15+1 απολαυστικές εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκυρίακο του Οκτώβρη

15+1 απολαυστικές εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκυρίακο του Οκτώβρη

Ένα διήμερο γεμάτο απολαυστικές δραστηριότητες

Το τελευταίο σαββατοκυρίακο του Οκτώβρη είναι εδώ και μαζί του φέρνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για φίλους αλλά και για όλη την οικογένεια. Βρες πιο κάτω όλα όσα έρχονται το επόμενο διήμερο και μην χάσεις αυτές τις μοναδικές στιγμές.

«24η Μέρα» - Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία ,  κάθε Σάββατο

.

Επετειακό σκηνοθετημένο αναλόγιο του ψυχολογικού θρίλερ που ξεκίνησε την ελληνόφωνη πορεία της Alpha Square

Δώδεκα χρόνια μετά, ο Τομ θα συναντήσει ξανά τον Νταν! Το ψυχολογικό θρίλερ που αγαπήθηκε ως η πρώτη ελληνόφωνη παράσταση της Alpha Square επιστρέφει μόνο για έξι βράδια, ως ένα επετειακό σκηνοθετημένο αναλόγιο, στο σκηνικό του Γιώργου Γιάννου που θα φιλοξενούσε την παράσταση «Ιλαστήριον» που πρόσφατα ακυρώθηκε. Το αναλόγιο επενδύεται με ήχους του Δημήτρη Ζαχαρίου και φωτισμούς του Βασίλη Πετεινάρη.

«Η αλήθεια μπερδεύει» ήταν το σύνθημα για την «24η Μέρα», μια παράσταση που εξετάζει τη σεξουαλικότητα, την εντιμότητα και την ευθύνη. Το έργο του Τόνι Πιτσιρίλο σε μετάφραση Ανδρέα Αραούζου είχε παρουσιαστεί το 2011 σε σκηνοθεσία Νικόλα Κουρουμτζή και σκηνικά Έλενας Κατσούρη, με τους Ανδρέα Αραούζο και Πάνο Μακρή να δίνουν πάλη, κυριολεκτική και μεταφορική, επί σκηνής. Οι δύο ηθοποιοί επιστρέφουν τώρα, στα 20χρονα της Alpha Square, για ένα επετειακό αναλόγιο, αφού για πολλά χρόνια οι θεατές που το θυμούνται ζητούσαν την επαναφορά του!

Ο Τομ κοιμήθηκε με τον Νταν ένα βράδυ πριν πέντε χρόνια.

Απόψε είναι μαζί μια δεύτερη φορά.

Παίζουν κρυφτό η ευθύνη και η ουσία.

Στις σχέσεις μας… Στην ταυτότητά μας… Στην κοινωνία μας…

Πρεμιέρα: Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία

Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 8.30μμ και Κυριακή στις 7.00μμ μέχρι 11/10

Εισιτήρια €10 από tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier

* Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών.

Το αναλόγιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κολιά και της Μαρίας Μίχα.

«Μια μέλισσα τον Αύγουστο» - Θέατρο ένα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και κάθε Κυριακή

Υπόθεση: Ο Χάρης βρίσκεται σε μια απομονωμένη παραλία με τις τρεις γυναίκες της ζωής του. Τη σύζυγό του, Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίντελγκαρντ, και την ερωμένη του Μαρία που παριστάνει την κωφάλαλη φίλη της αδερφής του.

 Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη, εκείνος πρήζεται και γίνεται αγνώριστος. Το τσίμπημα μιας μέλισσας θα γίνει η αφορμή για τον ήρωα να έρθει αντιμέτωπος με κρυμμένα μυστικά αλλά και με τον άλλο του εαυτό – το alterego του. Το σοκ δεν θα είναι μόνο αλλεργικό, δεν θα παραμορφωθεί μόνο το σώμα του, αλλά θα συνειδητοποιήσει τον καλά κρυμμένο εαυτό του και θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τα κοντινά του πρόσωπα. Οι φόβοι, όπως η απόρριψη, η μοναξιά, ο θάνατος, που αντιμετωπίζει ο Χάρης, είναι ουσιαστικά και του κάθε ενός από εμάς. Η κωμική αυτή κατάσταση περνάει τα μηνύματα και τους προβληματισμούς στον θεατή μέσα από τη διασκέδαση και το άφθονο γέλιο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Χειρισμός φωτισμού/ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Φωτογράφηση: Δημήτρης Βαττής

Παίζουν (αλφαβητικά): Άθως Αντωνίου, Ηλίας Ανδρέου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Σωτήρης Μεστάνας, Μαρία Μιχαήλ, Έλενα Ολυμπίου

Παραστάσεις:

• Θέατρο ένα κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 19:00

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» ζωντανεύει στη Σκηνή 018 του ΘΟΚ - κάθε Κυριακή

Mε το πολύ γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο μολυβένιος στρατιώτης», σε θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου και σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη, σηκώνει αυλαία την Κυριακή 22 Οκτωβρίου η Σκηνή 018 του ΘΟΚ.

Ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μάς παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη. 

Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Η υπόθεση

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα- έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και δυσκολίες.

Συντελεστές

Διασκευή- Στίχοι τραγουδιών: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη

Μουσική- Μουσική διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου

Χορογραφία-Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού-Ειδικές κατασκευές: Στέφανος Νεάρχου

Βοηθός σκηνοθέτριας: Ιωάννα Κεραυνού

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος

Παραστάσεις

Λευκωσία, Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης. κάθε Κυριακή 10.30π.μ. και Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, 6μ.μ. Λεμεσός, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 3μ.μ. Πάφος, Μαρκίδειο Θέατρο, Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 3μ.μ. 

Λάρνακα, Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 3μ.μ. Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία: 21.1 (αγγλικά & τουρκικά), 28/1 (ελληνικά)  

Λεμεσός, 4/11 (αγγλικά & τουρκικά)

77772717 thoc.org.cy

 

«Το μάθημα» -27, 29 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ένα Λεμεσός

 

Το Μάθημα του Ευγένιου Ιονέσκου είναι μια μαύρη κωμωδία, μια τραγική φάρσα, μια παράλογα συναρπαστική θεατρική παράσταση, που θα σου δώσει το κουράγιο να βουτήξεις στη φαντασία σου.

Έτσι το λεκτικό παραλήρημα είναι μια συνεχής κατάσταση, είναι ο παρεκκλίνων μηχανισμός που πυροδοτεί τη σύγκρουση και τη δράση. Η γλώσσα δεν έχει πλέον τη λειτουργία της επικοινωνίας, αλλά πρακτικά γίνεται νέος χαρακτήρας.

Το γέλιο μετατρέπεται σε φόβο και ο φόβος οδηγεί σε οίκτο και ενσυναίσθηση».

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Λουκάς Ζήκος

Σκηνικά / Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς

Παίζουν: Γιολάντα Χριστοδούλου, Λουκάς Ζήκος, Θέκλα Φλουρή

• Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου 2023

• Παραστάσεις:  27, 29 Οκτωβρίου 2023

• Ώρα: 08:30 μ.μ. • Τοποθεσία: Θέατρο Ένα Λεμεσός

• Εισιτήρια: www.myticketcy.com

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 99 395970 (12:00 π.μ. - 20:00 μ.μ. Δευτέρα - Παρασκευή) ή μέσω προσωπικού μηνύματος στη σελίδα μας. 

«Δον Κιχώτης» - θέατρο Αντίλογος 28 Οκτωβρίου

m

Το θέατρο Αντίλογος, πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς φίλους του θέατρου, παρουσιάζει τη νέα παιδική παραγωγή «Δον Κιχώτης», το κλασικό λογοτεχνικό αριστούργημα του Ισπανού συγγραφέα, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Ειρήνης Ανδρονίκου.

Ένας αλλόκοτος ονειροπαρμένος ιππότης κινείται ανάμεσά μας. Μαγειρεύει στην κουζίνα μας, κάθεται στο σαλόνι μας, ανοίγει την πόρτα του παιδικού μας δωματίου και παίζει με όλα μας τα παιχνίδια. Σαν παιδάκι, μόνο που είναι μεγάλος πια. Η όψη του είναι αστεία μας προκαλεί γέλιο. Αν όμως κοιτάξεις προσεκτικά θα δεις τα θλιμμένα του μάτια. Tο είδωλο του στον καθρέφτη είναι ίδιο με το δικό σου. Ακόμα και η φωνή του μοιάζει με την δική σου. -Τι γυρεύεις εδώ ιππότη με την θλιμμένη όψη;

-Ήρθα για να αλλάξω τον κόσμο. -Είσαι τρελός. -Να θες να αλλάξεις τον κόσμο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!

Ο ασυμβίβαστος ήρωας διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με την αμετανόητη παιδική ονειροφαντασία του προσπαθώντας να αλλάξει τον κόσμο. Το θέατρο βοηθά τα παιδιά να απελευθερώσουν τη φαντασία τους. Διδάσκει αξίες, μιλά για τη φιλία, τη αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό. Θίγει με κατανοητό τρόπο καθημερινά θέματα. Το παιδικό θέατρο συντελεί στην καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων και αναπτύσσει την κοινωνικότητα.

Για τα παιδιά που ονειρεύονται ένα καλύτερο κι ομορφότερο μέλλον. Γεμάτο χαρά, αγάπη και δικαιοσύνη. Για τα παιδιά της καρδιάς.

⋆ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ⋆

Σκηνοθεσία - θεατρική διασκευή: Ειρήνη Ανδρονίκου

Διανομή:

Άντονυ Παπαμιχαήλ : Δον Κιχώτης

Χριστίνα Κωνσταντίνου, Ραφαέλα Καβάζη, Κωνσταντίνος Ανδρονίκου : Φωνές

Κωνσταντίνος Ανδρονίκου : Σάντσο Πάντσα

➬Σκηνικά -Κοστούμια • Σωσάννα Τομάζου

➬Σχεδιασμός Φωτισμού • Κυριάκος Σιαμπτάνης

➬Πρωτότυπη μουσική • Κωνσταντίνος Ανδρονίκου

➬Στίχοι • Ειρήνη Ανδρονίκου

➬ Σχεδιασμός προωθητικού υλικού • Νεόφυτος Αβραάμ

➬ Τεχνική υποστήριξη • Κ. Σ. ΗΧΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΤΔ

Φωτογράφιση: Χρίστος Αβρααμίδης

Video – editing: Γιώργος Αλεξάνδρου

Σχεδιασμός προωθητικού υλικού: Νεόφυτος Αβραάμ

Χορηγός: Laiko Cosmos Trading

⇨ Για πληροφορίες και διοργάνωση παιδικών παραστάσεων σε σχολεία και εκδηλώσεις που αφορούν παιδιά και εφήβους, μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα: 99 907651 / 99 25 1331

Θέατρο Μασκαρίνι (Αθαλάσσης 4, Λατσιά)

Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics

Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331

«Ο Γάτος με τις μπότες» - 28, 29 Οκτωβρίου στο Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου

Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. 

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Παραστάσεις:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 28, 29 Οκτωβρίου και 4, 5 Νοεμβρίου

Σάββατο στις 15:30 και Κυριακή στις 11:00

στο Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι 2540)

ΠΑΦΟΣ 

12 Νοεμβρίου στις 11:00

στο Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Tickethour

Για πληροφορίες: 94409100

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού

Διασκευή/Μουσική επιμέλεια: Μάριος Στυλιανού

Χειροποίητες κούκλες: Βασιλική Ανδρέου

Σκηνογραφία: Λάκης Γενεθλής

Φωτισμός: Κούλλης Σιαμπτάνης 

Παίζουν: Σάββας Μενοίκου, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, Πωλίνα Ματθαίου

Υποστηρίζουν: xcars, μεζέ ταβέρνα, Round table 5 Nicosia

Ζέλης ο Μπιζέλης - Οκτωβρίου 28 & 29 στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

.

«Ζέλης ο Μπιζέλης», είναι η νέα μας παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό έργο ,από την παιδική σκηνή μας ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες.

Μια ιδέα του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού.

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις και την τεράστια επιτυχία που μας χάρισαν τα προηγούμενα άλλα έργα μας,

επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με ακόμα ένα ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο.

Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με τον μικρό μας ήρωα τον Ζέλη τον Μπιζέλη.

Ένας ήρωας που θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε παιδί της διπλανής πόρτας, αποφασίζει να βρει το νόημα της ζωής και την ευτυχία.

Στην χώρα των γλάρων…! Στην χώρα όπου ζούνε οι γλάροι με αρχηγό τον γλάρο Τζόν ο οποίος γνωρίζει το νόημα της ζωής και ξέρει που αρχίζει και που ζει η ευτυχία!!! Και το δικό μας παραμύθι αρχίζει…. Ένα μαγικό ταξίδι για τον μικρό μας φίλο τον Ζέλη τον Μπιζέλη, που στον δρόμο του θα συναντήσει ότι φανταστεί ένα παιδικό μυαλό..

Και η παιδική φαντασία μπορεί να γεννήσει – να εφεύρει και να χτίσει τους πιο φανταχτερούς – χαρούμενους  - παιχνιδιάρικους και ανεπανάληπτους κόσμους!!!

Θα συναντήσει γλάρους μαγικούς, αστέρια και ουρανούς, θάλασσες και σύννεφα, βαρκούλες στον γιαλό και έναν ήλιο γελαστό.

Κι όλοι αυτοί θα γίνουν οι καλύτεροι του φίλοι και συνοδοιπόροι του στο ταξίδι για την ευτυχία.

Και που βρίσκεται τελικά η ευτυχία??

Αυτό θα το ανακαλύψουμε όλοι παρέα με τον μικρό μας ήρωα τον Ζέλη τον Μπιζέλη.

Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια και σκηνικά υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές που θα σε παρασύρουν στον κόσμο και στην φαντασία των παιδιών..

Το σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν πάλι στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται η Βάσω Βασιλείου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τα σκηνικά καθώς και η αφίσα του έργου μας, ανήκουν στην Ανδρούλα Εμπεδοκλέους.

Κοστούμια κατασκευάζει η Δώρα Χιώτη σε σχέδια του Γιάννη Σπανού.

Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν πέντε ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί :

Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Μαριλένα Ζωδιάτου και  η Μύρια Αργυρού.

Μια υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, για όλη την οικογένεια με πολλά χρώματα, πολλή περιπέτεια και αστείρευτη παιδική φαντασία.

Κατάλληλο για όλες της ηλικίες – για όλη την οικογένεια

Τηλέφωνα επικοινωνίας  και κρατήσεις εισιτηρίων στο τηλέφωνο 96403029 και στα tickethour shop

ΤΙΜΗ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

10 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι) - Η χρέωση γίνεται από ηλικία 2 χρονών και άνω

12 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι) στο ταμείο την μέρα της παράστασης - Η χρέωση γίνεται από 2 χρονών και άνω

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ

Παραστάσεις στην πόλη της Λευκωσίας

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Σάββατο 21 & 28 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ

Κυριακή 15 & 22 & 29 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ

Οι παραστάσεις αρχίζουν στην ώρα τους ακριβώς!!

Οι θεατές να είναι στο θέατρο τουλάχιστον 20 με 15 λεπτά πιο νωρίς για την διαδικασία εισιτηρίων και θέσεων.

Η κοκκινοσκουφίτσα κουκλοθέατρο - 29 Οκτωβρίου  Θέατρο VERSUS

m

Η παράσταση που τόσο αγαπήσατε μικροί και μεγάλοι ξανά μαζί σας!!!Μια διασκευή του ομώνυμου κλασικού παραμυθιού από την ομάδα κουκλοθέατρου Uncover Masks!!! Με πολύχρωμους ήρωες που θα σας παρασύρουν στον κόσμο του παραμυθιού και της περιπέτειας, αλλά και ήρωες έκπληξη που θα σας εντάξουν σε μία διαδραστική, μαγική παράσταση!!!

Ανυπομονούμε να σας δούμε εκεί!!!!

• Κουκλοπαίχτης: Άντρεα Κάσινου

• Μουσική: Κλιφ Κλεοβούλου

• Τοποθεσία: Θέατρο VERSUS (Θέατρο Ένα Λεμεσός)

• Εισητήρια: myticketcy.com

(προπώληση 8 ευρώ)

• Εισητήρια στο ταμείο του θεάτρου 10 ευρώ

• Παραστάσεις: ΚΥΡΙΑΚΕΣ

 29/10 στις 11:00 π.μ. • Πληροφορίες: 99 790 915

Πέφτει η νύχτα στα Λεύκαρα - 27 Οκτωβρίου στα Πάνω Λεύκαρα

.

Μετά από 30 κοινωνικές βραδιές με ψυχο-κοινωνικό παιχνίδι μυστηρίου, ήρθε η ώρα για κάτι μεγαλύτερο! Θα ήθελες να δοκιμάσεις τα όρια του εαυτού σου γνωρίζοντας παράλληλα νέο κόσμο, να ακονίσεις το μυαλό μέσα από το παιχνίδι, να νιώσεις ότι ανήκεις σε ένα αναπόσπαστο σύνολο και να περάσεις όμορφα σε ένα φιλικό περιβάλλον; Αν ναι, αυτό το τριήμερο είναι για σένα!

Μια παρέα ατόμων θα συναντηθεί στα πάνω Λεύκαρα και μέσα από διάφορα ομαδικά παιχνίδια, όπως κρυμμένοι θησαυροί στο χωριό και άλλα, όχι μόνο θα κοινωνικοποιηθεί αλλά θα έχει επίσης την ευκαιρία να κερδίσει μέχρι €400, δωροκουπόνια σημαντικής αξίας (€500+) και μια αξέχαστη εμπειρία.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα διαδραστικό τριήμερο παιχνίδι, εμπνευσμένο από τη θεωρία της κοινωνικής ταυτότητας και το φαινόμενο «μαύρου πρόβατου», μέσα από το οποίο ένα άτομο ή μια ομάδα κατηγορείται, παρά το γεγονός ότι είναι αθώος/α.

Πέφτει η νύχτα στα Λεύκαρα…

Ανάμεσά μας δυο «λύκοι» και διάφορα άσπρα και μαύρα πρόβατα. Όλοι μαζί ψάχνουμε για διάφορα στοιχεία κρυμμένα στο χωριό που θα μας οδηγήσουν στην εξιχνίαση μυστηρίων και επάθλων, λύνοντας γρίφους και χρησιμοποιώντας τη φαντασία και παρατηρητικότητά μας. Οι λύκοι όμως, ως μια δική τους μυστική ομάδα, σαμποτάρουν στρατηγικά την ομάδα για να κερδίσουν οι ίδιοι. Θα πέσει η ομάδα στην παγίδα των λύκων;

 Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 18:00 – Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, 18:00

 Πάνω Λεύκαρα | Villa “La familia”

 Απευθύνεται σε άτομα, ζευγάρια ή παρέες ηλικίας 18+

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βερόνικα στο 99198408. 🎫 Συμμετοχή*:

• ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ] Επιλογή Α:

€150 early bird μέχρι τις 13/10 / €180 από τις 14/10 | Περιλαμβάνει διαμονή για δυο βράδια στο κοινόχρηστο κατάλυμα Villa "La Familia" για τους πρώτους 5, γεύματα, ροφήματα και παιχνίδια. • [ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ] Επιλογή Β:

€100 early bird μέχρι τις 13/10 / €120 από τις 14/10 | Χωρίς διαμονή. Περιλαμβάνει κύρια γεύματα (μεσημεριανό και βραδινό), ροφήματα και παιχνίδια. Παρακαλώ επικοινωνήστε στο 99198408 για πληροφορίες σχετικά με άλλους προτεινόμενους χώρους διαμονής.

*Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι θέσεις εξασφαλίζονται με την ολοκλήρωση της πληρωμής.

Φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/xyRRbmCsmuwJbyeR9

Όροι & Προϋποθέσεις: https://drive.google.com/.../1pRyYL7Aaiiuyr0cxFdu.../view...

Σημείωση: Όσοι παίκτες βγαίνουν από το παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να παίζουν άλλα ανεξάρτητα παιχνίδια και να διεκδικούν δωροκουπόνια.

Full moon και kayaking στο Governor's Beach - 27 Οκτωβρίου

.

Η ομάδα του Salonica View, διοργανώνει μια μοναδική εμπειρία Sea Kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη κάτω από το φως του φεγγαριού.

Λίγα λόγια για την διαδρομή μας:

Θα μαζευτούμε στην Ακτή Κυβερνήτη. Εκεί θα μας περιμένουν τα καγιάκ μας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (σωσίβια, καγιάκ, κουπιά). Αφού ετοιμαστούμε και κάνουμε ένα μικρό μάθημα, θα ξεκινήσουμε να κωπηλατούμε κάτω από το φως του φεγγαριού. Τα καθαρά νερά και η θαλάσσια ζωή δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για μια εμπειρία θαλάσσιου καγιάκ. Η ακτογραμμή που θα περάσουμε είναι μοναδική, τα απότομα βράχια που δημιούργησε η θάλασσα και η αλμύρα με το πέρασμα των αιώνων κάνει την περιπέτειά μας πιο μυστηριώδη και συναρπαστική. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τη μαγεία που προσφέρει η πανσέληνος στην παραλία.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.salonicaview.com/.../full-moon-sea-kayaking...

90's Forever - 27 Οκτωβρίου στη μουσική σκηνή RED

.

Η 90's Forever την Παρασκευή 27 Oκτωβρίου,επιστρέφει ξανά στη Μουσική σκηνή Red,με το πιό αυθεντικό θεματικό πάρτυ αφιερωμένο στα αγαπημένα μας 90's! Το δίδυμο της επιτυχίας Jimmy The Destroyer και Petros Sophoclides,στα Decks θα ανεβάσoυν όπως πάντα την ανδρεναλίνη στα ύψη,με τις μεγαλύτερες ελληνικες και ξένες επιτυχίες. Το RED μεταμορφώνεται για ακόμη μια χρονιά στο καλύτερο Club της δεκαετίας του 1990 και σας περιμένει απο τις 22.00. 

C'Mon Barbie Lets Go Party........

Πληροφορίες και κρατήσεις: 97 638 188 - 99 059 257

Περπάτημα και κάμπινγκ στον Σταυρό της Ψώκας - 28 Οκτωβρίου

m

Το Σάββατο θα μαζευτούμε στον κατασκηνωτικό χώρο στο Σταυρό της Ψώκας από νωρίς το απόγευμα. Θα στήσουμε τα αντίσκηνα μας και θα απολαύσουμε την ομορφιά του βουνού. Νωρίς το βραδάκι θα ανάψουμε κάρβουνα για να ψήσουμε φαγητό. Ως συνήθως, φέρνει ο κάθε ένας το φαγητό και το ποτό του και ψήνουμε παρέα όλοι μαζί.

Την Κυριακή η ώρα 9.30 θα πάμε περπάτημα. Θα ξεκινήσουμε δίπλα από τον εκδρομικό χώρο και θα περπατήσουμε το καταπράσινο μονοπάτι το οποίο περνά μέσα από το δάσος και είναι γεμάτο πυκνή βλάστηση και σπάνια φυτά! Το μονοπάτι είναι βαθμού δυσκολίας 1 (ελαφρύ ανήφορο) και θα περπατήσουμε περίπου 3 ώρες.

Εξοπλισμός για Camping

Αντίσκηνο, φουσκωτό κρεββάτι με τρόμπα, μαξιλάρι, slipping bag, κουβέρτα, καρέκλα κατασκήνωσης

Φανάρι, φιδάκι ή σπρέϊ κουνούπια, ποτήρι, πιάτο, μαχαιροπήρουνα

χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, ρολό κουζίνας, πετσέτα, σαπούνι χεριών, υγρό πιάτων, σακούλια σκουπιδιών

Το βράδυ κάνει κρύο στο βουνό γι’ αυτό φέρτε ζεστά ρούχα.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες :

Γιώργος 99651359, Νίκος 99804440, Ντίνα 99610212

Για τον ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΨΩΚΑΣ

Για να πάμε στον Σταυρό της Ψώκας, από όποια κατεύθυνση και αν διαλέξουμε, θα περάσουμε μέσα από πανέμορφα δάση, γεμάτα πεύκα και πλατάνια, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του τοπίου. Πρόκειται για μία πανέμορφη έκταση στην καρδιά του δάσους της Πάφου με πυκνή βλάστηση και αρκετά μονοπάτια της φύσης στα οποία ευδοκιμούν μοναδικά στο είδος τους φυτά, πτηνά και ερπετά.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικός είναι ο Δασικός Σταθμός στον Σταυρό της Ψώκας δίπλα από τον οποίο υπάρχει ένας υπέροχος κατασκηνωτικός και εκδρομικός χώρος καθώς και περιφραγμένος χώρος με αγρινά τον οποίο μπορούμε να επισκεφτούμε.

Τα αγρινά αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες τόσο Κύπριους όσο και τουρίστες. Περπατώντας στα μονοπάτια της περιοχής είναι πιθανό να δούμε αγρινά να κυκλοφορούν ελεύθερα. Το αγρινό είναι ένα είδος άγριου προβάτου που λόγω της μοναδικότητας και της σπανιότητας του θεωρείται σύμβολο για την Κύπρο. Δεν προσεγγίζεται εύκολα από τους ανθρώπους και προτιμά να κάνει την βόλτα του κατά τις δροσερές ώρες. Έτσι μπορεί να δούμε αγρινά κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες ή σε απογευματινές ή πολύ πρωινές ώρες το καλοκαίρι.

Κοντά στον εκδρομικό χώρο του Σταυρού της Ψώκας είναι κτισμένο το εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού, ένα εκκλησάκι που ανήκει στον τύπο της ξυλοσκεπής βασιλικής το οποίο μπορούμε να επισκεφτούμε.

Το κάθε άτομο έρχεται περπάτημα με δική του ευθύνη

Halloween event - 28 και 29 Οκτωβρίου στο  Mall of Cyprus

.

Αυτό το Halloween στο Mall of Cyprus, θα μείνει αξέχαστο στα μικρά σας!

Ελάτε μαζί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και χαρείτε τα όσο θα δημιουργούν, θα απολαμβάνουν και θα διασκεδάζουν με το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού μας Halloween!

Από χειροτεχνίες, body painting και παραμύθια με μάγισσες, μέχρι γλυκά, σαπουνόφουσκες αλλά και φωτογράφιση, όλες οι δραστηριότητές μας θα είναι ξεχωριστές!

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: https://bit.ly/401oLQ7

Halloween Festival - 28 Οκτωβρίου στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού

.

Το αγαπημένο Halloween φεστιβάλ μικρών και μεγάλων έρχεται και φέτος στις 28 Οκτωβρίου 10:00-19:00 και 29 Οκτωβρίου 10:00-19:00 στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού (δίπλα από Αρχή Αδειών).

Χίλιες κολοκύθες για σκάλισμα και στόλισμα, trick or treat, Halloween parties και διασκέδαση, παραστάσεις παπαγάλων, fun fair, bungee jumping trampolines, τοξοβολία και άλλα πολλά παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για πολλή «τρομακτική» διασκέδαση!

Διαδραστικοί γρίφοι και αυτοσχεδιασμοί στο μουσείο - 29 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου 

Σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργίας, οι συμμετέχοντες θα φανερώσουν κρυμμένες ιστορίες εντός του μουσείου, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. 

Το ταξίδι ξεκινά με μια πρώτη γνωριμία με τη συλλογή του αρχαιολογικού μουσείου του Ιδρύματος ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα περάσουν ένα ενδιαφέρον διαδραστικό εργαστήρι όπου μέσα από την επίλυση γρίφων και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα εκθέματα του μουσείου.

Εμψυχώτριες: 

Έλενα Κυριάκου - Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση

Ιωάννα Παντελή - Αρχαιολόγος

Δωρεάν Συμμετοχή

Κράτηση απαραίτητη στο  22128175

Η ξενάγηση διοργανώνεται μέσα στο πλαίσιο των δράσεων της πολυαισθητηριακής μουσειακής εμπειρίας «Αισθήσεις» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.

Λιγότερα εμπόδια - Περισσότερες Αισθήσεις - Καλύτερη Κοινωνία

Την ερχόμενη Κυριακή στις 11:00 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Κατασκευή πολύχρωμων μελισσοκεριών - 29 Οκτωβρίου στο Όρος Μαχαιρά

.

Μια δημιουργική δραστηριότητα για να περάσετε εποικοδομητικό χρόνο μαζί με την οικογένεια σας ή τους φίλους σας είναι βεβαίως η κατασκευή των δικών σας πολύχρωμων μελισσο-κεριών!

Σε αυτό το εργαστήρι θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να μάθετε για τη μέλισσα και να φτιάξετε τα δικά σας μελισσο-κεριά σε χρώματα της δικής σας επιλογής. Θα έχετε την ευκαιρία να τυλίξετε το φυτίλι με τη βάση της κηρήθρας (από κερί), έπειτα να διακοσμήσετε το κερί σας με διάφορες κορδέλες που θα υπάρχουν στο χώρο και με το τέλος του εργαστηρίου θα μπορείτε να πάρετε αυτό που έχετε φτιάξει στο σπίτι σας για να το στολίσετε! Το εργαστήρι είναι κατάλληλο για άτομα κάθε ηλικίας.

Εκτός, από αυτό θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στους χώρους του μελισσοκομείου μας και να μάθετε πώς γίνεται η εμφιάλωση του μελιού. Την ίδια στιγμή θα δείτε τη ‘’Φωλιά της μέλισσας’’, θα μάθετε πού ζει η μέλισσα, πώς ζει και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μέλισσας, βασίλισσας και κηφήνα. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σχέση με τη μέλισσα και το μέλι. Τα εργαστήρια αυτά επιχορηγούνται από το υφυπουργείο τουρισμού στα πλαίσια του σχεδίου επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας.

Τα εργαστήρια γίνονται στο μελισσοκομείο μας που βρίσκεται μεταξύ Μελίνης και Οδούς στην Επαρχία Λάρνακας.

Για κρατήσεις: 99130092 (Μαρία)

 

Loader