20 ξεχωριστές επιλογές για ένα πλούσιο σαββατοκυρίακο

20 ξεχωριστές επιλογές για ένα πλούσιο σαββατοκυρίακο

Επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο

Άλλο ένα σαββατοκυρίακο έρχεται και μαζί φέρνει 20 μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την παρέα και την οικογένεια. Ετοιμάσου να απολαύσεις ξεχωριστές στιγμές και να δημιουργήσεις τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΘΕΑΤΡΟ

H Θεατρική Ομάδα ΔΙΓΕΝΗΣ Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Ούλλα λάθος» - 14 Οκτωβρίου Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

Σημείωμα Σκηνοθέτη:Ο Χρυσόστομος και η Ρούλλα. Ένα ζευγάρι μυθοπλασίας που μπορεί να βρίσκεται ανάμεσά μας. Συγγραφέας ο Χρυσόστομος, πλούσια «νοικοκυρά» η Ρούλλα, ευχαριστημένη με την ανέμελη ζωή της, κάνει παρέα με τη φίλη της, Πέτρα, αλλά ταυτόχρονα ενοχλημένη από τους μπελάδες που θα μπουν στη ζωή της. Οι ξαδέλφες του άντρα της, που πρέπει να φιλοξενεί στο σπίτι της για λίγο καιρό, ένα εκκεντρικό μέντιουμ που καλεί ένα βράδυ ο σύζυγός της στο σπίτι και... το ενοχλητικό φάντασμα της Ελβίρας, της πρώην συζύγου του Χρυσόστομου. Και τότε είναι που παίρνουν όλα την κάτω βόλτα 

 

Το έργο έσπασε ρεκόρ παραστάσεων στο West End, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές, υποκρινόμενος πως όλα παν καλά, όλα είναι όπως πριν. Αυτό είχαν ανάγκη να πιστεύουν σε μια περίοδο πολέμου. Από τη μία πόνος και καταστροφή κι από την άλλη η αιώνια φόρα του ανθρώπου προς τα εμπρός. Κάτι αντίστοιχο πιστεύουν και οι ήρωες του Νοέλ Κάουαρντ στο Πονηρό Πνεύμα. Ότι όλα είναι καλά!

Στη δική μας περίπτωση οι ήρωες του έργου μας τα βλέπουν όλα κακά! Όλα λάθος! Ούλλα λάθος! Στην ουσία όμως έχουν την ίδια ανάγκη -να ξεχαστούν από τα πραγματικά τους προβλήματα, ενασχολούμενοι με κάτι διαφορετικό που θα τους δώσει δύναμη να ανταπεξέλθουν. Αυτό χρειαζόμαστε να πιστεύουμε κι εμείς, 80 χρόνια μετά! Έχουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε πάση θυσία, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είτε προσωπικά, είτε ως κοινωνία, είτε σε παγκόσμια κλίμακα. Η ζωή μας συνεχίζεται! Δεν σταματάει ποτέ! Ό,τι κι αν συμβεί! Πάντα με γέλιο και θετικό πνεύμα!

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις θέσεις σας και αφήστε ό,τι σας προβληματίζει πίσω και γελάστε με την καρδιά σας τα επόμενα 80 λεπτά! Όλα είναι καλά! Ούλλα καλά!

Ευχαριστώ την ομάδα για τις θυσίες που έκανε για να ανεβεί αυτή η παράσταση.

Ευχαριστούμε τον αείμνηστο ηθοποιό και σκηνοθέτη Φώτο Φωτιάδη, που χάσαμε δυστυχώς το περασμένο καλοκαίρι, ο οποίος πριν «φύγει» μας χάρισε αντικείμενα από τη συλλογή του και σκηνικά που χρησιμοποιούμε στην παράσταση. Ένας άνθρωπος που αγάπησε και χάρισε τόσα πολλά στο θέατρο. Αφιερώνουμε την παράστασή μας στη μνήμη του.

Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης (Σκηνοθέτης)

Info

Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 19.30 & Σάββατο 28 Οκτωβρίο, 18.30, Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, επ. Λευκωσίας

Είσοδος: €5

Πληροφορίες: 99599891

«Πριγκιπίσσης Ζεχρά»: Μία περιπατητική site-specific παράσταση στον Τουρκομαχαλά της Σκάλας   14 + 15 Οκτωβρίου

 

Πρόκειται για έναν θεατρικό περίπατο με έξι στάσεις για να ακουστούν έξι ιστορίες ανθρώπων απλωμένες στον χώρο και τον χρόνο. Μία ομάδα ηθοποιών, μουσικών και κατοίκων προσκαλεί το κοινό να περπατήσει τους δρόμους του Τουρκομαχαλά και να συναντήσει τις ηρωίδες και τους ήρωες του Μαννούρη, λίγο αλλόκοτους και απόκοσμους, καθημερινούς ωστόσο και γνώριμους.

Το έργο έχει τη μορφή μιας περιπατητικής site-specific παράστασης στον Τουρκομαχαλά της Σκάλας σε σκηνοθεσία της Νάγιας Τ. Καρακώστα και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 18:30. Θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις παραστάσεις στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου και στις 14 και 15 Οκτωβρίου. Οι θεατές-περιπατητές καλούνται να μπουν σ’ ένα παιχνίδι ενσυναίσθησης των χαρακτήρων. Καλούνται να τους καταλάβουν, να εικάσουν τα βάσανα και τις ελπίδες τους, να δουν το φως που κρύβουν μέσα τους. Ο καθένας μας είναι φορέας ιστοριών, οι γειτονιές μας είναι κιβωτοί ιστοριών. Το «Πριγκιπίσσης Ζεχρά» διερευνά αυτές τις ιστορίες με όχημα την κοινή μας ανθρωπινότητα, τη κοινή μας μοίρα μέσα στον χρόνο. Το έργο στον πυρήνα του προτείνει μια διαδρομή προς τον άγνωστο πλησίον, μια διαδρομή αλληλοκατανόησης και συμπόνιας.  

Οι θεατές-περιπατητές θα συναντήσουν τους συντελεστές στην πλατεία Ζουχουρί -την έδρα της Λάρνακας 2030- ξεκινώντας το οδοιπορικό τους προς τον Τουρκομαχαλά, σ’ αυτό το μεταίχμιο του αστικού χώρου, τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης αλλά και μακριά απ’ το κοινωνικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Η σκηνή της παράστασης είναι οι δρόμοι του Τουρκομαχαλά με τις ιστορίες να ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση, την αναπαράσταση και τη μουσική.

Το «Πριγκιπίσσης Ζεχρά» εντάσσεται στο μαχαΛάrt, ένα νέο πολιτιστικό θεσμό που εισάγει η Λάρνακα 2030 στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Έχοντας ως κεντρική αξία την συμπεριληπτικότητα, οι δράσεις του μαχαΛάrt επιδιώκουν να φωτίσουν τις αθέατες όψεις της καθημερινότητας της πόλης και να δώσουν φωνή και ορατότητα σε όλες τις κοινότητες της Λάρνακας. Με αυτόν τον τρόπο, προάγουν και υπηρετούν το μεγάλο ζητούμενο της πολιτισμικής δημοκρατίας, αντιμετωπίζοντας την τέχνη ως δημόσιο αγαθό που κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των πολιτών. Στο μαχαΛάrt, η ανθρωπογεωγραφία της Λάρνακας -οι άνθρωποι όλων των γειτονιών- λειτουργεί ως η πρώτη ύλη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, κάνοντας πράξη την έννοια του co-creating, όπου η τέχνη συν-δημιουργείται με τους ανθρώπους για του ανθρώπους, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στην περιφέρειά της.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανα παράσταση: 60 άτομα

Συστήνεται η προκράτηση θέσεων στο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCz08UrJ6H2S8exaFy-CCTW4pGcCIy5HRh55nX5zboKaFVKw/viewform

Αφετηρία των παραστάσεων: Πλατεία Ζουχουρί

Παραστάσεις:

27 + 29 Σεπτεμβρίου - 19:00 

14 + 15 Οκτωβρίου – 19:00

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Κώστας Μαννούρης

Σκηνοθεσία: Νάγια Τ. Καρακώστα

Σκηνογραφική επιμέλεια & χαρτογράφηση τοπίου / Βίντεο: Χάρις Νίκα

Σύνθεση μουσικής & μουσική: Ανδρέας Γεωργίου

Ηθοποιοί: Θεοδώρα Ανδρέου & Αντώνης Κλεάνθους

Παραγωγή: Λάρνακα 2030 & Δήμος Λάρνακας

Διευκρίνηση 1: Η παράσταση γίνεται με τα πόδια από την πλατεία Ζουχουρί μέχρι την Αχμέτ Κενάν, διασχίζοντας τους δρόμους του Τουρκομαχαλά με 6 στάσεις για να ακουστούν οι 6 ιστορίες. Διευκρίνηση 2: Η παράσταση σε δυο της σημεία δεν είναι πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με κινητική αναπηρία. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να συζητήσουμε τους πιθανούς τρόπους της συμμετοχής τους. 

Στην παράσταση προβάλλεται υλικό από το ιστορικό αρχείο του ΡΙΚ και το έργο Ψηφιακός Ηρόδοτος.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προσφέρονται δωρεάν λουκουμάδες από τον Lokmakos και σπιτική ζιβανία. Παρακαλείται το κοινό να έχει μαζί του νερό και να φοράει άνετα παπούτσια.

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

 «Η μάνα του» του Μιχάλη Παπαδόπουλου στη σκηνή του Αντίλογος -  14 – Kυριακή 15 Οκτωβρίου, Θέατρο Μασκαρίνι

Η σκηνοθέτις, ανεβαίνει στη σκήνη, και ξετυλίγει την ιστορία της μάνας της, της οικογένειας της, την ιστορία του αδερφού της Κυριάκου και Σωτήρη, την απώλεια τους, τη δολοφονία του αδερφού της, και το πως ένας τέτοιου είδους θάνατος μπορεί να επηρεάσει την ζωή αυτών που μένουν πίσω. «Δίπλα» της η Αγαθονίκη, η μητέρα της, που σαν βασική ηρωίδα του έργου, περιγράφει μέσα από το πένθος της, την Κύπρο έτσι όπως την έζησε από την εποχή της Άγγλοκρατίας μέχρι και τις τραγικές μέρες της Τούρκικης εισβολής.

Σε μια εποχή αλληλοσπαραγμού των ανθρώπινων σχέσεων, που το θεριό του ρατσισμού, του φασισμού, του εθνικισμού και του πολιτικού φανατισμού επανέρχεται δριμύτερο, το θέατρο Αντίλογος «φέρνει» στο θέατρο, ένα κείμενο – αναφορά σε μια αληθινή ιστορία που όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλά γι’ αυτήν.

ΤΟ ΕΡΓΟ

1η Ιουλίου 1973...ξημερώματα...ένας πυροβολισμός διέκοψε την ησυχία της καλοκαιριάτικης νύχτας. Με μια σφαίρα, ένα παιδί 16 χρονών έπεφτε νεκρό. Ποιος το σκότωσε;

Ο Ιούλιος είναι τραγικός για όλους τους Κύπριους, αλλά για κάποιους ακόμα πιο τραγικός, όπως για την οικογένεια Παπαλαζάρου. Μια δολοφονία και μία θυσία. Ο Κυριάκος και ο Σωτήρης. Όταν η Ιστορία γράφεται με αίμα… Όταν τα εγκλήματα μένουν ατιμώρητα… Όταν η ζωή αυτών που μένουν πίσω σημαδεύεται για πάντα…

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Σκηνικά και κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης

Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Επι σκηνής: Αλεξία Παπαλαζάρου, Χριστίνα Χριστόφια, Ηλιάνα Κάκκουρα και Μυρσίνη Χριστοδούλου

Info

Πρεμιέρα Σάββατο 14 – Kυριακή 15 Οκτωβρίου, Θέατρο Μασκαρίνι 8:00 το βράδυ

Αθαλάσσης 4, Λατσιά

Προπώληση SOLDOUT TICKETS, καταστήματα Stephanis - Electronics

Κρατήσεις 99 25 1331

 

Το «Μαύρο Θέατρο της Πράγας» -  14 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία και 15 Οκτωβρίου Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός

Το φημισμένο Μαύρο Θέατρο της Πράγας (The Black Light Theatre of Prague), έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, για δύο παραστάσεις στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό αντίστοιχα.

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Jiři Srnec στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1961 και έγινε γρήγορα ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς θιάσους σε όλον τον κόσμο. Έχει πάρει μέρος σε αμέτρητα θεατρικά φεστιβάλ και διεθνείς περιοδείες ενώ τις παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5 εκατομμύρια θεατές σε 70 χώρες.

Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο εντός του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί - χειριστές των διαφόρων αντικειμένων ντυμένοι με μαύρα ρούχα, πράγμα που τους καθιστά αόρατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές, είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου, όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα και ζουν δική τους ανεξάρτητη ζωή, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που "αφηγούνται" στον θεατή την ιστορία τους μέσα από την παντομίμα.

Σημαντικό στοιχείο είναι και ο ιδιαίτερος υπεριώδεις φωτισμός που χρησιμοποιείται ώστε να αναδείξει τα χρώματα στα σκηνικά, στα αντικείμενα αλλά και στις ανθρώπινες φιγούρες.  

Εξιστορώντας πολύπλοκες ιστορίες και σκορπίζοντας μεγάλες δόσεις μαγείας, ονειροπόλας διάθεσης και ομορφιάς, το Μαύρο Θέατρο Srnec της Πράγας, θα μας παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερα στιγμιότυπα της ιστορίας του.  

Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στις 16.00, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία

Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 12.00, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 

Ο παπουτσωμένος γάτος - 14, 15, 21, 22, 28, 29 Οκτωβρίου στο Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου

.

 

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με life-size γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Παραστάσεις:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

14, 15, 21, 22, 28, 29 Οκτωβρίου και 4, 5 Νοεμβρίου

Σάββατο στις 15:30 και Κυριακή στις 11:00

στο Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι 2540)

ΠΑΦΟΣ

12 Νοεμβρίου στις 11:00

στο Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ ΠάφουΓενική είσοδος: 10 ευρώ

Για πληροφορίες: 94409100

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού

Διασκευή/Μουσική επιμέλεια: Μάριος Στυλιανού

Χειροποίητες κούκλες: Βασιλική Ανδρέου

Σκηνογραφία: Λάκης Γενεθλής

Φωτισμός: Κούλλης Σιαμπτάνης

Παίζουν: Σάββας Μενοίκου, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, Πωλίνα Ματθαίου

«Οι περιπέτειες μιας Λαίδης, (Μια γλυκιά σκυλοϊστορία)» στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου - 15 Οκτωβρίου 

Το Σατιρικό θέατρο γιορτάζοντας φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και ποιοτικής προσφοράς στον χώρο του παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει το υπέροχο μιούζικαλ «Οι περιπέτειες μιας Λαίδης, (Μια γλυκιά σκυλοϊστορία)», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και Βασίλη Μιχαήλ.

Εμπνευσμένο από την αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων, «Η Λαίδη και ο Αλήτης», το έργο περιστρέφεται γύρω από τη  Λαίδη, ένα καλομαθημένο σκυλάκι που ζει άνετα  σε ένα φιλόξενο και ζεστό σπίτι. Όταν όμως οι ιδιοκτήτες της φεύγουν ταξίδι, καταφθάνει η ιδιότροπη θεία Σάρα η οποία δεν συμπαθεί καθόλου τα σκυλιά και θέλει να φορέσει στη Λαίδη φίμωτρο. Η Λαίδη τρομαγμένη το σκάει και περιπλανιέται στους δρόμους μόνη και φοβισμένη. Μέχρι που γνωρίζει τον Αλητάκο, ένα πανέξυπνο αδέσποτο που εισάγει τη Λαίδη στην ανέμελη ζωή  και της μαθαίνει πώς να επιβιώνει στους δρόμους.  Η ανεμελιά όμως φέρνει φασαρίες και μπλεξίματα και οι περιπέτειες της Λαίδης ξεκινούν…

 

Μια πανέμορφη, διαχρονική ιστορία για την αλληλεγγύη, τη γενναιοδωρία, την αποδοχή και τη σπουδαιότητα της οικογένειας και της φιλίας. Η διασκευή, η οποία ανήκει στη Μαριάννα Καυκαρίδου, θα διατηρήσει την δράση αλλά και την αθωότητα του πρωτότυπου έργου, τη γλύκα των χαρακτήρων αλλά και το σθένος που επιδεικνύουν  μπροστά στα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντούν. 

Η παράσταση μας, γεμάτη χορό, τραγούδι και χιούμορ, θα προσφέρει στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους ψυχαγωγία και συγκίνηση και θα μιλήσει στις καρδιές τους για τη δύναμη της αγάπης η οποία γίνεται ασπίδα στο άδικο και χαράζει τον δρόμο προς την ευτυχία. Μέσα από ένα υπέροχο ταξίδι, παρέα με τη Λαίδη και τον Αλητάκο, θα βιώσουμε τη μεταμορφωτική δύναμη των αληθινών σχέσεων, της ομαδικότητας και της αφοσίωσης και θα ανακαλύψουμε ότι η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στα πιο απροσδόκητα μέρη!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή: Μαριάννα Καυκαρίδου

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου και Βασίλης Μιχαήλ

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Λάκης Γενεθλής

Μουσική: Χριστίνα Αργύρη

Χορογραφίες: Εύα Παπαγεωργοπούλου

Κίνηση: Αντρέι Κρουπά

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εστέλα Τεμπριώτη

Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου

Μαριονέτες: Jenny’s Thoughts

Ενορχήστρωση: Jean-Paul Sacy

Σχεδιασμός Αφίσας: Μάριος Χριστοφορίδης

Trailer παράστασης/Φωτογραφίες: Χριστίνα Τρύφωνος 

Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: Martin Meason

Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:  Γεωργία Νικολάου, Νικόλας Κουρουζίδης, Σκεύη Ανδρέου, Μιχάλης Αναγιωτός, Λούκας Προκοπίου, Μαρία Κάσινου, Απόστολος Ιωαννίδης.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ:

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ -  Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, 11.00 το πρωί.     

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

Κάθε  ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00 το πρωί. (Μέχρι 17 Δεκεμβρίου)

Διάρκεια Παράστασης: 70 λεπτά

Ηλικίες: Για παιδιά 3 ετών και άνω.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:  €12

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις/Εισιτήρια: ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940, 22421609

Ώρες Ταμείου: Τρίτη - Παρασκευή 11.30 - 13.30 και 18.00 - 20.00. Σάββατο: 11.30 - 13.30 και 18.30 - 21.00, Κυριακή 9.30 - 12.30 και 16.30 - 19.00.

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ανεβαίνει στη σκηνή του ΘΟΚ - 22 Οκτωβρίου

Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ξανασυστήνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου που κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου.

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα – έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και δυσκολίες.

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» είναι μια τρυφερή ιστορία, παλιά και αγαπημένη, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ξανασυστήνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Λέα Μαλένη, η οποία, μαζί με έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, μπόλικο χρώμα και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη και την ευτυχία.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου

Χορογραφία-Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου

Βοηθός σκηνοθέτριας: Ιωάννα Κεραυνού

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

 Νίκος Μακρόπουλος - 14 Οκτωβρίου στο Opus Events Venue,

 

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης πρόκειται να βρεθεί ξανά στο νησί μας για να μας διασκεδάσει. Στις 14 Οκτωβρίου ετοιμαζόμαστε για μια επική βραδιά, στο Opus Events Venue, με τον μοναδικό Νίκο Μακρόπουλο!

Με το κέφι, την ενέργεια και φυσικά τα τραγούδια του, θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές.

Κάντε τις κρατήσεις σας άμεσα στο τηλέφωνο 7000 0087! 

 

Ο Ανδρέας Λέοντας για ένα εκρηκτικό live στο RED - 15 Οκτωβρίου

Ο Κύπριος καλλιτέχνης ετοιμάζει ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα που θα λατρέψουμε. O αγαπημένος Αντρέας Λέοντας και η ομάδα του, μας περιμένουν νωρίς τις Κυριακές στο Red σε ένα 3ωρο liveclubbing πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις!!

Έναρξη: 15/10

Είσοδος: 8 ευρώ

Ελάχιστη κατανάλωση ποτών/σνακ ανά άτομο: 13 ευρώ

Πληροφορίες/κρατήσεις: 99059257

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η Αγία Νάπα ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει ξανά στα χρόνια του Μεσαίωνα -  13,14 Οκτωβρίου

 

Η Αγία Νάπα για 18η χρονιά μας ταξιδεύει πίσω στα χρόνια του Μεσαίωνα με το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 7 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου. Μία πραγματικά πολύ ξεχωριστή και πολύ επιτυχημένη διοργάνωση από τον Δήμο Αγίας Νάπας που κερδίζει κάθε χρόνο και περισσότερους επισκέπτες. 

Ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αγία Νάπα κάθε χρόνο που προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων και ντόπιων, μικρών και μεγάλων. Η πόλη ολόκληρη μεταμορφώνεται και στοιχεία του Μεσαίωνα γεμίζουν τους δρόμους της πόλης με πριγκίπισσες, ιππότες, βασιλιάδες και βασίλισσες να παρελαύνουν στην Αγία Νάπα.  

Αναμένουμε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες από τους διοργανωτές. 

Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσού - 13-14 Οκτωβρίου στη Λεμεσό

Η μεγάλη λαϊκή εκδήλωση της Λεμεσού, η ιστορική Γιορτή του Κρασιού αρχίζει σε μερικές μέρες στον Δημοτικό Κήπο της πόλης με τον γιγάντιο βρακά να μας καλωσορίζει και να μας λέει: Πίννες κρασίν, νάσιης ζωήν!

Η μεγάλη Γιορτή του Κρασιού, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Κύπρου αρχίζει φέτος το Σάββατο 7 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Για οκτώ ημέρες και νύχτες η καρδιά της πόλης της Λεμεσού θα κτυπάει στο Δημοτικό Κήπο Λεμεσού όπου θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε μοναδικές εμπειρίες, να γνωρίσουμε και να γευτούμε τα κρασιά του τόπου μας, παραδοσιακά προϊόντα, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο με μουσικές, χορό, τραγούδια, θέατρο και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Το πρόγραμμα θα βρεις ΕΔΩ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής:           

Καθημερινά από τις 7.00μ.μ. μέχρι τις 12.00μ.μ.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.

Για πληροφορίες τηλ. 25 344402, 25 344952, 25 745919

 Erasmus Festival 2023 - 14 Οκτωβρίου 2023 στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού

 

Tο Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης και o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και της Αρχής Λιμένων Κύπρου, διοργανώνουν για 7 η συνεχή χρονιά το «Erasmus Festival», στο πλαίσιο των πετυχημένων #ErasmusDays, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού, από τις 17:00 μέχρι τις 21:30.

Στην εκδήλωση, οι δύο Εθνικές Υπηρεσίες θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+, ενώ το Eurodesk Cyprus θα υλοποιήσει Κυνήγι Θησαυρού Γνώσεων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαδραστικό quiz «Ο πιο Δυνατός Ευρωπαίος», ενώ παράλληλα θα τρέξει εργαστήριο Public Speaking/Storytelling. Το φεστιβάλ θα προσφέρει πολλαπλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, συνοδευόμενες από ραδιοφωνικό live link και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Allospause». Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τρία κυπριακά έργα θα λάβουν το βραβείο «Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας» και θα υλοποιήσουν διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες.

Στόχος του «Erasmus Festival» και γενικότερα των #Erasmusdays 2023, είναι η μαζική προβολή του Erasmus+, του προγράμματος της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας. Φέτος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη σημασία της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης και να γιορτάσουμε τις ευκαιρίες μάθησης που προσφέρει. Η πρωτοβουλία #ErasmusDays αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να ενισχύσουν τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν την απασχολησιμότητά τους και να ενστερνιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες της ανεκτικότητας, του σεβασμού και της πολυμορφίας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο «Erasmus Festival 2023», να γνωρίσετε τις ευκαιρίες που σας προσφέρει το πρόγραμμα, να πληροφορηθείτε για το πώς να ζήσετε και εσείς την εμπειρία #ErasmusPlus, αλλά και να γιορτάσετε μαζί μας το ταξίδι στη γνώση, σε έναν κόσμο ευκαιριών κι εμπειριών!

Μάθετε περισσότερα: https://www.erasmusplus.cy/erasmus-festival-2023/

Η Ποταμιού μας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και κερνάει τραχανά, κουλουράκια με το έψιμο, τρεμηθωτές, ζεστό παλουζέ, κρασί και ζιβανία -  15 Οκτωβρίου  στην πλατεία του χωριού Πατήρ Λεωνίδα

Η κοινότητα της Ποταμιού πραγματοποιεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και μας προσκαλεί για να γευτούμε παραδοσιακά προϊόντα της Κύπρου και να περάσουμε μία όμορφη μέρα στο χωριού.

Η Ποταμιού μας περιμένει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου από τις 15:00 στην πλατεία του χωριού Πατήρ Λεωνίδα. Εκεί θα μας κεράσουν τραχανά, κουλουράκια με το έψιμο, τρεμηθωτές, ζεστό παλουζέ, κρασί και ζιβανία.

Επίσης υα υπάρχουν και ργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων. 

Το πρόγραμμα: 

15:30  Ποδηλατική οινοδιαδρομή.  Φέρτε τα ποδήλατα σας για να εξερευνήσουμε μαζί τη γύρω περιοχή.  Σημείο συνάντησης:  Πλατεία χωριού.  Για δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το +357 96222570 (Πανίκος).

16:30  Περιδιάβαση και ξενάγηση στο χωριό.  Περπατήστε μαζί μας και γνωρίστε την ιστορία και τις παραδόσεις του χωριού. Σημείο συνάντησης:  Πλατεία χωριού.  Επικοινωνήστε +357 99406607 (Ελένη)

17:00  Παχνίδι εξερεύνησης και μυστηρίου - Ελάτε να ξετυλίξουμε μαζί το νήμα ενός μυστηρίου κλοπής που συντάραξε το χωριό και ταυτόχρονα να γνωρίσουμε σημαντικά μνημεία και στοιχεία για την Ποταμιού.  Σημείο συνάντησης:  Εκκλησία Αγίας Μαρίνα (δίπλα από την πλατεία).

Για σκοπούς οργάνωσης και για περισσότερες πληροφορίες, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής των ομάδων στο +357 99580630 (Σόφη). 

Ένα... κυπριακό street food festival θα στηθεί στο Παλαιχώρι! - 14 Οκτωβρίου

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περίπτερα πώλησης τοπικών προϊόντων, περίπτερα με live cooking και πώληση ζεστών φαγητών ιδιαίτερα κυπριακών γεύσεων, γαστρονομικές επιδείξεις με τοπικά προϊόντα από σεφ, μουσική σκηνή και χορευτικά. Θα υπάρχουν περίπτερα τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνιών

Σκοπός της εκδήλωσης να  γνωρίσει όσον το δυνατόν περισσότερος κόσμος τις ομορφιές, τη γραφικότητα του χωριού, τα μνημεία και ταυτόχρονα να γευθεί τα προϊόντα που παράγει η περιοχή.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά στενά του χωριού, να απολαύσουν το ρόφημα τους στην κεντρική πλατεία του χωριού και να ξεναγηθούν στα αρχαία μνημεία. Στην είσοδο του πάρκου θα στηθούν περίπτερα με χειροτεχνίες ( από μαλλί, από σπόρους, αρωματικά κεριά και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά) και έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα (ελαιόλαδο και παράγωγα της ελιάς, βότανα και ροφήματα από βότανα, ξηρούς καρπούς, γλυκά του κουταλιού κα.). 

Μέσα στο πάρκο θα φιλοξενηθεί το μουσικό σχήμα τα Αιγαιοπελαγίτικα και χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών. Ταυτόχρονα θα στηθούν περίπτερα με φαγητά τύπου street food (λουκάνικο στην πίττα, χαλλούμι στην πίττα, σουβλάκια, σεφταλιές, αφέλια με πουργούρι, πουρέκκια αλμυρά,  μακαρόνια χωριάτικα αλλά και noodles με λαχανικά όπως και vegan επιλογές).

Ο σεφ Χρίστος Χριστοδούλου  θα φτιάχνει γαστρονομικές δημιουργίες με διάφορα τοπικά προϊόντα οι οποίες θα προσφέρονται στο κοινό για δωρεάν γευσιγνωσία. 

Η εκδήλωση είναι επιχορηγημένη από Υφυπουργείο Τουρισμού

Ο Κάτω Δρυς καλωσορίζει το φθινόπωρο με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων - 15 Οκτωβρίου 

Ο Κάτω Δρυς μας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων που διοργανώνει και θα γίνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου έχουμε μία πολύ καλή αφορμή για εξόρμηση στην ορεινή Λάρνακα και εκδρομή στον όμορφο Κάτω Δρυ για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων. 

Εκεί θα μάθουμε για την παρασκεύη του παλουζέ, τα τον δοκιμάσουμε και θα γευτούμε φρέσκο τραχανά, τρεμυθόπιττα, χαρουπόμελο, σιουσιούκκο και θα δούμε να γίνεται απόσταξη ζιβανίας.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στον παραδοσιακό πυρήνα του χωριού και επισκέψεις σε αγροτουριστικά, εκκλησίες, μουσεία και οινοποιείο. Θα γίνει γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου.

Το Φεστιβάλ Ξαρκής γιορτάζει τη 10η έκδοσή του στον Κόρνο - 13 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στον πανέμορφο Κόρνο

 

Το Φεστιβάλ Ξαρκής (ΦΞ2023), πιστό στον νομαδικό του χαρακτήρα, γιορτάζει φέτος τη 10η έκδοσή του και μεταφέρεται από τις 13 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στον πανέμορφο Κόρνο, ένα ορεινό χωριό το οποίο είναι συνυφασμένο με τη μεγάλη παράδοση της κυπριακής αγγειοπλαστικής.

Aν έχετε πάει ξανά σε Φεστιβάλ Ξαρκής, ξέρετε τι να περιμένετε. Αν όμως είναι η πρώτη σας φορά, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για ένα γεμάτο πρόγραμμα με εργαστήρια, περφόρμανς, μουσική και πολλές άλλες δράσεις όπου η παράδοση και οι κοινοτικές αξίες συμπλέκονται και αλληλεπιδρούν με τη σύγχρονη τέχνη, όπου μικρές, καθημερινές χειρονομίες μεταβάλλονται σε αντίδωρα καλοσύνης. Σεβασμός, πειραματισμός, αποδόμηση, σύνθεση. Γιατί οτιδήποτε λαϊκό εμπεριέχει κάτι βαθιά τολμηρό και ριζοσπαστικό και είναι το αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου εν εξελίξει. Και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε Φεστιβάλ Ξαρκής: να ανοίγουμε με θάρρος, καθαρότητα και φαντασία έναν δημιουργικό διάλογο με το παρελθόν, να αναζητάμε απαντήσεις στο ριζικό σύστημα, στον κορμό και στα φύλλα της παράδοσης, να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο μέλλον.

 

Παράδοση: Συμπαγής όσο και ρευστή. Ερμητική όσο και συμπεριληπτική. Διατρέχει τον χρόνο. Πώς φτάνει ως εμάς; Πώς φιλτράρεται; Πώς μας ορίζει; Σε τελική ανάλυση, ποιο είναι το δικό μας αποτύπωμα; Και τι σημαίνει άραγε «δικό μας»; 

Για αυτή τη χρονιά, λοιπόν, η διεπιστημονική ομάδα του φεστιβάλ έχει επιλέξει να εστιάσει στην έννοια της σύμπραξης μέσα από αξίες φροντίδας, όπως αυτές διαμορφώνονται από τη σχέση μεταξύ κληρονομιάς, καθημερινών και σύγχρονων καλλιτεχνικών πρακτικών. Αυτή την κομβική έννοια θα κληθούν να διερευνήσουν επιλεγμένοι καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό (Αίγυπτος, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Εκουαδόρ, Λιθουανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Συρία), που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών (1-12 Οκτωβρίου). Τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους με την τοπική κοινωνία, φορτισμένα με συναισθήματα και μνήμες, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του φεστιβαλικού τριημέρου και αναμένεται να διεγείρουν το θυμικό με την πρωτοτυπία, την ευρηματικότητα και την αλήθεια τους. 

Στο φετινό Φεστιβάλ Ξαρκής φιλοδοξούμε να αναδείξουμε αξίες φροντίδας μέσα από σύγχρονες μορφές τέχνης, αξίες που συνδέονται με την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, με παραδοσιακές πρακτικές χειροτεχνίας, κοινά τελετουργικά στοιχεία και πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα: Θα «αγκαλιάσουμε» ξανά τον κόκκινο πηλό του Κόρνου σε εργαστήρια αγγειοπλαστικής από τις μαστόρισσες του χωριού, καθώς και σε ερευνητικά εργαστήρια από διεπιστημονικούς καλλιτέχνες, και θα ανακαλύψουμε τις δυνατότητές του. Θα παίξουμε με όρους βιωσιμότητας, «μαγειρεύοντας» βιοπλαστικά μαζί με κοινά σκουπίδια, για να διαμορφώσουμε νέες πρακτικές χειροτεχνίας. Θα κάνουμε «βουτιά» στο αρχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς για να αναδυθούμε στην επιφάνεια σοφότερ@. Τ

ην Παρασκευή 13 Οκτωβρίου το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με εργαστήρια και οικοπαιδαγωγικές διαδραστικές εμπειρίες, το απόγευμα θα συναντηθούμε στον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών του χωριού για την τελετή έναρξης, ενώ το βράδυ θα πειραματιστούμε με ένα εναλλακτικό κυπριακό ζιαφέττι, προσκαλώντας όλο το χωριό σε ένα μεγάλο γλέντι. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα συνεχίσουμε με ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εργαστήρια αλλά και παιχνίδια, όπως ένα εναλλακτικό κυπριακό τάβλι, φουτουριστικούς περιπάτους και συζητήσεις με την τοπική κοινότητα. Το βράδυ είναι προγραμματισμένη συναυλία με καλλιτέχνες όπως η Melentini & The Running Blue Orchestra, οι BuzZ’ Ayaz, οι Cherry Bandora και οι Stranger in the Body, καθώς και δυνατά DJ sets.

Το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου) θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία περφόρμανς για το καθάρισμα του λουβιού, την παρουσίαση ενός πρότζεκτ γύρω από την παράδοση των ταμάτων, χορωδιακά σχήματα και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ: https://bit.ly/3PUy8O8

Η 10η έκδοση του Φεστιβάλ Ξαρκής είναι σίγουρα μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε από κοντά. Μια κοινοτική πολυφωνική γιορτή που αποθεώνει ό,τι μας ενώνει και μας υπενθυμίζει την αξία του μοιράσματος. Σας περιμένουμε όλ@ στον Κόρνο! 

Δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα και μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ στα πιο κάτω κοινωνικά δίκτυα:

Instagram: @xarkisfestival

Facebook: Φεστιβάλ Ξαρκής - Xarkis Festival

Twitter: @xarkisfestival

Ιστοσελίδα: festival.xarkis.org

 Φεστιβάλ Ελιάς και Παραδοσιακών Γεύσεων- 15 Οκτωβρίου Αναλυόντα

Η κοινότητα του Αναλυόντα ανακοίνωσε πως φέτος θα διοργανώνει για πρώτη φορά το δικό της φεστιβάλ. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Ελιάς και Παραδοσιακών Γεύσεων όπου πρωταγωνιστής θα είναι η ελιά, τα παράγωγά της αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα της Κύπρου.

Το μικρό χωριό της επαρχίας Λευκωσία ανακοίνωσε την πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ελιάς και Παραδοσιακών Γεύσεων με σκοπό να τιμήσει ένα εξαιρετικό καρπό της Μεσογείου την ελιά. 

Το πρώτο φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον της περιοχής αφού πρώτη φορά πραγματοποιείται μία τέτοια διοργάνωση. 

Το 1ο Φεστιβάλ Ελιάς και Παραδοσιακών Γεύσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα για τη διοργάνωση. 

Η Αθηένου φέρνει το 5ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων - 15 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει το 5ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων για τα φημισμένα προϊόντα της περιοχής.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην Αθηένου, από τις 11:00 -23:00, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο.Στο φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις αυθεντικά παραδοσιακά αθηενίτικα προϊόντα όπως ακριβώς και την περασμένη χρονιά.

Εκεί, θα δοκιμάσουμε το αυθεντικό παραδοσιακό ψωμί, λουκούμια, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια και άλλες αθηενίτικες παραγωγές.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Πάμε στην Πλατεία Ελευθερίας για δωρεάν μαθήματα γιόγκα - 14 Οκτωβρίου

 

Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει τα πρωινά του Σαββάτου για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο μαθήματα Yoga στην Πλατεία Ελευθερίας. Τα μαθήματα Yoga θα προσφέρονται από τις 8:30 μέχρι τις 9:30 το πρωί, δίπλα από το Αμφιθέατρο της Πλατείας Ελευθερίας.

"H yoga αποτελεί μια πρακτική που συνδυάζει την κίνηση με την αναπνοή, δίνοντας έμφαση στην ενότητα σώματος και πνεύματος. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, τη σωματική δύναμη και την ψυχική και πνευματική υγεία."

Κάνε την εγγραφή σου https://forms.gle/WpKDJcJCPZSnQ3ueA , πάρε το mat σου και σε περιμένουμε στην Πλατεία Ελευθερίας. Namaste"

 

14 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας 

 

Kids Street Party στη Λευκωσία - 15 Οκτωβρίου Πλατεία Σπυριδάκη Λεωφόρος Μακαρίου Λευκωσία

 

Μια μοναδική μέρα έρχεται και απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους. Την ερχόμενη Κυριακή στην Πλατεία Σπυριδάκη Λεωφόρος Μακαρίου Λευκωσία, θα στηθεί το απόλυτο Kids Street party με DJ's να παίζουν τις πιο καυτές μουσικές. Ζωγραφική προσώπου για όλους τους μικρούς καλλιτέχνες.  

'Ενα μαγικό σόου για να σας εντυπωσιάσει και να σας διασκεδάσει. Μπαλόνια ζώων για πολλά χαμόγελα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν  με φουσκωτά.

 κάστρα για ατελείωτη αναπήδηση.

 

 Αναρρίχηση για τα πιο τολμηρά πνεύματα. Νόστιμο φαγητό για να ικανοποιήσει τις πεινασμένες κοιλίτσες. Και πολλές εκπλήξεις στο πρόγραμμα!

Ημερομηνία: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου

Ώρα: 10 π.μ. - 5 μ.μ. Τοποθεσία: Πλατεία Σπυριδάκι (Κτίριο 360) / Λεωφόρος Μακαρίου, Λευκωσία

Loader