωχοκόριτσο. Μετά από ένα δακρύβρεχτο παραμύθι που σερβίρει στον αστυφύλακα Δελημάνη εκείνος, προσπαθώντας να τη βοηθήσει, τη στέλνει να εργαστεί στο εργοστάσιο όπου δουλεύει κι η μητέρα του. Εξαντλημένη με τα ωράρια των εργατριών, η Έφη σύντομα αποκτά το παρατσούκλι «Κόμισσα της φάμπρικας». Σ

την εξέλιξη της ιστορίας αποκαλύπτεται πως η Έφη είναι κόρη Υπουργού και πως έχει μεσολαβήσει για να μετατεθεί ο αστυφύλακας Δελημάνης στη Γενική Ασφάλεια. Αφελώς, εκείνος, πιστεύει πως όσα κέρδισε είναι με την αξία του. Καταληκτικά, η Έφη κι ο αστυφύλακας ερωτεύονται και μετά από μια σειρά ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων, τα πράγματα καταλήγουν στο πολυπόθητο αίσιο τέλος.

Παίζουν οι Φάνη Πέτσα, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Χριστίνα Γαβριηλίδου, Στέλιος Στυλιανού, Δέσποινα Χρυσάνθου, Δήμας Δημοσθένους, Μάριος Σαρπέτσας, Κατερίνα Σκουφάρη και η Έλενα Ευσταθίου. Σκηνοθεσία: Άγις Παίκος. 8μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο για όλους.

Παραστάσεις

8/9 Σπήλια

«Συμπέθεροι για κλάματα» - 8 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Πανίκου Δημητρίου

 

Ο Γιώρκατσος και ο Κωστουρής, τους οποίους γνωρίσαμε πέρσι στο Σουβενίρ Σιόπ Σάιπρους ξαναχτυπούν με νέες περιπέτειες.

Επίμαχο σημείο η βράκα του Κωστουρή και ένα κατά φαντασίαν φλερτ.  Όλα όμως ανατρέπονται στην είδηση πως θα γίνουν παππούδες. Ολόκληρη η γειτονιά βρίσκεται στο πόδι με τα καμώματά τους. Ένα έργο που διακωμωδεί με γλαφυρότητα τις συνήθειες και τα ήθη του νησιού.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8:00 μ.μ. στο Πάρκο Πανίκου Δημητρίου. Μία εκδήλωση στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Περιπλανήσεων - Φθινόπωρο 2023» του Δήμου Μέσα Γειτονιάς. Είσοδος ελεύθερη.

Το KIDS FUN ZONE - 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Mall of Cyprus

Παιχνίδια, δραστηριότητες και πολλές εκπλήξει έρχονται για όλα τα παιδιά. Ανακαλύψτε τις απίθανες καλοκαιρινές δραστηριότητες που έχει ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους, το Mall of Engomi! Στο Food Court, 12:00–14:00, κάθε Σαββατοκύριακο!

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων: https://shorturl.at/loUZ7

Δωρεάν είσοδος για όλους!

Aνακαλύψτε όλο το πρόγραμμα παιδικών δραστηριοτήτων με θεματική Back to School εδώ https://shorturl.at/dejV7, βρείτε το στο Food Court του #MallOfEngomi και αφήστε τα παιδάκια σας να ζήσουν απολαυστικές στιγμές!

Δωρεάν είσοδος.  

Loader