20 ξεχωριστές εκδηλώσεις για ένα μοναδικό σαββατοκυρίακο

20 ξεχωριστές εκδηλώσεις για ένα μοναδικό σαββατοκυρίακο

Έρχεται ένα διήμερο γεμάτο φεστιβάλ, συναυλίες, θεατρικά και δραστηριότητες για τα παιδιά

Άλλο ένα σαββατοκυρίακο έρχεται και μαζί φέρνει 20 μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την παρέα και την οικογένεια. Ετοιμάσου να απολαύσεις ξεχωριστές στιγμές και να δημιουργήσεις τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Πίττας του μελιού» - 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ποτάμι

Το Κέντρο Νεότητος Ποτάμι μας προσκαλεί και μας περιμένει όλους στην ετήσια χοροεσπερίδα της "Πίττας του Μελιού"! Την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου θα βρούμε περίπτερα με τοπικά προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές, ελληνικοί χοροί από το χορευτικό όμιλο του χωριού καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις που θα ανακαλύψουμε όλοι μαζί παρέα

Στις 20:00 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Ποτάμι

Είσοδος: €17, €12 (παιδιά κάτω των 12 ετών), δωρεάν (παιδιά κάτω των 6 ετών)

Στην τιμή περιλαμβάνεται απεριόριστο φαγητό, ποτό, και ζωντανή μουσική από εξαμελές ορχήστρα. 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!! 

 Κρατήσεις: 97603473, 99035202

Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων με γεύσεις του τόπου μας - 15 Σεπτεμβρίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου

Η Αθηένου είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί για πέμπτη φορά στο «Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων» που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2023 στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο.

Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γευτείτε και να προμηθευτείτε την ποικιλία και την αυθεντικότητα των αθηενίτικων προϊόντων, καθώς και να ανακαλύψετε την πλούσια κουλτούρα και τις παραδόσεις που συνοδεύουν την περιοχή.

> Παρακολουθήστε την παρασκευή χαλουμιού, τραχανά και ψωμιού με τον παραδοσιακό τρόπο. Ακόμα παρακολουθήστε άλλες παρασκευές όπως γλυκό αμυγδάλου και μακαρόνια φτιαγμένα στο χέρι.

> Γνωρίστε τους αθηενίτες εκθέτες, δοκιμάστε και αγοράστε τα προϊόντα τους.

> Το πρωί οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πρόγευμα με αθηενίτικα προϊόντα και να εμπλακούν σε παιδικά εργαστήρια και δραστηριότητες.

> Μεταξύ άλλων, δοκιμάστε και αγοράστε: αθηενίτικα λουκούμια, ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά προϊόντα, πουργούρι, παξιμάδια, γλυκά του κουταλιού, λικέρ κ.α

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και το φεστιβάλ θα λάβει χώρα μεταξύ 11:00πμ - 11:00μμ στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου.

Φεστιβάλ Θέρους - 15 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλες - Αχερίτου

 

Το Φεστιβάλ Θέρους διοργανώνεται φέτος στη κοινότητά,με σκοπό να μας διασκεδάσει. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023,στις 20.00, στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλες - Αχερίτου. 

Παρέα μαζί μας ο αγαπημένος Πέτρος Ίμβριος, ο οποίος με τις μουσικές επιτυχίες του, υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη διασκέδαση.

 Ο χορός της Γουρουνιάς - 15 Σεπτεμβρίου στην Ορούντα

Ο χορός της Γουρουνιάς είναι γεγονός και έρχεται για να χαρίσει μοναδικές στιγμές. Το Κέντρο Νεότητας Ορούντας διοργανώνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στην Ορούντα που βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, ένα μεγάλο γλέντι.

Τραγούδι, φαγητό, ποτό, παραδοσιακά εδέσματα και η διασκέδαση στα ύψη. Θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια για να χορέψουμε παρέα με φίλους και να απολαύσουμε αυτό το μοναδικό γλέντι που θα στηθεί στο χωριό. Φυσικά θα δούμε και πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της βραδιάς αλλά και πλούσια δώρα.

Φεστιβάλ Τοπικών Παραδοσιακών Εδεσμάτων - Στα Τεμβριά 16 Σεπτεμβρίου

΄΄

Στις 16 Σεπτεμβρίου πάμε στα Τεμβριά για το Φεστιβάλ Τοπικών Παραδοσιακών Εδεσμάτων στις 16:00. Εκεί θα βρούμε ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακά προϊόντα, διάφορες συνάντησε, θα παρακολουθήσουμε την απόσταξη ζιβανιάς, παλουζέ, σουτζούκου, χαλλουμιού ενώ παράλληλα θα μάθουμε πώς φτιάχνεται ένα πιθκιάβλι.

Ετοιμάσου για μια ξεχωριστή μέρα που θα μυρίσει παράδοση.

Φεστιβάλ Παλουζέ στη Δορά - 16 Σεπτεμβρίου

.

Άλλο ένα φεστιβάλ παλουζέ έρχεται στο χωριό Δορά στις 16 Σεπτεμβρίου. Παραδοσιακές και αγαπημένες γεύσεις, τοπικά εδέσματα και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

5ο  Φεστιβάλ Φρούτων και Αλλαντικών - 16 & 17 Σεπτεμβρίου στο Κοινοτικό Πάρκο Δυμών

Το χωριό Δύμες είναι γνωστό για τα φρέσκα φρούτα και τα λαχταριστά του αλλαντικά.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Δυμών διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Φρούτων και Αλλαντικών που επιστρέφει δριμύτερα στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου στο Κοινοτικό Πάρκο Δυμών στην επαρχία Λεμεσού. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά προϊόντα, να μάθουμε και να περάσουμε δημιουργικές στιγμές όλοι μαζί σε ένα μοναδικό τοπίο στη φύση. 

Γιορτή του Παλουζέ - 17 Σεπτεμβρίου στο Βουνί

.

Το γραφικό Βουνί ετοιμάζει και φέτος τη Γιορτή του Παλουζέ στις 17 Σεπτεμβρίου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, να αγοράσουμε και να απολαύσουμε παλουζέ, σουσούκο και αλλά πολλά εδέσματα.

Τη γιορτή ετοίμασαν το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποδήμων και τον Γυναικείο Σύλλογο Βουνίου.

 Παιδικό Μελένιο Φεστιβάλ - 17 Σεπτεμβρίου στη Μελίνη

Ένα μοναδικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και τις μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη μας,  που  διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Το Παιδικό Μελένιο Φεστιβάλ  έχει σχεδιαστεί ως πλατφόρμα γνώσης για τον μαγικό κόσμο των μελισσών και το γλυκό μέλι τους. 

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις Μοναχικές Μέλισσες, τους καλύτερους επικονιαστές που χρειάζονται την προστασία μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι στην Κύπρο έχουμε 378 διαφορετικά είδη μοναχικών μελισσών, τις πιο ελεύθερες  μέλισσες που επιλέγουν να ζήσουν μόνες τους στη φύση.

Η ευαισθητοποίηση και η γνώση μεταφέρονται στα παιδιά, μέσα από δημιουργικά βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, τραγούδια, γεύσεις και αρώματα, μουσική και δημιουργία ξενοδοχείων μελισσών, χειροποίητα καλλυντικά με κερί μέλισσας για παιδιά, τέχνες και χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά, άφθονο μέλι από τους μελισσοκόμους της περιοχής, και  γαστρονομία με μέλι.  

Τα παιδιά μαθαίνουν για τη ζωή των μελισσών και αποκτούν γνώσεις για το πώς οι μέλισσες συνδέονται με την τροφική μας αλυσίδα, τη βιοποικιλότητα και την ύπαρξη όλων των οικοσυστημάτων.

Υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, με παιδικά χορευτικά συγκροτήματα, ζωντανή μουσική, μεγάλη ποικιλία από λιχουδιές μελιού για να απολαύσετε το μέλι σε όλο του το μεγαλείο, 22 εκθέτες, μελισσοκόμοι και τεχνίτες με προϊόντα με θέμα τη μέλισσα. 

Η Μελίνη σας περιμένει στις 17 Σεπτεμβρίου για μια γιορτή αγάπης και γνώσης, για μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά και τις μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη μας!

ΘΕΑΤΡΟ

 «Μια μέλισσα τον Αύγουστο» - Αρχοντικό Αξιοθέας 15, 16 & 17 Σεπτεμβρίου

Υπόθεση: Ο Χάρης βρίσκεται σε μια απομονωμένη παραλία με τις τρεις γυναίκες της ζωής του. Τη σύζυγό του, Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίντελγκαρντ, και την ερωμένη του Μαρία που παριστάνει την κωφάλαλη φίλη της αδερφής του.

 Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη, εκείνος πρήζεται και γίνεται αγνώριστος. Το τσίμπημα μιας μέλισσας θα γίνει η αφορμή για τον ήρωα να έρθει αντιμέτωπος με κρυμμένα μυστικά αλλά και με τον άλλο του εαυτό – το alterego του. Το σοκ δεν θα είναι μόνο αλλεργικό, δεν θα παραμορφωθεί μόνο το σώμα του, αλλά θα συνειδητοποιήσει τον καλά κρυμμένο εαυτό του και θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τα κοντινά του πρόσωπα. Οι φόβοι, όπως η απόρριψη, η μοναξιά, ο θάνατος, που αντιμετωπίζει ο Χάρης, είναι ουσιαστικά και του κάθε ενός από εμάς. Η κωμική αυτή κατάσταση περνάει τα μηνύματα και τους προβληματισμούς στον θεατή μέσα από τη διασκέδαση και το άφθονο γέλιο.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Χειρισμός φωτισμού/ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Φωτογράφηση: Δημήτρης Βαττής

Παίζουν (αλφαβητικά): Άθως Αντωνίου, Ηλίας Ανδρέου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Σωτήρης Μεστάνας, Μαρία Μιχαήλ, Έλενα Ολυμπίου

Παραστάσεις:

• Αρχοντικό Αξιοθέας 15, 16 & 17 Σεπτεμβρίου στις 20:30

• Θέατρο ένα: Από 22 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 19:00

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203

Η Απολυμένη του Αντώνη Τσιπιανίτη - 15 Σεπτεμβρίου στο  Wherehaus 612

.

Η Μαριέτα είναι κοσμικογράφος και εργάζεται σε γνωστό life style περιοδικό. Η στήλη της είναι από τις πιο γνωστές: Η Μαριέτα πάει παντού. Η Μαριέτα έχει πάρα πολλές κοσμικές φίλες. Η Μαριέτα έχει την δυνατότητα να απολαμβάνει μια ζωή γεμάτη λάμψη, χλιδή, πανάκριβα επώνυμα ρούχα, συλλεκτικές τσάντες, πολυτελή ταξίδια και άλλα πολλά. Ξαφνικά όλα τα είναι της Μαριέτας έγιναν ήταν… Γιατί η Μαριέτα απολύθηκε. Και τώρα αρχίζει το έργο. Ένα έργο γεμάτο χιούμορ, σαρκασμό, ειλικρίνεια, πάθη, λάθη, αναστοχασμό και αυτοκριτική. Με άδειο στομάχι το οποίο γεμίζει μόνο με νερό, με τους λογαριασμούς να την πνίγουν, με όλες της τις κοσμικές φίλες να έχουν εξαφανιστεί από δίπλα της, η Μαριέττα που κάποτε πήγαινε παντού, τώρα βρίσκεται έγκλειστη στο σπίτι της βιώνοντας την διάψευση κάθε ψευδαίσθησης που δημιούργησε και πορεύτηκε μαζί της μέχρι τώρα.

Η Απολυμένη είναι ένα έργο που διεισδύει στις ουσιαστικές ανάγκες του ανθρώπου, με χιούμορ αλλά και με οξύτητα κάνει λόγο για τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας και υπενθυμίζει ότι: «‘Οταν δεν ξέρεις να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τα ωραία αυτού του κόσμου, όταν δεν μπορείς να αρπάξεις τις ευκαιρίες που έρχονται μπροστά στα πόδια σου, όταν δεν μπορείς να κάνεις να σωπάσουν όλες αυτές οι φωνές μέσα στο μυαλό σου που σου υπαγορεύουν συνέχεια τα πρέπει και τα μη, τότε έχεις απολυθεί και δεν το έχεις καταλάβει…»

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κολοκοτρώνης

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Ιωάννου

Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή

Φωτισμός: Σπύρος Χριστοφή, Νικόλας Δημητρίου

Γραφικά: Παναγιώτης Κολοκοτρώνης

Φωτογραφίες: Αντώνης Φαρμακάς

Μακιγιάζ: Έλενα Χρυσοστόμου

Επί σκηνής η Νάγια Αναστασιάδου

Πρεμιέρα: 15 Σεπτεμβρίου, στο φουαγιέ του Wherehaus 612,

στις  20:30.

Παραστάσεις: 16,22,23 και 30 Σεπτεμβρίου,

13 και 20 Οκτωβρίου.

Κρατήσεις: 99-122552, 99-407862

Εισιτήριο: €10

Η αγαπημένη των παιδιών Πέππα το Γουρουνάκι έρχεται στην Κύπρο για παραστάσεις - 15,16 και 17 Σεπτεμβρίου σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα

Η παράσταση είναι μία διασκεδαστική διαδραστική περιπέτεια χωρισμένη σε 4 εκπαιδευτικές ενότητες:

- Σχολείο Μαντάμ Γαζέλλα, παίζω και μαθαίνω αριθμούς

- Πάρκο των Δεινόσαυρων, μαθαίνω χρώματα και δεινόσαυρους

- Σπίτι Γιαγιάς και Παππού Γουρουνάκη, μαθαίνω φρούτα και λαχανικά με σπαζοκεφαλιές

- Πάρτυ έκπληξη στο σπίτι της οικογένειας Γουρουνάκη, μουσικοκινητικό παιχνίδι

Η ιστορία

Σήμερα είναι μία μέρα γιορτή! Είναι τα γενέθλια της Πέππα! 

Η μέρα ξεκινάει στο σχολείο όπου η Μαντάμ Γαζέλα με την κιθάρα της εύχεται χρόνια πολλά στην Πέππα με ένα τραγούδι. Οι φίλοι της Πέππα της εύχονται χρόνια πολλά και όλοι μαζί παίζουν κουτσό μαθαίνοντας τους αριθμούς.  Η Πέππα περιμένει πως και πως να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα της και θυμάται την ημέρα των γενεθλίων του Τζωρτζ που είχε περάσει τέλεια με τον Μπαμπά, τη Μαμά και τους φίλους του αδελφού της, τον Ρίτσαρντ Κουνέλη και τον Έντμοντ Ελέφαντα στο Πάρκο των Δεινόσαυρων. 

Η Πέππα θα χαρεί ακόμα πιο πολύ γιατί θα συνεχίσει τη μέρα της στο σπίτι του Παππού και της Γιαγιάς Γουρουνίτσας. Εκεί , η Πέππα κι ο Τζωρτζ θα ταΐσουν τις κοτούλες της Γιαγιάς, θα παίξουν σπαζοκεφαλιές με τον Παππού και θα τραγουδήσουν πολλά τραγούδια. Η Πέππα δεν έχει σβήσει ακόμα τα κεράκια στην τούρτα της, κι αρχίζει να ανησυχεί. Στο σπίτι της Γιαγιάς και του Παππού, εμφανίζεται η Μαμά Γουρουνίτσα για να πάρει τον Τζωρτζ και την Πέππα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όπου ο Μπαμπάς Γουρουνάκης έχει οργανώσει ένα πάρτι για την Πέππα! 

Ένα πάρτι έκπληξη! Όλα τα παιδιά στο θέατρο με τους φίλους και την οικογένεια της Πέππα θα φωνάξουν δυνατά «Πάρτι, Πέππα»! 

Παραστάσεις 

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας 16.00 & 19.00 (2 παραστάσεις)

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου Παττίχειο Λεμεσού 15.00 & 18.00 (2 παραστάσεις)

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου Δημ. Θέατρο Λευκωσία 11.00 & 15.00 (2 παραστάσεις)

Εισιτήρια: Soldouttickets 

Αλώπηξ ή Αλεπού - Πρεμιέρα 17 Σεπτεμβρίου στο Flea theater Λευκωσία

΄΄

Η αλεπού, ο λαγός, η χελώνα, ο λύκος, το λιοντάρι, το κοράκι και άλλες εμφανίσεις - εκπλήξεις παρελαύνουν στην παράσταση μας, παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν και μπλέκονται σε ….περιπέτειες!! Mε τα γνωστά επιμύθια του παραμυθά μας Αισώπου λαμβάνουμε, με τον πιο όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο, διαχρονικά μηνύματα αξίας και καλής ζωής.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία: Σάββας Μυλωνάς

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Σάββας Μυλωνάς

Μουσική σύνθεση-στίχοι: Χριστόφορος Χριστοφή

Φωτισμοί: Σάββας Μυλωνάς

Χορογραφία: Βασίλεια Χατζηκωνσταντίνου

Επιμέλεια κειμένου-θεατρική μεταφορά μύθων-στίχοι: Χριστιάνα Λάρκου

Κείμενο εκφωνητή: Παναγιώτης Τιμοθέου

Παίζουν οι ηθοποιοί: 

Χριστιάνα Λάρκου, Ιωάννα Κορδάτου, Παναγιώτης Τιμοθέου, Μιχαέλλα Χρίστου

Παραστάσεις: 17 Σεπτεμβρίου, 1,8,15,22,29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου στο Flea Theater στη Λευκωσία. Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο συγκλονιστικός Κώστας Χατζής έρχεται για μία ατμοσφαιρική συναυλία στην Κύπρο - 16 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου

Το Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου υποδέχεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου τον Κώστα Χατζή, έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που κατάφερε να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή, για περισσότερες από έξι δεκαετίες, με το κοινωνικό τραγούδι και διεισδυτικό του λόγο. 

Ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές όλων και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει»!

Ο Κώστας Χατζής αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η φήμη του ως τραγουδιστή της ειρήνης προηγείται πολλές φορές του ονόματός του. Τα τραγούδια που επέλεξε να ερμηνεύσει όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης μουσικής του πορείας, είναι μπαλάντες που περιέχουν έντονη κοινωνική κριτική. Όλοι οι μεγάλοι συνθέτες της εποχής όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Σταύρος Ξαρχάκος του δίνουν να ερμηνεύσει τραγούδια τους στα οποία προσδίδει το δικό του ύφος.

Γεμάτη από τραγούδια θα είναι και αυτή η μοναδική βραδιά που θα μας χαρίσει στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου στις 16 Σεπτεμβρίου. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Εισιτήρια ΕΔΩ 

Ιουλία Καλλιμάνη - 16 Σεπτεμβρίου Theama, στη Λεμεσό

Η τραγουδίστρια πρόκειται να βρεθεί πρώτη φορά στο νησί μας για μία μοναδική συναυλία. Η Ιουλία Καλλιμάνη με την μοναδική χροιά έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε μια μοναδική εμφάνιση στο Theama, στη Λεμεσό, έχοντας στις αποσκευές της την αγαπημένη επιτυχία “Εφτά στα Εφτά”.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 99 85 22 20

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πάμε για απογευματινή ιππασία στα ολοπράσινα λειβάδια του Λυθροδόντα - 17 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Salonica View, διοργανώνει απογευματινή ιππασία στα ολοπράσινα λειβάδια του Λυθροδόντα , συνδυάζοντας τα με ένα ποτήρι κρασί.

 Θέλοντας να γίνουμε ένα μαζί με την φύση , στις 17/09/23 στον Λυθροδόντα (θα σταλθεί η ακριβής τοποθεσία στους συμμετέχοντες), πάμε για ιππασία σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί σε όλους τους συμμετέχοντες ένα ποτήρι κρασί.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο

17 Σεπτεμβρίου στις 18:00

 

Στις 17 Σεπτεμβρίου πάμε για ορθοπεταλιές στη Λεμεσό - Εναέριο

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ανεβαίνουμε στα δίκυκλα μας και πάμε για ορθοπεταλιές στη Λεμεσό, στο πλαίσιο του ετήσιου Ποδηλατικού Γύρου της πόλης, ο οποίος εντάσσεται φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η μεγαλύτερη ποδηλατική πορεία, η οποία περιλαμβάνεται στο καλεντάρι των ΟΠΑΠ Λεμεσίων, αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες συμμετοχές, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για άθληση και ψυχαγωγία.

Η εκκίνηση του Ποδηλατικού Γύρου Λεμεσού θα δοθεί στις 9 το πρωί από το χώρο στάθμευσης Εναερίου, και σε αυτόν θα συμμετάσχουν ποδηλατικές ομάδες και όμιλοι, αθλητικά σωματεία, καθώς και λάτρεις της ποδηλασίας κάθε ηλικίας. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν μια αλλιώτικη διαδρομή 10KM, απολαμβάνοντας παράλληλα την ομορφιά της πόλης, το φυσικό περιβάλλον και τη θάλασσα. Η εταιρεία Nextbike, θα παραχωρήσει, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν ποδήλατα σε όσους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν το δικό τους δίκυκλο.

Μεγάλος Χορηγός του Ποδηλατικού Γύρου Λεμεσού είναι η εταιρεία Deloitte, η οποία στηρίζει διαχρονικά αθλητικές δραστηριότητες και ενέργειες, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στον Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά κράνος. Χορηγοί ΟΠΑΠ Λεμεσίων: Medochemie, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Άγιος Νικόλαος», Deloitte, Hercules Group. Υποστηρικτές ΟΠΑΠ Λεμεσίων: Marlow Navigation, Famous Sports, Nextbike by Tier.

Την επικοινωνιακή προβολή και προώθηση της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του τόπου αναλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, η Avaton Communications - PR, DIGITAL & CREATIVE Agency.

Το παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων που έρχεται στη Λευκωσία - 17 Σεπτεμβρίου Εντός των τεχνών

Ένα μοναδικό παζαράκι έρχεται στην πόλη για τους λάτρεις των βιβλίων. Το Παζαράκι Μεταχειρισμένου Βιβλίου που διοργανώνεται την Κυριακή 17 Σεπτέμβριου (10:00-18:00) Εντός των Τεχνών.

Την ημέρα αυτή, θα έχετε την ευκαιρία ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου να βρείτε βιβλία σε χαμηλές τιμές.

-Για πληροφορίες: 97647438

Tο γραφείο υπαίθριων δραστηριοτήτων και αθλητικού τουρισμού Salonica View , διοργανώνει απογευματινό Sea Kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη(Governors beach).

Sunset sea kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη - 17 Σεπτεμβρίου

΄΄

Λίγα λόγια για την διαδρομή μας:

Ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία. Η ακτογραμμή που θα περάσουμε είναι μοναδική , τα απότομα βράχια που δημιούργησε η θάλασσα και η αλμύρα με το πέρασμα των αιώνων κάνει την περιπέτεια μας πιο μυστηριώδη και συναρπαστική. Ο όμορφος σχηματισμός του λευκού ασβεστόλιθου με τα καθαρά νερά και τη θαλάσσια ζωή κάνει το τέλειο σκηνικό για μια εμπειρία θαλάσσιου καγιάκ.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο: https://www.salonicaview.com/.../sunset-sea-kayaking-%CF...

To Chaniartoon International Comic & Animation Festival έρχεται στην πόλη - 15-17 Μουσείο Πιερίδη

Ετοιμάσου να ανακαλύψεις όλα όσα θα ζήσουμε για 2 εβδομάδες στην πόλη.

Στις  11-24 Σεπτεμβρίου πάμε στο  Chaniartoon International Comic & Animation Festival  σε μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Από την Λάρνακα, θα ψηφίσουμε την αγαπημένη μας ταινία που θα λάβει το “Βραβείο Κοινού”.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος Ελεύθερη

Συνολική διάρκεια: 70'

Έναρξη προβολής: 20:30 ακριβώς

Χώρος εκδήλωσης: Μουσείο Πιερίδη

Ζήνωνος Κιτιέως 4, 6023 Λάρνακα

Οι παρευρισκόμενοι δεν επιτρέπεται να κρατούν θέσεις για άτομα που δεν παρευρίσκονται στον χώρο.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κινηματογραφικής Λέσχης: 99434793

Με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Loader