20+1 επιλογές για ένα δροσερό σαββατοκύριακο

20+1 επιλογές για ένα δροσερό σαββατοκύριακο

Γεμάτο από συναυλίες, θεατρικά, φεστιβάλ και πολλά άλλα

Άλλο ένα σαββατοκύριακο έρχεται και θα είναι γεμάτο από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για οικογένεια, φίλους και όχι μόνο. Επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και θα δώσουν μια διαφορετική νότα στο διήμερο μας. Βρες πιο κάτω όλα όσα έρχονται και ετοιμάσου για αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Καίτη Γαρμπή - 21 Ιουλίου στο Ammos Beach bar στη Λάρνακα

Η Καίτη Γαρμπή έρχεται να μας ταξιδέψει με τη μουσική και τη φωνή της στις 21 Ιουλίου στο Ammos Beach bar στη Λάρνακα στις 21:00.

Θα μας κρατήσει την καλύτερη παρέα και μαζί της θα τραγουδήσουμε αγαπημένα παλιά αλλά και νέα κομμάτια. 

 Γιώτα Νέγκα - 21 Ιουλίου στο Κοινοτικό Αμφιθέατρο Πισσουρίο

Η σπουδαία τραγουδίστρια κάνει μια αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι μέσα από αφιερώματα σε ερμηνευτές και δημιουργούς όπως η Βίκυ Μοσχολιού για τα 80 χρόνια από τη γέννηση της, ο Γιάννης Καλατζής, ο συνθέτης Μάριος Τόκας για τα 15 χρόνια που μας έφυγε, ο στιχουργός Μάνος Ελευθερίου για τα 5 χρόνια φυσικής απουσίας του και η στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου για τα 130 χρόνια από τη γέννηση της.

Δεν θα λείψουν βέβαια και μερικές προσωπικές επιτυχίες της ερμηνεύτριας, που τόσο

αγαπήθηκαν από το κοινό.

Παρασκευή 21 Ιουλίου, 2023 - Ωρα 20:30

Κοινοτικό Αμφιθέατρο Πισσουρίο

Συμμετέχουν οι Κύπριοι τραγουδιστές:

ΠΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ και ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ

Συνοδεύει το 8μελές Mουσικό σχήμα ΟΡΦΕΑΣ Ιδρύματος «Πανίκος Χαζηχαμπής»

Σε όλα τα καταστήματα ACS courier

Γραφεία Κ.Σ. ΠΙΣΣΟΥΡΙΟΥ, τηλ. 25 222292 / 99 666612

Τιμή Εισητηρίου: €10

 Χάρης Βαρθακούρης - 22 Ιουλίου στο Periyali Resort στο Παραλίμνι

Ο τραγουδιστής με την ιδιαίτερη φωνή και ενέργεια του θα μας διασκεδάσει όπως μόνο αυτός ξέρει. Ο Χάρης Βαρθακούρης έρχεται στο Periyali Resort στο Παραλίμνι στις 22 Ιουλίου.

Κρατήσεις: 99914388

Διονύσης Σχοινάς και ο Λούκας Γιώρκας - Theama Λεμεσό στις  22 Ιουλίου

O Διονύσης Σχοινάς και ο Λούκας Γιώρκας σε τρεις καλοκαιρινές βραδιές live στο Theama, το Σάββατο 22 Ιουλίου.

Ο Όμιλος Breeze, ο μεγαλύτερος όμιλος ψυχαγωγίας στην Κύπρο, υποδέχεται το Διονύση Σχοινά και το Λούκα Γιώρκα στην πρώτη on stage συνεργασία τους για το πιο ανατρεπτικό summer party του φετινού καλοκαιριού. 

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 99 341 341 

Κωνσταντίνος Αργυρός - 22 Ιουλίου στο Nava Seaside του Πρωταρά

Το Nava Seaside του Πρωταρά ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει για ακόμη μία βραδιά τον επιτυχημένο Έλληνα τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό για να μας χαρίσει μία βραδιά γεμάτη ξανά από τις μουσικές και τα τραγούδια του που τόσο αγαπήσαμε! Η επιλπέον εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου ενώ εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης προστέθηκε άλλη μία βραδιά την Παρασκευή 21 Ιουλίου. 

Πληροφοριες και κρατήσεις στο 22777744.

NAVA SEASIDE – Περνέρας 37, Πρωτάρας Παραλίμνι.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00.

 Άννα Βίσση - 22 Ιουλίου στο City of Dreams Mediterranean και 30 Σεπτεμβρίου στις Φοινικούδες στη Λάρνακα.

Το City of Dreams Mediterranean, ο νέος προορισμός αναψυχής και ψυχαγωγίας της Ανατολικής Μεσογείου, παρουσιάζει τη βασίλισσα της ελληνικής μουσικής Άννα Βίσση, για μια μοναδική εμφάνιση, στις 22 Ιουλίου 2023.

Έτοιμη να προσφέρει στο κοινό μια ακόμα αξέχαστη συναυλία, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα ανεβεί στη σκηνή του Event Lawn το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 9:00 μμ. Υπενθυμίζεται ότι το πολυθεματικό θέρετρο θα ανοίξει τις πύλες του για το ευρύ κοινό στις 10 Ιουλίου.

Συμπληρώνοντας φέτος 50 χρόνια λαμπρής καριέρας, η Άννα Βίσση είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και δημοφιλείς τραγουδίστριες σε Ελλάδα και Κύπρο. Βρίσκεται ανάμεσα στους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, ξεπερνώντας τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στην ιστοσελίδα

https://www.cityofdreamsmed.com.cy/en/anna-vissi-live

Ενώ παράλληλα, η απόλυτη σταρ ετοιμάζεται να γιορτάσει 50 χρόνια μουσικής, στην πόλη της, τη Λάρνακα στις 30 Σεπτεμβρίου στις Φοινικούδες.

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα  Ζουγανέλη -  21,23 και 24 Ιουλίου 

.

Ήταν και είναι η συνεργασία της χρονιάς. Μετά από τα επαναλαμβανόμενα soldout στην μουσική σκηνή VOX στην Αθήνα, το πολύ επιτυχημένο ΜΑΖΙ της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη συνεχίζει με μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το πάντρεμα των δύο χαρισματικών καλλιτεχνών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια κέρδισε τις καρδιές όλων μας. Όσοι το είδαν ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε – και σίγουρα πολλοί θα θέλουν να το ξαναζήσουν. Όσοι δεν τα κατάφεραν, σίγουρα θα θέλουν να το δουν.

19 Ιουλίου στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας

21 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδειο Πέγειας

23 Ιουλίου Πολιτιστική σκηνή Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού Ορεινής

24 Ιουλίου Κηποθέατρο Λεμεσού

Εισιτήρια θα βρεις εδώ

 

Πάνος Κιάμος - 23 Ιουλίου στο Blue Charmar by Makenzy Λάρνακα

Ο Πάνος Κιάμος έρχεται στις 23 Ιουλίου στο Blue Charmar by Makenzy Λάρνακα για να μας χαρίσει ένα μοναδικό καλοκαιρινό βράδυ.

Θα απολαύσουμε μουσική, θα διασκεδάσουμε και θα χορέψουμε με τη ψυχή μας.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

ΘΕΑΤΡΟ:

"Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλώ" -  Παρασκευή, Σαββατο, Κυριακή σο Θέατρο Ανεμώνα

 

Η νεοελληνική κωμωδία "Δεν Ακούω, Δεν βλέπω, Δεν μιλώ" είναι μια δροσερή καλοκαιρινή θεατρική πρόταση από το θέατρο Ανεμώνα! Το υπέροχο έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη υπόσχεται να σκορπίσει άφθονο και αβίαστο γέλιο αλλά και να συγκινήσει. Θα δοθεί περιορισμένος αριθμός παραστάσεων στην έδρα μας στη Λευκωσία τον μήνα Ιούλιο!

Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι' αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή τη μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους η Ελπίδα, μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης!

Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία! Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής.

Μια υπέροχη λαϊκή κωμωδία που βασίζεται πολύ στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, την κινησιολογία και τον ξέφρενο ρυθμό, με πολλά φαρσικά στοιχεία αλλά και ένα άμεσο και δυνατό μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην ελλάδα πριν από 27 χρόνια σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα, του αξέχαστου σκηνοθέτη Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε μετράει δεκάδες ανεβάσματα στην Αθήνα και πάντα με μια ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Η παράσταση αποτελεί μια δροσερή πρόταση για μια ευχάριστη διέξοδο από τις σκοτούρες, τα άγχη και τις αγωνίες της καθημερινότητας. Παράλληλα, το έργο αποστέλνει τα κοινωνικά του μηνύματα ανάγλυφα και με τρόπο άμεσο, σε μια εποχή που οι αρνητικές σκέψεις πληθαίνουν και οι αληθινές αξίες της ζωής τίθενται υπό αμφισβήτηση. 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία- Γιάννης Σαββίδης

Ηθοποιοί: Ηλίας Ανδρέου, Γιώργης  Χριστοδούλου, Δημήτρης Γιωρκάτζης και η Έλια Ιωαννίδου

Χειρισμός φωτισμού-Ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Γραφικά: Θεοδώρα Μεγαλέμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

Έναρξη παράστασης στις 20:30, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΤΗΛ.70007721

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ: Τετάρτη, Παρασκευή, Σαββατο, Κυριακή στις 20:30 μέχρι Σάββατο 29 Ιουλίου, *(την Τετάρτη 19 Ιουλίου δεν θα δοθεί παράσταση)

 

"Δελησταύρου και Υιός" - Παρασκευή στην Κοινότητα Αρακαπά | Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης

Στο θεατρικό έργο «Δελησταύρου και Υιός» βασίστηκε η γνωστή κινηματογραφική ταινία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1957 με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Λογοθετίδη, την Ίλια Λυβικού και την Τζένη Καρέζη και αγαπήθηκε παράφορα από το ελληνικό κοινό! Αμεσότητα, λόγος που ρέει, έξω διάθεση, μελωδίες που αναδεικνύουν την εποχή και πρωτότυπη μουσική (γραμμένη από τον διακεκριμένο και πολυπράγμονα συνθέτη Γιώργο Ανδρέου – που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις) συνθέτουν ένα έργο - γλυκιά ωδή στην ύστατη προσπάθεια για έρωτα! Για τη λαχτάρα να μη σε βρει το γήρας μονάχο!

O Aντώνης Δελησταύρου, έχοντας βαρεθεί τη μοναξιά στην ηλικία που βρίσκεται, αφού για χρόνια είναι χήρος και αφοσιωμένος αποκλειστικά στην δουλειά του και στην ανατροφή του γιου του Γιώργου, αποφασίζει πως θέλει να έχει μια συντροφιά. Έτσι, του αναθέτει τη διεύθυνση του εργοστασίου του ώστε να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις και να ξαναφτιάξει τη ζωή του.  Με τις ευλογίες του γιου του είναι έτοιμος να ζήσει ντόλτσε βίτα και να αναζητήσει την υποψήφια σύντροφο. Η πρώτη του προσπάθεια μια νεαρή και φρεσκοχωρισμένη κοπέλα, η Ρένα. Τα σχέδιά του ανατρέπονται όμως, όταν μαθαίνει πως τη Ρένα έβαλε στο μάτι και ο Γιώργος. Ακολούθως, βρίσκει την ελπίδα για συντροφιά στη φίλη της, τη Μπίλλυ. Όμως η γκαντεμιά συνεχίζεται, παθαίνει ακριβώς το ίδιο. Πάλι τον προλαβαίνει ο γιος του κι, ενώ με τις νεαρές το πράγμα φαίνεται να μην τον θέλει, δοκιμάζει την τύχη του με κάποια πιο κοντά στην ηλικία του, την Αμαλία (τη θεία της Μπίλυ) χήρα, η οποία ζει κι αυτή μόνη της για πάρα πολύ καιρό.

Ήταν όμως τελικά η ηλικία το πρόβλημα του Αντώνη να βρει σύντροφο; Εν τέλει, η Αμαλία δεν ήταν χήρα, αφού ο σύζυγος, που νόμιζε για νεκρό, επιστρέφει. Κι ο Αντώνης για άλλη μια φορά μένει σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Το  έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, τα  σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γιάννου, την  μουσική σύνθεση ο Γιώργος Ανδρέου, τις χορογραφίες η Χλόη Μελίδου και το σχεδιασμό φωτισμών ο Χρίστος Γωγάκης. Βοηθός σκηνοθέτη η Θεοδώρα Βήχα.

Στον ρόλο του Αντώνη Δελησταύρου ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

Επί σκηνής οι Μιχάλης Μουστάκας, Μαρίνα Βρόντη, Χρήστος Γρηγοριάδης, Χριστίνα Κυριάκου, Μαρίλια Χαριδήμου, Ανδρέας Μακρής, Μιχάλης Χρίστου, Ελένη Αναστασίου.

Πρόγραμμα περιοδείας:

21 Ιουλίου: Κοινότητα Αρακαπά | Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης

«Αντιγόνη» - Παρασκευή στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Η πρεμιέρα της τραγωδίας «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Κύπριου σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ την Δευτέρα 10 Ιουλίου, σε ένα κατάμεστο θέατρο.

Το κοινό φανερά ενθουσιασμένο από την ποιητική διάθεση της παράστασης, η οποία ανέδειξε τη διαχρονικότητα του λόγου του τραγικού ποιητή, μέσα σε ένα λιτό σκηνικό και σε ένα ποιητικό ηχοτοπίο με τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Δημήτρη Σπύρου και Βασίλη Βασιλείου ζωντανά στη σκηνή, απέδωσε το παρατεταμένο του χειροκρότημα στην παράσταση «Αντιγόνη», που «άγγιξε» τις ψυχές όσων βρέθηκαν στο θέατρο με την αλήθεια και την τόλμη της. Την παράσταση παρακολούθησε μεταξύ δεκάδων επιφανών προσωπικοτήτων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2023.

Στην ομιλία του, υπογράμμισε τη σημαντικότητα του Φεστιβάλ ως ένας από τους πιο επιτυχημένους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, την ιδιαίτερη θέρμη που λαμβάνει από το κοινό κάθε χρόνο.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «επιδίωξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι η οικοδόμηση ακόμη πιο στέρεων γεφυρών επικοινωνίας και επαφής με άλλες χώρες και η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου», τόνισε ότι ίσως να μην υπάρχει καλύτερο πεδίο από τον πολιτισμό για καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και αλληλεγγύης με άλλους πολιτισμούς, σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων ζητημάτων της εποχής μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος συνεχίζει μέχρι τις 5 Αυγούστου, με τέσσερις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου παραγωγές, με σύγχρονη αισθητική και καλλιτεχνική προσέγγιση και εκλεκτούς συντελεστές, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των θεατών. Η πρεμιέρα της «Αντιγόνης» ήταν μόνο η αρχή μιας συναρπαστικής, θεατρικής περιόδου, γεμάτης με σπουδαίες παραστάσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS

Καταστήματα STEPHANIS παγκύπρια & περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο

Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com 

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη

▪ Παρασκευή, 21 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Λυσιστράτη - Σάββατο στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας

Μέσα στη δίνη του Πελοποννησιακού πολέμου, μια Αθηναία επιλέγει να χρησιμοποιήσει το πιο «αποτελεσματικό» όπλο που έχει στη διάθεσή της για να τελειώσουν οι εχθροπραξίες. Συγκαλεί μια σύνοδο γυναικών από τις πόλεις της Ελλάδας και όλες μαζί αποφασίζουν να ξεκινήσουν αποχή από την ερωτική πράξη, μέχρι να πείσουν τους άντρες να σταματήσουν τον πόλεμο.

Στη Λυσιστράτη, το πιο αντιπολεμικό και ίσως πιο τολμηρό αριστοφανικό έργο, παιγμένο στα Λήναια το 411 π.Χ., ακούγεται με ένταση μια τελευταία, κατεπείγουσα έκκληση για πολιτική δράση εν μέσω της κρίσης που περνά η Αθήνα από την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί με μαεστρία όλα τα δόκιμα εργαλεία της κωμωδίας, με κορυφαίο το ερωτικό σκώμμα, που προκαλεί και δοκιμάζει τον θεατή, προτάσσοντας επί της ουσίας τη γυναικεία ευαισθησία και διορατικότητα σε αντιπαράθεση με την κυνική και εντέλει αποτυχημένη στρατηγική των ανδρών, που μονοπωλούν την εξουσία.

Ο σκηνοθέτης Μάριος Μεττής φωτίζει τον αθυρόστομο λόγο και την έντονη ερωτική διάθεση των χαρακτήρων του έργου και οργανώνει, σε συνεργασία με ένα σημαντικό σύνολο συντελεστών και ηθοποιών, μια ευφρόσυνη και προκλητική παράσταση, ανασυνθέτοντας τον κόσμο του Αριστοφάνη με την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του. Στον ομώνυμο ρόλο η Χριστιάνα Αρτεμίου.

Ταυτότητα παράστασης

Mετάφραση: Κώστας Ταχτσής

Σκηνοθεσία-Κείμενο παράστασης: Μάριος Μεττής

Σκηνικά: Αλέξης Βαγιανός

Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία-Μουσικός επί σκηνής: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama)

Χορογραφία-Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Κολοκοτρώνης

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ

Παίζουν: Ριάνα Αθανασίου, Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Χριστιάνα Αρτεμίου,

Γρηγόρης Γεωργίου, Μαντώ Γιαννίκου, Μάριος Ζαρδαβάς, Στέλιος Καλλιστράτης,

Άνθη Κάσινου, Γιώργος Κυριάκου, Άντρεα Μαύρου, Γιάννης Μίνως, Αθηνά Μουστάκα, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Θέμις Ππόλου, Ελένη Σιδερά, Κώστας Τέκκης, 

Κωνσταντίνος Τσίτσιος

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από λαϊκά γαμοτράγουδα της συλλογής Αντρικά Μουνάτα. Ευχαριστίες στον εκδότη και επιμελητή Γιώργη Μελίκη για την ευγενική παραχώρηση.

Ευχαριστίες στον Λοΐζο Παπαγεωργίου για τη βοήθειά του στις χορογραφίες της παράστασης.

▪Λάρνακα

Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας 2023)

«Παπαφίγκο» - Κυριακή στο Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας

 Σε ένα χωριό της επαρχίας Λευκωσίας οι κάτοικοι προετοιμάζονται για τις επερχόμενες Κοινοτικές εκλογές, με την αγωνία και τις εντάσεις να μεγαλώνουν καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ήδη διαφανεί. Ο Χαρίτος υποψήφιος κοινοτάρχης της δεξιάς παράταξης, διεκδικεί το αξίωμα του κοινοτάρχη με αντίπαλο του, τον - αριστερών πεποιθήσεων – Πεπόνια. Επειδή όμως ο Χαρίτος αισθάνεται ότι θα χάσει τις εκλογές, με την παρέμβαση της εκκλησίας, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα τεχνάσματα συμπαρασύροντας με το μέρος τους και τον Παπαφίγκο, κατά τα άλλα έντιμο, δίκαιο αλλά και ευέξαπτο ιερέα της κοινότητας.

Το έργο σατιρίζει τον πολιτικό φανατισμό που δυστυχώς στον τόπο μας παραμένει πάντα επίκαιρος και τείνει να εμφανίζεται εντονότερος σε περιόδους εκλογών.

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Θέμις Νικολάου, Λουκία Πρωτοπαπά, Γιώργος Αναγιωτός, Χρήστος Γιάγκου, Στέλιος Μαρτάς, Κρίστοφερ Γκρέκο, Γιάννης Κόκκινος, Μανώλης Μιχαηλίδης, Ηλιάνα Κάκκουρα

Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά

Πληροφορίες: 2281899&99621845

Παραστάσεις:

1. Οδού 16 Ιουλίου 2023, 8.30 μ.μ.

2. Δήμος Αραδίππου (Αμφ. Λυκ. Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος»), 18 Ιουλίου 2023, 8.30 μ.μ.

3. Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας, 23 Ιουλίου 2023, 8.30 μ.μ.

ΣΙΝΕΜΑ:

Υπαίθριες προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας - Κυριακή μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο

Έφτασε η πρώτη υπαίθρια προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας. Στη Λάρνακα οι Τετάρτες σημαίνουν Θερινό Σινεμά με την καλύτερη σινεπαρέα της πόλης. Φέτος οι σινεφίλ της Λάρνακας και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μείγμα κωμωδιών, κυπριακών και ελληνικών ταινιών οπως το .Dog και Black Stone, καθώς και ταινίες και ντοκιμαντέρ οπως το Cairo Conspiracy, Joyland, και All that beathes, που έχουν βραβευτεί στα καλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμoυ.

Οι προβολές γίνονται κάθε Τετάρτη στον κήπο του Μουσείου Πιερίδη ενώ η κινηματογραφική λέσχη έχει οργανώσει και κάποιες ειδικές προβολές. Στις 23 Ιουνίου στην παραλία μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο θα προβληθεί η ταινία The first cow, στην πλατεία του χωριού Τρούλλοι στις 7 Ιουλίου η κυπριακή ταινία Smuggling Hendrix, την 1η Αυγούστου στην πλατεία του χωριού Κάτω Δρυ η ταινία The man who sold his skin, και στο χωριό Βαβατσινιά στις 13 Αυγούστου η βραβευμένη κωμωδία Another Round. Όλες οι προβολές ξεκινούν ακριβώς στις 8:30 και έχουν ελεύθερη είσοδο. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της κινηματογραφικής λέσχης: larnakacinema.com

Η κινηματογραφική λέσχη Λάρνακας είναι εγγεγραμμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός και πληρώνει δικαιώματα για όλες τις ταινίες που προβάλλονται. Οι προβολές διοργανώνονται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Μουσείου Πιερίδη και του Δήμου Λάρνακας.

Έναρξη προβολής: 20:30 ακριβώς

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κινηματογραφικής Λέσχης: 99434793

Δωρεάν θερινό σινεμά στην καρδιά του Πρωταρά επιστρέφει και φέτος!

Για ένατη χρονιά, η κεντρική πλατεία του Πρωταρά, η Λεύκολλα, θα μεταμορφωθεί από τις 12/7 μέχρι και τις 30/7 σε ένα μεγάλο υπαίθριο θερινό σινεμά με 25 προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια.

Ο κοσμοπολίτικος Πρωταράς θα μας ανταμείψει και φέτος τόσο με τις ομορφιές του, τις παραλίες, τα μπαρ και τα εστιατόρια του αλλά και με το Protaras Summer Film που θα μας προσφέρει δωρεάν προβολές ταινιών κάτω από τον έναστρο ουρανό. 

Το φετινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει 25 κινηματογραφικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους, κωμωδίες, δράμα, περιπέτεια και δράση. Η πρώτη προβολή θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου με την ταινία δράσης Indiana Jones and the Dial of Destiny στις 21:00. 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών. 

 Κλέφτες Καταστημάτων - Παρακευή στο Θέατρο Ριάλτο

.

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσιάζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Όσκαρ.

Μετά από εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ένας άντρας και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Η σύζυγος του άντρα, διστακτική στο να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, τελικά συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν. 

Σκηνοθεσία: Kore-eda Hirokazu

Πρωταγωνιστούν/cast : Sakura Ando, Lily Franky, MayuMatsuoka,  Jyo Kairi

Μη φεύγεις, Βάντα - Κυριακή στο Θέατρο Ριάλτο

.

 

Η Βάντα, μια 35χρονη Πολωνή που έχει μεταναστεύσει στην Ελβετία και δουλεύει φροντίζοντας τον ανήμπορο πατριάρχη μιας πλούσιας οικογένειας, στην κομψή, πολυτελή βίλα τους. Η Βάντα έχει αφήσει τα δικά της παιδιά στην πατρίδα της και κάνει ό,τι μπορεί για να τους στέλνει χρήματα. Με κάθε στραβοπάτημα, η οικογένεια διώχνει τη Βάντα. Με κάθε νέα ανάγκη, την καλεί πίσω. Οταν η Βάντα μείνει έγκυος από το πιο απρόσμενο μέλος της οικογένειας, τόσο εκείνη, όσο και όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού θα κληθούν να κοιτάξουν τις δικές τους αλήθειες κατά πρόσωπο. Μια πικρή, κυνική κωμωδία, βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα. 

Director: Bettina Oberli

Cast: Agnieszka GrochowskaMarthe KellerAndré Jung

ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Windcraft Music Fest 9 - 22&23 Ιουλίου

To Windcraft Music Fest επιστρέφει για ένατη χρονιά στα Κατύδατα στις 22&23 Ιουλίου 2023 για το καθιερωμένο μουσικό συναπάντημα του καλοκαιριού. Με τον ήχο των πνευστών να κυριαρχεί, το κοινό θα απολαύσει δύο γεμάτες μέρες με ανεπανάληπτες συναυλίες, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες και παράλληλες δράσεις. Για πρώτη φορά, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα εξαήμερο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών.Το Windcraft Music Fest 9 δίνει έμφαση στη σύμπραξη τοπικών και ξένων καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας τόσο εδραιωμένα σχήματα όσο και νέες συνεργασίες στις οποίες συμμετέχουν Κύπριοι καλλιτέχνες. Οκτώ ξεχωριστά Κυπριακά και διεθνή σχήματα με τη συμμετοχή πνευστών, τα οποία συνδέουν την τζαζ με την έθνικ μουσική, συχνά εμπλουτίζοντάς την με ηλεκτρονικούς ήχους και beats, θα μετατρέψουν το Περβόλι σε μια μουσική σκηνή για ονειροπόλες ακροάσεις και ξέφρενο χορό, ενώ τα δρομάκια του χωριού θα ξεχειλίζουν με ήχους από σύνολα πνευστών και φωνών.

Το φετινό πρόγραμμα συναυλιών παρουσιάζει τα πνευστά σε πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ: από την ατμοσφαιρική μουσική των Gaba Project & Αχιλλέα Τίγκα και του Βασίλη Φιλίππου με το πρότζεκτ "Colourful Emptiness", μέχρι τους People of the Wind & Γιάννη Διονυσίου και τους Stereoteismo με τη μοναδική προσέγγιση της παραδοσιακής μουσικής της Ανατολής και από την εξαίρετη συγχώνευση τζαζ και world μουσικής των La Pêche και των Human Touch μέχρι τους καινοτόμους ήχους των Sonica & Toms Rudzinskis και των Sustainable Resound, που αναμειγνύουν ακουστικά με ηλεκτρονικά στοιχεία. Επιπλέον, το Windcraft Band επιστρέφει με ροκ διάθεση, παρουσιάζοντας γνωστές μελωδίες με τον χάλκινο ήχο της, ενώ οι Windcraft Voices εξερευνούν τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου μέσα από acapella φωνητικές διασκευές.

Εκτός από τις συναυλίες, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα ποικίλο παράλληλο πρόγραμμα με μουσικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, διαδραστικούς περιπάτους στο χωριό και άλλες δραστηριότητες. Στα πλαίσια του Windcraft Music Fest 9 θα πραγματοποιηθεί επίσης το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών (residency) «People of the Wind: Γεφυρώνοντας τους ήχους της Ανατολής και της Δύσης» (18-23 Ιουλίου 2023), με τη συμμετοχή του σχήματος People of the Wind, εκπροσώπων δύο άλλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ και επιλεγμένων Κύπριων καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το European Festivals Fund for Emerging Artists - EFFEA, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τα πνευστά στο επίκεντρο και με στόχο την ανάδειξη και εξέλιξη της μουσικής δημιουργίας, το 9ο Windcraft Music Fest θα δώσει για άλλη μια φορά την αφορμή για συνύπαρξη σε μια μουσική κοινότητα χωρίς περιορισμούς και πολιτισμικά σύνορα και υπόσχεται ένα διήμερο με διαλεκτά ακούσματα, διάδραση, αυθόρμητα γλέντια και αέρινες βραδιές με ατέλειωτη διασκέδαση.  

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.windcraftmusicfest.com/el

Επικοινωνία: 22 377748, [email protected]

Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση €17 / 1ήμερο, €30 / 2ήμερο. Στην είσοδο (κατόπιν διαθεσιμότητας) €22 / 1ήμερο, €40 / 2ήμερο. Παιδιά κάτω των 12 δωρεάν. Συμμετοχή στα εργαστήρια δωρεάν.

Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων: www.vivaevent.cy

Διοργανωτής: Windcraft Loud.

Windcraft Music Fest 9

 20ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης - Σάββατο στη κεντρική πλατεία του Δήμου Ύψωνα

Με αφορμή τα 20 χρόνια ζωής του φεστιβάλ αναλογιζόμαστε την ιστορία και την εξέλιξη της Λεμεσού.  Βλέπουμε μια πόλη που αλλάζει ραγδαία, μια καλλιτεχνική κοινότητα που μεγαλώνει και αναλογιζόμαστε την πορεία του φεστιβάλ και πως οι δράσεις του προσφέρουν είσοδο σε διαφορετικές πτυχές της πόλης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Η έναρξη για το 20ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουλίου με παραστάσεις το απόγευμα και βραδιά προβολών ταινιών χορού, περφόρμανς, video art στη κεντρική πλατεία του Δήμου Ύψωνα. Το πρόγραμμα παραστάσεων θα συνεχιστεί σε προκαθορισμένους αλλά και σε απροσδόκητους δημόσιους χώρους στο κέντρο της Λεμεσού από τις 23 μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν με ζωντανές παραστάσεις οι Αρετή Χουρδάκη, Αριάννα Οικονόμου, Εύη Παναγιώτου, Ζωή Ελευθερίου, Κωνσταντίνα Σκαλιώντα και Σωτήριος Παναγούλιας και με ταινίες χορού οι Άρτεμις Ευλογημένου, Αριάννα Οικονόμου, Βίκυ Κάλλα, Ιόλη Κασκάνη, Μελίτα Κούτα και Πασκάλ Καρόν.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού διοργανώνεται από την Νέα Κίνηση Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου, με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού και φέτος, και του Δήμου Υψωνα.  Αποτελεί θεσμό που χρηματοδοτείται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Ένας σημαντικός θεσμός τόσο για την χορευτική κοινότητα, όσο και για την πόλη της Λεμεσού. 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες και το έργο τους, με τρόπους ιδιαίτερους όσο και μοναδικούς.  Κατά την προετοιμασία των ομάδων, μπορεί επίσης να παρακολουθήσει πρόβες και να έρθει σε επαφή με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.  Επιπλέον, ο τρόπος και η δομή της διοργάνωσης ενισχύουν το αίσθημα της κοινότητας ανάμεσα στο κοινό, αλλά και συμβάλλουν στο να δούμε και να γνωρίσουμε όλοι μας την πόλη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Έναρξη στο Δήμο Ύψωνα στις 22 Ιουλίου 

Ζωντανές Παραστάσεις στο Δήμο Λεμεσού: 23 – 30 Ιουλίου 

Είσοδος ελεύθερη 

Τηλ: 99407856 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Sunrise Sea Kayaking - Κυριακή στην Ακτή Κυβερνήτη

H ομάδα του Salonica View, διοργανώνει πρωινό Sea Kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη.

Λίγα λόγια για τη διαδρομή: Θα μαζευτούμε στην Ακτή του Κυβερνήτη. Εκεί θα μας περιμένουν τα kayak μας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (life jackets, Kayaks, κουπιά). Αφού ετοιμαστούμε και κάνουμε ένα μικρό μάθημα , θα ξεκινήσουμε να κωπηλατούμε. Ο όμορφος σχηματισμός του λευκού ασβεστόλιθου με τα καθαρά νερά και τη θαλάσσια ζωή κάνει το τέλειο σκηνικό για μια εμπειρία θαλάσσιου καγιάκ. Η ακτογραμμή που θα περάσουμε είναι μοναδική , τα απότομα βράχια που δημιούργησε η θάλασσα και η αλμύρα με το πέρασμα των αιώνων κάνει την περιπέτεια μας πιο μυστηριώδη και συναρπαστική.

Την ερχόμενη Κυριακή  στις 5:00-8:00

Πάμε στο χωριό για παραδοσιακό brunch - Σάββατο και Κυριακή στο Πολιτικό, Λευκωσία

 

Ετοιμάσου για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, πρόγευμα με μοντέρνο twist, δημιουργημένο με αγάπη και φροντίδα. Σε κάθε πιάτο, θα ανακαλύψουμε την πλούσια γεύση των χειροποίητων αλλαντικών  από το  αλλαντοποιείο "Φιλήμων γεύσης".

Συνδυάστε το πρωινό με τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα του μαγαζιού και γνώρισε από κοντά

την κυπριακή φιλοξενία και την αυθεντική κυπριακή γαστρονομία.

Κάθε Σαββατοκύριακο, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον πιο νόστιμο τρόπο. Για κρατήσεις: 99036321

09:00 - 15:00, Σάββατο & Κυριακή

Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, Λευκωσία

Loader