20+1 τρόποι για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο

20+1 τρόποι για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο

Ετοιμάσου για ένα αξέχαστο, χειμωνιάτικο weekend στην Κύπρο

Άλλο ένα τριήμερο έρχεται και θα είναι γεμάτο από πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις για όλους. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που θα καλύψουν όλα τα γούστα και θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε όσους τις απολαύσουν.

Moυσική:

«Κοινή Ησυχία» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου - 13-15 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 

Η «Κοινή ησυχία» είναι μια παράσταση για όλους, μικρούς και μεγάλους. Για όσους ονειρεύονται, αντιστέκονται, προσπαθούν, είναι μια πάλη ενάντια στην καθημερινότητα, ένα τρυφερό χάδι, μια επαναστατική ορμή.

Μια μουσική παράσταση για την αλληλεγγύη,  τη συντροφικότητα, την αγάπη. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Οδυσσέας Ιωάννου, μετά την τεράστια επιτυχία του εμβληματικού «9:05», συναντιούνται ξανά επί σκηνής. Και αν στο «9:05» το θέμα ήταν η πραγματικότητα, στην «Κοινή Ησυχία» το θέμα είναι το όνειρο. «Δεν ονειρευόμαστε κάτι για να γίνει, ονειρευόμαστε για να κοιτάμε ψηλά!»

Αυτή τη φορά συνοδοιπόρος τους είναι η Ελένη Ράντου (υπογράφει την πρώτη της σκηνοθεσία στο θέατρο), και οι ηθοποιοί Σοφία Πανάγου και  Νίκος Βατικιώτης.

Στην πρώτη του θεατρική συνάντηση με την Ελένη Ράντου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας. Μας προτρέπουν «να αρχίσουμε ξανά να λέμε πιο όμορφα πράγματα», να ξεφύγουμε από την «Κοινή ησυχία».

Παραστάσεις:

13,14,15,20,21,22  Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 

Όλες οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 21:00

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

Ο Χρήστος Μενιδιάτης - 14 Ιανουαρίου στο SAVOY music restaurant στη Λεμεσό

O Χρήστος Μενιδιάτης θα τραγουδήσει όλες τις επιτυχίες του στο SAVOY music restaurant στη Λεμεσό, το ερχόμενο Σάββατο 14 Ιανουαρίου. Με καλη διάθεση και ένα άκρως ανεβαστικό πρόγραμμα, θα διασκεδάσουμε παρέα με τον αγαπημένο καλλιτέχνη. 

Κάνε την κράτηση σου στο 25341010.

Ώρα έναρξης:  21:00

Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 197.

 

Στέλλα Γεωργιάδου - 14 Ιανουαρίου στο Deloubak Bar na’ Bites,Πάφος

Η Στέλλα Γεωργιάδου πρόκειται να κάνει μία εμφάνιση στο Deloubak Bar na’ Bites στην Πάφο και συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου ώρα 21:30

Η τραγουδίστρια με φρέσκα και θετική ενέργεια θα ερμηνεύσει μοναδικά τραγούδια στο κοινό και θα χαρίσει ένα ξεχωριστό βράδυ γεμάτο διασκέδαση, μουσική, χορό και φυσικά ξέγνοιαστες στιγμές.

 

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος έρχεται ξανά στην Κύπρο - 14 και 15 Ιανουαρίου σε Λευκωσία και Λεμεσό

Η Petrides Events, μετά την απόλυτη επιτυχία που σημείωσε η βυζαντινή συναυλία με τον π. Νικόδημο Καβαρνό στις 2/9/2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, φέρνει ξανά τον Αρχιμανδρίτη.

Ο Νικόδημος Καβαρνός είναι μια εξαιρετική περίπτωση πολύ νέου ανθρώπου και νεότατου Κληρικού, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το πολύτιμο τάλαντο της φωνής και ήδη έχει διακριθεί ανά την Ορθοδοξία ως ένας από τους σπουδαιότερους Πρωτοψάλτες και Καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής.

Οι συναυλίες τελούν Υπό την Αιγίδα του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα.

Εισιτήρια από €20

Προπώληση εισιτηρίων: online μέσω της SoldOutTickets και σε όλα τα καταστήματα Stephanis Παγκύπρια.

Λευκωσία 14/03/2023 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου & Λεμεσός 15/03/2023 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στις 20:30

 Latin Party - 14 Ιανουαρίου Limassol Agora

Ετοιμάσου να κουνηθείς σε latin ρυθμούς το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και να διασκεδάσεις όσο ποτέ άλλοτε.

Το Winter latin party της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθεί στη Limassol Agora στις 21:30 το βράδυ. Στα Desks θα βρίσκονται οι DJ NICO & DJ CHICO

Τηλέφωνο: 99081622

 

Η Ράνια Κωστάσκη και ο Σταμάτης Βακρινού - 15 Ιανουαρίου στο Bordello Bar στη Λεμεμεσό

Η Ράνια Κωστάσκη και ο Σταμάτης Βακρινού πρόκειται να έρθουν στις 15 Ιανουαρίου  στο Bordello Bar στη Λεμεσό για ένα βράδυ γεμάτο ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Στο μπαρ θα υπάρχει ποτό , φαγητό και καλή διάθεση φυσικά. Σημείωσε τη μέρα και μην χάσεις αυτό το ιδιαίτερο live μουσικής και διασκέδασης.

Το πάρτι θα ξεκινήσει νωρίς, στις : 17.00 μέχρι τις 23.00. Για κρατήσεις κάλεσε 99 341 341.

Θεατρικές παραστάσεις:

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βερν από τον ΘΟΚ - Κάθε Κυριακή

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα. 

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική. 

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. 

Ταυτότητα Παράστασης 

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου

Κινησιολογία: Φώτης Νικολάoυ

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου,  Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη 

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

«Oι Παίχτες» - στον ΘΟΚ Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο.

Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

 Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα.

Εισχωρώντας στη σατιρική φόρμα του έργου, η νεαρή σκηνοθέτρια, Μαρία Βαρνακκίδου επιθυμεί να εντοπίσει τις σημερινές δόσεις αλήθειας του και να αναδείξει τη φθορά της ανθρώπινης υπόστασης και την εξάρτηση από πάθη και εθισμούς.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Κινησιολογία: Λία Χαράκη

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός σκηνοθέτριας: Λουκία Πιερίδου

Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης

από το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

και κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ (20:30)

& ΚΥΡΙΑΚΗ (18:00)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ | https://tickets.thoc.org.cy/event/thoc-oi-paixtes/?lang=el

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ | 77772717

(Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

€12/€6* συνταξιούχων, πολυτέκνων, άτομα κάτω των 25 ετών

και σε περιοδεία |

 "The Whale" (H Φάλαινα) - Πάνθεον στη Λευκωσία- 12 - 24 Ιανουαρίου

Ο κινηματογράφος Πάνθεον στη Λευκωσία θα προβάλει από τις 12 μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου μία από τις καλύτερες ταινίες αλλά και ερμηνείες (Μπρένταν Φρέιζερ) της χρονιάς. Ένας μοναχικός καθηγητής αγγλικών που υποφέρει από παχυσαρκία, επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την απομακρυσμένη έφηβη κόρη του, ως μια τελευταία ευκαιρία για εξιλέωση. «Το σινεμά μπορεί να καταφέρει να μας φέρει πιο κοντά με έναν άλλον άνθρωπο, όσο διαφορετικός κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Τα άτομα με παχυσαρκία δέχονται συχνά κριτική, αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και προσδιορίζονται από αυτή τη συνθήκη. Όταν είδα το θεατρικό του Σαμ Χάντερ πριν από οκτώ χρόνια, έμεινα έκπληκτος από το βάθος των χαρακτήρων του, και ειδικότερα του Τσάρλι, έτσι και μου γεννήθηκε η επιθυμία να αξιοποιήσω τα εργαλεία του κινηματογράφου για να φέρω το κοινό στη θέση του Τσάρλι, στις βαθύτερες σκέψεις του, τις τύψεις και τις ελπίδες του», δηλώνει ο Ντάρεν Αρονόφσκι.

Δίνει έτσι στον Μπρένταν Φρέιζερ την ευκαιρία να παραδώσει την ερμηνεία της ζωής του, μεταφέροντας μας – ψυχή τε και σώματι– σε μια περιοχή που θα μπορούσε να παραμείνει αχαρτογράφητη.

Ηθοποιοί: Μπρένταν Φρέιζερ, Σέιντι Σινκ Ηθοποιός, Τάι Σίμπκινς, Χονγκ Τσάου, Σατίγια Σρινταράν, Σαμάνθα Μόρτον, Τζεισι Σινκ,

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι

Σενάριο: Σάμουελ Ντ. Χάντερ

 

«Πριν έρθει ο Γερμανός» - 13,14 Ιανουαρίου στο Θεατράκι του ΡΙΚ στη Λευκωσία

''

Η HAMM Broductions παρουσιάζει το νέο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Μάρτα Μπαρσελό. Το έργο γράφτηκε για ένα τουρνουά δραματουργίας, το οποίο απαγόρευε τις σκηνικές οδηγίες. Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος, σε ένα έργο «λευκού καμβά», δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν για την ηρωίδα του. Πλάι στην Πόπη Αβραάμ, ο Αντρέας Κουτσόφτας, ο οποίος ενσαρκώνει μία πληθώρα ρόλων και μαζί μας παρουσιάζουν τις καθημερινές στιγμές της ηρωίδας. Η Τζούλια, μια γυναίκα γύρω στα 60, χήρα, έχει από καιρό καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μνήμη της. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν τις υποψίες της: πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα χάσει εντελώς την προσωπικότητά της και πότε θα πάψει να αναγνωρίζει ακόμη και τους γιους της. Αποφασίζει λοιπόν, να φτιάξει μια λίστα με όλα όσα θέλει πραγματικά να κάνει, όσο είναι ακόμη σε θέση να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις για την ζωή της. Θέλει να απολαύσει κάθε πολύτιμο λεπτό, πριν ο «Γερμανός» κατακτήσει για πάντα το μυαλό της.

Κείμενο: Μάρτα Μπαρσελό

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμανουήλ

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Ερμηνεία: Πόπη Αβραάμ, Αντρέας Κουτσόφτας

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη

Μουσική: Κωνσταντίνος Λεμέσιος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λοΐζος Παπαγεωργίου

Οργάνωση Παραγωγής: Μάριος Μεττής

Παραγωγή: HAMM BRODUCTIONS

Παραστάσεις

Λευκωσία, Θεατράκι του ΡΙΚ 13,14 και 16 Ιανουαρίου στις 20:30 και 15 Ιανουαρίου στις 19:30

Στο Θεατράκι του ΡΙΚ

Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 Κυριακή στις 19:30

Εισιτήρια www.soldouttickets.com.cy και στα Καταστήματα Stephanis

Πληροφορίες | Κρατήσεις 99929374

 

 "Σονάτα του σεληνόφωτος"  - 13 και 14 Ιανουαρίου σε Λάρνακα και Λεμεσό

«Η σονάτα του σεληνόφωτος», (1956) Ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου (1909-1990), χαρακτηρίζει μια νέα εποχή του ίδιου του ποιητή αφού είναι η πρώτη από τις μακρές συνθέσεις της Τέταρτης Διάστασης, αλλά και γενικότερα για την ποίηση.

Ο Συνθέτης και μαέστρος του έργου Θοδωρής Λεμπέσης, συνδύασε με την πρωτότυπη μουσική του  σύνθεση το λόγο με τη μουσική, υπογραμμίζοντας με τη μουσική του, όλα αυτά που ο ποιητής,  σε ένα σκηνικό μονόλογο, σε μια βαθιά «εξομολόγηση», στο συνδυασμό της ζωής, της ελπίδας, της προσμονής, μας παρουσιάζει.

Η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή στην αφήγηση του κειμένου, και η ορχήστρα μουσικής δωματίου και τη συμμετοχή δύο σολιστών του Χρήστου Ζερμπίνου στο ακορντεόν και του Δημήτρη Παπαγγελίδη στην κλασική κιθάρα  αποδίδουν τα μουσικά σημεία του έργου.

Ερμηνεία : Παναγιώτα Βλαντή

Μουσική Συνθεση: Θοδωρής Λεμπέσης

Σολίστ: Χρήστος Ζερμίνος ακορντεόν, Δημήτρης Παπαγγελίδης κλασική κιθάρα

Διευθύνει ο συνθέτης του έργου Θοδωρής Λεμπέσης

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου εγχόρδων οργάνων

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ "Γ. Λυκούργος", 20:30

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα Λάρνακας 

2022-2023

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ, 20:30

Προπώληση εισιτηρίων εδώ: https://tinyurl.com/ysr948uh και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER

 

"Ο Σπανός τζιαι οι Σαράντα Δράτζιοι" - Κάθε Σάββατο στο Θέατρο Μασκαρίνι 

Το θέατρο Αντίλογος μετράει αντίστροφα για τα φετινά Χριστούγεννα και το νέο έτος, και περιμένει τα παιδιά στο θέατρο για να ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού με το κυπριακό, λαϊκό παραμύθι «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» σε σκηνοθεσία / θεατρική διασκευή Αλεξίας Παπαλαζάρου.

Το έργο

Στη διασκευή της Αλεξίας Παπαλαζάρου δύο έφηβοι συναντιόνται στη πράσινη γραμμή. Ένας Τουρκοκύπριος και ένας Ελληνοκύπριος, παιδιά της ίδιας ηλικίας, που τραγουδάνε τα ίδια τραγούδια, που η μπάλα είναι ο καλύτερος τους φίλος. Και γι’ αυτή τη μπάλα τσακώνονται. Σε ποιόν ανήκει τελικά η μπάλα ποδοσφαίρου; Κι’ όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ένας  δυνατός αέρας γεμίζει το χώρο με πολύχρωμα χαρτιά. Και ξαφνικά οι δύο έφηβοι «εχθροί» αποκτούν κοινό στόχο: να διαβάσουν μαζί το παραμύθι «Ο Σπανός τζαι οι σαράντα Δράτζιοι». 

Μπορεί ένα παραμύθι να ενώσει δυο εχθρούς ; Μπορεί ένας κοινός στόχος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να καταλάβουν ότι τους ενώνουν πιο πολλά από όσα τους χωρίζουν; Θα καταφέρουν άραγε μαζί να διώξουν τους δράκους από τον τόπο τους και να ξαναγυρίσει το νερό στο χωριό τους;

Παραστάσεις: Ιανουάριος 2023: κάθε Σάββατο (7 & 14 & 21 & 28 Ιανουαρίου) στις 4 το απόγευμα

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ, Αθαλάσσης 4, Λατσιά

Λεμεσός: Σάββατο, 22 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί Θέατρο Ριάλτο

Προπώληση εισιτηρίων: SOLD OUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics

Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία • Αλεξία Παπαλαζάρου

Επί σκηνής: Βασίλης Παφίτης, Izel Seylani 

Χαρακτικό: Χαμπής Τσαγγάρης

Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος

Στίχοι: Ανδρέας Παράσχος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Κυριάκος Σιαμπτάνης

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Θέλμα Κασουλίδου 

Video art: Γιώργος Αλεξάνδρου

Εικαστικός σχεδιασμός προωθητικού υλικού: Νεόφυτος Αβραάμ 

Θεσμικός Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφυπουργείου Πολιτισμού

«Ρωτά με όταν ξυπνήσω» - ΘΟΚ Κάθε Σάββατο και Κυριακή 

.

Φίλοι και γονείς γιορτάζουν τα δέκατα πέμπτα γενέθλια της Ουρανίας. Για την ίδια, όμως, δεν αποτελούν γιορτή. Αντιμέτωπη με το δικό της πρόβλημα παραιτείται κι όλοι αναζητούν να μάθουν τι έχει συμβεί.

Στο κέντρο της ιστορίας του έργου βρίσκεται η Ουρανία και γύρω της ένας κύκλος ενηλίκων και εφήβων: δύο γονείς που ανησυχούν για εκείνην, ένας αδιάφορος αδελφός, η Μπι που πασχίζει να διαλευκάνει το μυστήριο της κολλητής της φίλης, ένα ωραιοπαθές αγόρι κι ένας χορός συνομηλίκων που την παρακολουθεί και σχολιάζει τις πράξεις της. Η φιλία, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, τα μυστικά κι οι αλήθειες είναι κάποιες από τις θεματικές που αντηχούν στον κόσμο του έργου.

Κι αυτή τη χρονιά στις Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί» του Θεάτρου Αποθήκες ένα έργο συνομιλεί με τις εφηβικές καρδιές, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τα όνειρά τους. Το Ρώτα με όταν ξυπνήσω γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στον καταξιωμένο Κύπριο συγγραφέα Χαράλαμπο Γιάννου κι εξελίχθηκε μέσα από δημιουργική συνεργασία με την σκηνοθέτρια, τους καλλιτεχνικούς επιμελητές και μια ομάδα εφήβων.

Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που σκηνοθετεί το έργο, με την ευαίσθητη και ρεαλιστική ματιά της και μαζί με μία ομάδα νέων ταλαντούχων συνεργατών, ξεδιπλώνει με γρήγορο ρυθμό, ένταση και συναίσθημα το ανήσυχο σύμπαν που κουβαλούν οι εφηβικές ψυχές.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Stavri Papa

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτριας: Μαρία Πισιήλη

Παίζουν: Φάνος Θεοφάνους, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Άνθη Κάσινου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις για το κοινό

Λευκωσία | Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Από 10 Δεκεμβρίου 2022

Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Λευκωσία | Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Τρίτη-Παρασκευή | Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22864330

Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί»

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη

«Κωδικός “Κομπανία 4Χ4!”…» - 13-15 Ιανουαρίου στο  Wherehaus 612, Λευκωσία

«Κωδικός “Κομπανία 4Χ4!”…», ένα μιούζικαλ για ενήλικες, κατάλληλο και για παιδιά, με τη διαδραστική συμμετοχή των θεατών σε μια αλληγορική ιστορία για το σήμερα μέσα από τα μάτια των ζώων, για όλα εκείνα που δεν λέγονται, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθούν.

Τι κοινό έχουν τέσσερα πρώην αδέσποτα σκυλιά, ένας εξωτικός παπαγάλος που μιλά κι ένα χαρισματικό πιθηκάκι; Μπορούν τα σκυλιά να μιλήσουν; Τί ξέρει ένα σκυλί και δεν το μολογάει; Πώς είναι τελικά αυτό που λέμε «σκυλίσια ζωή»; Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος που ζούμε, αν είχαμε όλοι μια ουρά να κουνιέται πέρα δώθε, προδίδοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας; Και πόσο μοιάζει τελικά ο κόσμος των σκυλιών με την κοινωνία των ανθρώπων;

Μονάχα η Κομπανία μπορεί σας λύσει τις απορίες, αρκεί να ξέρετε τον κωδικό. Μέχρι τότε... Σσστ, μην το πείτε πουθενά! 

Με όχημα το χιούμορ και με το τραγούδι να δίνει πάσα στη θεατρική δράση σε ρόλους εναλλασσόμενους, έξι βιρτουόζοι ηθοποιοί επί σκηνής και δύο στα παρασκήνια, μαζί με ένα εκλεκτό επιτελείο συντελεστών και συνεργατών, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δανείζουν τα σαρκία και τις φωνές τους σ’ ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στην καρδιά της κοινωνίας των σκυλιών, για να μας αποκαλύψουν έναν κόσμο που κανείς δε φανταζότανε πώς μοιάζει, γεμάτο ανατροπές, περιπέτειες, συγκίνηση, τρυφερότητα κι απανωτές εκπλήξεις. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ομάδα Δραματουργίας / Στίχοι Τραγουδιών: Λέα Μαλένη, Χριστίνα Κωνσταντίνου

Τελική Δραματουργική Επεξεργασία / Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη

Πρωτότυπη Μουσική: Χριστίνα Αργύρη

Σκηνικά / Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Σχεδιασμός Φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης

Κίνηση/Χορογραφία: Ήβη Χατζηβασιλείου, η σκηνοθέτις και οι ηθοποιοί της παράστασης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Αναστασίου 

Ενορχήστρωση: Jean-Paul Sacy

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: 

Βαλεντίνος Κόκκινος, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Μαριλύ Μήλια, Ελένη Σιδερά, Μαρίλια Χαριδήμου, Άγγελος Χατζημιχαήλ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 

Λέα Μαλένη

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ / ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΚΛΩΝ: 

Παναγιώτα Πέτρου, Μιχάλης Κολοκοτρώνης 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Πέμπτη 12, Παρασκευή 13, Σάββατο 14, Κυριακή 15 Ιανουαρίου & Πέμπτη 19, Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 8.30μ.μ. **Οι παραστάσεις την Κυριακή 15 & το Σάββατο 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στις 7.00μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 7000 0138

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα της ACS COURIER

ΕΙΣΟΔΟΣ: €15 / €12 (φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, συνταξιούχους, ανέργους, ατέλειες)

ΧΩΡΟΣ: Wherehaus 612 (Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα)

Φωτογραφίες: Αντώνης Φαρμακάς

 

Το Τσίρκο της Συμφοράς - Πρεμιέρα 15 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

.

Ένας παραμυθάς.... και ένα λιοντάρι αλλιώτικο, που δεν του αρέσει να τρομάζει τα παιδιά, αλλά να χορεύει και να τραγουδά. Πείθει λοιπόν τον παραμυθά να διηγηθεί ένα παραμύθι με ένα λιοντάρι που κάνει αστεία και γκριμάτσες , μια αρκούδα με τουτού, σχοινοβάτες, κλόουν και ακροβάτες και ταχυδακτυλουργούς! Έτσι λοιπόν το παραμύθι μας μεταφέρεται που αλλού? Σε ένα Τσίρκο φανταστικό! Σύντομα όμως όλοι θα καταλάβουμε πως κανένα ζώο δεν πρέπει να μένει σε κλουβί..... αλλά στην φύση ελεύθερο και χαρούμενο να ζει!

Μια παράσταση που δέχεται και επιδοκιμάζει την διαφορετικότητα. Συγχρόνως τονίζει την σημασία της τέχνης, της φαντασίας αλλά και της ανάγκης να συνυπάρχουμε αρμονικά με το περιβάλλον με την φύση και τα ζώα!

Η ομάδα Χρώματα της Δανάης Χρίστου, παρουσιάζουν την διαδραστική παράσταση "Το Τσίρκο της Συμφοράς " της Πωλίνας Θρασυβουλίδου. Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

 Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 11:00-15:00

Η προπώληση θα ξεκινήσει σύντομα στο : www.soldoutticketbox.com Τηλέφωνο επικοινωνίας :94411959

Σκηνοθεσία : Δανάη Χρίστου

Σκηνικά - Κοστούμια : Βεστιάριο Λεμεσός

Μουσική επιμέλεια : Δανάη Χρίστου

Σχεδιασμός αφίσας : Πάμπος Σάββα

Σχεδιασμός φωτισμού : Αντρέα Παντελή

Παίζουν : Δανάη Χρίστου, Βικτωρία Αριστείδου, Boris Djuric και η μικρή Σμαράγδα

"40 και βγαίνω" - 14 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά «Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά, ο πολυτάλαντος Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει στο Θέατρο Ριάλτο την πρώτη του προσωπική μουσικοθεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

Ένα αυτοβιογραφικό, εσώψυχο, μουσικοσατυρικό πρόγραμμα! Ένα ταξίδι μέσα από προσωπικές ιστορίες που είναι συγχρόνως και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του ‘80. Σε αυτή τη μοναδική γιορτή θα είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερις δεκαετίες.

Τα κείμενα της παράστασης έχουν γράψει η Ελένη Γκασούκα, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Γιώργος Παυριανός και ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έχει συμπεριλάβει και κάποιες παλιές του επιτυχίες από τη μέχρι τώρα πορεία του στο θέατρο και στα μουσικά προγράμματα.

Tις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Αντώνης Σκόκος. Επί σκηνής οι μουσικοί: Ζεμενίδης Ευριπίδης (κιθάρες), Κούρος Αλέξανδρος (πλήκτρα), Μιχαηλίδης Θάνος (τύμπανα), Μπουλντής Γιώργος (μπάσο), Παπαδόπουλος Χρήστος (κλαρίνο).

Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Σκόκος

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός

Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης, Θράσος Αμπατζής

Σχεδιασμός Φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης

Art Work: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Σχεδιασμός Βίντεο: Παντελής Μάκκας

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρεβή

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Παραγωγή: Prospero / Κατερίνα Σταματάκη

Info

Σάββατο 14 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. 

Διάρκεια: 150’

Εισιτήρια: € 25 / 20

Το έργο "Λόγια στο στόμα" - 13 και 15 Ιανουαρίου Πάνω Σκηνή του Σατιρικού

Το έργο, γράφτηκε το 2018, και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Traverse

στο Εδιμβούργο. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και το 2019 μεταφέρθηκε στο

Soho Theatre στο Λονδίνο.

«Ναι, γιατί όλοι θέλουν να δώσουν φωνή, σ’ αυτούς που δεν έχουν φωνή, ε; Μέχρι να ανακαλύψεις ότι τελικά έχουν φωνή και μπορεί και να θέλουν να την χρησιμοποιήσουν!»

Μια απροσδόκητη συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Η ίδια πόλη που βάζει λουκέτο σε κέντρα κοινωνικής βοήθειας, αλλά γεμίζει τα θέατρα μιλώντας γι’ αυτά.

Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν. Κι αυτό που γίνεται μετά...

Η ομάδα φερέφωνο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, το έργο του βραβευμένου σκωτσέζου συγγραφέα Kieran Hurley, ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ (MOUTHPIECE) σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και σε μετάφραση Μάριου Κωνσταντίνου.

Στον ρόλο της Λίμπι, η Μέλανη Στέλιου και στον ρόλο του Ντέκλαν, ο Ανδρέας Δανιήλ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

μετάφραση / ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

σκηνοθεσία / ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ηθοποιοί /ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΝΙΗΛ - ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ

σκηνικά – κοστούμια / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

μουσική / ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΡΤΖΗΣ

σύμβουλος κίνησης / JULIA BRENDLE

σχεδιασμός φωτισμού / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΕΙΝΑΡΗΣ

σχεδιασμός προβολών / ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ - ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

βοηθός σκηνοθέτιδας / ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

φωτογραφίες / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΤΣΙΟΣ

σχεδιασμός αφίσας / ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

προβολή / ΛΟΥΚΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

13, 15, 20 & 22 Ιανουαρίου

Σατιρικό Θέατρο, Πάνω Σκηνή / Λευκωσία

Εισιτήρια: tickethour.com.cy

Πληροφορίες / κρατήσεις: 77777040 / 99321812

Ώρα Έναρξης: 8:30 μμ / Είσοδος: €15 – Μειωμένο: €12

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15

ετών.

«Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής» - 14 Iανουαρίου στον Πολυχώρο Κόσμος χωρίς Σύνορα 

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του ελληνικού θεάτρου σκιών, για μικρούς και μεγάλους.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Αϊσέ, κόρη του πασά, διοργανώνει γιορτή για τα γενέθλια της. Ο Καραγκιόζης προσλαμβάνεται για τραγουδιστής, αλλά ο υπασπιστής τον παίρνει για ζητιάνο και δεν τον αφήνει να περάσει. Ο Καραγκιόζης όμως επιμένει να μπει μέσα, αφού πεινά και θέλει να φάει. Στην προσπάθειά του να μπει σκαρφίζεται διάφορα ευφάνταστα με ξεκαρδιστικές εξελίξεις.

Το Σάββατο 14/1/23 ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης θα είναι κοντά μας για ακόμη ένα θέατρο Σκιών με την παράσταση "Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής" .

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Είσοδος 6 ευρώ

Για κρατήσεις στο 99422855

Πολυχώρος Κόσμος χωρίς Σύνορα 

 «Λυσσασμένη Γάτα» - 15 Ιανουαρίο στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

Ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας κι από τα διασημότερα του μεγάλου Αμερικανού δραματουργού Τενεσί Ουίλιαμς, τη βραβευμένη με Πούλιτζερ «Λυσσασμένη Γάτα», προτείνει από τις 15 Ιανουαρίου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, σε σκηνοθεσία του Πάρι Ερωτοκρίτου.

Γραμμένο το 1955, το αγαπημένο έργο του Ουίλιαμς («Cat on a Hot Tin Roof») ένα είναι τρυφερό και σκληρό δράμα, όπου με ρεαλισμό και ποιητικότητα εξετάζει σε βάθος τις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών. Το έργο έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του ίδιου έτους στο Morosco Theatre της Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, χαρίζοντας στον συγγραφέα το Drama Critics Circle Award και το δεύτερο βραβείο Πούλιτζερ. Το 1958 γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους ηθοποιούς Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Πολ Νιούμαν.

Ο Τενεσί Ουίλιαμς φέρνει στην επιφάνεια τη βία των κοινωνικών κανόνων και των παραβιασμένων συναισθημάτων, συλλαμβάνοντας ένα έργο που εστιάζει στο εύθραυστο των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων, την υποκρισία και το ψεύδος. Το πλούσιο αυτό δραματουργικό υλικό επεξεργάζεται, με την ιδιαίτερη προσωπική σκηνοθετική οπτική του, ο Πάρις Ερωτοκρίτου, ο οποίος σημειώνει ότι  «οι θεματικές του έργου είναι πολλές, όμως ιδιαιτέρως χρήσιμες για εξερεύνηση είναι η σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο και τα φαντάσματα που στοιχειώνουν χώρες, οικογένειες, σχέσεις κι άτομα».

Η υπόθεση

Στον αμερικανικό νότο, ένα αποπνικτικό καλοκαιρινό απόγευμα, η ευκατάστατη οικογένεια Πόλιτ έχει συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα 65α γενέθλια του ετοιμοθάνατου πατέρα (Χάρης Πισίας). Ο πρωτότοκος γιος Γκούπερ (Μάριος Μεττής) κι η σύζυγός του Μέι (Μαρία Φιλίππου) επιθυμούν να διεκδικήσουν τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, στερώντας από το δικό τους μερίδιο τον νεότερο γιο Μπρικ (Γιώργος Κριθάρας) και τη σύζυγό του Μάγκι (Μαρία Σκουλά).

Ο γάμος των δύο τελευταίων είσαι σε κρίση· ο Μπρικ, πρώην πρωταθλητής ποδοσφαίρου φθείρεται μέρα με τη μέρα, ανάπηρος σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και πνίγει τον πόνο του στο αλκοόλ, ενώ η δυναμική Μάγκι (η γάτα) παλεύει παθιασμένα να ξεφύγει από τη δυστυχία και το σκοτάδι. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, οι συγκρούσεις εντείνονται και το οικογενειακό οικοδόμημα διαβρώνεται.

Συντελεστές

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου

Σκηνικά: Έλενα Κοτασβήλι

Κοστούμια: Σόνα Μούιρ

Μουσική: Χρίστος Γερολατσίτης

Κινησιολογία: Έλενα Αντωνίου

Μουσική Διδασκαλία: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama)

Video Art: Σταύρος Χαραλάμπους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός Σκηνοθέτις: Μάγια Κυριαζή

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ

Παίζουν: Μαρία Σκουλά (Μάργκαρετ), Γιώργος Κριθάρας (Μπρικ), Μαρία Φιλίππου (Μέι), Μάριος Μεττής (Γκούπερ), Χάρης Πισίας (πατέρας), Έρικα Μπεγέτη (μητέρα), Ανδρέας Βούλγαρης (Αιδεσιμότατος Τούκερ), Σοφία Ιωάννου (Δόκτωρ Μπω). 

Μουσικοί επί σκηνής: Χρίστος Γερολατσίτης, Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama), Κυριάκος Κέστας, Όμηρος Μιλτιάδους

Συμμετέχουν τα παιδιά: Κωνσταντίνος Μπέλλος, Αλίκη Παπαγεωργίου, Σωτηρία Σπύρου, Αντρέας Χρίστου

Παραστάσεις

Λευκωσία, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης. Πρεμιέρα: Κυριακή 15 Ιανουαρίου, 6μ.μ. Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 8μ.μ., Σάββατο στις 7μ.μ. & Κυριακή στις 6μ.μ. και σε περιοδεία. 77772717 thoc.org.cy

«Το Μαγεμένο Δέντρο» - 15 Ιανουαρίου στο Σατιρικό Θέατρο 

Λόγω μεγάλης ζήτησης, το υπέροχο παραμύθι «Το Μαγεμένο Δέντρο», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου για τρεις επιπλέον παραστάσεις: Κυριακή 15, 22 και 29 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00 το πρωί.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη χορό, τραγούδια, περιπέτεια και δράση που με το χιούμορ, την ευαισθησία, τις εκπλήξεις και τις μαγικές της εικόνες θα αποτελέσει μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, ένα ονειρικό ταξίδι εμπειριών και συναισθημάτων τόσο για τους μικρούς όσο και τους μεγάλους φίλους του θεάτρου.

Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Ευγένιου Σβάρτς, μια μάνα, η Βασιλική, ψάχνοντας να βρει το χαμένο της γιο, το Νικόλα, καταφθάνει σε ένα απόκοσμο δάσος. Εκεί μαθαίνει πως η κακιά μάγισσα Γιαγκά έχει μεταμορφώσει το Νικόλα σε δέντρο. Διατηρώντας την αισιοδοξία και την πίστη της και έχοντας στο πλευρό της το μικρότερο της γιο Γιάννο και τρεις απροσδόκητους φίλους, έναν αρκούδο, ένα σκύλο και μία γάτα, η Βασιλική πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη της την εφευρετικότητα για να νικήσει την πονηρή μάγισσα και να απελευθερώσει το παιδί της. Στο τέλος η Βασιλική ανακαλύπτει πως η μόνη δύναμη που χρειάζεται για να λύσει τα μάγια είναι η αστείρευτη μητρική της αγάπη.

Η τρυφερή ιστορία του «Μαγεμένου Δέντρου» εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση, την ενσυναίσθηση και την δικαίωση της αληθινής φιλίας και αγάπης. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του έργου βλέπουμε πως όταν υπάρχει αφοσίωση, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και πείσμα, το καλό και το δίκαιο θα θριαμβεύσουν. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή/Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΥΚΑΡΙΔΟΥ 

Σκηνικά/Κοστούμια: ΜΑΡΙΖΑ ΠΑΡΤΖΙΛΗ

Μουσική: ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑ

Χορογραφίες: ΕΥΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Κίνηση: ΑΝΤΡΕΙ ΚΡΟΥΠΑ

Σχεδιασμός Φωτισμού: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΡΤΑΡΗΣ

Μακιγιάζ: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΣΤΕΛΛΑ ΤΕΜΠΡΙΩΤΗ

Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

Σχεδιασμός Αφίσας: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

Trailer παράστασης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΗΣ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ

Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: ΜARTIN MEASON

Κατασκευή Σκηνικού: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ , ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΙΣΙΕΛ, ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΑΝΑΓΙΩΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Σατιρικό Θέατρο 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15, 22 και 29 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00 το πρωί.

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:  €12

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940, 22421609 (Από 10 Ιανουαρίου)

Email: [email protected]

www.satirikotheatro.com

«Η Κίτρινη Ταπετσαρία» - 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Aιγαία

Η ιστορία αποτελεί μια συλλογή από εγγραφές ημερολογίου γραμμένες από μια νεαρή γυναίκα που φαίνεται να πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη.

Ο σύζυγος-γιατρός της την απομονώνει σε ένα εξοχικό σπίτι με σκοπό να της επιβάλλει μια θεραπεία ανάπαυσης για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «μια προσωρινή νευρική κατάθλιψη-μια ελαφρά τάση προς υστερία», μια διάγνωση αρκετά κοινή για τις γυναίκες εκείνης τη περιόδου. Κλείνοντας την στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού της απαγορεύει κάθε δημιουργική εργασία και της επιβάλλει μια αυστηρή διατροφική και φαρμακευτική αγωγή καθώς και τη χρήση ηλεκτροθεραπείας. Της στερεί επίσης την επαφή με όλα τα οικεία της πρόσωπα ακόμα και με το μωρό της.

Χωρίς κανένα άλλο ερέθισμα εκτός από την ταπετσαρία στο δωμάτιο, η γυναίκα της ιστορίας επικεντρώνεται στα σχέδια και τα μοτίβα της που σταδιακά μεταμορφώνονται σε μια αυτόνομη οντότητα με την οποία η αφηγήτρια θα αναπτύξει μια σχέση εμμονική. Σταδιακά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι συνέπειες του εγκλεισμού της γυναίκας αυτής, ενώ η ίδια μοιάζει να διανύει ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα ξεπεράσει- λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών- τα όρια της λογικής.

Το κείμενο της Γκίλμαν αποτελεί ένα φεμινιστικό μανιφέστο ενάντια στην καταπίεση των γυναικών και μια έντονη κριτική της πατριαρχικής κοινωνίας του τέλους του 19ου αιώνα. Η συγγραφέας αναδεικνύει με τόλμη θέματα όπως η ψυχική υγεία των γυναικών και το στίγμα των ψυχικών παθήσεων, ο εγκλεισμός και η επιβολή ελέγχου στο γυναικείο σώμα, η καταπίεση των γυναικών μέσα από τον έγγαμο βίο, η απαξίωση της γυναικείας ταυτότητας, η γυναικεία ανελευθερία του λόγου, ο αποκλεισμός των γυναικών από την εργασία και την πνευματική δημιουργία.

Παραστάσεις: 16 Ιανουαρίου στις 20:30, 15 Ιανουαρίου

Θέατρο Aιγαία, Αγίων Ομολογητών 81, Λευκωσία 1081.

Πληροφορίες: 97899409

Εισιτήρια: SoldOut Tickets.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Διασκευή/ Μετάφραση/ Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου

Σκηνικά/Προβολές: Άννα Φωτιάδου

Κοστούμια: Μαρία Γεωργίου

Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Κουτής

Κινησιολογία: Έλενα Αντωνίου

Οι Γυναίκες Επιστρέφουν - 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Έξι ηθοποιοί ενσαρκώνουν ένα πλήθος ρόλων. Ζωντανεύοντας προσωπικές μαρτυρίες και αφηγήσεις, παίρνουν το νήμα μιας ιστορίας για τη θέση της γυναίκας σε εμπόλεμες ζώνες. Τι είναι ικανές να κάνουν; Τι είναι ηρωισμός; Η «πανανθρώπινη» εμπειρία τις αφήνει έξω; Θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την ιστορία;

Οι πορείες γυναικών της κίνησης «Οι Γυναίκες Επιστρέφουν» είχαν στόχο τη διεκδίκηση του ανθρώπινου δικαιώματος να κυκλοφορούν ελεύθερα στη γη τους. Ένα grassroots κίνημα γυναικών της Κύπρου, που στη δεκαετία του 80 διοργάνωσε με εκπληκτική στρατηγική και πολιτική οξυδέρκεια πορείες που έσπαζαν τη γραμμή αντιπαράταξης, καθώς και μια παράλληλη εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού προβλήματος. Χιλιάδες γυναίκες διαπέρασαν την «πράσινη γραμμή» και ήρθαν αντιμέτωπες με τον κατοχικό στρατό, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο, ενώ παράλληλα το δράμα της Κύπρου απέκτησε διεθνή ορατότητα.

 Κείμενο: Μαγδαλένα Ζήρα & Νέδη Αντωνιάδη

 Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα

 Ηθοποιοί: Νέδη Αντωνιάδη, Σοφία Καλλή, Γιόλα Κλείτου, Ζωή Κυπριανού, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μαρία Χατζηχριστοδούλου

 Διάρκεια: 100’

15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Προπώληση Tickethour.com.cy

Φωτογραφία: Yuriy Bogdanov on Unsplash

Loader